Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Center’ Category

CENTER FOR INTERPRETATION OF JEWISH CULTURE in Trancoso, Portugal by Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em linha

Friday, February 21st, 2014

Article source: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em linha 

OBJECT

The Interpretation Center was plotted in the dense urban fabric of a medieval fortified village, in an area once referred as the Jewish quarter of Trancoso.

Starting from a ruined allotment, the aim was to re-erect a building that reinforces the corner geometry, still displaying an acute angle on the intersection of two narrow streets, and establishing a symbolic gesture in the context of Jewish urban culture.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em linha
  • Project: CENTER FOR INTERPRETATION OF JEWISH CULTURE
  • Location: Trancoso, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • CLIENT: PACETEG, S.A.
  • PROJECT YEAR: 2006-2012
  • PROJECT AREA: 500,00 sqm
  • PROJECT TEAM: Doriana Reino, Ana Abrantes, Arq.º Tiago Oliveira
  • STRUCTURAL ENGINEER: Eng.º Rui Furtado (Afaconsult,Lda)
  • CONTRACTOR: MRG
  • SITE COORDINATION & CONSTRUCTION SUPERVISION: Município de Trancoso – Eng.º Victor Silva

CENTER FOR INTERPRETATION OF THE BATTLE OF ATOLEIROS in Fronteira, Portugal by Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha

Thursday, February 20th, 2014

Article source: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha

OBJECT

The Center for Interpretation of the Battle of Atoleiros, in Fronteira, is a cultural equipment intended to raise social awareness on the several perspectives over the battle occurred on April 6th 1384, and its importance in the context of the dynastic disputes between the kingdoms of Portugal and Castela, by the end of the XIVth Century.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha
  • Project: CENTER FOR INTERPRETATION OF THE BATTLE OF ATOLEIROS
  • Location: Fronteira, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • CLIENT: Município de Fronteira
  • PROJECT YEAR: 2007-2012
  • PROJECT AREA: 935,00 sqm
  • PROJECT TEAM: Doriana Reino, Ana Abrantes, Miguel silva
  • LANDSCAPE ARCHITECT: Marta Byrne
  • STRUCTURAL ENGINEER: Eng.º Miguel Villar e Eng.ª Dina Martins (BETAR, Lda)
  • WATER, DRAINAGE AND FIRE NETWORK PROJECT: Eng.ª Marta Azevedo e Eng.º Jorge Pinheiro (BETAR, Lda)
  • CONTRACTOR: Centrejo
  • SITE COORDINATION & CONSTRUCTION SUPERVISION: Município de Fronteira – Eng.º Rui Ferreira

1.14 The Kite by C+S Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: C+S Architects

1.14 is a team, a group of educators, work to support families taking care of their children after the school hours and during holidays. 1.14 use a new pedagogical approach, which is different according to the age of the children: from 1 to 6 year old everything is worked out as a game.

Detail of the entrance, Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects:  C+S Architects
  • Project: 1.14 The Kite
  • Photography: Alessandra Bello and Pietro Savorelli
  • Architecture and landscape: Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini, C+S Architects
  • C+S team: Davide Testi, Alessandro Pizzolato. Fabrizio Maiorana
  • Site supervision: Davide Testi
  • Structures: Toso Riccio Ingegneria
  • MEP: Luca Bovo, Nicola Pizzo
  • Security: Davide Testi
  • Management and budget control: Davide Testi
  • Client: Chiaramente srl
  • General contractor: Ager co srl

Huizhou Huamao Center in China by Perkins Eastman

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Perkins Eastman

The Huizhou Huamao Center is a vibrant retail, commercial, and residential destination on a 13.6-hectare site in Huizhou City, redefining the city center while setting the stage for its future. It is the final piece of a comprehensive city master plan, presenting a momentous opportunity to reinforce the overall plan while adding a lively and distinctive block to the city center.

Image Courtesy © Paul Dingman

  • Architects: Perkins Eastman (Melissa Urbieta)
  • Project: Huizhou Huamao Center
  • Location: China
  • Photography: Paul Dingman
  • Software used: Autocad, Sketch up 3D Viz and InDesign

Comcast’s Innovation Center in Sunnyvale, California by Design Blitz

Friday, February 14th, 2014

Article source: Design Blitz Located in Sunnyvale, California, Comcast’s new 31,000 square foot Silicon Valley Innovation Center provides space for the company’s entrepreneurial arm to build new products that change how people connect to entertainment, information, and their communities. Needing an innovative and cool space for the rapidly growing Sunnyvale team, Comcast partnered with Design Blitz to create a cutting-edge, collaborative new office.

Image Courtesy © Design Blitz

  • Architects: Design Blitz
  • Project: Comcast’s Innovation Center
  • Location: Sunnyvale, California
  • Software used: REVIT

Instituut Verbeeten in Breda, Netherlands by Wiegerinck

Friday, February 14th, 2014

Article source: Wiegerinck

A radiotherapy satellite location was developed for Instituut Verbeeten next to the Amphia Hospital in Breda. The new building and its two radiation bunkers cuts traveling time for patients living on the fringes of the catchment area. A healing environment is the main design principle. Patients experience daylight at every step of their treatment. The shell around the building creates various patios in the waiting and treatment rooms. It forms a filter between the outside world and the building, creating a feeling of openness and privacy.

Image Courtesy © Kim Zwarts

  • Architects: Wiegerinck
  • Project: Instituut Verbeeten
  • Location: Breda, Netherlands
  • Photography: Kim Zwarts
  • Programme: Center for radiotherapy
  • Client: Instituut Verbeeten, Tilburg
  • Project team: Jarno Nillesen, Alfons van den Berg, Frans Frederiks, Carl Peter Goossen, Marieke van ‘t Hoff, Gerard Kasteel, Miriam Poch, Paul Numan, Roy Pype
  • Consultants: Aronsohn, Deerns raadgevend ingenieurs, Gebroeders Brouwer, FabriekNL
  • Contractors: Heerkens van Bavel, Gebroeders Brouwer, FabriekNL
  • Design Start: 2007
  • Completion: 2010
  • Gross surface: 1.794 m²
  • Sustainability: No label
  • Organisation: Traditional

NovaBell’s TriBeCa in the New CET in Hungary by sabine schweigert

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: sabine schweigert

The new Budapets’s multipurpose centre, the CET (Central European Time), or Bálna (whale), as it was immediately renamed on account of its curvy whale-like shape, is a modern building rising on the banks of the Danube is a three-story space devoted to all kinds of art, shopping and entertainment.

Image Courtesy © sabine schweigert

  • Architects: sabine schweigert
  • Project: NovaBell’s TriBeCa in the New CET
  • Location: Hungary

KIA Landgraaf by diederendirrix architects

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: diederendirrix architects

diederendirrix architects made the winning design for Landgraaf’s new Knowledge, Information and Advice Centre (KIA). Construction starts early 2015.

The municipality of Landgraaf (the Netherlands) has been working for quite some time on a multi-purpose centre, which will bring together a range of services and organisations under one roof. The existing city hall will be extended with a pavilion, a transparent space in contact with and with views of its surroundings on all sides. The heart of the new KIA coincides with the existing city hall’s central space. The new heart has its main entrance on the Raadhuisplein (city hall square) but will also have a prominent entrance at the rear of the city hall together with a green passage leading to Lichtenberg City Park.

Image Courtesy © diederendirrix architects

HUB in Nokbeon-dong, Eunpyung-gu, Seoul, South Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

A Hub of Social Network

HUB of Seoul is a place for the people who want to start their own business.

City of Seoul supplies the space, human network, education and some financial consulting for them. Many young adults gather to this place for their future vision. The facility is free thanks to the municipal financial support.

Image Courtesy © Jihye Choi

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects
  • Project: HUB
  • Location: Nokbeon-dong, Eunpyung-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Jihye Choi and Youngchae Park
  • Software used: Sketch up
  • Team: HyunjoonYoo, Jinsung Huh, Insil Son, Jaehong Park, Moonchul Choi, Sunkeun Hwang, Seungho Ham
  • Project Year: 2013
  • Project Area: 3,200sqm

Aurlandsvangen in Aurland, Norway by SAUNDERS ARCHITECTURE

Thursday, January 30th, 2014

Article source:  SAUNDERS ARCHITECTURE

This large, multi-functional structure is located on the waterfront in Aurland, down the valley from the Aurland Lookout on a site that overlooks the expanse of the Aurland Fjord, a World Heritage Site. The brief was for a competence center for the local environmental think tank, including business and conference space, publicly accessible areas, as well as an exhibition area for the UNESCO World Heritage Sites. As a result, Saunders’ building represents a departure from the residential scale that had hitherto been the focus of the office, especially with regards to the extremely varied program.

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

  • Architects: SAUNDERS ARCHITECTURE
  • Project: Aurlandsvangen
  • Location: Aurland, Norway
  • Planned completion: 2014

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

The resulting design has been governed by five key elements, beginning with the need to give something back to the local community. The building had to be wooden yet also anchored in contemporary architecture; it had to relate closely to the local architectural style; it had to contain inspirational office spaces; and it had to be a welcoming public space. To this end it is not just a standalone building, but an object that knits the community together.

As part of the design, a nearby traffic roundabout will be removed and replaced with a new park and promenade. In addition, the building plays with the notion of a “fifth facade,” with a fully accessible roof that doubles as an extension of the public realm. Saunders traces his interest in functional roofspaces back to a visit to Agra, India, where the multi-functional domestic roof acts as “a whole new surface for the town.” The three-story Center is clad in wood, with staircases “cut” into the plank-clad roof slope to form a path that is threaded up from ground level to a terrace. This path lifts and turns as one ascends, culminating in a rooftop landscape that places one at the heart of the wider landscape (and even reveals the Aurland Lookout in the far distance).

Self-consciously designed without “an ugly side,” the Center must address the water’s edge as well as the row of traditional fishermen’s houses that make up the water frontage. It is intended as a piece of large-scale sculpture perched on the edge of this very small town. The surrounding park helps integrate the design even further, with a set of small-scale jetties reaching out over the water to provide spots where fishermen can catch the rich mix of sea trout and salmon common in these waters.

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise