Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Child Care’ Category

New Copenhagen Kindergarten in Denmark by COBE

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: COBE

Danish architects COBE have completed a new daycare center in Copenhagen with curved corners, lush roof gardens and a special brick facade that gives the building a warm modern feel and at the same time reflects its historic surroundings.

Five small houses with a unique brick cladding and green roofs and roof gardens create the framework for Copenhagen’s new kindergarten. The kindergarten opened its doors in July 2014 and is the result of a competition held in 2012 won by Danish architects COBE in collaboration with PK3 landscape architects and D.A.I. engineers.

Image Courtesy © Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj

Image Courtesy © Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj

  • Architects: COBE
  • Project: New Copenhagen Kindergarten
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj
  • Client: City of Copenhagen
  • Landscape architect: PK3
  • Engineer: D.A.I.
  • Contractor: Kjær & Lassen
  • Programme: New daycare center for 160 children aged 0-6 years
  • Size: 1,927 m2
  • Building period: 2013-2014
  • Total construction costs: 42 m DKK (5.6 m euros)
  • Assignment type: 1st Prize in competition in 2012

(more…)

Childcare Centre in Lomme, France by Colboc Franzen & Associés

Saturday, July 26th, 2014

Article source: Colboc Franzen & Associés

The third teacher. The Reggio Emilia Approach is an educational philosophy that considers that children develop through contact with adults (parents and teachers), with their peers and, lastly, with their physical environment, known as the “third teacher”.

Image Courtesy ©  Stephan Lucas

Image Courtesy © Stephan Lucas

  • Architects: Colboc Franzen & Associés
  • Project: Childcare Centre
  • Location: Lomme, France
  • Photography: Olivier Wogenscky and Stephan Lucas
  • Client: Lomme Town Council
  • Bugdet: € 2 540 000 excluding all tax
  • Surface : Net floor area:  1 277 m²

Team project management:

  • Architects agent: Colboc Franzen & Associés (Benjamin Colboc, Manuela Franzen et Arnaud Sachet)
  • Project manager: Géraud Pin-Barras
  • Team: Ulrich Faudry, Guillaume Choplain
    • Mission: base + exe partial + SPC (Scheduling, Piloting & Coordinating)

Technical consultants 

  • Fluids and HEQ: BETHAC
  • Structure: IBAT
  • Economy: MET-BAT
  • Competition: 2007
  • Beginning of building work: 2010
  • Date of completion: may 2012

(more…)

Maritime Center Historic Rehabilitation by Hamilton + Aitken Architects

Thursday, May 22nd, 2014

Article source: Hamilton + Aitken Architects

The Maritime Center was one of two childcare centers built specifically to accommodate mothers working in the nearby Richmond shipyards during World War II. Henry J. Kaiser acquired funding from the Maritime Commission under the Lanham Act to build these centers for his workers (the famous Rosie the Riveters), making the Maritime Center one of the first federally-funded childcare centers in the United States. Built as a temporary structure to fulfill a wartime need, the center remained in continuous operation for over 50 years.

Image Courtesy ©  Hamilton + Aitken Architects

Image Courtesy © Hamilton + Aitken Architects

(more…)

DAYCARE CENTRE SAXTORPHSVEJ in Valby, Denmark by Henning Larsen Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The new daycare centre in Valby, Copenhagen, is designed to encourage play and learning through various types of experiences. The new building allows the children to activate and embrace all corners of the building; they can engage in active play on the roof or take a quiet break in one of the small niches around the house.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: DAYCARE CENTRE SAXTORPHSVEJ
  • Location: Valby, Denmark
  • Client: Københavns Kommune
  • Gross floor area: 1,640 m2
  • Year of design: 2012 – 2014
  • Type of assignment: Vinder af konkurrence
  • Samarbejdspartnere: ELINDCO Byggefirma A/S

Fantails childcare in Silverdale, Auckland, New Zealand by Collingridge And Smith Architects

Friday, January 24th, 2014

Article source: Collingridge And Smith Architects

The site for Fantails is located in a prominent position at the centre of a new subdivision of Auckland.

The client wanted the building to be a bold architectural statement, clearly standing out from the typical houses and commercial buildings around.

Image Courtesy © Collingridge And Smith Architects

  • Architects: Collingridge And Smith Architects
  • Project: Fantails childcare
  • Location: Silverdale, Auckland, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD (16)
  • Structural Engineers: McNaughton Consulting Engineers
  • Project Architect: Phil Smith, CASA
  • Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Grayson Wanda,
  • Client: Fantails
  • Funding: Private
  • Start on site date: January 2013
  • Contract duration: 8 months
  • Gross external area: 550m²
  • Form of contract and/or procurement: NZS3910
  • Total cost: NZ $1.71 million including external works
  • M&E consultant: Eco Designs Ltd.

Baby Peque Kids – Baby Sensory in Barcelona, Spain

Saturday, May 18th, 2013

Article source: Architectuur +

Baby Sensory is an award winning baby development class designed to support baby sensorial development and has been designed specifically for babies from birth. The baby development activities stimulate the senses and help babies develop. This is the first baby sensory® franchise facility that has been designed for its purpose. Natural sunlight and circulation have been used as guidelines to define the site plan providing many possibilities of use and enjoyment.

Image courtesy Architectuur +

  • Architects: Architectuur +
  • Team: Cristina Aquino and Judit Taberna
  • Project: Baby Peque Kids for Baby Sensory
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project Owner: Baby Peque Kids
  • Project Completion Date: October, 2012
  • Project Type: Education – Early learning activities
  • Project Site Context/Setting: Urban / Interior design
  • Building Gross Floor Area: 172,94 square meter
  • Other Building Description: Renovation
  • Total project cost at time of completion, land excluded: 80,000.00 €
  • Software used: Vectorworks

Armadillo Crèche in Johannesburg, South Africa by Cornell University Sustainable Design

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Cornell University Sustainable Design

Armadillo Crèche is the design for an early childhood development (ECD) center in Johannesburg, South Africa. It accommodates 80 children and houses a teacher-training center. Standing on an elevated site, the ECD center is a beacon for education.

Image courtesy Cornell University Sustainable Design 

Kindergarten Lotte in Tartu, Estonia by kavakava Architects

Wednesday, April 17th, 2013

Article source: kavakava Architects

The city of Tartu has the goal of implementing high-quality modern architecture in new public buildings. The new kindergarten, which is located in one of the most dilapidated areas of Tartu (the so-callled Chinatown is a former Soviet military garrison), is a result of this policy. The kindergarten´s layout – a six-cornered, star-shaped floor plan forced into a square – arose from the desire to avoid long corridors and to create an orderly outer perimeter and street space for the building. Building is situated on one edge of the plot and leaves the southern side free as a play area.

Image Courtesy © Lauri Kulpsoo 

  • Architects: kavakava Architects
  • Project: Kindergarten Lotte
  • Location: Tartu, Estonia
  • Photography: Aivo Kallas, Kaido Haagen, Lauri Kulpsoo, Kristo Nurmis
    Designers:
    Architect: Indrek Peil, Siiri Vallner (team Sten Mark Mändmaa) /Kavakava
    Interior Design: Tea Tammelaan, Malle Jürgenson, Krista Lepland, Sirli Ehari/ Laika, Belka & Strelka
    Engineers: RTG
  • Client: Tartu City Goverment, Department of Education
  • Site: 8041m²
  • Building Area: 2292m²
  • Total Floor Area: 1885m²
  • Volume: 9395m3
  • Structure: cast in situ and prefabricated reinforced concrete
  • Total costs: 2.5milj €
  • General Contractor: Merko Tartu
  • Design date: 2006
  • Realisation date: 2008

Kita Göttingen in Germany by Despang Architekten

Sunday, March 17th, 2013

Article source: Despang Architekten

The new day care center of Göttingen University is the most recent case study of several typological educational prototypes Despang Architekten has investigated in within the last years. The strategy of this project is a symbiosis of architecture and nature with a high ecological standard. The symbiosis was achieved through mainly berming the building and opening it with a passive solar “curtain wall” towards the south. Part of the goal was the development of a by the best value of the inflationary term sustainable building, which besides other performative aspects has a very low heating and cooling demand. Critical and fundamental in the design process was the maximum exposure to the south and closure to the north with optimized insulation. Access to the building is given from the east and utilizes the given infrastructure of the two adjacent buildings.

Image Courtesy © Olaf Baumann

  • Architects: Despang Architekten
  • Project: Kita Göttingen
  • Location: Göttingen, Germany
  • Photography: Jochen Stüber, Olaf Baumann
  • Year of construction: 2010
  • Builder-owner: Georg-August-University Göttingen
  • Occupant: Studentenwerk Göttingen
  • Architectural design: Despang Architekten (Dresden, Munich, Hannover, Honolulu ( University of Hawaii Manoa, USA) Günter und Martin Despang / project team: Dipl.-Ing. Philip Hogrebe, Dipl.-Ing. Jörg Steveker
  • Passive house design: RAUMPLAN Architekten und Ingenieure, Hannover (Certified Passive House Designers), Dipl.-Ing. Architektin Stefanie von Heeren mit Dipl.-Ing. M.Sc. Architekt Matthias Wohlfahrt
  • Structural engineering: Drewes + Speth Beratende Ingenieure im Bauwesen, Hannover
  • Building services engineering: Ingenieurgesellschaft Grabe mbH, Hannover
  • Landscape design: Landschaftsarchitektur und Umweltplanung Dipl.-Ing. Gerhard Kohl, Göttingen

(more…)

Daycare Center for Disabled Children in Cahors, France by Atelier d’Architecture Laurent Tournié

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: Atelier d’Architecture Laurent Tournié

The center is a place of care, sharing and coordination of various activities for supporting and relieving handicapped children and their families in the Cahors area. Located on the left bank of the Lot, The “Terre Rouge” district gradually slopes towards the river. A complicated underground where clays and big limestone blocks resist to geometry.

Image Courtesy Atelier d’Architecture Laurent Tournié 

  • Architects: Atelier d’Architecture Laurent Tournié
  • Project: Daycare Center for Disabled Children
  • Location: Cahors, France
  • Program: Daycare activity areas – office and administrative area – interior pool – 34 parking spaces  (17 underground)
  • Client: APAJH – Lot (Association pour Adultes et Jeunes Handicapés du Lot)
  • Associated Architect: F. Martinez 
  • Assistants Architects: S. Nichele, A Tajerrashti 
  • Collaborators: J.Avignon, P.J.Artins, Y.Chereau, I.Roig, N.Arnal
  • Engineers: IES
  • Area1,390 sqm 
  • Year: 2011
  • Software used: ArchiCAD and Adobe CS5
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy