Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Club House’ Category

Clubhouse Mongkok Skypark in Hong Kong by concrete

Tuesday, November 14th, 2017

Article source: concrete 

Within the bustling streets of Mongkok, Hong Kong, concrete created a welcoming clubhouse for all residents of the Skypark tower.

Skypark is a large residential development by Hong Kong based New World Development, led by Mr Adrian Cheng. Within one of the densest areas of Hong Kong the tower is suited to people who enjoy life in a lively and vibrant neighbourhood, but with its communal clubhouse and outside park on the very top of the building it also provides them an escape from the city.

Skypark aerial, Image Courtesy © concrete

  • Architects: concrete
  • Project: Clubhouse Mongkok Skypark
  • Location: Mongkok  17 Nelson street, Hong Kong
  • Software used: Autocad, Vectorworks
  • Project team: Rob Wagemans – Maarten de Geus Tom Ruijken – Sofie Ruytenberg – Julia Hundermark Wouter Slot – Yoekie de Bree
  • Executive architect: P&T architects & engineers Ltd.
  • Executive landscape architect: Adrian L. Norman Ltd.
  • Structural engineer: CM Wong & Associates Ltd.
  • MEP engineer: WSP Hong Kong Ltd.
  • Lighting consultant: Pro-lit Ltd.
  • General Contractor: New World Construction Co. Ltd.
  • Electrical contractor: Junefair Engineering Co. Ltd.
  • Mechanical contractor: Kai Chuen Engineering (H.K.) Co. Ltd.

(more…)

Fuzhou Kempinski Hotel in Shenzhen, China by YANG & ASSOCIATES GROUP

Thursday, September 14th, 2017

Article source: YANG & ASSOCIATES GROUP

Fuzhou, a historical and cultural city along the southeast coast of China, is also known as “Hometown of Overseas Chinese”, owning the reputation of pivotal gateway on “the silk road via the sea”. The old generations travel overseas to fight for their lives. YANG captured the suitcase elements representing journey and leveraged the image on the reception design. Together with the hanging backdrop Fuzhou Painting, they both secretly reveal the homesickness sentiment of that time. Designers drew inspiration from the influential Fuzhou Shipyard Culture during Qing Dynasty. With “Sails” being the design concept, they created a magnificent wall-hung structure “Sailing” using 366 pieces of hand carved cards. The structure, which is 8.5m in height and 8.2 in width, powerfully represent Fuzhou people’s unity, determination and courage. The card design took the shape of the Fuzhou traditional building tiles, and blends well with the local culture and inherits the local historic feature to keep the memories fresh.

Clubhouse, Image Courtesy © YANG & ASSOCIATES GROUP

  • Architects: YANG & ASSOCIATES GROUP
  • Project: Fuzhou Kempinski Hotel
  • Location: Shenzhen, China
  • Chief Designer Team: Yang Bangsheng, Huang Shengguang, Wu Shangrong
  • Design Feature: Modern Chinese Style, Oriental Quality, Low-Key Luxury
  • Project Design Company: YANG & Associates Group
  • Project Site: Taihe Square Dong Er Huan Fuzhou City
  • Project Floor Area: 32,652sqm

(more…)

Martis Camp 506 in Lake Tahoe, California by Blaze Makoid Architecture

Wednesday, July 5th, 2017

Article sourceBlaze Makoid Architecture

Martis Camp is a 2,200 acre multigenerational ski and golf club located between historic Truckee, California, and Lake Tahoe. Over 600 one to five acre single family lots are planned with small groups of lots being released at a time. This 6,000 square foot development project is sited on an acre of steeply sloping, wooded terrain, with phenomenal views of the Carson mountain range to the north and west. The placement and footprint of the house preserves the natural site features through minimal grading and tree removal.

Image Courtesy © Vance Fox & Henrybuilt

  • Architects: Blaze Makoid Architecture
  • Project: Martis Camp 506
  • Location: Lake Tahoe, California, USA
  • Photography: Vance Fox & Henrybuilt

(more…)

Club House in Shanghai, China by Studio Marco Piva

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Studio Marco Piva 

Historical Background: Acquisition of the Project & Concept

At the beginning of the project there was a careful research focused on the dualism between classic and contemporary, international and traditional, public and private spaces, to integrate all those aspects in a fluid and natural way.

Precisely, it has been the dualism of public and private that has strongly influenced the project concept.

Image Courtesy © Studio Marco Piva

  • Architects: Studio Marco Piva
  • Project: Club House
  • Location: Shanghai, China
  • Customer: Shanghai Real Estate Group
  • Area: 865 square metres on 3 levels
  • Date: 2014-2016
  • Project Phase: Completed

(more…)

Stone Clubhouse in Santa Ponça, Spain by GRAS Arquitectos

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: GRAS Arquitectos

A golf club house always combines a social human activity with the fact of being in the middle of a natural environment, a golf course. The Project maximizes this combination: social interaction, it is a “ club” and landscape; A certain centrality, recognition is always needed; By being a clubhouse, no matter it is a small building, the project is the center, the heart, of a big natural area: it needs visibility without being invasive in the landscape.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: GRAS Arquitectos (Guillermo Reynés, Álvaro Pérez)
  • Project: Stone Clubhouse
  • Location: Santa Ponça, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Engineer: Andreu Ortiz
  • Site Manager: Vicente Juan
  • Builder: COMAS S.L

(more…)

Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec / Architectes

Sunday, March 26th, 2017

Article source: Paul Le Quernec / Architectes

The project consists in a new tennis hall building with three new covered tennis courts and and new club house including changing rooms, fitness room, office, restaurant and bar with wide covered terrace.

This tennis club design is directly inspired by people flow in and through the building, considered as tennis ball dynamic trajectories, flowing from point to point, from function to function.

Image Courtesy © 11h45

  • Architects: Paul Le Quernec / Architectes
  • Project: Tennis Club
  • Location: Strasbourg, France
  • Photography: 11h45
  • Client: City of Strasbourg
  • Commissioned Architect of the project: Paul Le Quernec
  • Executor architects:  Paul Le Quernec
  • Structural Consultant: Batiserf
  • Consultant specialized in fluides: Solares Bauen
  • Construction economist: E3 Economie

(more…)

PM: CLUB in Sofia, Bulgaria by studio MODE

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: studio MODE

Pm is a night club for music lovers situated on 500 sq.m.

Everybody that is interested in music remembers the ”sunday 8pm” album that the british group faithless released in 1998. In the Lead single maxi jazz sung: “god is a dj” which makes us want to add pm is a “music temple”. That inevitably led to our concept for The interior design.

Image Courtesy © studio MODE

  • Architects: studio MODE
  • Project: PM: CLUB
  • Location: 1000 Sofia, Bulgaria

(more…)

B018 in Beirut, Lebanon by DW5/ Bernard Khoury

Sunday, February 5th, 2017

Article source: DW5/ Bernard Khoury 

B018 is a music club, a place of nocturnal survival.

In the early months of 1998, the B018 moved to the “Quarantaine”, on a site that was better known for its macabre aura. The “Quarantaine” is located at the proximity of the port of Beirut. During the French protectorate, it was a place of quarantine for arriving crews. In the recent war it became the abode of Palestinian, Kurdish and South Lebanese refugees (20,000 in 1975). In January 1976, local militia men launched a radical attack that completely wiped out the area. The slums were demolished along with the kilometer long bordering wall that isolated the zone from the city. Over twenty years later, the scars of war are still perceptible through the disparity between the scarce urban fabric of the area and the densely populated neighborhoods located across the highway that borders the zone.

Image Courtesy © DW5/ Bernard Khoury

  • Architects: DW5/ Bernard Khoury
  • Project: B018
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Photography: JON SHARD, ANNE FRANCOISE PELLISSIER and IEVA SAUDARGAITE
  • Software used: Autocad
  • Status: Built 1998

(more…)

Green Places Community Clubhouse in Annan District, Taiwan by Chain 10 Urban Space Design

Friday, December 16th, 2016

Article source: v2com

Keng-Fu Lo, lead designer of the Green Places Community Clubhouse, located in Tainan, Taiwan, sees a building as a living being. Breaking with architectural tradition, each floor of the clubhouse has its own distinctive design. The building is a shared space for the residents of an independent community. It provides spaces for dining, reading, exercising, learning, sharing and communication. The floors are stacked vertically as a series of free curves. The design is based on natural patterns and includes a reflecting pond, outdoor plaza and unobstructed views of the nearby hills. Varied surfaces with differing heights encourage people to walk in and explore the interior. Natural elements are brought into the building not only through its décor, but with a wall formed of tall trees. The result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature.

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: Chain 10 Urban Space Design
  • Project: Green Places Community Clubhouse
  • Location: Tainan City, Annan District, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Client: KUO YANG CONSTRUCTION CO. LTD.
  • Lead designer: KENG-FU LO
  • Project end date: 2015/09

(more…)

Clubhouse hockey club Oranje-Rood in Eindhoven, Netherlands by Diederendirrix architects

Wednesday, November 30th, 2016

Article source: Diederendirrix architects

Clubhouse of Eindhoven hockey club Oranje-Rood opened: eye-catching, functional and sustainable

Diederendirrix architecture & urban development designed a striking pavilion for hockey club Oranje-Rood. The large canopy built from laminated wooden joists in a triangular grid, supported by a few pillars, is extraordinary. The structure extends from the outside into the inside and creates a special interior with an unobstructed view of the fields. This year, Oranje-Rood originated from a merger between the successful top-class sports club Oranje-Zwart (first division champions for the last three years) and recreational sports club EMHC. This new start called for a new, modern clubhouse.

Image Courtesy © Diederendirrix architects

Image Courtesy © Diederendirrix architects

  • Architects: Diederendirrix architects (Jessica Sibbing)
  • Project: Clubhouse hockey club Oranje-Rood Eindhoven
  • Location: Eindhoven, Netherlands

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise