Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Community Centre’ Category

New Youth Commune in Songhua Lake, China by META-Project

Sunday, February 5th, 2017

Article source: META-Project

New Youth Commune, a mixed youth community, located on the edge of Vanke Songhua Lake Resort and bordering natural villages, contains 800 people with the upper space for Vanke staff, the middle rented to self-employed town people and the ground facilitating camping students while open to villagers.

Mountain view from the north side, Image Courtesy © Fang Chun,Chen Su

  • Architects: META-Project
  • Project: New Youth Commune
  • Location: Ji Lin, Songhua Lake, China
  • Photography: Fang Chun, Chen Su, Cao Shibiao
  • Client: Vanke Songhua Lake Resort
  • Design Team: Wang Shuo,Zhang Jing, Cao Shibiao, Lan Tian,Wu Yaping,Zhao Yu
  • Lighting Consultant: Han Xiaowei
  • Area: 10, 000 sqm
  • Date: Design 2014/12;Complete 2015/12
  • Status: Construction Complete

(more…)

BE friendly space in Quang Ninh province, Vietnam by H&P Architects

Sunday, February 5th, 2017

Article source: H&P Architects

Initiated by H&P Architects in a combined use of the two major materials Bamboo & Earth since 2013 (BES pavilion in Ha Tinh, 2013) in a series of projects to create “a friendly space in suffocating urban areas”, BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, ..). BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

Image Courtesy © Doan Thanh Ha

  • Architects: H&P Architects
  • Project: BE friendly space
  • Location: Mao Khe town,  Dong Trieu district, Quang Ninh province, Vietnam
  • Photography: Nguyen TienThanh, Doan Thanh Ha
  • Principal Architects: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
  • Team: Nguyen Manh Hung, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Van Manh, Nguyen Van Thinh
  • Bamboo & Earth construction: Nguyen Manh Hung, H&P Architects
  • Materials: Bamboo, earth
  • Land section area: 400m2 (20m X 20m)
  • Construction area:220 m2
  • Date of completion: Nov. 2016

(more…)

Ru Paré Community in Amsterdam, The Netherlands by BETA office for architecture and the city

Friday, February 3rd, 2017

Article source: BETA office for architecture and the city 

In the early 2000s, the Ru Paré School was emblematic of the social problems facing the Amsterdam borough of Slotervaart. The Ru Paré is now the neighborhood’s living room and accommodates an extraordinary social experiment.

A NEW KID ON THE BLOCK

In response to austerity measures in the Dutch economy, a social entrepreneur developed a model for solidarity in challenging neighborhoods. Inhabitants are offered tax advice, computing or language classes in return for community service; at the building level receding funding is supplemented with profitable start-ups.

Image Courtesy © Marc Faasse

  • Architects: BETA office for architecture and the city
  • Project: Ru Paré Community
  • Location: Amsterdam, Slotervaart, The Netherlands
  • Photography: Marc Faasse
  • Client: Stichting Samen Ondernemen
  • Collaborators: Elisabeth Boersma (architect), Rob van Dijk (landscape architect), Huibers Constructieadvies (engineer)
  • Team: Auguste van Oppen, Marc van Asseldonk, Marcello Soeleman
  • Year: 2014 – 2016
  • Status: Built

(more…)

The Curve in Berkshire, England by Colorminium + bblur architecture + CZWG

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Caro Communications

A dynamic team of architects, designers and consultants are celebrating the completion of the £22m cultural hub project, The Curve, located in the centre of Slough, Berkshire, UK. The Curve is the flagship public building and the key community amenity in the on-going regeneration of Slough’s town centre, where over £45m of public investment has already been spent or committed to create an entirely new commercial district – The Heart of Slough. Housing a library, a 280 seat multi-purpose performance venue, and spaces for council meetings and exhibitions, the 4,500 sq m building consolidates disparate community functions and registrar services across the centre of Slough.

Image Courtesy © Hufton + Crow

(more…)

Pembury Circus in Hackney, London by Fraser Brown MacKenna Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: v2com

Fraser Brown MacKenna Architects are delighted to have been recognized by the Leading European Architecture Forum (LEAF) for their development at Pembury Circus, which has been awarded the title “Best Mixed Use Development” at the LEAF Awards 2016, alongside other high profile finalists.

FBM Architects – Pembury Circus, Hackney, London, Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Fraser Brown MacKenna Architects
  • Project: Pembury Circus
  • Location: Hackney, London, UK
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Autocad, SketchUp, plus Photoshop, Illustrator & InDesign

(more…)

Green Places Community Clubhouse in Annan District, Taiwan by Chain 10 Urban Space Design

Friday, December 16th, 2016

Article source: v2com

Keng-Fu Lo, lead designer of the Green Places Community Clubhouse, located in Tainan, Taiwan, sees a building as a living being. Breaking with architectural tradition, each floor of the clubhouse has its own distinctive design. The building is a shared space for the residents of an independent community. It provides spaces for dining, reading, exercising, learning, sharing and communication. The floors are stacked vertically as a series of free curves. The design is based on natural patterns and includes a reflecting pond, outdoor plaza and unobstructed views of the nearby hills. Varied surfaces with differing heights encourage people to walk in and explore the interior. Natural elements are brought into the building not only through its décor, but with a wall formed of tall trees. The result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature.

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: Chain 10 Urban Space Design
  • Project: Green Places Community Clubhouse
  • Location: Tainan City, Annan District, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Client: KUO YANG CONSTRUCTION CO. LTD.
  • Lead designer: KENG-FU LO
  • Project end date: 2015/09

(more…)

Home Ranch Welcome Center in Jackson Hole, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Carney Logan Burke Architects 

BUILDING PROGRAM & SITE

Demarcating the northern entrance to Jackson, Wyoming’s historic downtown, the 3,129-square foot Home Ranch Welcome Center serves as a community hub for both residents and visitors. The building program includes visitor orientation space, a transportation hub and a public restroom facility that replaced a well-used bathroom building. The Welcome Center exhibits will function as orientating devices for visitors and utilizes storytelling of local characters as a narrative for the opportunities and amenities in the Town of Jackson and surrounding National Parks.

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

  • Architects: Carney Logan Burke Architects
  • Project: Home Ranch Welcome Center
  • Location: Jackson Hole, Wyoming, USA
  • Photography: Paul Warchol and Matthew Millman
  • Structural Engineer: KL&A, Inc., Golden, CO
  • Electrical Engineer / Mechanical Engineer / LEED Consultant: Beaudin Ganze Consulting Engineers, Inc., Avon, CO
  • Civil Engineer: Nelson Engineering, Jackson, WY
  • General Contract: GE Johnson Construction Company, Jackson, WY
  • Landscape Architect: Hershberger Design, Jackson, WY
  • Completion: 2013

(more…)

Vlasta Burian Community Centre in Liberec, Czech Republic by Stastny Pavel Architekt

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Stastny Pavel Architekt

The main aim is to build new multifunctional centre of Vlasta Burian. The building will serve as a social and cultural centre of the former Liberec native Vlasta Burian, presentation of his life and lifestyle through lectures, leisure activities, courses, creative workshops etc. The building should increase attractiveness of adjacent old town.

Image Courtesy © Stastny Pavel Architekt

Image Courtesy © Stastny Pavel Architekt

  • Architects: Stastny Pavel Architekt (Pavel Šťastný)
  • Project: Vlasta Burian Community Centre
  • Location: Široká 179/38, Liberec 460 01, Czech Republic
  • Client: Společnost Vlasty Buriana o.p.s
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 120,5m2
  • Completion year: 2015

(more…)

KuBe House of Culture and Movement in Frederiksberg, Denmark by MVRDV and ADEPT

Friday, September 23rd, 2016

Article source: MVRDV

Today Crown Prince Frederik of Denmark will open the Ku.Be House of Culture and Movement, an activity hub in Frederiksberg, Denmark, which explores the boundaries between culture, health and movement. The project, designed by MVRDV and ADEPT, is the first of its typology; a community space which also focuses on exploring and developing our most fundamental process, movement. Ku.Be facilitates both fixed, and spontaneous programmes. Main volumes define specific tempos of activities, whereas voids are left without a defined use to let users interpret them how they wish and discover new ways to use and get around the building. The activity from inside then spills out into the community as a garden which will offer a variety of interactive environments.

Image Courtesy © Adam Mørk

Image Courtesy © Adam Mørk

 

  • Architects: MVRDV and ADEPT
  • Project: KuBe House of Culture and Movement
  • Location: Frederiksberg, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Municipality of Frederiksberg, Danish Foundation for Culture and Sport Facilities (LOA) and Realdania Foundation
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Fokke Moerel, Mette Rasmussen, Julius Kirchert, Klaas Hofman, Francisco Pomares, Armor Gutierrez Rivas, Buster Christensen, Attilio Ranieri, Chris Green, Kate van Heusen, Henryk Struski, Emanuela Gioffreda, Raymond van den Broek, Sanne van der Burgh, Karl Johan Nyquist, Maria Lopez and Kasper Albrektsen
  • Landscape architect: SLA, Copenhagen
  • Engineering & Costing: Søren Jensen, Aarhus, Denmark
  • M & E: Max Fordham, Edinburgh
  • Movement and Play Consultant: Jens Ole Jensen
  • Year: 2009 – 2016

(more…)

Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility in Victoria, Australia by k20 Architecture

Friday, September 16th, 2016

Article source: k20 Architecture

Port Melbourne Football Club (PMFC) has a proud history spanning 140 years, which makes it one of the oldest sporting clubs in Australia.

Completed in 2015, the new facility stands at the edge of the playing pitch, taking advantage of the elevated aspect of the site. This elevation and siting is natural, and allows a corporate, ‘private style’ approach to be incorporated into the design and function of the building that ensures a direct line of sight of the game on the field. The project focus was to deliver a new typology in sporting and community facility design that would enable the cultural and financial success of the club.

Image Courtesy © k20 Architecture

Image Courtesy © k20 Architecture

  • Architects: k20 Architecture
  • Project: Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility
  • Location: Victoria, Australia
  • Completed: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy