Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Community Centre’ Category

New station and City Hall in Växjö, Sweden by White Arkitekter

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: White Arkitekter

With its proposal “Under one roof” White Arkitekter won the design competition for a new station and City Hall in the southern Swedish city of Växjö. As the motto suggests, the building gathers several functions in one volume and connects the city’s different parts. This new ‘living room’ is open, welcoming everyone from teenage girls and senior citizens to municipal employees and visitors. The building also creates a new silhouette in the city.

One of the entrances to Växjö’s new station and City Hall building, Image Courtesy © Tegmark

  • Architects: White Arkitekter
  • Project: New station and City Hall
  • Location: Växjö, Sweden
  • Photography: Tegmark
  • Software used: Rhino, Autocad

(more…)

LONDON BAY in United Kingdom by Hermann Kamte & Associates

Sunday, February 12th, 2017

Article source: Hermann Kamte & Associates

In 2015, we have been participate to “a folly for London competition” a contest organised by A Folly For London; a platform for articles and public engagement regarding the issues underlying the proposed Garden Bridge in central London which launched with a free-to-enter and open-to-all satirical competition for architecture of the absurd.

Image Courtesy © Hermann Kamte & Associates

  • Architects: Hermann Kamte & Associates
  • Project: LONDON BAY
  • Location: London, UK
  • Designer: Hermann Kamte
  • Status : Proposal – Criticism

(more…)

New Youth Commune in Songhua Lake, China by META-Project

Sunday, February 5th, 2017

Article source: META-Project

New Youth Commune, a mixed youth community, located on the edge of Vanke Songhua Lake Resort and bordering natural villages, contains 800 people with the upper space for Vanke staff, the middle rented to self-employed town people and the ground facilitating camping students while open to villagers.

Mountain view from the north side, Image Courtesy © Fang Chun,Chen Su

  • Architects: META-Project
  • Project: New Youth Commune
  • Location: Ji Lin, Songhua Lake, China
  • Photography: Fang Chun, Chen Su, Cao Shibiao
  • Client: Vanke Songhua Lake Resort
  • Design Team: Wang Shuo,Zhang Jing, Cao Shibiao, Lan Tian,Wu Yaping,Zhao Yu
  • Lighting Consultant: Han Xiaowei
  • Area: 10, 000 sqm
  • Date: Design 2014/12;Complete 2015/12
  • Status: Construction Complete

(more…)

BE friendly space in Quang Ninh province, Vietnam by H&P Architects

Sunday, February 5th, 2017

Article source: H&P Architects

Initiated by H&P Architects in a combined use of the two major materials Bamboo & Earth since 2013 (BES pavilion in Ha Tinh, 2013) in a series of projects to create “a friendly space in suffocating urban areas”, BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, ..). BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

Image Courtesy © Doan Thanh Ha

  • Architects: H&P Architects
  • Project: BE friendly space
  • Location: Mao Khe town,  Dong Trieu district, Quang Ninh province, Vietnam
  • Photography: Nguyen TienThanh, Doan Thanh Ha
  • Principal Architects: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
  • Team: Nguyen Manh Hung, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Van Manh, Nguyen Van Thinh
  • Bamboo & Earth construction: Nguyen Manh Hung, H&P Architects
  • Materials: Bamboo, earth
  • Land section area: 400m2 (20m X 20m)
  • Construction area:220 m2
  • Date of completion: Nov. 2016

(more…)

Ru Paré Community in Amsterdam, The Netherlands by BETA office for architecture and the city

Friday, February 3rd, 2017

Article source: BETA office for architecture and the city 

In the early 2000s, the Ru Paré School was emblematic of the social problems facing the Amsterdam borough of Slotervaart. The Ru Paré is now the neighborhood’s living room and accommodates an extraordinary social experiment.

A NEW KID ON THE BLOCK

In response to austerity measures in the Dutch economy, a social entrepreneur developed a model for solidarity in challenging neighborhoods. Inhabitants are offered tax advice, computing or language classes in return for community service; at the building level receding funding is supplemented with profitable start-ups.

Image Courtesy © Marc Faasse

  • Architects: BETA office for architecture and the city
  • Project: Ru Paré Community
  • Location: Amsterdam, Slotervaart, The Netherlands
  • Photography: Marc Faasse
  • Client: Stichting Samen Ondernemen
  • Collaborators: Elisabeth Boersma (architect), Rob van Dijk (landscape architect), Huibers Constructieadvies (engineer)
  • Team: Auguste van Oppen, Marc van Asseldonk, Marcello Soeleman
  • Year: 2014 – 2016
  • Status: Built

(more…)

The Curve in Berkshire, England by Colorminium + bblur architecture + CZWG

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Caro Communications

A dynamic team of architects, designers and consultants are celebrating the completion of the £22m cultural hub project, The Curve, located in the centre of Slough, Berkshire, UK. The Curve is the flagship public building and the key community amenity in the on-going regeneration of Slough’s town centre, where over £45m of public investment has already been spent or committed to create an entirely new commercial district – The Heart of Slough. Housing a library, a 280 seat multi-purpose performance venue, and spaces for council meetings and exhibitions, the 4,500 sq m building consolidates disparate community functions and registrar services across the centre of Slough.

Image Courtesy © Hufton + Crow

(more…)

Pembury Circus in Hackney, London by Fraser Brown MacKenna Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: v2com

Fraser Brown MacKenna Architects are delighted to have been recognized by the Leading European Architecture Forum (LEAF) for their development at Pembury Circus, which has been awarded the title “Best Mixed Use Development” at the LEAF Awards 2016, alongside other high profile finalists.

FBM Architects – Pembury Circus, Hackney, London, Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Fraser Brown MacKenna Architects
  • Project: Pembury Circus
  • Location: Hackney, London, UK
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Autocad, SketchUp, plus Photoshop, Illustrator & InDesign

(more…)

Green Places Community Clubhouse in Annan District, Taiwan by Chain 10 Urban Space Design

Friday, December 16th, 2016

Article source: v2com

Keng-Fu Lo, lead designer of the Green Places Community Clubhouse, located in Tainan, Taiwan, sees a building as a living being. Breaking with architectural tradition, each floor of the clubhouse has its own distinctive design. The building is a shared space for the residents of an independent community. It provides spaces for dining, reading, exercising, learning, sharing and communication. The floors are stacked vertically as a series of free curves. The design is based on natural patterns and includes a reflecting pond, outdoor plaza and unobstructed views of the nearby hills. Varied surfaces with differing heights encourage people to walk in and explore the interior. Natural elements are brought into the building not only through its décor, but with a wall formed of tall trees. The result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature.

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: Chain 10 Urban Space Design
  • Project: Green Places Community Clubhouse
  • Location: Tainan City, Annan District, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Client: KUO YANG CONSTRUCTION CO. LTD.
  • Lead designer: KENG-FU LO
  • Project end date: 2015/09

(more…)

Home Ranch Welcome Center in Jackson Hole, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Carney Logan Burke Architects 

BUILDING PROGRAM & SITE

Demarcating the northern entrance to Jackson, Wyoming’s historic downtown, the 3,129-square foot Home Ranch Welcome Center serves as a community hub for both residents and visitors. The building program includes visitor orientation space, a transportation hub and a public restroom facility that replaced a well-used bathroom building. The Welcome Center exhibits will function as orientating devices for visitors and utilizes storytelling of local characters as a narrative for the opportunities and amenities in the Town of Jackson and surrounding National Parks.

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

  • Architects: Carney Logan Burke Architects
  • Project: Home Ranch Welcome Center
  • Location: Jackson Hole, Wyoming, USA
  • Photography: Paul Warchol and Matthew Millman
  • Structural Engineer: KL&A, Inc., Golden, CO
  • Electrical Engineer / Mechanical Engineer / LEED Consultant: Beaudin Ganze Consulting Engineers, Inc., Avon, CO
  • Civil Engineer: Nelson Engineering, Jackson, WY
  • General Contract: GE Johnson Construction Company, Jackson, WY
  • Landscape Architect: Hershberger Design, Jackson, WY
  • Completion: 2013

(more…)

Vlasta Burian Community Centre in Liberec, Czech Republic by Stastny Pavel Architekt

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Stastny Pavel Architekt

The main aim is to build new multifunctional centre of Vlasta Burian. The building will serve as a social and cultural centre of the former Liberec native Vlasta Burian, presentation of his life and lifestyle through lectures, leisure activities, courses, creative workshops etc. The building should increase attractiveness of adjacent old town.

Image Courtesy © Stastny Pavel Architekt

Image Courtesy © Stastny Pavel Architekt

  • Architects: Stastny Pavel Architekt (Pavel Šťastný)
  • Project: Vlasta Burian Community Centre
  • Location: Široká 179/38, Liberec 460 01, Czech Republic
  • Client: Společnost Vlasty Buriana o.p.s
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 120,5m2
  • Completion year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy