Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Community Centre’ Category

Kurve 7 in Bangkok, Thailand by Stu/D/O Architects

Wednesday, July 1st, 2015

Article source: Stu/D/O Architects

Kurve 7 is a community mall located within a dense residential district in the Eastern part of Bangkok, Krungthep Kreetha 7. Using a series of soft curvature strategies to define, frame, lead, and connect, Stu/D/O is able to realize their goal of creating a new neighborhood commercial space that is linked together by a series of open air garden and public space rather than creating a large enclosed community mall.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Architects: Stu/D/O Architects
  • Project: Kurve 7
  • Location: Krungthep Kreetha 7 Road, Bangkapi, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Landscape Architect: Teerachai Tharawongthawat
  • Graphic Designer: Amnaj Suriyawongkul
  • Structural Engineer: Panit Supasiriluk
  • Mechanical Engineer: MEE Consultants
  • Client: Kurve 7 Co.,Ltd (more…)

AL-ANSAR MOSQUE in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Thursday, June 18th, 2015

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

The Al-Ansar Mosque prides itself as a community mosque located along Green Link, between Bedok Reservoir and East Coast Park. The design of the mosque is focused on creating an open and inclusive atmosphere, which is inviting to worshippers and the community at large.

Image Courtesy © Bai Jiwen

Image Courtesy © Bai Jiwen

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: AL-ANSAR MOSQUE
  • Location: Singapore
  • Photography: Bai Jiwen
  • Director Kurjanto Slamet
  • Completion 2015

(more…)

LEBOURGNEUF COMMUNITY CENTER in Quebec, Canada by CCM2 architectes

Tuesday, June 2nd, 2015

Article source: CCM2 architectes

Located in Quebec City, the Lebourgneuf Community Center is a central element for the community because of the activities offered and its proximity to Les Prés-Verts Elementary School. The Center is directly connected to the school and is a major partner for recreational, educative and sociocultural activities. The extension project consisted in adding a double gymnasium, two locker rooms with sanitary facilities, a divisible workout gym and a classroom. The extension has two steel structure levels and was designed according to a future extension of Les Prés-Verts Elementary School and a new local library.

Image Courtesy © Dave Tremblay

Image Courtesy © Dave Tremblay

  • Architects: CCM2 architectes
  • Project: LEBOURGNEUF COMMUNITY CENTER
  • Location: Quebec, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau, Dave Tremblay
  • Software used: AutoCad
  • Client: Quebec City
  • Structural / Civil: EMS
  • Awards: Quebec City’s Architecture award | Category ” Universal Accessibility ” 2014
  • Project area: 25 080 pi2 | 2330 m2
  • Budget: 5,6 M$ | CAN
  • Completion: 2013 | 2014

(more…)

The Centre of Excellence (COE) in Ahmedabad, India by VH designs studio

Wednesday, May 27th, 2015

Article source: VH designs studio

The Centre of Excellence (COE) forms a semi-government building established in Vatva GIDC, represents the dream project, depicting the true designing propensity of the firm. The building is designed to functionalist, serving the purpose of both institutional & Industrial requirements like, conferences, training’s, cultural programmers, etc. The ground floor area is equipped with an auditorium with the capacity of 750 people, training rooms, administration offices & a cafeteria, while auditorium with 250 people capacity, training rooms, annexes & guest rooms are placed at first floor, symbolizing the best space planning for maximum functionality of area assigned to each premise. Astonishing exposed RCC double height entrance area flourished with bold curvature cut outs at different levels & an eye-catching self-coasted exposed RCC reception thrive the beauty of the building.

Image Courtesy © VH designs studio

Image Courtesy © VH designs studio

  • Architects: VH designs studio
  • Project: The Centre of Excellence (COE)
  • Location: Vatva GIDC, Ahmedabad, India

(more…)

Towada Community Plaza in Japan by Kengo Kuma & Associates

Wednesday, May 20th, 2015

Article source:  Kengo Kuma & Associates

This wooden building was constructed as the city’s community center for people to gather. We repeated the roofs for the façade so that it could merge into the neighboring townscape of small houses. On the exterior wall, wainscot panels are applied with spaces in between, and it expresses a warm and friendly face to the street of the land to the north. The street in front of the building actually extends into the interior, and is given the name “Michi-no-Hiroba (plaza for the street),” around which a children’s playroom, cooking studio and tatami room are arranged.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: Towada Community Plaza
  • Location: Towada, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa

(more…)

Hippodrome de la Baie in Yffiniac, France by NOMADE Architects

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: NOMADE Architects

NOMADE architects recently delivered the project for rehabilitation and extension of the “Hippodrome de la Baie racecourse in Yffiniac”, a few kilometers from the downtown Saint-Brieuc, in Brittany. NOMADE architects developed a unique context-sensitive yet singular design to renovate this structure, establishing a dynamic dialogue between the old and the new.

Image Courtesy © Patrick Miara

Image Courtesy © Patrick Miara

  • Architects: NOMADE Architects
  • Project: Hippodrome de la Baie
  • Location: Yffiniac, France
  • Photography: Patrick Miara
  • Contract management: Saint-Brieuc Conurbation / Saint-BrieucAgglomération
  • Competition: 2012
  • Delivery: 2015
  • Duration of the operation: 14 months
  • Consultancy: Basic contract management on behalf of the public authority + diagnostic
  • Net internal surface area / net useful area: 1 095 m² 912 m²
  • Total cost of the building work: 3,08 M € HT
  • Partners: BETEREM ingénierie
  • Performance rating: LABEL BBC, RT 2012

(more…)

HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE in Antioquia, Colombia by Taller Sintesis

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Taller Sintesis 

Pueblo Bello is a town of Antioquia Uraba, inhabited by about 2000 people, which from 1990 and for nearly twenty years suffered the worst effects of paramilitary and guerrilla violence. Enforced disappearances, massacres, the burning of buildings and people, and population displacement were common. In this dark picture is highlighted the disappearance of “the 43″, the largest forced disappearance of the history of Colombia and the reason why the nation was sanctioned by the Inter-American Court of Human Rights.

Image Courtesy © Alejandro Arango

Image Courtesy © Alejandro Arango

  • Architects: Taller Sintesis, Angélica Gaviria, artistJuan Guillermo Caicedo.
  • Project: HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE
  • Location: Turbo, Antioquia, Colombia
  • Photography: Alejandro Arango
  • Software used: Autocad 2014, Rhinoceros 5.0, Photoshop
  • Clients: Gobernación de Antioquia, Empresa de Vivienda de Antioquia (VIVA), Secretaria de Gobierno de Antioquia, Unidad para la atención y reparación integral a las victimas (UARIP).
  • Collaborators: Paula Palacio
  • Construction: Soluciones Constructivas SA.
  • Project Area: 326 m2.
  • Project Year: 2014

(more…)

LONGBUSH ECOSANCTUARY WELCOME SHELTER in Gisborne, New Zealand by SAROSH MULLA DESIGN

Wednesday, March 18th, 2015

Article source: SAROSH MULLA DESIGN

The LongbushEcosanctuary Welcome Shelter is an innovative environmental education space designed, constructed and operated by a group of passionate volunteers, with the support of local businesses and charitable organisations.

Image Courtesy © Simon Devitt

Image Courtesy © Simon Devitt

  • Architects: SAROSH MULLA DESIGN
  • Project: LONGBUSH ECOSANCTUARY WELCOME SHELTER 
  • Location: Gisborne, New Zealand
  • Photography: Simon Devitt, Sarah Keys, SaroshMulla& Patrick Loo
  • Software used: Rhino and Revit
  • Designer: SaroshMulla for SaroshMulla Design
  • Project Team: 88 Community volunteers and 88 sponsors
  • Client: Longbush Ecological Trust
  • Dimensions: 12m long x 12m wide x 6m high
  • Area: 150m2
  • Construction Period: October 2013 – December 2014
  • Project Year: 2015

(more…)

Therapeutic community in Arenys de Mar, Spain by MiAS Architects

Friday, March 13th, 2015

Article source: MiAS Architects

Previously, this health facility complex consisted in a main building, and two auxiliary buildings apart from the first.

The proposal links both auxiliary pre-existing buildings maintaining its use as a workshop in the ground floor and adding rooms in the first floor. Thus, a single L-shaped geometry dialogues with the main building. Between both shapes a patio is defined as a relation space and the main outdoor space of the complex.

Image Courtesy © MiAS Architects

Image Courtesy © MiAS Architects

  • Architects: MiAS Architects
  • Project: Therapeutic community in Arenys
  • Location: Arenys de Munt – Barcelona, Spain
  • Collaborators: Adriana Porta, Silvia Brandi, Carles Bou (technical advisor),  Fausto Raposo, Daniel Montes, Nuno Marques, Sebastián de Iruarrizaga, Alfonso Abé, Christian Giovanetti, Giovanni Galdieri, Gabriele Mura, Laura Pomesano, Federico Licini, Marc Subirana
  • Consultors: Structures (BOMA, Anabel Lázaro), engineering (PROISOTEC, Josep Masachs)
  • Type: Health facility (winner project in a competition)
  • Completion: 2012
  • Client: Private – CTM, Comunitat Terapèutica del Maresme 
  • Size: 720 + 1000 m²
  • Budget: <1M €

(more…)

PANI community centre in Rajarhat, Bangladesh by SchilderScholte architects

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: SchilderScholte architects

The Dutch foundation Pani commissioned SchilderScholte architects to design an educational building in the north Bengal town of Rajarhat. The architects couple embraced this pro bono assignment coming from ideological motives and knowledge sharing. The building serves as a community centre for folks from the region, aged from toddlers to elder people. During the design process attention was mainly focused on locally available materials and weather conditions. The starting point was to realize a building using materials and skills from within a 15 miles radius around the site. Bamboo, hand-shaped brick, Mango wood, reused steel, local mortar and wafer-thin recycled corrugated panels are the main materials used in the building. The drive was to encourage locals to become aware on the basic principles of sustainability and durable building concepts. In effect close to zero electricity or fossil fuels were used during construction and other necessities required for erecting this building. Thus realizing an environmentally friendly building that contributes to the community in a significant way. The plan (79×105 ft) is East-West oriented and consists of two volumes under a large bamboo roof construction. The classrooms and lavatories are positioned on the South side and on the North side we find the workshop with store. Two sight lines traverse the building in all four directions. The lifting of the roof high above the volumes has achieved a considerable reduction of heat build up within the spaces. Further cooling is provided by cross ventilation, surrounding vegetation and the nearby pond. With the completion of this striking design the architects have proved that conventional local resources and materials can be used to build successful environmentally friendly unconventional architecture.

Image Courtesy © SchilderScholte architects

Image Courtesy © SchilderScholte architects

  • Architects: SchilderScholte architects
  • Project: PANI community centre
  • Location: Rajarhat, Bangladesh
  • Design team: Gerrit Schilder, Hill Scholte
  • Client: Foundation Pani, Arnhem, the Netherlands
  • Structural engineer: PT-structural, Rotterdam, the Netherlands
  • Main contractor: MEI, Rajarhat, Bangladesh
  • Program: Community centre with classrooms, essembly rooftop, workshop and store
  • Floor area: 910 square meter
  • Design: November 2012
  • Completion: October 2014
  • Building costs: €44.000,- (excl. VAT)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy