Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Community Centre’ Category

El Pinar Community Center in Rubi, Barcelona by COAC

Saturday, December 15th, 2012

Article source: COAC

The community center “El Pinar de Rubí” is located on a 60-meter long plot, east-west oriented and having a strong cross-slope of 52%. The lower façade, near the C-1413-A junction, is located at an elevation of +181. The opposite façade, on a plateau at +189, is the end of a forest that forms part of Rubi’s Archeological and Natural Heritage Catalogue. The building is 75% partially buried against a retaining wall that supports the base of the mountain.

Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: COAC
  • Project: El Pinar Community Center
  • Location: Rubi, Barcelona, Catalonia, Spain
  • Photography: Jordi Surroca
  • Architects: José Miguel Roldán y Mercè Berengué (Roldán + Berengué, arqts.)
  • Architects  Collaborators: Vicenç Sanz, Isis Campos, Rosa Hereu · Juanjo P. Jarque
  • Structure: Bernúz-Fernández, Arquitectes, S.L.
  • Technical architect: Xavier Badia (Vinclament S.L.P.)
  • Economy: Xavier Badia (Vinclament S.L.P.)
  • Installations: Julián Passardi (ae-t Ingeniería – Tecnioracle, S.L.) i Joan Escanelles (PGI Grup)
  • Construction company: Sather
  • Promoter: Promocions Urbanes de Rubí, S.A.
  • Address: Carrer carretera C-1413 s/n
  • Project date: 2007
  • Contruction date: 2009-2011
  • Parcel area: 758m2
  • Built-up area: 1716,06 m2
  • Budget: 3.425.033,50  €

Sølund Retirement Community in Copenhagen, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, December 12th, 2012

Article source: Henning Larsen Architects

Sølund retirement community is situated at one of the most distinguished locations in Copenhagen, in the vibrant urban space between the Copenhagen Lakes to the one side and the dynamic city street of Ryesgade to the other. Henning Larsen Architects’ proposal for the new Sølund is designed as one large, continuous building block that engages in close dialogue with the surrounding buildings and creates simple, easily accessible spatialities – both on the inside and on the outside. The project also includes a new daycare centre.

Street view : Image Courtesy Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Sølund Retirement Community
  • Location:  Ryesgade, Copenhagen, Denmark
  • Client: KAB
  • Architects: Henning Larsen Architects, BBP Architects and architects Ole and Jytte Andersen
  • Landscape Architect: Schul Landscape Architects
  • Engineers: Henrik Larsen Consulting Engineers and Hundsbæk og Henriksen Consulting Engineers
  • Gross Floor Area: 38,500 m2
  • Type of Assignment: Finalist in invited, international competition
  • Team at Henning Larsen Architects: Lars Steffensen (responsible partner), Martin Stenberg (lead design architect), Mikkel Eskildsen, Rafel Crespo, Chenqi Jia, Charlotte Søderhamn Nielsen, Peter Dahlsgaard Nielsen, Christian Schjøll, Grace Xu, Martin Vraa Nielsen, Jakob Strømann-Andersen and Lærke Bjerre.

Part of the Solution in Bronx, New York by Spacesmith, LLP

Wednesday, October 17th, 2012

Article source: Spacesmith, LLP

Spacesmith is proud to announce the completion of Part of the Solution’s (POTS) new home. Since 1982. POTS has been serving people in need by providing food, clothing, counseling and other supportive services in a low income neighborhood in the Bronx. What began as a soup kitchen grew into a holistic, full service community facility, addressing every aspect of life’s needs to those who need a helping hand.

Pots Exterior

  • Architects: Spacesmith, LLP
  • Project: Part of the Solution
  • Location: Bronx, New York
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Salorge Town Community Building in Pornic, France by Atelier Arcau

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Atelier Arcau

The town of Pornic’s elected representatives expressed their “deep-rooted” commitment to regional tradition, immediately excluding any other architectural form that did not match the traditional volumes and templates of the Pays de Retz, such as roofs with gable roofs, covered in tiles.
Because the Communauté de Communes (Town Community) Centre had to fit into a business park already denoted by previous building projects (hospitals, police station, office buildings), which had all been subjected to these regulations, we chose to make a different contextual offer in relation to the site and its history.

Image Courtesy © LE RESTE Hervé - IRIS STUDIO

  • Architects: Atelier Arcau
  • Project: Salorge Town Community Building
  • Location: Pornic, France
  • Photography: LE RESTE Hervé – IRIS STUDIO
  • : Civic and Community
  • : ARCAU, VANNES, France
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer : Communautés de commnes de Pornic France

(more…)

New Community Center in Zwolle, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: MoederscheimMoonen Architects

MoederscheimMoonen Architects wins the competition for new community center in Zwolle, The Netherlands

The Rotterdam-based office MoederscheimMoonen Architects recently got the commission to the design the new community center‘Het Anker’ in Zwolle, The Netherlands. The commission was given after winning the competition were the office was invited for together with the offices ofKoppert + KoenisArchitecten, Broekbakema, Jeanne DekkersArchitectuur and BDG Architecten.

New Community Center

  • Architects: MoederscheimMoonen Architects
  • Project: New Community Center
  • Location: Zwolle, The Netherlands
  • Project Team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen
  • Client: Municipality of Zwolle
  • Gross floor space: 3000sqm

(more…)

The 14th Street Y in New York, NY by Z-A Studio

Saturday, August 11th, 2012

Article source: Z-A Studio

The design celebrates the biggest asset of the Y as a community facility; its diverse, multi generational user base. The identity of each programmatic space was enhanced, expressing multiplicity rather than institutional uniformity. The entry lobby, fitness center, locker rooms, studios, offices showers and pool are organized as a series of parallel bands. As members move through the different bands, they experience the immediacy of the simultaneous happenings that animate the building. The distinct character of the bands enables the modularity of the scheme, where one program space can be replaced by another (like slots in a computer) without compromising the integrity of the design.

Exterior view

  • Architects: Z-A Studio
  • Project: The 14th Street Y
  • Location: New York, NY

(more…)

Rose Library in Norman, Oklahoma by John Postic

Thursday, July 19th, 2012

Article source: John Postic

Libraries today serve as gathering places, community centers, and cafes. We need to stop viewing libraries as sacred temples of reading and research and more as a collective gathering place of people, ideas, events, and resources; a place that incites imagination and satisfies curiosity – a veritable flowering of culture. With a form that evokes the Oklahoma Rose, this library has a multi-layered skin that passively filters light, sound, and visitors to the library. These ‘petals’ diffuse the light entering the library, reducing solar heat gain and providing excellent reading light.

Exterior

  • Architects: John Postic
  • Project: Rose Library
  • Location: Norman, Oklahoma
  • Software used: Rhino, Maxwell, and Photoshop

(more…)

Rosa F. Keller Library & Community Center in New Orleans, Louisiana by Eskew+Dumez+Ripple

Sunday, July 1st, 2012

Article source: Eskew+Dumez+Ripple

This New Orleans neighborhood library is comprised of two buildings joined together with the intention that they function as a whole. One building is a historically significant bungalow built as a residence in 1917, sited prominently on the corner of South Broad Street and Napoleon Avenue. The other building, built in 1993 specifically to function as a library, was home to the main reading room and stock areas. Both buildings were severely flooded by levee breaks attributed to Hurricane Katrina. The bungalow was salvaged and raised for future flood prevention, but the modern addition was deemed necessary for replacement by the Federal Emergency Management Administration (FEMA).

Image Courtesy Timothy Hursley

  • Architects: Eskew+Dumez+Ripple
  • Project: Rosa F. Keller Library & Community Center
  • Location: New Orleans, Louisiana
  • Software used: majority of the design work done in AutoCAD and Sketch up. Some Rhino was used on the tail end of the project.

(more…)

São Cirilo Community Centre in Porto, Portugal by Nuno Valentim and Frederico Eça

Thursday, June 14th, 2012

Article source: Nuno Valentim and Frederico Eça

With an area of approximately 2000 squared meters (20m by 100m) and an irregular geometry, the plot had uncharacteristic dimensions and form for the city of Porto. The program was built along with the project – never before had a building in Portugal been specifically designed for the social integration of immigrants. With these uncertainties we looked for clues in our immediate surroundings – we found warehouses, small factories, landfills and illegal constructions…

Street view

  • Architects: Nuno Valentim Lopes, Frederico Eça/ Nuno Valentim, Arquitectura e Reabilitação LDA
  • Project: São Cirilo Community Centre
  • Location: Rua Barão de Forrester, Porto, Portugal
  • Collaborating Architects: Paola Monzio, Joana Sarmento e Margarida Ramos
  • Developer: Província Portuguesa da Companhia de Jesus
  • Project/ Construction Dates: 2002/ 2008
  • Plot Area: 2050 m2
  • Construction Area: 2215 m2
  • Engineering Team: Prof. Eng. Vasco Peixoto de Freitas, Rodrigues Gomes e Associados, Penman
  • Constructor: Bascol
  • Project Manager and Supervisor: Domingos Sousa Coutinho Lda
  • Photography: João Ferrand/Mariana Themudo
  • Awards: Finalist of FAD award 2009

(more…)

PARKPRAXIS in Kasten bei Böheimkirchen, Lower Austria by X Architekten

Sunday, June 10th, 2012

Article source: X Architekten

Task

Dr. Fehrmann decided to build her new practice in the centre of the lower Austrian community of  Kasten. The community’s centre consists of buildings which surround a green park on three sides. On its fourth side, the park opens up towards agricultural fields and meadows. The premises lie on the edge of the park where its green spaces turn into agriculture. Keeping the valuable urban quality of the continuous green space demands a certain concept in which the building is not to be seen as such, so as not to disturb the geographical connection between the two green spaces.

Image Courtesy X Architekten

 

  • Architects: X Architekten
  • Project: PARKPRAXIS
  • Location: Kasten bei Böheimkirchen, Lower Austria
  • Start of planning: October 2010
  • Start of construction: June 2011
  • Handing over: January 2012
  • Construction: masonry mixture
  • Floor space: 224 m2
  • Premises: 500 m²
  • Built-up area:  252 m²
  • Cubature: 1.059 m³
  • Pictures: x architekten

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy