Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘complex’ Category

SUPERMARKET concept space Berlin in Germany by CONCEPT/DISTRICT studio

Sunday, June 21st, 2015

Article source: CONCEPT/DISTRICT studio 

The concept of SUPERMARKET which won several designa wareds opened his first concept store in Belgrade. Since 2014 it is also located in Berlin. The historically protected BIKINI HAUS, built in 1957 by Paul Schwe be sand Hans Schosz berger received a renovation in 2013 and was provided with an unique concept. The 7,000 square meter roof terrace with the view to the Berlin Zoo is the high light of the complex and the home of SUPERMARKET  Berlin. SUPERMARKET Berlin sees it self as a project space which is comprised of different functional are a sover 800 sqm. The large and open space is divided by the 25 meterlong bar which already starts in the entrance are a and extends through out the whole room. The bar is further segmented in to three themes. The Coffeé, Juice andliquor/wine bar. The furniture canbe move dandad justed easily which allows high flexibility. Materials such as steel and wood under line the industrial character of the large and open space. The colorful furniture and floral fabrics give the space a funky, humorousand relaxed impression.

Image Courtesy © Lejla Krstic

Image Courtesy © Lejla Krstic

  • Architects: CONCEPT/DISTRICT studio, Lejla Krstic
  • Project: SUPERMARKET concept space Berlin
  • Location: Berlin, Germany
  • Field: Store Design

(more…)

IJdock Housing by Zeinstra van Gelderen Architecten

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Zeinstra van Gelderen Architecten

In the context of the IJdock complex, where the building volumes result from cutting sightlines out of a rectangular mass, we have merged the obvious associations with ships, rocks or the strange forms of building block in the traditional city into one building, without being too literal.

Image Courtesy © Zeinstra van Gelderen Architecten

Image Courtesy © Zeinstra van Gelderen Architecten

  • Architects: Zeinstra van Gelderen Architecten
  • Project: IJdock Housing
  • Design: Jurjen Zeinstra, Mikel van Geldere
  • Collaborators: Peter Nagtzaam, Tjerk Bosker, Angelique Haver
  • Client: ASR Real Estate Development
  • Engineer: Cor Smit (Royal Haskoning
  • Building Physics: Peutz
  • Finished: January 2013
  • Construction Costs: € 13.700.000,-

(more…)

Nekkerpool in Mechelen, Belgium by VenhoevenCS architecture+urbanism

Sunday, May 24th, 2015

Article source: VenhoevenCS architecture+urbanism 

Sports and recreation centre Nekkerpool (serving the province of Antwerp in Belgium) offers a range of indoor and outdoor activities, and the addition of a swimming pool to the programme will make the package even more complete. The architects challenge was to seize the opportunity to give the Nekker recreation centre as a whole a facelift, in addition to designing a modern and sustainable swimming pool. The site revolves around the new entrance area, where a pedestrian bridge makes the connection between the existing and new complex.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: VenhoevenCS architecture+urbanism 
  • Project: Nekkerpool
  • Location: Nekkerspoel-Borcht, Mechelen, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Program: New construction of swimming pool complex to be added to existing sports complex with   competition pool, instruction pool, special needs pool, gallery, dining facilities, playground and free-standing entrance pavilion. Complete renovation of existing dining (including some new construction) and kitchen areas. New construction of outdoor space including recreational water elements.
  • Assignment: Construction management, PD, FD, specifications, working drawings, aesthetic management, main contracting, after-sales
  • Client: Province of Antwerp, Infrastructure Department
  • Team: Ton Venhoeven, Manfred Wansink, Maarten Bax, Jos-Willem van Oorschot, Gabriel Boutsema, Wouter de Haas, Niels Boswinkel, Eelco Bergman, Roland Herpel (more…)

Espacio Miguel Delibes in Alcobendas, Spain by Rafael de La-Hoz Arquitectos

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Rafael de La-Hoz Arquitectos 

The new building hosts the Universidad Popular, the headquarters of the PhotoEspaña International Centre in Alcobendas, as well as a media library and a citizen’s advice service of the City Council.

Image Courtesy © Alfonso Quiroga

Image Courtesy © Alfonso Quiroga

  • Architects: Rafael de La-Hoz Arquitectos 
  • Project: Espacio Miguel Delibes
  • Location: Avenida de Pablo Iglesias, sector ‘Fuente Lucha’, Alcobendas, Spain
  • Photography: Alfonso Quiroga
  • Client: Empresa Municipal de la Vivienda de Alcobendas (EMVIALSA)
  • Team: RAFAEL DE LA-HOZ Arquitectos
  • Project Team: Belén Rivera, Marta Tobías,  Silvia Villamor y Saúl Castellanos
  • Graphic design: Luis Muñoz, Carlos Ripoll y Daniel Roris (more…)

Rebel One in Warsaw, Poland by WWAA

Sunday, May 17th, 2015

Article source: WWAA

The first building to be designed and developed as a part of the complex is rebel one. it is one of two architectural dominants planned in the project that are of a compact plan with 12 superstructures located at the shorter sides of the main alley. rebel one elevations, the outpost of the new investments in the soho area, refer to the architectural motives of industrial relicts of kamionek.

Image Courtesy © JAKUB CERTOWICZ

Image Courtesy © JAKUB CERTOWICZ

  • Architects: WWAA
  • Project: Rebel One
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Jakub certowicz
  • Team: Konkret architekci: Piotr puścikowski, Małgorzata majzel,  Dominika tomaszewska, Małgorzata lewandowska, Wojciech kluk, Piotr zmarzłowski, Michał dezór
  • wwaa: Marcin mostafa, Natalia paszkowska, Iwona borkowska,  Andrzej hunzvi, Michał kielian
  • Cooperation: Konkret architekci
  • Client: Soho development home & more
  • Size: 7962, 28 m²
  • Construction: 2013
  • Design: 2011

(more…)

WING Loft in Chai Wan, Hong Kong by Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Friday, May 1st, 2015

Article source: Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Hong Kong’s neighbourhood Chai Wan is the next up-and-coming cultural hub on the island. As industrial activities are slowly disappearing from the area, the rough post-industrial urban fabric leaves behind a unique range of spaces and places that form the backdrop for an innovative creative scene. WING is the latest addition to what Chai Wan has on offer. Located on the top of a large waterfront industrial complex, this spacious loft / performance space is a versatile and flexible venue for contemporary dance, exhibitions, performances and events,which simultaneously allows for an instant conversion into office spaces and/or residence. By packing this multifaceted programme in a relatively small area in a derelict industrial warehouse, the project voices a strong critique to Hong Kong’s extreme housing situation, lack of cultural facilities, and its and negligence of its industrial heritage.

Entrance Corridor, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Entrance Corridor, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

  • Architects: Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd
  • Project: WING Loft
  • Location: Unit 2, 21F, Chai Wan Industrial City Phase II, 70 Wing Tai Rd, Chai Wan, Hong Kong
  • Photography: Dennis Lo Designs, Ramon Van Der Heijden
  • DESIGN TEAM: KristofCrolla& Julien Klisz (LEAD)
  • CONCEPT DESIGN: LEAD i.c.w. Dhooge & Meganck Ingenieur-Architecten BVBA
  • SPECIALIST CONTRACTOR FINS: E T Engineering Ltd.
Loft entrance, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Loft entrance, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

A battery of industrial elevators bring visitor up in a nondescript industrial building to the loft’s 21stfloorentrance corridor. Here, an elegantly curving brass sign wraps and folds around white exhibition walls to draw visitors to the front door. Upon entry of the loft one arrives at the crossing of the venue’s two main wings. Both wings house a performance stage, open up onto a large corner terrace, and are connected with one another via the brass kitchen element.

Left wing – performance stage, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Left wing – performance stage, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The left wing of the venue houses a large dark-wooden stage area that is flanked by a broad window offering stunning views of the Hong Kong skyline. A swooping brushed brass volume forms the stage’s backdrop and houses both a library and a window to the bar/kitchen area. A large open space in front of the stage forms the visitor’s meeting area, which opens up directly onto the terrace and can function as a dining area as well. Inside the brass volume sanitary units, a kitchen, and storage spaces are embedded. A horizontal roller shutter allows the brass volume to be sealed off completely, or to operate as a bar open to the performance spaces.

Dining area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Dining area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The right wing of the loft houses a second stage and the venue’s operational spaces. Sliding walls and partitions allow for flexible subdivision in various configurations with different atmospheres. The stage is placed in the darkest corner of the space, is slightly lifted from the spectator’s area in front, and has built-in lighting and adjacent storage. It directly connects to a backstage area which has mosaic-tiled changing rooms and make-up facilities for performers. Sliding doors allow the stage to be separated from the spectator’s area in front, which can be transformed into a meeting room or lounge area.

Outdoor terrace, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Outdoor terrace, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

On the street-side of the right wing three brightly lit staff offices are located, all of which have deep views into Chai Wan. These offices can be interconnected with or separated from one another via pin-board / blackboard sliding doors, and are separately accessible via the archive corridor. The archive corridor is the central access way to all the functions of the right wing. It is built from a back-lit wooden lattice structure behind which storage spaces and sanitary units are concealed.

Outdoor terrace with unfolded table, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Outdoor terrace with unfolded table, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

All spaces in the right wing of the loft can be separated and sealed off from the rest of the loft via an ArtWall. This ArtWall forms the key feature of the project and consists of a ten meter long, foldable wooden screen that has milled into it an abstract artwork symbolizing the dynamic motion of the performances the loft is to house. The wall operates as a lantern-like space divider that mediates between the bright outward oriented space in front and the intimate rooms behind. It is fabricated using a computer controlled router that milled a carefully composed drawing into layers of differently coloured wood and acrylic, revealing the image through different levels of colour and transparency. The wall panels can be folded together in pairs to give access to the performance space, archive, and offices behind.

Bar / kitchen, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Bar / kitchen, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Both left and right wings of the venue open up and meet onto an outside terrace. Clad in light-coloured natural stone, and surrounded by colourful green, this space bathes in light and offers a beautiful view of the surroundings. A large rotating wooden table, benches with built-in storage, and a built-in barbecue give programmatic flexibility to the space, while a big triangular white awning offers shade from the sub-tropical sun.

Meeting area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Meeting area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Finally, from the entrance corridor a separate fire staircase gives access to a semi-private rooftop area. This place houses a third performance stage. Entirely clad in hardwood, and surrounded by greenery, the rooftop area opens up entirely to the Island’s magnificent scenery.

The ArtWall forms a flexible, translucent screen that hides a built-in sliding door, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall forms a flexible, translucent screen that hides a built-in sliding door, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Hidden where one would least expect it, high in a corner of an old industrial building, WING offers Hong Kong a rare place for creative expression. Typical of this bustling city where space is scarce, hyper-flexibility and spatial efficiency are pushed to the maximum to allow the project’s ambitious programme. Careful selection of materials, geometries, craft and techniques gives the space its unique, warm and charismatic identity. With frequent events scheduled throughout the year WING aims to facilitate and stimulate Hong Kong’s creativity.

The ArtWall folds into separate panels, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall folds into separate panels, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to a meeting space behind, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to a meeting space behind, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to a performance space behind,Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to a performance space behind,Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to performance and backstage area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

The ArtWall opens up to connect to performance and backstage area, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Light radiates through the ArtWall at night, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Light radiates through the ArtWall at night, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Backstage changing room, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Backstage changing room, Image Courtesy © Dennis Lo Designs

Terrace at night with view of glowing ArtWall and brass kitchen element, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Terrace at night with view of glowing ArtWall and brass kitchen element, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Plan, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Plan, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Section Aa, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Section Aa, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Section Bb, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

Section Bb, Image Courtesy © Laboratory for Explorative Architecture & Design Ltd

International Finance Center in Seoul, Korea by Arquitectonica

Friday, April 17th, 2015

Article source: Arquitectonica

American International Group and the Seoul Metropolitan Government were partners in the development of this 507,075m2 / 5,458,153sf mixed-use project in which Arquitectonica designed the master plan, the architecture and portions of the interiors. The complex became a new hub for the financial, securities and insurance companies concentrated in Seoul. It features three international A-grade commercial office towers, a five-star hotel, three-level luxury retail mall, megaplex cinema complex, fine dining and drinking establishments and significant new outdoor public spaces. The site is located at the center of Yeouido Island, and will serve as a major pedestrian link between the subway station and Riverside and Yeouido Plaza Park.

Image Courtesy © Arquitectonica

Image Courtesy © Arquitectonica

  • Architects: Arquitectonica
  • Project: International Finance Center
  • Location: Seoul, Korea

(more…)

Multifunctional complex with apartments in Moscow, Russia by SPEECH

Thursday, April 2nd, 2015

Article source: SPEECH

The bulk of the future building was assigned by the size of the emptied site and the marks of the neighbouring buildings: 135×76 m, with the height of 68 m. The question was not so much about forming an original architectural image, as about development of the complex planning corresponding with world-wide criteria, which pretend to the class “A”, and an original façade solution, harmoniously grouping with “Mirax-Plaza” and at the same time emphasizing the independence of the new object.

Image Courtesy © SPEECH

Image Courtesy © SPEECH

 

  • Architects: SPEECH
  • Project: Multifunctional complex with apartments
  • Location: 32/2, Kutuzovsky prospect, Moscow, Russia
  • Authors: Sergei Tchoban, Sergey Kuznetsov
  • Chief architects: Nikolay Gordyushin, Igor Chlenov
  • Chief engineer: S.Serdyukov
  • Architects Team: E.Murinets, T.Varyukhina, M.Digilyova, T.Logunova, E.Lyashkov
  • Client: CC«International Development Center» (more…)

Besiktas Quarter Complex in Istanbul, Turkey by 34 Architects – 34 Mimarlık

Thursday, March 19th, 2015

Article source: 34 Architects – 34 Mimarlık

The project has been carried out as a proposal to unify service units of the Istanbul Metropolitan Municipality and Besiktas Municipality, at district levels.

Image Courtesy © Altkat Architectural Photography

Image Courtesy © Altkat Architectural Photography

  • Architects: 34 Architects – 34 Mimarlık
  • Project: Besiktas Quarter Complex
  • Location: BesiktasIstanbul, Turkey
  • Photography: Altkat Architectural Photography
  • Project Managers: Cenk Saracoglu, Zeynep Bahar
  • Client: Besiktas Municipality
  • Year: 2014

(more…)

Congress Centre in Trento, Italia by Piuarch

Tuesday, March 17th, 2015

Article source: Piuarch

The project for the re-qualification and expansion of the new congress complex in Riva del Garda, winner of an international competition, is part of a broader programme aimed at promoting and valorizing the city and surrounding territory. The new building represents an important focal point and is inserted into the magnificent landscape in such a way as to both reflect and emphasize its distinguishing features.

Image Courtesy © Piuarch

Image Courtesy © Piuarch

  • Architects: Piuarch
  • Project: Congress Centre
  • Location: Riva del Garda, Trento, Italia
  • Piuarch team: Marco Dragoni e Yusuke Aizawa, Momoko Asano, Ilan Balouka,  Filippo Carcano, Maiko Chiriki, Hirotaka Oishi, Sabrina Pesendorfer
  • Partners: Fresa Fuenmayor, Garbellini Tricario
  • Associati: Castelli Dragoni, Fascione Lazzerotti, Mahdjoubian, Mandelli Mollo, Pallares Seggio, Spagnolatti Venturini
  • Architectural design: Piuarch with Andrea Palaia
  • Structural design: FV Progetti S.n.c. – MC-Engineering S.r.l.
  • M & E design: Flu.project Studio Associato
  • Client: Patrimonio del Trentino S.p.A.
  • Built area: 25.600 mq
  • Year: 2007

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy