Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cultural Center’ Category

Waterside Buddist Shrine in Tangshan, China by ARCHSTUDIO

Sunday, June 18th, 2017

Article source: ARCHSTUDIO

Han Wen-Qiang, an associate professor in CAFA (China Central Academy of Fine Arts), the founder of ARCHSTUDIO. He mainly researches on contemporary architectural and interior environment based on traditional cultural background, devotes to making space to be the communication medium between people and people, people and environment, and creating a livable life. He has been featured as 2015 One of the Best Ten International “Design Vanguard” by American renowned magazine “Architectural Record”. His works have won many awards, including “LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards” Refurbishment of the Year Award, Architizer “A+ Awards” Architecture + Renovation Category Jury Award, “Hospitality Design Award” Open Category Winner of American Hospitality Design magazine, “Best of Year Awards” of American “Interior Design” Magazine; “The 37th Annual Interior Awards” of American “Contract” magazine; “Taiwan Interior Design Award” Gold Award; “Asia Pacific Interior Design Awards” Gold Award; Design for Asia Award Merit Award and WA Design Experiment Award Shortlist Award, etc. His works have also been invited to exhibited at “Towards A Critical Pragmatism: Contemporary Architecture in China” exhibition by Harvard University and 2015 Kwangju Art Biennial in Korea. His works have been widely published by home and abroad renowned publications, including Architectural Record, Architectural Review, Arquitectura Viva, Frame, d+a, Perspective, Taiwan Architecture magazine, Time + Architecture magazine, dezeen, designboom, archdaily, gooood and other famous design websites.

Image Courtesy © Wang Ning, Jin Weiqi

  • Architects: ARCHSTUDIO
  • Project: Waterside Buddist Shrine
  • Location: Tangshan, Hebei, China
  • Photography: Wang Ning, Jin Weiqi
  • Author: Han Wen-Qiang
  • Architectural Design: Han Wenqiang, Jiang Zhao, Li Xiaoming
  • Structural Design: Zhang Fuhua
  • Water-electricity Design: Zheng Baowei
  • Land Area: about 500 ㎡
  • Building Area: 169㎡
  • Design Time: 2015.04—2015.08
  • Construction Time: 2015.10—2017.01

(more…)

Torsby Finnskogscentrum in Värmland, Sweden by Bornstein Lyckefors arkitekter

Wednesday, June 14th, 2017

Article source: Bornstein Lyckefors arkitekter

Bornstein Lyckefors Architects has designed a museum and cultural center in an old school in the forest outside Torsby, Sweden. The museum pays tribute to slash-burn agriculture Finns who settled deep into the forests in the early 1600s.

The facade consists of 300 logs that has been cut down in the woods surrounding the museum. They are decorticated, untreated, cleaved in half, and mounted on a rack surrounding the building, Image Courtesy © Bornstein Lyckefors arkitekter

  • Architects: Bornstein Lyckefors arkitekter
  • Project: Torsby Finnskogscentrum
  • Location: Värmland, Sweden
  • Client: Värmlands Museum
  • Team: Per Bornstein, Andreas Lyckefors, Johan Olsson, Elle-Kari Mannerfelt, Alexandra Lindberg, Monica Warwick
  • Building cost: 5,9 M SEK
  • Size: 2000 sqm
  • Date: 2014

(more…)

Bornova Evka 3 Social Center ve Transfer Station in Izmir, Turkey by YEGENA

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: YEGENA 

‘ LOCAL, FRIENDLY AND GREEN ‘

The project area residential pattern has been isolated between, Ege University residences and İzmir-Manisa main arterial road.This isolated attitude of the zone is reflected to the project area due to the inadequacy of the socio-cultural functions of the transfer zone and the open area density can not be kept permanent.

Image Courtesy © YEGENA

  • Architects: YEGENA
  • Project: Bornova Evka 3 Social Center ve Transfer Station
  • Location: Izmir, Turkey
  • Competıtıon Organızer: Izmir Metropolitan Municipality
  • Archıtectural Team: M.Baris Yegena, OzgeOzkul
  • Total Constructıon Area: 33.309 m2
  • Date: February, 2017

(more…)

Writers Theatre in Illinois by Studio Gang

Sunday, June 4th, 2017

Article source: Studio Gang

Organized as a village-like cluster of distinct volumes that surround a central hub, the building’s form resonates with the character of Glencoe’s downtown. The theater’s two performance spaces—a main stage and a smaller black box venue—employ innovative staging and seating configurations to maximize the sense of intimacy between actors and audience and to enhance the immersive experience of Writers’ productions.

Image Courtesy © Hedrich Blessing

  • Architects: Studio Gang
  • Project: Writers Theatre
  • Location: Glencoe, Illinois, USA
  • Photography: Hedrich Blessing
  • Client: Writers Theatre

(more…)

Saint-Apollinaire Multifunctional Center in Quebec, Canada by PARKA – Architecture & Design

Wednesday, May 31st, 2017

Article source: PARKA – Architecture & Design

On June 7th, Saint-Apollinaire Multifunctional Centre, designed by Parka – Architecture & Design, welcomed its first visitors. Flexible spaces were built to suit a range of cultural, recreational and sports activities. The construction includes a double gymnasium with changing rooms, four multi-purpose rooms and a fully-equipped space for cooking classes. A simple and effective organization provides an interior space that is flexible enough to accommodate a wide range of activities.

Image Courtesy © PARKA – Architecture & Design

(more…)

Bao’an Public Culture and Art Center in Shenzhen, China by Mecanoo architecten

Friday, May 26th, 2017

Article source: Mecanoo architecten

Surrounded by residential towers and infrastructure, the site for the Bao’an Public Culture and Art Center presents several challenges. Mecanoo reinterpreted these challenges as opportunities, capitalising on the proximity of the new cultural facility to the adjacent Bao’an Central Metro Station and the Binhai School.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

  • Architects: Mecanoo architecten
  • Project: Bao’an Public Culture and Art Center
  • Location: Xinhu Road and Chuangye Road, Bao’an District, Shenzhen, China
  • Client: Urban Planning, Land & Resources Commission of Shenzhen Municipality, Bao’an Administration
  • Programme: Culture and Art Center (49,830m² above ground, 34,290m² underground), including 21,015m² Museum, 16,070 m² Art Gallery, 17,450m² Gallery, 3,170m² sports field, and 23,490m² service area with auditorium, restaurant, art bookstore, meeting room and underground parking
  • Size: 84,120m2
  • Project Design: 2016

(more…)

High Street South in Manila, Philippines by CAZA Architects

Thursday, May 18th, 2017

Article source: CAZA Architects

Activating the cultural center of Manila’s Bonifacio Global City, CAZA’s design for the High Street South project fuses the neighborhood, district, and urban scales of the master plan around a spine that functions as a network for public spaces. Borrowing from the geological notion of stratification, CAZA created multiple layers of public space that weave together circulation, culture, recreation and event spaces through a collection of hybridized mixed-use towers. Tower typologies are informed by striated levels that include public spaces of mobility and retail at the ground level; semi-private spaces for recreation and amenities; and private residential spaces with urban villas, terraced apartments, and loft units. With the facades’ playfully idiosyncratic grid patterns that correspond to these layers of tower typology, CAZA has designed a family of unique towers that share a unifying visual language and create a gracefully moving texture against the Manila skyline.

Image Courtesy © CAZA Architects

  • Architects: CAZA Architects
  • Project: High Street South
  • Location: Manila, Philippines
  • Client: SM Investments
  • Architect of Record: Esteban Y. TAN
  • Project Team: Carlos Arnaiz, Laura Del Pino, Marc Leverant
  • Status: Under Construction

(more…)

Porto Seguro Cultural Center in Sao Paulo, Brazil by São Paulo Arquitetura

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: São Paulo Arquitetura

An invitation to the public is made through large entrances without physical barriers and with a welcoming character. The folds guide the route and encourage curiosity to discover a new space. An exposed concrete pure monolith, gives life to the new cultural center of the city of Sao Paulo, Brazil. Located in Campos Elíseos, central area of the city, in the corner between Alameda Barão de Piracicaba and Alameda Nothmann, the proposed architecture comes with a series of measures aimed towards the urban revitalization of the region.

Image Courtesy © São Paulo Arquitetura

(more…)

Public Library and Socio-Cultural Center in Aduanas, Spain by Singular Studio

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Singular Studio

This building, conceived with a hybrid use of Public Library and Socio-Cultural Center, is located in the seaside neighborhood of Javea, near the port. This is the reason why, after a process of architectural approach, it has been inspired by reasons related to the sea … metal facade vibrates, has three dimensions and simulates movement, such as sea surface. The facade treatment, as a light metal skin that envelops the whole volume, aims to boost its weightlessness without touching the ground plane. It is a large box or floating cage, a huge metal fishing net as those in the nearby port.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Singular Studio (J. Moragues, F. Nieto, R. Paternina)
  • Project: Public Library and Socio-Cultural Center
  • Location: Jávea (Alicante), Aduanas, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Revit
  • Other participants: Laura Solbes, Sara Marí, Dionisio Henarejos, Laura MaríF
  • Surface: (m2) 1.132,29 m2 / 12.187,87 ft2
  • Year: 2014

(more…)

The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures in Lille, France by atelier d’architecture King Kong

Friday, April 21st, 2017

Article source: atelier d’architecture King Kong 

In its cultural development policy framework and renovation of the Moulins neighbourhood, the City of Lille started in 2009 the building of a new cultural equipement that could enable the development of Moulins’s existing Maison Folie, that lacked specific spaces to carry out all of its projects, and to create a Euroregional Center of Urban Cultures (The Flow – House of Hip-Hop), a structure made necessary by the importance of activities linked to that practice that had until then no place to unfold. The importance of this project justified its integration in a site close to the town center. The will to unite these two equipments in a same place presented numerous advantages for both structures, including the possibility to ensure de facto synergy, their objectives being common. The Maison Folie, that had already conquered its own public in five years of existence, was forced to refuse or postpone numerous projects (dance, theatre, plastic and visual arts) due to lack of space.

Image Courtesy © Julie Soistier

  • Architects: atelier d’architecture King Kong (Frédéric Neau)
  • Project: The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julie Soistier
  • Software used: Vectorworks and SketchUp
  • Client: City of Lille
  • Project manager: Nicolas Broussous
  • Scenography: Ducks Scéno
  • Technical engineering company: Projex Ingénirie
  • HEQ: Diagobat

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise