Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cultural Center’ Category

Maunula House in Helsinki, Finland by K2S Architects

Friday, March 17th, 2017

Article source: K2S Architects 

Maunula House is the central cultural and learning hub of a neighborhood being renewed. Located next to Maunula park in the center of the neighborhood of Maunula, the building is a center of public services to local residents of all ages. The library, the youth center and the adult education center cooperate seamlessly, enabling the co-usage and a high utilization rate of the spaces.

Image Courtesy © Mika Huisman

  • Architects: K2S Architects (Kimmo Lintula, Niko Sirola, Mikko Summanen)
  • Project: Maunula House
  • Location: Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki, Finland
  • Photography: Mika Huisman
  • Client: City of Helsinki Real Estate Department / Erja Erra, Mika Malkki
  • Design team: Jaakko West, Elina Koivisto, Tommi Terästö, Tetsujiro Kyuma, Tommi Mauno, Juho Vuolteenaho, Petri Ullakko, Matti Wäre, Tuuli Kanerva, Antti Soini
  • Interior design: K2S Architects
  • Structural design: Pontek Engineering / Kari Saarivirta
  • HVAC: Äyräväinen Engineering / Jukka Issakainen
  • Electrical: Stacon Engineering / Kalevi Hämäläinen

(more…)

Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015

(more…)

SUNCHEON ART PLATFORM in South Korea by Daniel Valle Architects

Wednesday, March 15th, 2017

Article source: Daniel Valle Architects

Suncheon Bay is famous for its natural sceneries. The privileged location in the junction of the Dong and Isa streams is house of the widest reed bed in South Korea. Among the world’s wetlands, Suncheon Bay is widely known for attracting the largest number of rare birds. Suncheon Bay represents the best of the region and has been always the epicenter of tourism.

We would like to propose for the Suncheon Art Platform competition an urban reinterpretation of the natural sceneries of Suncheon Bay.  We wish to connect the collective memory of the bay with a new cultural and urban life in the city center of Suncheon where Culture and Nature become the raw materials to fabricate a new creative platform for citizens to enjoy and express themselves.

Image Courtesy © Fran Mateos

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: SUNCHEON ART PLATFORM
  • Location: Sucheon, South Korea
  • Photography: Fran Mateos
  • Client: City of Suncheon
  • Credits: Daniel Valle, Irene R Vara, Andrea Gonzalez de Vega, Iago Blanco, Jiwon Hur
  • Size: 2000m2
  • Year: 2016

(more…)

COUNTRY GARDEN FOREST CITY in Malaysia by LAVA

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: LAVA

LAVA has won 2nd prize in an international competition to design a new city in Malaysia.

LAVA’s concept sees the city defined not as one iconic building, nor as a skyline, but as a central public space, a real forest. Chris Bosse, director of LAVA, explains: “Skylines across the world look the same – usually a couple of iconic towers in the centre surrounded by lots of lesser quality buildings, which all resemble each other.” “Here we have designed an inverse city skyline where the icon of the city is a public space, not an object/building. Our central space is a Rainforest Valley and demonstrates the equation: PEOPLE = CITY. From an object to a place.”

Image Courtesy © Bitscapes

  • Architects: LAVA
  • Project: COUNTRY GARDEN FOREST CITY
  • Location: Malaysia
  • Photography: Bitscapes
  • Client: Country Garden Group
  • Lava: Chris Bosse, Alexander Rieck, Tobias Wallisser
  • Size: Total development: 20 square kilometres; site: 24 hectares
  • Status 2nd prize, design competition 2017

(more…)

Cultural Center of La Hague in France by PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Wednesday, March 8th, 2017

Article source: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Building a cultural center in Beaumont-Hague, in Cotentin, means to integrate an architectural project that takes benefits from the landscape qualities of this piece of peninsula. On the shore, sunken roads are planted of wooded hedges that protects from the wind, and becomes vegetal vaults to filter the light over time. These landscape elements are secular forms from the site culture but also inspiring spaces that can be employed for the design.

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES
  • Project: Cultural Center of La Hague
  • Location: 8 rue des Tohagues 50 440 Beaumont-Hague France
  • Photography: Sergio Grazia
  • 3D pictures: L’Autre Image and Périphériques Architects
  • Client: COMMUNAUTE DE COMMUNES DE LA HAGUE
  • Project team: Charlotte Lefebvre With Anne Clerget, Emily Murphy, Alfredo Luvison, Camille Isaac-Dognin, Gabriele Motta, Anatole Jeannot, Kirsten Elliot, Thomas Dantec, Yann Peter, Alexandre Pascal, Mehrnoush Naraghi, Estelle Grange-Dubellé.
  • Build team: Anne Clerget, Charlotte Lefebvre
  • TCE, Economie, HQE : EGIS Centre Ouest (Caen)
  • Acoustic: PEUTZ & Associés
  • Scénography: LABEYRIE & Associés
  • Area: 2560 m² shon (net floor area)
  • Cost: 6,5 M  € not including VAT
  • Schedule :
    • Competition: August 2010
    • Studies: 2011
    • Construction: Achievement Fall 2015

(more…)

Peninsula Place in London, UK by Santiago Calatrava Architect and Engineer

Sunday, March 5th, 2017

Article source: Caro Communications

Knight Dragon unveils a new £1billion landmark, designed by international architect and engineer Santiago Calatrava, at the heart of its transformation of Greenwich Peninsula.

This major new landmark is set to transform Greenwich Peninsula, London’s emerging cultural district. Residents and visitors to the Peninsula will arrive from the tube into an 80ft high winter garden and glass galleria. The scheme will total 1.4 million sq ft including a new tube and bus station, theatre, cinema and performance venue, bars, shops and a wellbeing hub. Above this will rise three towers of workspaces, apartments and hotels, all connected to the Thames by a stunning new land bridge.

Day, Image Courtesy © Uniform

  • Architects: Santiago Calatrava Architect and Engineer
  • Project: Peninsula Place
  • Location: London, UK
    Photography: Uniform
  • Executive Architect: Adamson Associates
  • Architect PP2: Allies and Morrison
  • Structural Engineer of record: Meinhardt
  • MEP Engineer: AECOM
  • Quantity Surveyor: Alinea
  • Hotel Architect: Reardon Smith
  • Hotel Advisors: Hamiltons

(more…)

UniCredit Pavilion in Milano, Italy by architetto Michele De Lucchi Srl

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi Srl 

UniCredit has erected a multipurpose building to house the bank’s general meetings, but also exhibitions and cultural events open to the Milan public. It occupies a privileged position against the background of Porta Nuova, beneath the mirror-glazed tower and in a dialogue with the Porta Nuova public gardens. UniCredit Pavilion has no foundations, being constructed on a reinforced concrete podium above the parking facility. Its soft profile is inspired by the shape of a seed, and its materials are natural. A vertically ribbed cage with lamellar larch beams contains a glazed space and supports a rounded, solar panelled roof. The structure opens on the outside through two large wings, equipped with monitors for events open to the general public. Situated on the ground floor is a multipurpose auditorium adaptable to diverse configurations and with seating for 700. An overhead walkway runs along the outer edge of the building and can be used for temporary art exhibitions. On the first floor is a nursery for 50 toddlers, whilst the top level is occupied by a lounge for customer reception and corporate events.

Image Courtesy © Tom Vack

  • Architects: architetto Michele De Lucchi Srl
  • Project: UniCredit Pavilion
  • Location: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italy
  • Photography: Tom Vack
  • Client: UniCredit Business Integrated Solutions Scpa
  • Project Team: Nicholas Bewick (project director), Francesco Garofoli, Vittorio Romano; Giorgio Traverso; Marcello Biffi, Matteo Di Ciommo, Francesco Faccin
  • Consultants: Hines Italia Srl (project management); MSC Associati Srl (structural framework); Ariatta Ingegneria dei sistemi Srl (technical installations); Eurodesign Sas di Adriano Crotti (Façade design); GTP Srl (security and fire protection project); Gruppo C14 Srl (lighting design); Studio di ingegneria acustica Marcello Brugola (acoustic and AV design); Zintek srl (roof); Wood Beton (strctures in laminated wood); Erco (lighting)
  • Area: 3.300 m2
  • Chronology: 2013-2014 (design); 2015 (completion)
    (more…)

ICE Krakow Convention Centre in Poland by Ingarden & Ewý Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Ingarden & Ewý Architects

ICE Kraków Congress Centre is a modern, world-class venue dedicated to culture – music, opera, ballet, theatre – and congresses. Designed at the highest standards of acoustics and mechanics. Besides the three main halls with 1915, 600, and 300 seats, the shell holds a multifunctional conference space of 550m2. ICE Kraków stands in the most prestigious location in Poland: opposite Wawel Castle, a location that influenced main design decisions. Hiding a multi-story foyer open to a panorama of Kraków, the Vistula embankment façade is spectacularly transparent. The outer shell combines glass, ceramics, and aluminium, with colours ceramic tiles reflecting those of the interior: red of the Auditorium Hall, graphite of Theatre Hall, white of the foyer, and the silvery aluminum used for the roof.

Image Courtesy © Krzysztof Ingarden

  • Architects: Ingarden & Ewý Architects
  • Project: ICE Krakow Convention Centre
  • Location: Krakow, Poland
  • Photography: Krzysztof Ingarden
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Client: Krakow Municipal Office
  • Design consultant: Arata Isozaki & Associates (AIA)
  • Cooperating architects: KKM Kozień Architekci, K3 Architekci
  • Structural design: Project Service
  • HVAC: ARUP
  • Acoustics: ARUP Acoustics  – Ove Arup & Partners International Ltd, Raf Orlowski (chief consultant), Construction supervision and testing: Raf Orlowski,  Ramboll Acoustics
  • General contractor: Budimex SA and Ferrovial Agroman SA
  • Operator: Krakow Festival Office

(more…)

The new Danish Wadden Sea Centre in Vester Vedsted, Denmark by Dorte Mandrup A/S

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Dorte Mandrup A/S

The new Danish Wadden Sea Centre – ultramodern, sculptural architecture rooted in local tradition

With a completely re-conceptualized conversion and extension, the Wadden Sea Centre – gateway to the UNESCO World Heritage Site – has recently been opened to the public in Ribe on the west coast of Denmark. At the new Wadden Sea Centre, internationally renowned Danish architecture firm Dorte Mandrup has set a new standard for combining the local building culture and history of the area with an ultramodern, sculptural architectural appearance.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: Dorte Mandrup A/S
  • Project: The new Danish Wadden Sea Centre
  • Location: Vester Vedsted, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Esbjerg Municipality
  • Consultant: Dorte Mandrup A/S
  • Exhibition: JAC studios, Jason Bruges, No Parking
  • Landscape: Marianne Levinsen Landskab APS
  • General Contractor: Bo Michelsen A/S
  • Engineering, Construction: Anders Christensen Rådgivende ingeniører ApS
  • Engineering, Installations: Steensen Varming
  • Area: 2,800 square meters.
  • Price: The building including the new exhibition cost approximately 7.2 million euro (53 million DKK)

(more…)

The New Residence at the Swiss Embassy in Washington D.C. by Steven Holl Architects & Rüssli Architekten

Sunday, February 19th, 2017

Article source: Steven Holl Architects

This scheme placed first in the competition of ten Swiss-American team’s designs for the replacement of the Washington D.C. residence of the Swiss Ambassador. It is not only to be a private house but also a cultural gathering place on which standards and self-image of a country are measured.

Image Courtesy © Andy Ryan

  • Architects: Steven Holl Architects & Rüssli Architekten
  • Project: The New Residence at the Swiss Embassy
  • Location: Washington D.C., United States
  • Photography: Andy Ryan
  • Client: Swiss Federal Office for Buildings and Logistics (BBL)
  • Architects:
    • Steven Holl Architects: Steven Holl (design architect), Tim Bade, Stephen O’Dell (associate in charge), Olaf Schmidt (project architect), Arnault Biou, Peter Englaender, Annette Goderbauer, Li Hu, Irene Vogt (project team)
    • Rüssli Architekten: Mimi Kueh (project architect), Justin Rüssli (design architect), Andreas Gervasi, Phillip Röösli, Rafael Schnyder, Urs Zuercher(project team)
  • Structural engineer: A. F. & J. Steffen Consulting Engineers, Robert Silman Associates
  • Mechanical engineer: B2E Consulting Engineers, B+B Energietechnik AG
  • Interior designer: ZedNetwork Hannes Wettstein
  • General contractor: James G. Davis Construction, Niersberger Gebäudetechnik Pforzheim GmbH
  • Landscape architect: Robert GissingerL
  • Building area (square): 23,000sf/7010sm
  • Cost: $14,000,000
  • Construction period: December 2004 – September 2006 (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy