Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cultural Center’ Category

Le Forum in Alsace, France by Manuelle Gautrand Architecture

Saturday, April 16th, 2016

Article source: Manuelle Gautrand Architecture 

Located in Saint-Louis (Alsace, France) in the “Three Borders” region and in the inner suburb of Basel, the “Forum” is a 5.713 sqm cultural facilities designed to host associative, sporting and cultural events.

The wish was to create a unified project, playing on both the multiplicity of the connected volumes, and on a global homogenous design.

Image Courtesy © Guillaume Guerin

Image Courtesy © Guillaume Guerin

  • Architects: Manuelle Gautrand Architecture
  • Project: Le Forum
  • Location: Saint-Louis, Alsace, France
  • Photography: Guillaume Guerin, Luc Boegly
  • Client: City Of Saint-Louis
  • Project Management: s.e.r.s.
  • Total floor space: 5.713 sqm
  • Great Hall: 1 870 sqm
  • Year: February 2016

(more…)

EL MOLINO CULTURAL FACTORY in SANTA FÉ, ARGENTINA by Anna Prats MC Arq

Friday, March 25th, 2016

Article source: Anna Prats MC Arq

The Franchino mill stands as a metaphor waiting to become habitat, to recover its dimension, to be inhabited to say its words.

The word is mill; meaning use to grind, to pulverise, to turn the heavy things into light ones, to destroy the whole in order to achieve subtlety. It is something used to change the matter into a different thing, the flour of language, a way of naming us.

Image Courtesy © Anna Prats MC Arq

Image Courtesy © Anna Prats MC Arq

  • Architects: Mario Corea, Anna Prats MC Arq, , Silvana Codina, Francisco Quijano, Lluis Lleonart
  • Project: EL MOLINO CULTURAL FACTORY
  • Location: Rosario, SANTA FÉ, ARGENTINA
  • Collaborators: Milena alessio
, juan carlos blando
, franco campodónico, 
nadia ferretti
, jorge giunta
, eleonora piriz, 
fabio scarano
, julia garay
  • Structure: Tomás del carril, 
raúl utges, alejandro ferrarini, 
daniel
  • Installations: Gutiérrez
  • Promoter: Ministry of housing and public works Santa fe province
  • Area: 1.935 m2
  • Year of project: 2008
  • Year of building work: 2011

(more…)

Cultural Center Stjørdal in Nord-Trøndelag, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Friday, March 11th, 2016

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter 

The Cultural Center of Stjørdal will be an important node, both locally and in the region. The center will become an inviting place for all people interested in culture in one way or another—a building where people of all kinds can explore and develop their abilities and talents. With its church, the cultural center will function as a worthy venue for all kinds of ceremonies for the inhabitants. What is more, the visitors at the hotel will contribute to vitalizing the building and the park. The project is anchored in and inspired by the history and culture of its location. At the same time, the architecture should convey its modern function and the pulse of the time and place. The center will serve as a platform for a broad cultural concept, including a wide range of art, dance, music, film, and other media. The Cultural Center of Stjørdal is designed to be an inspiring place that provides the visitors with experiences and opportunities, thus contributing to a rich locational, cultural and architectural experience.

Image Courtesy © Arne Wang

Image Courtesy © Arne Wang

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: Cultural Center Stjørdal
  • Location: Stjørdal, Nord-Trøndelag, Norway
  • Photography: Arne Wang, Sóren Harder Jensen and Wenzel-Prokosch
  • Client: Stjordal Municipality and Stjørdal Culture Development AS
  • Program: New cultural center with concert halls, library, church, cinema, hotel, and the culture and music School of Stjørdal
  • Size / value: 17,500 m2 / 560 MNOK
  • Status: completed in 2015 and open

(more…)

SERPENTINE PAVILION in London, England by BIG

Thursday, March 10th, 2016

Article source: BIG

For the Serpentine Pavilion 2016, we have attempted to design a structure that embodies multiple aspects that are often perceived as opposites: a structure that is free-form ret rigorous, modular yet sculptural, both transparent and opaque, both box and blob.

Image Courtesy © BIG

Image Courtesy © BIG

  • Architects: BIG
  • Project: SERPENTINE PAVILION
  • Location: London, England, United Kingdom
  • Partners-in-Charge: BjarkeIngels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Maria Sole Bravo
  • Team: Aaron Powers, Alice Cladet, Claire Thomas, Daniel Sundlin, Jakob Lange, Kai-Uwe Bergmann, KristianHindsberg, KristofferNegendahl, Lorenz Krisai, Maria Holst, Maxwell Moriyama, Rune Hansen, Tianze Li, Tore Banke, Wells Barber
  • Collaborators: AKT II, BIG IDEAS, Dinesen Gulve, Fiberline Composites A/S, SAPA Extrusions Denmark A/S
  • Client: Serpentine Galleries
  • Status: In Progress
  • Size in m2: 300
  • Date: 22/02/2016

(more…)

SEJONG-DAERO HISTORIC CULTURAL SPACE in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

Sunday, March 6th, 2016

Article source: Daniel Valle Architects

The proposal for the Plaza ambitions to become a new type of public space in Seoul, one capable to absorb in one same place the memories and cultural heritage of the site, the exciting underground world of passages and connections and a creative and technological platform for learning and innovating.

To achieve this endeavor, we propose to keep thirteen standing columns of the former Japanese building as the only objects standing in the plaza. All other urban furniture are substituted by a soft curved rubber surface acting as seating areas for visitors who wish to sit and have a pause. The new surface of the Plaza acts as a platform to empower memories and nothing stands between the columns and citizens.

Memories can be recalled by direct visual connection with the former building’s columns and other cultural heritage around the site such as Deoksugung Palace’s wall. We propose a complementary digital layer of engagement with the site’s hidden meanings; a layer that allows citizens to receive digital information in the form of specifically designed APPs and augmented reality platforms that complement the visual perception of the site. The smart plaza will provide 5G WIFI connection for the better display of these services. The Plaza also wises to be a large mobile phone charge station. Electromagnetic fields embedded in the Plaza’s pavement create areas of wireless recharge for mobile devices.

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: SEJONG-DAERO HISTORIC CULTURAL SPACE
  • Location: Seoul, South Korea 
  • Client: Seoul City Government
  • Credits: Daniel Valle, Jiwon Hur, Andrea González de Vega, Iago Blanco
  • Size: Ground 1,088 m2, Underground 1,600 m2
  • Year: 2015

(more…)

Cultural Center ‘El Soto’ Renovation in Móstoles, Spain by De Lapuerta y Asensio Arquitectos

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: De Lapuerta y Asensio Arquitectos

In “El Soto” we had to reinvent the commission.

Initially, the task was to develop a basic project, already approved by the City to renew an existing Cultural Centre, which was a focus of activity and tradition in the neighborhood. The challenge was to get as much as possible, with a very limited budget in times of austerity, and with the premise of preserving the existing building.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: De Lapuerta y Asensio Arquitectos
  • Project: Cultural Center ‘El Soto’ Renovation
  • Location: Avenida Iker Casillas, Móstoles. Madrid. España
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Software used: BricsCAD
  • Client : Ayuntamiento de Mostoles / Comunidad de Madrid
  • Building company: EXTRACO
  • Surface: 1800 m2
  • Year: 2014-2015

(more…)

PARKOPERA in Antalya,Turkey by Alper Derinboğaz, Salon

Thursday, February 18th, 2016

Article source: Alper Derinboğaz, Salon

PARKOPERA designed by Alper Derinboğaz founder of Salon is a cultural facility that coexist with neighborhood park between apartment blocks on a neighborhood scale giving opportunities and providing equipment to amateur and professional groups. The building is a center of attraction on the city scale especially for the west part of Antalya, which is full of residences and hotels, and it is offering a two-way cultural program while providing a venue and equipment for performances. This cultural program includes a show center, a studio, and an opera stage with a capacity for an opera of 400 on the one hand, and it also includes a multi-purpose lounge facing the park where the neighborhood finds its living space. The opera hall can meet the requirements for an opera with 400 audiences, three sided stages, an orchestra pit, a sofito, a service lounge, and stage elevators.

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

  • Architects: Alper Derinboğaz, Salon
  • Project: PARKOPERA
  • Location: Antalya, Turkey
  • Project Type: Cultural Facility
  • Design Team: Alper Derinboğaz, M. Arch – ITU – UCLA  (Team Leader),  Hakan Tüzün Şengün, M. Arch – ITU
  • Project Area: 8038 sqm
  • Software used: Rhino

(more…)

Multicultural centre in Isbergues, France by Dominique coulon & associés

Thursday, January 28th, 2016

Article source: Dominique coulon & associés 

The site offers an interface between the town and an inter-municipal park. The project extrapolates this situation in terms of volume, positioning on the plot of land, and internal organisation.

Image Courtesy © DAVID ROMERO-UZEDA

Image Courtesy © DAVID ROMERO-UZEDA

  • Architects: Dominique coulon & associé, Dominique Coulon, Steve Letho Duclos, Architects
  • Project: Multicultural centre
  • Location: Rue Léon Blum 62330, Isbergues, Nord-Pas-de-Calais region, France
  • Photography: GUILLAUME WITTMANN, DAVID ROMERO-UZEDA
  • Client: Ville d’Isbergues
  • Project assistant: Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: Agence Olivier Werner
  • Engineers and consultants :
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Mechanical Electrical Plumbing Engineer: BET G. Jost
    • Cost Estimator: E3 Economie
    • Sustainable approach advisor: BET G. Jost
    • Acoustics: Euro Sound Project
    • Scenographer: Changement à Vue
  • Program: Theatre 400 seats / Rehearsal room / Library
  • Surface: 3928 m2
  • Costs: 6 200 000 euros H.T
  • Dates: 
    • Schematic design : 2010
    • Completion date : 2013
  • Construction companies: VATP (earthworks roadworks landscaping), NORLIT ENTREPRISES (structure), DETAM (steel roofing structure), ERTCM (carpenter), ALU ARTOIS (exterior joinery), MEVITAL (metalworks), MENUISERIE ALEXANDRE (interior wood works), MODULE (plastering), FLOORCOLOR (resin floors), CARRELAGE REVETEMENT CALAISIS (tiled floors), BARDAILLE (glued floors), SAS NORD PEINT (painting),  KONE ASCENCEURS (elevators), D.DELPORTE (electricity), ETS BONNEL (plombing), AXIMA SEITHA (heating and ventilation), CAIRE SAS (scenic metal works), CSE TECHNOLOGY (scenic pre-wiring), TECHNOLOGISTIQUE (theatre seatings)

(more…)

Harbin Opera House in China by MAD Architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: MAD Architects

MAD Architects unveils the completed Harbin Opera House, located in the Northern Chinese city of Harbin. In 2010, MAD won the international open competition for Harbin Cultural Island, a master plan for an opera house, a cultural center, and the surrounding wetland landscape along Harbin’s Songhua River.The sinuousopera house is the focal point of the Cultural Island, occupying a building area of approximately 850,000square feet of thesite’s 444 acres total area. It features a grand theater that can host over 1,600 patrons and a smaller theater to accommodate an intimate audience of 400.

Harbin Opera House, aerial view from the east, Image Courtesy © Hufton+Crow

Harbin Opera House, aerial view from the east, Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Harbin Opera House
  • Location: Harbin, China
  • Photography: Hufton+Crow, Adam Mørk
  • Directors: Ma Yansong, Dang Qun, YosukeHayano
  • Design Team: Jordan Kanter, Daniel Gillen, Bas van Wylick, Liu Huiying, Fu Changrui, Zhao Wei, Kin Li ,Zheng Fang, Julian Sattler, Jackob Beer, J Travis Russett, SohithPerera, Colby Thomas Suter, Yu Kui, Philippe Brysse, Huang Wei, Flora Lee, Wang Wei, XieYibang, LyoHengliu, Alexander Cornelius, Alex Gornelius, Mao Beihong, GianantonioBongiorno, Jei Kim, Chen Yuanyu, Yu Haochen, Qin Lichao, Pil-Sun Ham, MingyuSeol, Lin Guomin, Zhang Haixia, Li Guangchong, Wilson Wu, Ma Ning, DavideSignorato, Nick Tran, Xiang Ling, Gustavo Alfred Van Staveren, Yang Jie,
  • Landscape Architect: Turenscape, Earthasia Design Group
  • Interior Design: MAD Architects, Shenzhen Z&F Culture Construction Co., Ltd.
  • Acoustic Consultants: Zhang Kuisheng Acoustics Research Institute of Shanghai Modern Design Group
  • Stage Mechanical Engineers: Chinese PLA General Armament Institute of Engineering Design (more…)

Spacumer in Seoul, Korea by L’EAU Design

Thursday, January 7th, 2016

Article source: L’EAU Design

Hongdae brand, which was originated from railroad that was used as a parking lot in 1990’s, has now became a place with many different cultures as the street with various programs begin to expend in 21st century. Since then, places such as Sangsu-dong, Hapjeong-dong and Yeonnam-dong begun to act as a brand, and ‘Hongdae’ became something more than an ordinary place and created new alley culture. The concept of different programs of street continuously extending and creating a new place, which was expanded from the concept of various congregate in one-dimensional facade, indicates the possibility of urban vitalization using urban culture and it is already proven by Ssamzigil of Insa-dong.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: L’EAU design Co., Ltd., Kim Dong-jin (Hongik University)
  • Project: Spacumer
  • Location: 93-103, Sangsu-dong, Mapo-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Design team: Park Hyein, Jeong Donghwi, Yoon Jihye
  • Publishing company: MasilWIDE Architecture
  • Use: Neighborhood Facilities
  • Site Area: 483.00§³
  • Building area: 253.58§³
  • Gross floor Area: 1115.75§³
  • Structure: RC
  • Building scope: B1F, 5F
  • Finishing: exposed concrete, granite stone, U-glass
  • Design period: 2012. 10 ~ 2013. 05
  • Construction period: 2013. 06 ~ 2014. 05

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy