Open side-bar Menu

Archive for the ‘Cultural Center’ Category

Conservatory of Nantes in France by Raum Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Raum Architects

Winner in March 2012 of the competition organized by the City of Nantes : a building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la Loire. Together with the new cultural practices that dance and music arouse, the design of this building follows their alterations and allows opening those practices towards a contemporary culture.

Global aerial view, south-west, Image Courtesy ©  Audrey Cerdan

Global aerial view, south-west, Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: Raum Architects, L’ESCAUT (associate architect & scenography)
  • Project: Conservatory of Nantes
  • Location: Nantes, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Software used: Autocad & Google Sketchup
  • Client: City of Nantes
  • Program: A building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la
  • Engineering: GIRUS (structure & fluids), ECMS (economist), Vincent Hédont (acoustic)
  • Surface: 2 693 m2
  • Cost: 5 985 000 € (excl. tax)
  • Year: 2015


Mariehøj Culture Centre in Holte, Denmark by WE ARCHITECTURE + SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Tuesday, September 22nd, 2015


Mariehøj Culture Centre draws a clear profile in the landscape. The new foyer invites all people of Rudersdahl Municipality in and functions as a heart that brings people together and highlights the many users and activities in the house.

Image Courtesy © WE Architecture

Image Courtesy © WE Architecture

  • Project: Mariehøj Culture Centre
  • Location: Holte, Denmark
  • Photography: Lars Eldrup, WE Architecture
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Hermanus Neikamp, Lawrence Mahadoo, Lena Reeh Rasmussen, Jenny Selldén, Zsofia Horvath, Nora Fossum, Søren Thiesen, Luis Gill,
  • Collaborators: Sophus Søbye Architects (lead consultant), MASU Planning, Øllgaard Consulting Engineer, Spangenberg & Madsen Consulting Engineer, Hausenberg
  • Client: Rudersdahl Municipality
  • Size: 8000 M2 restorations and 800 M2 new building construction
  • Year started: 2010
  • Year completed: 2015
  • Status: Completed


Centro Cívico Salburua in Vitoria-Gasteiz, Spain by ACXT Architect

Wednesday, September 9th, 2015

Article source: ACXT Architect

The Civic Center is a building that combines sporting, cultural and administrative uses to service the neighborhood Salburua in Vitoria.

The project conceives the civic center as a gathering of people to carry out various social, cultural, recreational or sports activities.

Image Courtesy © Aitor Ortiz

Image Courtesy © Aitor Ortiz

  • Architects: ACXT Architect
  • Project: Centro Cívico Salburua
  • Location: Barrio de Salburua,Vitoria-Gasteiz, Spain
  • Photography: Aitor Ortiz
  • Project director: Juan Luis Geijo (Proyecto/ Project); Juan Dávila (Obra / works)
  • Project Architect: Gonzalo Carro
  • Other architects: Maria Robredo, Oscar Ferreira, Javier Manjón, Aintzane Gastelu-Iturri, Daniela Bustamante, Beatriz Pagoaga, Aitziber Olarte
  • Project Management: Juan Luís Geijo; Juan Dávila, Juan Dávila
  • Environmental Engineering: Camino López, Federíco Reguero
  • CAD: Itziar Ramírez, Arrate López de Maturana, Gorka Arceniaga, Marta García (more…)

Library for Qujing Culture Center in Yunnan, China by Hordor Design Group and Atelier Alter

Tuesday, September 8th, 2015

Article source: Hordor Design Group and Atelier Alter

According to Aldo Rossi, every city needs a study room. A library is the study room for a city. Michelangelo’s Laurentian library brings upthe question: is the library the interior or exterior ofa city?

Image Courtesy © Atelier Alter

Image Courtesy © Atelier Alter

  • Architects: Hordor Design Group and Atelier Alter
  • Project: Library for Qujing Culture Center
  • Location: Qujing, Yunnan, China
  • Photography: Atelier Alter
  • Software Used: Modo and Rhino, Autocad
  • Principals in Charge:Yan Huang
  • Design Architect: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang
  • Project Architect:Haipeng Guo, Langtian Weng
  • Architecture Design Team:Haipeng Guo, Langtian Weng, Zhenqing Que, Ling Zeng, Jeff Ding (more…)


Friday, August 28th, 2015


Andenne’s Cultural Center’s extension has not been designed as a single appendice filling a lack of space but was rather thought as an opportunity to deal with complex problematic which were restraining the fullfilment of the building. Indeed, its situation in a disparate urban fabric, between supermarket and parking area, didn’t give approriate visibility and accessibility to the Center. At the same time, this location reveals a great potential on the landscape scale. On the banks of the river, the site is perceivable from the main road between Liège and Namur.

From the Meuse's bridge, Image Courtesy © bepictures

From the Meuse’s bridge, Image Courtesy © bepictures

  • Location: 5 rue Malevé, 5300 Andenne, Belgium 
  • Photography: bepictures
  • Program: Entrance – Lobby – Exhibition room – Dance studio – Cloackroom – Workshops – Offices
  • Surface area: 1053 sqm
  • Status: build
  • Date: 2009 – 2015


Zi Bo The Great Wall Museum of Fine Art in China by Arch Studio

Tuesday, August 25th, 2015

Article source: Arch Studio

Project Background: There’s a dilapidated industrial factory, not far from Zibo train station, is located behind the bustling downtown. The industrial factory was established in 1943, and it was originally a pharmaceutical factory. However, as the developing of urbanization, the factory was forced to stop and move to new district. All the equipment had been removed, only left a empty factory. After abandoned for years, the factory is now have the turn of fortune’s wheel. The factory had it potential of long-span structure and its earthy texture. It became a desirable place to visit for many artists. Thus, the factory transforms the industrial relic to the contemporary art museum. The reconstruction area is a rectangle shape about 3800 sq./m, include 3 factory and a few unequal-sized storage. It was hardly to see some trees and plant, because there is a civil air defense facility under the concrete floor.

Image Courtesy © Arch Studio

Image Courtesy © Arch Studio

  • Architects: Arch Studio
  • Project: Zi Bo The Great Wall Museum of Fine Art
  • Location: Shan Dong Province, Zibo, China
  • Design team: Han Wen qiang、Cong Xiao、Huang Tao
  • Architectural space: 3795 sq./m
  • Design time: 2014.11—2015.10
  • Construction time: 2014.11—2015.01


Erciyes Congress and Cultural Center in KAYSERİ, TURKEY by MuuM

Wednesday, August 12th, 2015

Article source: pRchitect communications consultancy

Kayseri is a trade-based historical city at the center of Anatolia / Turkey which holds one of the Anatolia’s most magnificent topographies: Erciyes Mountain.

Image Courtesy © MuuM

Image Courtesy © MuuM

  • Architects: MuuM
  • Project: Erciyes Congress and Cultural Center
  • Location: KAYSERİ, TURKEY
  • Construction area: 36.600 sqm
  • Client Company Name: Kayseri Metropolitan Municipality
  • Project team: Murat AKSU, Umut İYİGÜN, Hakan MAHİROĞLU, Anday BODUR, Serkan KOCABAY, Buğra EVSEN, Sibel KURUGÜL


MONTE SPECIE 2305m.a.s.l.-LOOKOUT in Dobbiaco, Italy by MESSNER Architects

Tuesday, August 4th, 2015

Article source: MESSNER Architects

The project starts in 2012 when MESSNER Architects and sculptor Franz Messner were commissioned by the Fondazione Dolomiti-Dolomiten-Dolomites-Dolomitis to create architectonic, landscaping and graphic standards for look-outs/info-structures in hot spot areas of the World Hertitages Site Dolomiti UNESCO in order to enhance the value and popularity of the territory.

Image Courtesy © MESSNER Architects

Image Courtesy © MESSNER Architects

  • Architects: MESSNER Architects
  • Project: MONTE SPECIE 2305m.a.s.l.-LOOKOUT
  • Location: Dobbiaco, Italy


Cultural Centre of Greenland by Schmidt hammer lassen architects

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: schmidt hammer lassen architects

Inspired by Greenland’s dramatic scenery of icebergs, snowfields and mountains, the main element of the building is sheathed by a floating, undulating screen of golden larch wood. This second skin lends the scheme an elegant airiness, creating a contrast with the solid form of the core building. The screen acts as an architectural metaphor for the Northern Lights, whereas the dark and massive form of the main building is reminiscent of the icy mountains of Greenland.

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects



Sunday, July 19th, 2015

Article source: PLASMA STUDIO

Wuxi Low Carbon Exhibition Centre which locates in the southwest corner of Wuxi Ecological New Town,is the first project starts in the core region of Taihu New Town.

Image Courtesy © PLASMA STUDIO

Image Courtesy © PLASMA STUDIO

  • Architects: PLASMA STUDIO
  • Location: Wuxi, China
  • Design Team: Xiaoju Liao, Li Gan, Lewen Liu, Pingshan Qu, Xiang Li, Zeqin Xu, Jing Bo, Sheng Jing, Tyler Austin, Giancarlo Tonoli, Peter Pichler, Libny Pacheco, Tool Nampanwiwat, Jaime Mohamed, Alba Abiad, Asunsion Lopez
  • Partner in charge: Chuan Wang, Holger Kehne, Eva Castro
  • Program: Exhibition Centre to showcase Green Energy Technologies
  • Client: Wuxi Taihu New Town
  • Size: 5600 sqm
  • Year: 2012-2014
  • Budget: Undisclosed


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy