Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cultural Center’ Category

Copenhagen Curch in Denmark by Architects of Invention

Friday, November 25th, 2016

Article source: Architects of Invention

This design proposes a church with a vertical emphasis, creating a distilled space for religious ceremonies, and an accessible venue to the community for a variety of activities both day and night. The proposal reflects the industrial past of the site, taking one of Copenhagen’s landmarks – Masterkraanen – as an inspiration.

Image Courtesy © Architects of Invention

Image Courtesy © Architects of Invention

  • Architects: Architects of Invention
  • Project: Copenhagen Curch
  • Location: Sydhavnen, Copenhagen, Denmark
  • Team: Anton Khmelnitskiy, Nikoloz Japaridze, Theo Kirn, Jose Lozano, Carlos Hurtado, Albert Serrano, Vano Ksnelashvili
  • Size: 1400 m²
  • Budget: $12 mil
  • Status: Competition

(more…)

Mont-Àgora in Barcelona, Spain by Pere Puig arquitecte, SLP

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Pere Puig arquitecte, SLP

Santa Margarida de Montbui was a small municipality that the great immigration wave of the nineteen fifties and sixties turned into a dormitory town on the industrial outskirts of Barcelona.

In recent decades it has gradually acquired the basic services that it severely lacked: urbanisation of streets, health care facilities, schools, etc. Still missing though is a cultural centre capable of housing a library, conference room, auditorium and classrooms. In some way, this building represents the end of a trajectory from slum to city.

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

  • Architects: Pere Puig arquitecte, SLP
  • Project: Mont-Àgora
  • Location: Catalonia promenade s/n, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain
  • Photography: Rafael Tirado, Diputació de Barcelona (Òscar Ferrer),  Marc Vila
  • Developer: Diputació de Barcelona  and Santa Margarida de Montbui city council
  • Building company: INBISA: 1st  2nd and  3rdstage SOGESA:  4th stage
  • Surveyor: Manel Marín
  • Collaborating  architects: Marta Lucas, Francesc Mestre, Natàlia Pastor, Rafael Bosch, Daniel Policani, Núria Sabaté, Marta Closa, Maria Garcia
  • Acoustic: Ivana Rossell
  • MEP: Raül Cristóbal (IMOGEP)
  • Structure: Agustí Obiol (BAC Engineering Consultancy Group)
  • Project managers in the representation of property:  Ània Pluma (architect), Àngel Balaguer,  (architect)
  • Year: 2008/2015

(more…)

Da Chang Muslim Cultural Center in Hebei Province, China by Architectural Design & Research Institute of Scut

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Sunshine PR

Cultural architectures have always been academician He Jingtang’s “specialty”.

Project Dachang National Palace is no doubt his another masterpiece. Located in Dachang Hui Autonomous County, Langfang, Hebei province, the project is supposed by the local government to be an iconic design, introducing Dachang’s particular culture and enhancing the soft power of the city. The national palace is thus endowed with multiple functions, serving not only as the recreation center of the city, but the essential cultural site for the introduction of local religion and history as well. It has undoubtedly brought lots of challenges to the designer, because of the special ethnic composition, historical context, religious belief, complex functional requirements of the site and the setting of a cultural landmark.

South Facade, Image Courtesy © Yao Li

South Facade, Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: Architectural Design & Research Institute of Scut
  • Project: Da Chang Muslim Cultural Center
  • Location: Dachang County, Hebei Province, China
  • Photography: Yao Li
  • Interior design: Architectural Design & Research Institute  of  Scut, City group
  • Principal Architect: He Jingtang
  • Design Team: Guo Weihong, Pan Yudan, Zheng Changbo, Li Kaixin, Chen Zong, Wang Renyu, Huang Guannan
  • Investor: China Fortune Land Development Co., Ltd (CFLD)
  • Area: 35,000 sqm
  • Completion Time: 2015

(more…)

Het Kielzog Cultural and Municipal Complex in Hoogezand, The Netherlands by De Zwarte Hond

Friday, October 21st, 2016

Article source: De Zwarte Hond 

The Municipality of Hoogezand-Sappemeer has been given a single, prominent, public building in which a theatre, an arts centre, a library and the town hall are accommodated. In the dynamic heart of this Dutch municipality citizens are served a wide palette of services, information, education, culture and recreation. Existing elements, such as the theatre auditorium, dating back to the 1980s, are re-used in the new development. The adjacent town hall, at the moment still in an outdated state, will ultimately undergo a complete transformation. In the meantime the existing premises and the new build function as a single entity. The connecting, central street forms a temporary solution to the gaps in the present infrastructure. Both in terms of use, as well as technological exploitation and urban design, the new central building has great advantages for Hoogezand-Sappemeer.

Realised Phase 1 with existing town hall premises to the left, Image Courtesy © Michel Kievits

Realised Phase 1 with existing town hall premises to the left, Image Courtesy © Michel Kievits

  • Architects: De Zwarte Hond
  • Project: Het Kielzog Cultural and Municipal Complex 
  • Location: Hoogezand, The Netherlands
  • Photography: Michel Kievits
  • Client: Municipality of Hoogezand-Sappemeer
  • Area: Total 9250 m2 – Phase 1: 5.100 m2 & Phase 2: 4.150 m2
  • Year: Phase 1 : 2013 – 2016 / Phase 2: To be determined

(more…)

The Bands in Lofoten, Norway by The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

Thursday, October 20th, 2016

Article source: The Oslo School of Architecture and Design (AHO) 

The project is located in Kleivan, north of the Polar Circle, in an archipelago formed by an 1100 m high wall of mountains and cliffs that stretches 250 kms. into the North Sea.

The Bands from the south SMALL, Image Courtesy © The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

The Bands from the south SMALL, Image Courtesy © The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

(more…)

Spira in Jönköping, Sweden by Wingårdhs

Sunday, October 9th, 2016

Article source: Wingårdhs

Spira is twisted as a spiral to catch the attention of the eye as well as the body; transparent, to turn every side into a front; compact, to be efficient and sparse; meandering, to create expectation.

The performing arts centre Spira in the city of Jönköping is a regional scene for music and theater in the southern part of Sweden. It is a culturally vivid part of the country, but the performing arts have not had a permanent stage so far. Our proposal is a result of a winning competition from 2005 and the house was inaugurated on 11.11.11.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Wingårdhs (Wingårdh Arkitektkontor AB through Gert Wingårdh and Jonas Edblad)
  • Project: Spira
  • Location: Kulturgatan 3, 553 24 Jönköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman, Gert Wingårdh, Ulf Celander, Anders Arvidsson, Kasper Dudzik
  • Software used: AutoCad, 3D-Studio MAX, Illustrator, Photoshop
  • The team: Ingrid Gunnarsson, Andreas Henriksson, Peter Öhman, Claes Berglöf, Viktoria Wallin, Josefine Kastberg, Foued Hajjam, Therese Ahlström, Aron Davidsson, Anna Palm, Dan Danielsson, Charlotta Rosell, Daniel Frickeus, Fredrik Gullberg, Pål Ericksson, Ola Frödell, Robert Hendberg, Peter Sierts, Helena Toresson, Sara Helder Viktor Alm, Björn Nilsson & Anna Nyborg Lafveskans
  • Client: Landstingsfastigheter i Jönköpings län
  • Contractor: PEAB
  • Gross area: ca 15 000 kvm
  • Year of construction: 2009 – 2011

(more…)

Piknic Électronik in Montréal, Canada by L. McComber

Thursday, October 6th, 2016

Article source: v2com

Fourteen years ago, four amazing electronic music visionaries created an event that revolutionized the Montréal cultural scene:Piknic Électronik. Just a few minutes from downtown on the picturesque Île Sainte Hélène, the Sunday afternoon celebration has become so huge that it draws top DJs from around the world. In 2007, the success of Igloofest, a winter version of the same concept, exploded the phenomenon. Today, the formula has been replicated on an international scale, from Barcelona to Melbourne, through Dubai and across to Santiago. To give their ever-expanding team a vibrant yet practical place to work, the producers contacted the architects at L. McComber. The new HQ will be fun, laid back, open and productive…just like the young company!

Overview, Image Courtesy © Raphël Thibodeau

Overview, Image Courtesy © Raphël Thibodeau

  • Architects: L. McComber (L. McComber ltée)
  • Project: Piknic Électronik
  • Location: Mile-End, Montréal
  • Photography: Raphaël Thibodeau
  • Client: Piknic Électronik & Igloofest
  • Design team: David Grenier, Olivier Lord, Philip Staszewski et Laurent McComber
  • Collaborators: Design par Judith Portier, Félix Lepage, Stéphane Latreille
  • General contractor: Construction Mathieu Champagne
  • Modular seating system: Perez Furniture
  • Budget: 300 000$
  • Area: 5 020 ft2
  • Project end date: January 2016

(more…)

XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE in Shenzhen, South China by MVRDV

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: MVRDV

Located in a residential area along the Dasha Green Corridor, which stretches from the Nanshan mountain park to the Yangtai mountain park, the soon-to-be realised Xili Sports and Cultural Centre, Shenzhen is an experience centre for sports, well-being, leisure and culture seeking to achieve profound connections between nature, sports and culture, thus serving wide-ranging age groups and interests.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE
  • Location: Xili an area of Nanshan District, Shenzhen, South China
  • Client: Shenzhen Nanshan Government
  • Design team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Wenchian Shi, Gustavo van Staveren, Tiantian Zhang, Daehee Suk, Duong Vu Hong, Patryk Slusarski, Xiaoting Chen, Mikel Vazquez, Bowen Zhu
  • Co-architect: Zhubo Architecture Design
  • Site and Program: A total surface area of 105,000 m2 consisting of a 20,000m2 theatre-amphitheatre, 15,000m2 Basketball-Badminton arena, 10,000m2 multifunctional arena and 6,000m2 swimming pool, presenting a dynamic public space with multiple layers.
  • Year: 2017 +

(more…)

Hengqin MixC World in Zhuhai, China by 10 DESIGN

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: 10 DESIGN

10 DESIGN has been selected from 4 international architectural practices in a competition to design China Resources Land’s (CR Land) Hengqin MixC World in Zhuhai, China.

CR Land in cooperation with Macao’s New Fenghong Real Estate Development and China Resources Trust have invested 50 billion yuan to build this premium development.  Covering a total GFA of over two million sqm, the joint venture expects the project to begin construction in September 2016.  When completed, this project will create approximately 50,000 jobs in Zhuhai and generate nearly 1 billion yuan in tax revenue each year, further promoting the economic growth of Guangdong, Hong Kong, and Macao.

Image Courtesy © 10 DESIGN

Image Courtesy © 10 DESIGN

  • Architects: 10 DESIGN
  • Project: Hengqin MixC World
  • Location: Zhuhai, China
  • Client: China Resources’ Land
  • Design Team: Ted Givens, Design Partner, Miriam Auyeung, Partner and Project Director, Barry Shapiro, Partner
  • Competition Team: Joyce Lo, Peby Pratama, Ray Lam, Ewa Koter, Daniel Wang, Xuan He, Yang Wang, Ismael Sanz, Jocelyn Zheng, Mujung Kang, Ruizhao Zhang, Thomas Chan, Dian Feng, Kenton Sin, Ketty Shan, Martin Lai
  • Area:
    • Total Site: 665,000 sqm
    • Total GFA: 2,330,000 sqm
    • Saleable Retail: 270,000sqm
    • Office: 1,652,200sqm
    • Hotel: 187,800sqm
    • National Pavilion: 100,000sqm
    • Duty-Free Retail: 100,000sqm
    • Expo Centre: 20,000sqm

(more…)

Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project in Chongqing, China by Aedas

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Aedas

Aedas designs for Chinese publishing giant Xinhua Bookstore on Chinese proverb ‘Knowledge brings wealth’

Designed by Aedas, Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project is a dynamic complex that encompasses a sky cultural plaza, retails, apartments, offices and a boutique hotel in the Jiefangbei Central Business District, the heart of downtown Chongqing. Aedas draws design inspiration from an ancient Chinese prose ‘Knowledge brings wealth’ to integrate book with the cultural elements of Chongqing, creating an interactive commercial complex with Xinhua Bookstore sitting at the core of the podium.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project
  • Location: Chongqing, China
  • Client: Chongqing Xinhua Bookstore Group, Chongqing Xinhua Media Ltd., Chongqing North Green Industry Co., Ltd.
  • Directors: Andy Wen and Keith Griffiths
  • Gross floor area: 153,980 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise