Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Dance Center’ Category

Colourful Sports Park in Schiedam, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: MoederscheimMoonen Architects

How can you make a motorway section attractive and functional for the local residents? This is the question MoederscheimMoonen Architects set to work on for the Municipality of Schiedam. They devised a unique solution for a stretch of the A4 motorway between the Dutch cities of Delft and Schiedam. The result is wonderful green park and a new sports location that will definitely appeal to the imagination. Located some six metres above the motorway, the sports fields are enclosed by one of the largest canvases in Europe. Together with Lace Fence, the architects created no less than 8,500 m² of colourful fencing that consists of over 1.6 million life-like ‘pixels’. 

Image Courtesy © Ronald Tilleman and Dedots

  • Architects: MoederscheimMoonen Architects
  • Project: Colourful Sports Park
  • Location: Schiedam, The Netherlands
  • Photography: Ronald Tilleman and Dedots
  • Client: Municipality of Schiedam, The Netherlands
  • Architect in charge: Erik Moederscheim
  • Project team: Jim de Koning, Ruud Moonen, Fernando Polo Calvo, Sander Malschaert, Christiaan Harmse
  • Landscape design: BGSV Bureau voor stedenbouw en landschap
  • Fence design: Dedots
  • Structural engineering: CAE Nederland BV
  • Installation consultancy: IV Bouw BV
  • Main contractor for the building: Dura Vermeer Bouw Zuidwest BV
  • Contractor for the landscape: Van Kessel Sport en Cultuurtechniek BV
  • Surface area: 16,000 m²
  • Finalisation of design: March 2015
  • Final acceptance: September 2016

(more…)

inSports in Beijing, China by Powerhouse Company

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Powerhouse Company

Powerhouse Company has completed its most recent project in Beijing, China. The 1,000 m2 project, located on the ground floor of the Yintai centre at Guomao, is a multifunctional social venue with ski and snowboard simulators, a sports area and dance club, all shaped in a white mountain landscape under a warm golden sky.

The project is located between JianWai SOHO and the Park Hyatt hotel. The site is the latest addition to John Portman’s Yintai Centre, and with a full glass facade it gives the project great exposure in the CBD area of Beijing.

Bar and reception desk, Image Courtesy © Wu Qingshan

Bar and reception desk, Image Courtesy © Wu Qingshan

  • Architects: Powerhouse Company
  • Project: inSports in Beijing
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Wu Qingshan
  • Client: Yintai Group
  • Client project team: inluxury team
  • Ski simulators: SkyTechSport
  • Partner in Charge: Nanne de Ru, Stijn Kemper
  • Team: Anne Larsen, Ryanne Janssen, Thomas Grievink, Frank Loer, Borys Kozlowski, Yoko Cao, Erik Hoogendam, Mika Woll, Matteo Pavanello
  • Light design: LDPi
  • Local architect: GRN Design
  • Size: 1,000 m²

(more…)

THE CLUB in Lisbon, Portugal by BUREAU A

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BUREAU A

THE CLUB is an installation by BUREAU A for the Lisbon Triennale 2016.

Conceived as an architecture dedicated to sound experience, it is a noise cabin hosting people for a dense dancing event. This travelling sound system, in the Jamaican tradition, adapts to a diversity of situations and generates, through its architectural presence, a particular relation to the context where it stands. It is composed of loudspeakers, a DJ booth, a bar and an entrance. In its smaller configuration, it creates a perfect micro dancefloor for about 25 people, entirely enclosed buy the sound architecture.

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

  • Architects: BUREAU AAssociate project of Lisbon Architecture Triennale
  • Project: THE CLUB
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Dylan Perrenoud, Mariana Lopes
  • Software used: Autocad
  • Materials: sound technique, plywood, black painting
  • Sound engineer: Eng. João Magalhães
  • Sponsors: Lisbon Architecture Triennale, Swiss Arts Council Pro Helvetia and Câmara Municipal de Almada
  • Powered by: IMG Stageline
  • Capacity: 25 people – the club
  • Area: 11 m2 – the club minimal space
  • Date: October – December 2016

(more…)

Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms in Versailles, France by JOLY&LOIRET

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: JOLY&LOIRET

The project is located at the heart of a city block in a school playground. The new volume extends an existing school building up the slope of the passageway that leads onto the site, and settles itself onto the playground’s sloping surface.

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

  • Architects: JOLY&LOIRET
  • Project: Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms
  • Location: Versailles, France
  • Photography: SCHNEPP RENOU
  • Client: C.A of Versailles GRAND PARC
  • Design Team: Joly & Loiret (architectes mandataires) + LANDSCAPE + HQE , OCTE Engineer, Vincent Hédont Acoustic
  • Contractors: SNRB
  • Value: 2,3 ME HT
  • Area: 787 m² shon + renovations 300 m²
  • Date: 2016

(more…)

Academie MWD Dilbeek in Belgium by Carlos Arroyo Arquitectos

Wednesday, October 12th, 2016

Article source: Carlos Arroyo Arquitectos

The west part of the Dutch speaking belt around Brussels has an informal cultural capital in Dilbeek, home of the Westrand Cultural Centre and its various facilities. The Academie MWD reinforces this polarity, offering education in music, theatre and dance, as well as an auditorium-theatre.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Carlos Arroyo Arquitectos
  • Project: Academie MWD Dilbeek
  • Location: Dilbeek, Belgium
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Client: City of Dilbeek
  • Associate Architects: ELD partnership, Antwerp
  • Structure: Norbert Provoost, Ghent
  • Engineering: Ingenium, Bruges
  • Contractor: Kumpen
  • Site manager: Pieter Broekaert
  • Proj. budget: 5.3 M €
  • Final cost: 5.4 M €
  • Surface: 3554.76 m2
  • Competition: 2006
  • Construction: December 2010 – April 2012
  • Inaugurated: September 8, 2012

(more…)

DANCE SCHOOL AURÉLIE-DUPONT in JOINVILLE-LE-PONT, FRANCE by LANKRY ARCHITECTES

Friday, February 12th, 2016

Article source:  LANKRY ARCHITECTES

From cultural requalification to urban identification

Implanted in the district of lower Joinville on the avenue of General Gallieni, the municipal School of dance in Joinville-le-Pont is a response to the cultural approach of the town.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: LANKRY ARCHITECTES
  • Project: DANCE SCHOOL AURÉLIE-DUPONT
  • Location: JOINVILLE-LE-PONT, FRANCE
  • Photography: Julien Lanoo
  • Programme: dance school
  • Engineer consultant: MTC ingénierie, Alternative ingénierie acoustique
  • Contractor: City of Joinville-le-Pont
  • Surface: 895 m²
  • Visuals : Julien Lanoo
  • Calendar: delivered in 2015
  • Cost: 2,4 M€ before tax

(more…)

‘Henri Dutilleux’ Conservatoire of Music, Dance and Dramatic Arts in Lukas, France by Dominique coulon & associés

Wednesday, January 27th, 2016

Article source: Dominique  coulon  & associés

The building is located in the upper part of the town. It backs onto the woods, forming the final outlying limit of the built-up area. Echoing the open landscape, it faces to Belfort Lion on the hilltop opposite. In this strong context, the building offers its solidity, an almost opaque mass of grey concrete.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique coulon & associés (Dominique Coulon, Steve Letho Duclos)
  • Project: ‘Henri Dutilleux’ Conservatoire of Music, Dance and Dramatic Arts
  • Location: 1 Rue Paul Koepfler, 90000 Belfort, France
  • Photography: Eugeni Pons
  • Architects assistants: Guillaume Wittmann, Lukas Unbekandt
  • Construction site supervision: Steve Letho Duclos, Lukas Unbekand
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Electrical Engineer: BEE.FL
    • Mechanical Plumbing Engineer: Solares Bauen
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro Sound Project
  • Program: 32 classrooms, 6 collective classrooms, 4 rehearseal collective rooms, 4 Studios
  • Auditorium: 140 seats, Amphitheater: 70 seats, Dance Hall, Media library, Drama room, Percussion room
  • Surface: 3895 m2
  • Budget: 6 326 000 € H.T
  • Schedule:
    • Competition: Février 2011
    • Plans and technical phases: From april 2011 to june 2012
    • Construction: From june 2012 to september 2015
  • Software used: Vectorworks, Cinema4D, Vray

(more…)

Rehearsal building opened in Düsseldorf, Germany by gmp

Thursday, September 10th, 2015

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The new rehearsal building for the Deutsche Oper am Rhein ballet company was opened on 4 September 2015 after a construction period of less than ten months. In a consortium with HOCHTIEF Solutions, the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) carried out the new construction on the historic site of the former Rheinbahn depot „am Steinberg“ in Düsseldorf as part of a PPP contract placed by Düsseldorf City Council.

Image Courtesy © Marcus Bredt

Image Courtesy © Marcus Bredt

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Rehearsal building opened
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Photography: Marcus Bredt
  • PPP scheme: gmp ∙ Architects von Gerkan, Marg and Partners in cooperation with HOCHTIEF Solutions AG and HMI, BIG and Capatti Staubach
  • Design: Volkwin Marg and Hubert Nienhoff with Kristian Spencker
  • Team: Veit Lieneweg, Silvia Schneider, Michael Scholz, Ramona Schwertfeger, Elisa Rodriguez, Elke Glass, Katerine Witte, Daniel Tome
  • Client: Landeshauptstadt Düsseldorf
  • GFA: 4.500 m²

(more…)

The Equalizer in Jatiwaringin by Delution Architect

Thursday, July 2nd, 2015

Article source: Delution Architect

The Equalizer is a philosophical concept representing three different activities as the core activities held in the building i.e. Musical studies, movies and ballet. The three core activities are about rhythm therefor the architect took Equalizer as the philosophical concept. The building has three stories and the front view is different from the side views. The left side of the building has high covers until the third floor while the right side has shorter cover yet they still have the same total number of floors. The massing of the building is separated into two parts, one part is elongated upwards and the other on is elongated forward. The concept if the building is semi industrial thus some details are left unfinished. The building has a movie room on the first floor, recording music studio on the second floor and a ballet studio on the third floor. The building façade is covered with terracotta shaded bricks arranged in an equalizer-like shape as a representation of the three main activities in this building.

Image Courtesy © Delution Architect

Image Courtesy © Delution Architect

  • Architects: Delution Architect
  • Project: The Equalizer
  • Location: Jatiwaringin
  • Principal Architect: Muhammad Egha ST, Hezby Ryandi ST, Sunjaya Askaria ST, Fahmy Desrizal ST
  • Project Architect: Sunjaya Askaria ST
  • Architect Team: Indira Pramundita Setiadewi
  • Client: Poedji Churniawan
  • Project Type: Music, Film, & Balette Dance Studio
  • Project Area: 545m2
  • Project Year: 2015

(more…)

MAZZO Amsterdam in Rozengracht 114, Netherlands by Concrete Architectural Associates

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Concrete Architectural Associates

Mazzo, the eighth member of the IQ creative family in Amsterdam, is the Italian sister of Brasserie Witteveen – both in hospitality concept and in the interior there is an obvious connection. As with Witteveen the name and location of Mazzo share a history in the city of Amsterdam. Six years ago Mazzo was a famous and notorious disco in the monumental building on the Rozengracht.

Image Courtesy © ewout huibers for concrete

  • Architects: Concrete Architectural Associates
  • Project: MAZZO Amsterdam
  • Location: Rozengracht 114, Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers
  • Client: IQ creative
  • Project team: Rob Wagemans, Ulrike Lehner, Marc Brummelhuis, Sofie Ruytenberg (graphic design), Femke Zumbrink (graphic design), Erik van Dillen
  • General Contractor: Roord Binnenbouw, Amsterdam, NL
  • Metal Constructions: Smederij van Rijn, Hazerswoude Rijndijk, NL
  • Total area: 400 m2
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy