Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Exhibition Center’ Category

Exhibition design for the international exhibition Mad About Surrealism in Rotterdam, The Netherlands by MAXWAN architects + urbanists

Sunday, April 30th, 2017

Article source: MAXWAN architects + urbanists

Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, in collaboration with the National Gallery of Modern Art in Edinburgh and the Hamburger Kunsthalle, presents ‘Mad About Surrealism’ with over 300 surrealistic works from Dalí, Ernst, Magritte, Miró and others. Most of the works have rarely ever been exhibited and some of them might never be on display again. The exhibition showcases the collections of four renowned surrealism collectors: Roland Penrose, Edward James, Gabrielle Keiller and Ulla and Heiner Pietzsch.

Image Courtesy © Lotte Stekelenburg

  • Architects: MAXWAN architects + urbanists
  • Project: Exhibition design for the international exhibition Mad About Surrealism
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Lotte Stekelenburg, Artur Borejszo
  • Client: Museum Boijmans Van Beuningen
  • Partner in charge:  Hiroki Matsuura, Rients Dijkstra
  • Team leader: Giulia Sarah Bacci
  • Team: Gabriella Georgakaki, Artur Borejszo, Aleksandar Hrib, Valentina Chiappa Nunez

(more…)

GE Customer Experience Center in Bielsko-Biała, Poland by Zalewski Architecture Group

Thursday, April 6th, 2017

Article source: Zalewski Architecture Group 

“GE Customer Experience Center” –an exhibition and conference space at GE Brilliant Factory  in Bielsko-Biala.

The main objective of the exhibition space is to present the products of GE grouped in thematic areas (Industrial Area, Commercial Area, Application Area) and at the same time familiarizing viewers with additional information by means of multimedia installations. Various product groups and their issues are presented within a dedicated “islands” – annexes to the general exhibition space. Each area  is contains a media kiosk equipped with a high- resolution overhead projector providing a picture on the elliptical walls made of translucent stretched material. The walls shall perform the function of screens on which projections are displayed.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski / Archifolio

  • Architects: Zalewski Architecture Group (Krzysztof Zalewski, Adam Gil)
  • Project: GE Customer Experience Center
  • Location: Bielsko-Biała, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski / Archifolio
  • Investor: GE Power Controls
  • Usable area: approx. 1,000 m2
  • Realization time: 2016

(more…)

The Polish House in Warsaw, Poland by BudCud

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: BudCud 

“We are home at last. Don’t stop, don’t wait. What can you do? Help!” Those words, proclaimed by famous actors and other participants of public life, could be heard from TV sets in the time of the Tadeusz Mazowiecki government. This phrase served as the motto for the 8th edition of the annual Warsaw Under Construction festival organized by the Museum of Modern Art in Warsaw and the Museum of Warsaw with guest curators from Architecture Institute from Cracow.

Image Courtesy © Budcud, Bartosz Stawiarski, Alicja Szulc/Muzeum Warszawy

  • Architects: BudCud
  • Project: The Polish House
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Budcud, Bartosz Stawiarski, Alicja Szulc/Muzeum Warszawy
  • Client: Fundacja Instytut Architektury, Museum of Modern Art in Warsaw, Museum of Warsaw
  • Team: Budcud, Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka, Mania Bień, Roksana Patrzałek, Marco Vargas
  • Area: 450 sqm
  • Year: 2016

(more…)

The Cement Factory in Sant Just Desvern, Spain by Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

Friday, March 24th, 2017

Article source: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 

I found enormous silos, a tall smokestack, four kilometres of underground tunnels, and machine rooms in good shape. This was twenty five years ago and it was my first encounter with the Cement Factory.

I already imagined future spaces and noticed that the different aesthetic and plastic tendencies that had developed since World War 1 were present in this factory.

-Surrealism:

Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

  • Architects: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 
  • Project: The Cement Factory
  • Location: Sant Just Desvern, Spain
  • Total floor area: m2 5.000 and gardens
  • House area: m2 500
  • Completed: 1975

(more…)

Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015

(more…)

Green Belt Center Windhaag in Austria by TWO IN A BOX – ARCHITEKTEN

Friday, March 3rd, 2017

Article source: TWO IN A BOX – ARCHITEKTEN

In May 2015 the visitor information center for the European Green Belt opened. Over an area of more than 1000 square meters in the premises in Windhaag near Freistadt, Upper Austria, the scientifically well founded exhibitions cover most impressively everything from nature and history to the future of the region. Concurrently, the Green Belt Center serves as information center, travel agency with offers for tourists but also as venue and sales shop with regional products. The forest house is about to become an integral part of the tourism in the region Mühlviertel and Danube‐ Moldau.

Image Courtesy © Kurt Hoerbst

  • Architects: TWO IN A BOX – ARCHITEKTEN
  • Project: Green Belt Center Windhaag
  • Location: Windhaag bei Freistadt, 4263, Austria
  • Photography: Kurt Hoerbst
  • Client: Naturraum Grünes Band GmbH
  • Structual Analysis: Wernly+Wischenbart+Partner, Linz
  • Floor Area: 542,36 m2
  • Cubage: 1.859,22 m3
  • Start of Planning: 2013
  • Start of Construction: Mai 2014
  • Completion: April 2015

(more…)

The Wangari Muta Maathai House in Nairobi, Kenya by Boogertman + Partners Architects

Friday, March 3rd, 2017

Article source: v2com

The Wangari Muta Maathai House Johannesburg, South Africa Boogertman + Partners Architects

The Wangari Muta Maathai House is envisaged as a living memorial – a forum for experiential learning for all Kenyans, Africans and peoples of the globe. Unfolding the life of Wangari Maathai, in an intimate facility, will enable visitors to understand her commitment to human rights, environmental conservation and promoting the culture of peace.

View from the Water Element, Image Courtesy © Boogertman + Partners Architects

  • Architects: Boogertman + Partners Architects
  • Project: The Wangari Muta Maathai House
  • Location: Nairobi, Kenya
  • Client: The Wangari Muta Maathai Foundation
  • Project Directors: Bob van Bebber, Johann de Wet
  • Team: Judith Paterson, Dilushka Barlow
  • Site area: 8.2 Acres
  • Green Belt Movement Offices area: 2.2 Acres
  • Wangari Maathai Foundation area: 6 Acres

(more…)

UniCredit Pavilion in Milano, Italy by architetto Michele De Lucchi Srl

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi Srl 

UniCredit has erected a multipurpose building to house the bank’s general meetings, but also exhibitions and cultural events open to the Milan public. It occupies a privileged position against the background of Porta Nuova, beneath the mirror-glazed tower and in a dialogue with the Porta Nuova public gardens. UniCredit Pavilion has no foundations, being constructed on a reinforced concrete podium above the parking facility. Its soft profile is inspired by the shape of a seed, and its materials are natural. A vertically ribbed cage with lamellar larch beams contains a glazed space and supports a rounded, solar panelled roof. The structure opens on the outside through two large wings, equipped with monitors for events open to the general public. Situated on the ground floor is a multipurpose auditorium adaptable to diverse configurations and with seating for 700. An overhead walkway runs along the outer edge of the building and can be used for temporary art exhibitions. On the first floor is a nursery for 50 toddlers, whilst the top level is occupied by a lounge for customer reception and corporate events.

Image Courtesy © Tom Vack

  • Architects: architetto Michele De Lucchi Srl
  • Project: UniCredit Pavilion
  • Location: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italy
  • Photography: Tom Vack
  • Client: UniCredit Business Integrated Solutions Scpa
  • Project Team: Nicholas Bewick (project director), Francesco Garofoli, Vittorio Romano; Giorgio Traverso; Marcello Biffi, Matteo Di Ciommo, Francesco Faccin
  • Consultants: Hines Italia Srl (project management); MSC Associati Srl (structural framework); Ariatta Ingegneria dei sistemi Srl (technical installations); Eurodesign Sas di Adriano Crotti (Façade design); GTP Srl (security and fire protection project); Gruppo C14 Srl (lighting design); Studio di ingegneria acustica Marcello Brugola (acoustic and AV design); Zintek srl (roof); Wood Beton (strctures in laminated wood); Erco (lighting)
  • Area: 3.300 m2
  • Chronology: 2013-2014 (design); 2015 (completion)
    (more…)

Kolon Future Research Park in Seoul, Korea by mOrphosis architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: mOrphosis architects

The Kolon Group, based in Seoul, is a diverse corporation whose activities range from textiles, chemicals, and sustainable technologies, to original clothing lines in the athletic and ready-to-wear fashion markets. Between the group’s 38 divisions, Kolon covers research, primary material manufacture, and product construction – a unique configuration that enables the company to capitalize on its own resources and advances, and to forge innovative collaborations between divisions. Supporting this collaborative model was a primary goal behind the design of Kolon’s new Corporate Headquarters and Research Facilities. Bringing researchers, leadership, and designers together in one location, the building combines flexible laboratory facilities with executive offices and active social spaces that encourage greater interaction and exchange across the company.

Image Courtesy © Morphosis Architects

  • Architects: mOrphosis architects
  • Project: Kolon Future Research Park
  • Location: Magok Industrial Park, Seoul, Korea
  • Client: Kolon Industries, Inc.
  • Visualization: Jasmine Park, Sam Tannenbaum
  • Design Director: Thom Mayne
  • Project Principal: Eui-Sung Yi
  • Project Manager: Sung-Bum Lim
  • Project Architects: Ji-Young Jon, Sung-Soo Lim, Zach Pauls, Aaron Ragan
  • Project Designers: Daniel Pruske, Natalia Traverso-Caruana
  • Project Team: Ilaria Campi, Yoon Her, Meari Kim, Sarah Kott, Michelle Lee, Jung Jae Park, Go-Woon Seo, Pablo Zunzunegui

(more…)

The new Danish Wadden Sea Centre in Vester Vedsted, Denmark by Dorte Mandrup A/S

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Dorte Mandrup A/S

The new Danish Wadden Sea Centre – ultramodern, sculptural architecture rooted in local tradition

With a completely re-conceptualized conversion and extension, the Wadden Sea Centre – gateway to the UNESCO World Heritage Site – has recently been opened to the public in Ribe on the west coast of Denmark. At the new Wadden Sea Centre, internationally renowned Danish architecture firm Dorte Mandrup has set a new standard for combining the local building culture and history of the area with an ultramodern, sculptural architectural appearance.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: Dorte Mandrup A/S
  • Project: The new Danish Wadden Sea Centre
  • Location: Vester Vedsted, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Esbjerg Municipality
  • Consultant: Dorte Mandrup A/S
  • Exhibition: JAC studios, Jason Bruges, No Parking
  • Landscape: Marianne Levinsen Landskab APS
  • General Contractor: Bo Michelsen A/S
  • Engineering, Construction: Anders Christensen Rådgivende ingeniører ApS
  • Engineering, Installations: Steensen Varming
  • Area: 2,800 square meters.
  • Price: The building including the new exhibition cost approximately 7.2 million euro (53 million DKK)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise