Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Factory’ Category

Substrate Factory Ayase in Kanagawa, Japan by AHA | Aki Hamada Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: AHA | Aki Hamada Architects

This is an extension to an existing circuit board factory located near Atsugi base. The first floor area, which had originally been planned as a workshop, was changed to be used as a showroom and a multi-purpose space for local community, and therefore versatility and openness were required. Furthermore, since future reconstruction of the currently used factory building was under consideration, we tried to design an extension allowing for multiple uses, while providing adjustable spaces and programs in accordance with the active involvement of users. This building is constructed of a frame structure model designed to accommodate various conditions and requirements, as well as fitting and hardware elements allowing fine tuning by improving their adjustability and renewability. Those spaces in the building are characterized by the composition juxtaposing those elements without losing their original characteristics.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: AHA | Aki Hamada Architects (Aki Hamada, Ryo Saito)
  • Project: Substrate Factory Ayase
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Client: Y.K.ELECTRONICS CORPORATION
  • Structure: Konishi Structural Engineers (Yasutaka Konishi, Noboru Enshu)
  • Lighting: SIRIUS LIGHTING OFFICE (Hirohito Totsune, Ami Tohya)
  • Landscape: SfG Landscape Architects (Akihiko Ono)
  • Environment: DE.lab
  • Site area: 278.25 m2
  • Building area: 182.4 m2
  • Total floor area: 290.88 m2

(more…)

Dyson Campus Expansion in Malmesbury, England by WilkinsonEyre

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: WilkinsonEyre

At the time that WilkinsonEyre was invited to design this new factory and headquarters building, Dyson was one of the fastest growing companies in the UK. The new development therefore needed to embrace an extensive range of uses and be built and occupied in a rolling programme. Our original masterplan for the overall site optimised the layout of a range of functions whilst incorporating flexibility for future expansion.

The design created an exciting yet economical space with an undulating wave form roof which ‘floats’ above the trees, disguising the bulk of the factory.

Image Courtesy © WilkinsonEyre

  • Architects: WilkinsonEyre
  • Project: Dyson Campus Expansion
  • Location: Malmesbury, England

(more…)

Renovation of Huadian Tianning Temple Factory (Phase 1) in Beijing, China by UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)

Wednesday, August 2nd, 2017

Article source: UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)

Abstract

Huadian Tianning Temple factory, also known as the second thermal power factory, assumed of the central city heating tasks since 1976. After the main generator unit shouted down in 2009, the factory Facing the challenge of changing itself to a new area and meet the needs of the city.

On the north and west side of the factory are the urban roads, and the roads inside the block are narrow and full of dead ends. On the east side of the factory is Tianning Temple, a well-known Buddhist holy site in Beijing.

south elevation and north plaza, Image Courtesy © Wang Xiangdong

  • Architects: UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)
  • Project: Renovation of Huadian Tianning Temple Factory (Phase 1)
  • Location: Xicheng District, Beijing, China
  • Photography: Wang Xiangdong
  • Client: Huadian Power (Beijing) ThermoElectron Co., Ltd
  • Discipline Chief: Liu yuguang, Li Jiaqi
  • Project Architect: Shao weiping, Liu yuguang
  • Structural Engineer: Ma jingyou
  • MEP Consultant: Tian Jindong, Chen Jiujiu, Zhang Binbin, Li Fang, Pang Jing
  • Lighting consultant: Cao Yujing
  • Quantity surveyor: Zhang Guangyu

(more…)

AGOSTINI SHOES manufacturing plant in Noventana, Italy by MIDE architetti

Sunday, July 30th, 2017

Article source: MIDE architetti 

The intervention involves an existing productive building, located along a busy commercial route of Noventa Padovana, in the eastern rural area of Padua. The late 900’s architectural body in composed of a compact large vaulted volume, in which a third is occupied by a two-storey directional block and two thirds by a double high space hosting the workshop.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: AGOSTINI SHOES manufacturing plant
  • Location: Noventa Padova Via Noventana 206 35027 (PD), Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: AGOSTINI SHOES
  • Construction Company: PAMPAGNIN Costruzioni S.r.l.
  • Infixes: PALLADIO
  • Paved area: AGGLOTECH
  • Surface: 700 m2
  • Timing:

    • Job assignmen: 03/2015
    • Start of construction work: 06/2015
    • End of construction work: 05/2017

(more…)

SPFF – S.Pellegrino Flagship Factory in Bergamo, Italy by BIG-Bjarke Ingels Group

Friday, March 31st, 2017

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group 

The S.Pellegrino brand identity is deeply rooted in its origin in the San Pellegrino Terme: from the majestic nature, purity of the source and historical heritage, to the century-long development of craft and Italian way of life. As such, the new S.Pellegrino Flagship Factory should not be a radical superposition of new messages or foreign elements, but rather an enhancement and elevatation of the qualities that are already abundant in and around the river valley. BIG proposes an architecture that offers a fresh take on an ancient wisdom, revisiting the classic elements of Italian architecture and urbanism: the arcade, the viale, the piazza and the portico create an architectural environment where production and consumption, nature and architecture, outside and inside, and making and enjoying are integrated to elevate the experience for visitors as well as S.Pellegrino staff.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: SPFF – S.Pellegrino Flagship Factory
  • Location: San Pellegrino Terme, Bergamo, Italy
  • Client: Sanpellegrino S.p.a.
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Jelena Vucic
  • Team: Lorenz Krisai, Edda Steingrimsdottir, Stephen Steckel, Julie Kaufman, Wells Barber, Derek Wong, Yang Yang Chen, Terrence Chew, Christopher Tron, Lawrence Olivier Mahadoo, Veronica Acosta, Ashton Stare, Gaurav Janey, Maria Eugenia Dominguez Bello, Supakrit Wongviboonsin, Adi Krainer, Josiah Poland, Jennifer Wood, Kelly Neill, Maki Matsubayashi, Francesca Portesine, Veronica Moretti, Gabriella Den Elzen, Denys Kozak, Kristian Hindsberg
  • Collaborators: Atelier Verticale, West8, Schlaich Bergermann Partner, Front, Arup, Squint/opera, Mic, Big Ideas, Studio Piero Castiglioni
  • Size: 17.500 m2
  • Status: In Progress

(more…)

The Cement Factory in Sant Just Desvern, Spain by Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

Friday, March 24th, 2017

Article source: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 

I found enormous silos, a tall smokestack, four kilometres of underground tunnels, and machine rooms in good shape. This was twenty five years ago and it was my first encounter with the Cement Factory.

I already imagined future spaces and noticed that the different aesthetic and plastic tendencies that had developed since World War 1 were present in this factory.

-Surrealism:

Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

  • Architects: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 
  • Project: The Cement Factory
  • Location: Sant Just Desvern, Spain
  • Total floor area: m2 5.000 and gardens
  • House area: m2 500
  • Completed: 1975

(more…)

The Gate in Busan, Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

I was surprised twice when I first visited the Daekyoung Factory. The first surprise was the beautiful scenery of the mouth or the river of the Nakdong River, and the second surprise was that the beautiful scenery could not be seen at all from the factory complex. There were three buildings in the complex, with two buildings lined up on parallel lines, making a rectangular plaza. The plaza was busy, with many workers passing by. The third building was placed perpendicularly with the plaza, blocking the scenery towards the sea. I felt sorry for the factory workers, who are so close to the beautiful scenery, but could not even see it.

Image Courtesy © Park Young-Chae

Image Courtesy © Park Young-Chae

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects (Yoo Hyunjoon)
  • Project: The Gate
  • Location: 1521-4, Dadae-dong, Saha-gu, Busan, Korea
  • Photography: Park Young-Chae
  • Design Team: Heo Jinsung, Kim Jihyun
  • Client: Daekyoung
  • Structure: R.C.
  • Structural engineer: Seum
  • Construction: Young Rim
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Building to land ratio: 54.46%
  • Floor area ratio: 58.7%
  • Site area: 8205.7m2
  • Building area: 133.6m2
  • Gross floor area 247.89m2
  • Design period: Aug.2015 – Jan.2016
  • Construction period: Jan.2016 – Jun.2016

(more…)

Funder Werk 3 in Sankt Veit an der Glan, Austria by COOP HIMMELB(L)AU

Sunday, January 8th, 2017

Article source: COOP HIMMELB(L)AU

Industrial culture can only come about when existing economic and functional practical constraints are successfully transformed into multidimensional design.

The Funder Werk factory building, a paper coating factory, is functionally determined by the process of production. It was to be metamorphosed into “expressive architecture.” The design concept was based on the idea of dismantling the production hall into sculpturally shaped elements. During the design process, the power station with its chimneys, the media bridge, the flying roof, the office and laboratory areas, and the entrances emerged as differentiated, interconnected architectural elements that endow the complex as a whole with an unmistakable head and body. The playful sculptural evocation of the power station with the “dancing chimneys,” the media bridge as a connection between energy and production, the free design of the flying roof as “wings,” the shaped canopies of the entrances, and the corner of the laboratory and office areas dissolved in glass towards the south, all stand out against the hall, which has been consciously kept white and simple.

Image Courtesy © Gerald Zugmann

Image Courtesy © Gerald Zugmann

  • Architects: COOP HIMMELB(L)AU
  • Project: Funder Werk 3
  • Location: Sankt Veit an der Glan, Austria
  • Client: Funder Industries, St. Veit/Glan, Österreich
  • Design Principals: Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky
  • Project Architect: Markus Pillhofer
  • Landscape Architect: J.B. Koppandy, Graz, Austria
  • General Planner: Achammer & Tritthart, Innsbruck, Austria
  • Site Area: 150,000 m²
  • Total Floor Area: 6,450 m²
  • Design: 1987-1988
  • Construction: 1988-1989

(more…)

Lamborghini Factory in Bologna, Italy by MA2

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: MA2

The composition for both proposals are a series of torqued surfaces with composite component assemblies as it main feature. These assemblages are dynamic members of a formal complexity that resonate with the image of speed and the Lamborghini stealth body. Roundabout proposal one is focused on the curvatures of fluid dynamics expressed in solid form. Theses curvatures flow around the monument where the viewer can experience these torqued envelopes through its spaces that it creates.  Roundabout proposal two is conceptualized to resemble features in the current Lamborghini models. The features of interest are the elegance of the engine and vector geometric shelled surface. It combines these elements into a configuration of flight and shelter. In conclusion both operate as a nexus of stealth dynamics and matrix vertices for Lamborghini.

Image Courtesy © MA2

Image Courtesy © MA2

  • Architects: MA2
  • Project: Lamborghini Factory
  • Location: Bologna, Italy

(more…)

The Melkfabriek in Arnhem, The Netherlands by Studioninedots

Friday, November 25th, 2016

Article source: Studioninedots 

As announced by FrieslandCampina, the proposal from BPD | Studioninedots was successfully selected for the redevelopment of the company’s Coberco factory site. Our vision opens up the current disused industrial site on the Rhine river with and for the people of Arnhem through creating a distinctly sustainable and lively urban environment.

Image Courtesy © Studioninedots

Image Courtesy © Studioninedots

  • Architects: Studioninedots
  • Project: The Melkfabriek
  • Location: Nieuwe Kade – Westervoortsedijk, Arnhem, The Netherlands
  • Client: BPD Ontwikkeling
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Karlijn de Jong, Wouter Hermanns
  • Team: Studiospacious, BOEi, DELVA Landscape Architects
  • Local partners: DTO, Willemsen Makelaars and more

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise