Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Headquarters’ Category

New Headquarters of the Bank of Pisa and Fornacette designed by Massimo Mariani

Sunday, May 3rd, 2015

Article source: Massimo Mariani

The history. In 1995 the Bank of Pisa and Fornacette opened its new headquarters, built on a triangular lot between Via Tosco Romagnola on one side and Via delle Case Vecchie on the other, in Fornacette. A modern multi-storey building that regenerated the area and became a reference point in the municipal territory.

Image Courtesy © Alessandro Ciampi

Image Courtesy © Alessandro Ciampi

  • Architects: Massimo Mariani
  • Project: New Headquarters of the Bank of Pisa and Fornacette
  • Location: Fornacette (Pisa), Italy
  • Photography: Alessandro Ciampi
  • Dimensions: 4.500 square meters
  • Schedule:
    • Design: 2008-2010
    • Opening: September 6, 2014
  • Architects Team: Massimo Mariani, Elda Bellone, Jurji Filieri

(more…)

Viola Communications Office in Abu Dhabi, UAE by M+N Architecture

Friday, May 1st, 2015

Article source: M+N Architecture

The project is about the interior fit-out of the new headquarters of the well-known company Viola Communications in twofour54, the media free zone of Abu Dhabi, the capital city of the United Arab Emirates. It can be considered the first innovative and conceptual office design in the emirate, where the classic scheme of the typical workplace is re-invented and the traditional arrangement of the office functions into “rooms and corridors” is replaced by a fluid, informal and interactive space. In this innovative design,relationships between users are set to be a priority and an accomplishing remarkable success to the challenge of mixing the local taste with modern interpretation.

Image Courtesy © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Image Courtesy © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

  • Architects: M+N Architecture
  • Project: Viola Communications Office
  • Location: Abu Dhabi, UAE
  • Photography: Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
  • Project Team: Lorenzo Zoli, Alessandra Barilaro, Giulio Asso, Marco Barazzuoli
  • Client: Viola Communications
  • Date of occupancy: November 2014
  • Area: 1.463 sqm
  • Contractor: Life Space Interior Design
  • Sub-Contractors: Iwin, Leaders Decor, Supersign, Vista Systems, Zoom Interiors.
  • Manufacturers: All+,Artemide, Buro45, Duffy London, Ege Carpet, Herman Miller, Lucenova, Moving

(more…)

World Health Organization intervention in Geneva, Switzerland by LATITUDE

Friday, April 24th, 2015

Article source: LATITUDE

The New Building of the World Health Organization (WHO) will replace a number of temporary buildings at the Headquarters site in Genève. The New Building will be one of three buildings that comprise the WHO Headquarters. The Main Building, designed by Bernard Tschumi, will continue to be the primary representation of the WHO.

Image Courtesy © LATITUDE

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: LATITUDE
  • Project: World Health Organization intervention
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Year: 2015
  • Type: Competition
  • Status: Proposal
  • Client: World Health Organization
  • Program: 22,000qm for office space and common facilities
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Jorge Cortes de Castro, Lucia Bravo Guinea

(more…)

stgm head office in Québec, Canada by stgm architectes

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: stgm architectes

STGM’s new head office is located in the Beauport borough of Quebec City, adjacent to the Estimauville eco-neighbourhood. It is a 1,000 square metre two-storied structure that puts the focus on eco-friendly, architectural innovation. The building succeeds in offering an exceptional level of comfort to its occupants through the mindful integration of a longitudinal form, orientation to the sun, light wood structure, meticulously selected materials and efficient systems, while producing a low ecological footprint. High performance concrete siding combined with Eastern Cedar creates an impression that is both simple and dynamic, with attention given to the relationship between solids and voids that lend the building an air of elegance that belies both time and fashion. From the first sketches, the designers sought to attain a high level of sustainability – a principle already at the heart of the firm’s priorities, using creativity to implement the strategies necessary to reach LEED-NC Platinum level. With this objective in mind, comfort, simplicity and coherence were selected as founding principles.

Image Courtesy © stgm architectes

Image Courtesy © stgm architectes

  • Architects: stgm architectes
  • Project: stgm head office
  • Location: Québec, Canada

(more…)

COAS OFFICES AND HEADQUARTERS in Bilbao, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The location of the proposed new building is set in response to the combination of  clear criteria of availability of space with powerful reasons of ease of use, based on the experience of the life of the school.

The fundamental design decisions are deducted in effect, in general, a number of criteria securely fastened in the minds of the property, from their experience. And this experience is nothing other than that which you have provided years of the College and its various buildings and facilities. Such criteria have decided to check the location of this new construction, according to their functional efficacy in terms of use of the land, organizational coherence, order, and optimizing the circulation, spatial sequence, and above all the desire of minimizing interference from the new building to the daily operation of the existing complex built of the school has played a special role.

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: COAS OFFICES AND HEADQUARTERS
  • Location: Loiu, Bilbao, SPAIN
  • Photography: Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architect: Lander Berasategui
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structure engineering: Alvaro Alberdi
  • Client: ICASA
  • Site area: 29.160 m²
  • Building area: 875,00 m2
  • Completed date: April 2013

(more…)

Spring Studios in New York by AA Studio

Saturday, April 11th, 2015

Article source: AA Studio

Spring Studios, a comprehensive creative agency catering to the fashion industry, with headquarters in London, UK. Spring is a group of companies, which work within the fashion, beauty and luxury brand markets and have a shared strategic vision for international growth. Spring was started in 1996 as a photographic studio complex: today, Spring is widely recognized as one of the leading photographic studios in the world and throughout its group of companies is involved in up to 60 fashion shoots a day internationally. Spring has also established a successful business, which provides advertising solutions to leading names including Armani, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Vogue, etc.

Image Courtesy © Razummedia

Image Courtesy © Razummedia

  • Architects: AA Studio
  • Project: Spring Studios
  • Location: 50 Varick St, New York, US
  • Photography: Razummedia, DaVinci Stairs
  • Software Used: SketchUp, AutoCad and Rhino
  • Collaboration: MA Architects

(more…)

Bcc Bank Caraglio by Studio Kuadra

Sunday, April 5th, 2015

Article source: Studio Kuadra

The new headquarters are the product of an addition to the overlooking eighteenth century Palazzo del Fucile, left in a total abandonment until 2005, when it was acquired to be renovated by the bank. The project completes the trapezoidal lot defined by the pre-existing structures and creates a new public square called “of Cooperation”.  The entire project is inspired by the pursuit of environmental quality. The exterior spaces work in harmony with the existing; the gate to the fortress is one again given meaning as a privileged element of pedestrian access; the urban furnishings attract people looking for a place to spend time and interact. The square is paved in Luserna stone, typical of the Piedmont region and traditionally employed in local constructions. The design of the external space is instead closely related to the undeniably contemporary and dynamic façade. The ground floor of the new Bank is fully glazed. This same material is used to connect the ground floor with the historic palazzo del fucile. The low rectangular volume, which constitutes a graft between the new and the old, starts out perpendicular only to expand to make room for a reception area hosting another stair. A connective filter mediates the passage between the old and new structures, with the later hosting the bank’s commercial offices.

Image Courtesy © Studio Kuadra

Image Courtesy © Studio Kuadra

(more…)

Uralchem Headquarters in Moscow, Russia by Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais

Thursday, April 2nd, 2015

Article source: Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais

The brief was to create a space that would enable ideal working conditions for staff while also reflecting the company’s dynamic, relaxed and youthful spirit. The project space occupies an entire floor of Imperia Tower, a skyscraper in Moscow City. 

The first challenge arose when initially visiting the site and realizing that some of the tower floors were previously built to be a hotel. This explained the short floor to ceiling height and in existence of raised floors that would be ideal for office use. So we set out to answer the question…”How do we make a space look taller than what is actually is?”

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais
  • Project: Uralchem Headquarters
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Fernando Guerra
  • Project Start: 2012
  • Project Completion: 2014
  • Partitions: OWD
  • Team: André Góis, Dina Castro, Hugo Ramos, Hugo Ferreira, João Alves, Paulo André, Ricardo Sousa
  • Graphic Design: P06
  • Project Area: 3370m2
  • Contractor: VURAL
  • Carpentry and Masonry: BEC

(more…)

Bank of Albania Headquarters Renovation and Extension by Petreschi Architects

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Petreschi Architects

The project, as the result of an international competition, consists of both the total renovation and restoration of the existing historic Central Bank of Albania, designed by Vittorio Ballio Morpurgo in 1934-36, and the construction of a new building. It includes the new Numismatic Museum, a new conference hall for 150 persons, offices, meetings room, an internal gallery, a roof garden and an underground four-levels parking.

Image Courtesy © Petreschi Architects

Image Courtesy © Petreschi Architects

  • Architects: Petreschi Architects 
  • Project: Bank of Albania Headquarters Renovation and Extension
  • Location: Albania

(more…)

Hannam-Dong HANDS Corporation Headquarters in Seoul, Korea by THE_SYSTEM LAB

Friday, March 20th, 2015

Article source: THE_SYSTEM LAB

The relationship between the urban landscapes.
The building is located on 104 Hannam Blvd., which connects the Tunnel 2 and Hannam Bridge. As one of the streets with the most traffic congestion, it has defined the characteristic of the site. Even though the project is a small building, defining the urban landscape was the question and it became the starting point for the plan. In conclusion, the visual interaction between the users in the building and those, people in the car, on the street during traffic congestion’s was explored. The facade, which mostly composes the urban scenery, does not allow any visual communication between the pedestrians nor the vehicles. This project is to depart from the unilateral communication where only the users in the building are allowed to look out. The natural, visual communication between the environment (pedestrians, residents) and the architecture will reevaluate the characteristics of the architectures that comprise the urban landscape.

Image Courtesy © Yongkwan Kim

Image Courtesy © Yongkwan Kim

  • Architects: THE_SYSTEM LAB
  • Project: Hannam-Dong HANDS Corporation Headquarters
  • Location: 104, Hannam-daero, Yongsan-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Yongkwan Kim
  • Design: Chanjoong Kim
  • Design team: Choonglyeol Lee, Sanghyun Park, Jongkil Kim, Jinchul Choi
  • Client: HANDS CORPORATION Ltd
  • Structural engineer: THE KUJO Co., Ltd (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy