Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Headquarters’ Category

Mdk Headquarters in Alicante, Spain by FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Wednesday, December 13th, 2017

Article source: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

The project consists in the construction of the headquarters for Mondraker, a company dedicated to the manufacture of competition mountain bikes. Located in an industrial park and surrounded by orthogonal edification, the building seeks to break away from the adjacent geometry and encloses itself, with a circular plan hollowed out by a central courtyard. Two vaults pierce the geometry allowing the access to the building, and creating a sort of central atrium which can be used, due to its form, to generate events and exhibitions. This geometry separates the building from its surrounding, reinforcing the corporative identity of the company and improving the quality of the open space in the plot.

Image Courtesy © FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

  • Architects: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
  • Project: Mdk Headquarters
  • Location: Alicante, Spain
  • Principal in Charge: Fran Silvestre
  • Collaborating architect: Rubén March, Eduardo Sancho, María Masià, Fran Ayala, Estefanía Soriano, Sandra Insa, Santi Dueña, Pablo Camarasa, David Sastre, Ricardo Candela, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Esther Sanchis, Vicente Picó, Jose,Manuel Arnao, Rosa Juanes, Sergio Llobregat. Alessandro Santapà

(more…)

Yamaha Music Australia’s new headquarters in Melbourne by STUDIOMINT

Wednesday, December 13th, 2017

Article source: STUDIOMINT 

Yamaha Music Australia’s new headquarters in South Melbourne is a homage to their company’s culture, values and history.

Yamaha Music as a brand provides creativity and inspiration to musicians. With their new office, Yamaha Music’s management and staff deserves the same.The final space offers each employee an aspirational workplace, creative spaces and encouraging them to perform at their best.

Reception, Image Courtesy © STUDIOMINT

  • Architects: STUDIOMINT (Ilya Frolov & Alla Delion)
  • Project: Yamaha Music Australia’s new headquarters
  • Project size: 1500
  • Building levels: 2
  • Completion date: 2017

(more…)

Skanska HQ in Budapest, Hungary by LAB5 architects

Tuesday, December 12th, 2017

Article source: LAB5 architects 

Skanska cares with high priority for the working environments of its team.

Due to the company’s philosophy, every colleague has the same access to the working surfaces, which literally means, every morning everyone can select any working station, up to what’s the most convenient to his/her expected tasks of the day. Skanska implemented the activity based model, enhancing communication, creativity and co-working within the company. Helping the teamwork, everyone is sitting in the same space, but the way the furnishing and the layout are solved, there is no disturbingly over-sight of the total office area.

Image Courtesy © Zsolt Batár

  • Architects: LAB5 architects
  • Project: Skanska HQ
  • Location: Hungary, Budapest, Váci út Nordic Light Offices
  • Photography: Zsolt Batár
  • Software used: ArchiCAD
  • Design by LAB5 architects: Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Anna Gáspár, Judit Nyerges, Rebeka Sipos, Zoltán Szegedi; Execution drawings by Value4Real
  • Phase: realized July 2017.
  • Scale: 480 m2|
  • Date: 2016-2017.

(more…)

Probat in Ingolstadt, Germany by monovolume architecture + design

Tuesday, December 12th, 2017

Article source: monovolume architecture + design 

New head office of the project company Eriagstraße is located in the industrial area south of Ingolstadt at a strategically important crossing point, opposite the football stadium.

Image Courtesy © monovolume architecture + design

  • Architects: monovolume architecture + design
  • Project: Probat
  • Location: Ingolstadt, Germany
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: Projektgesellschaft Eriagstraße
  • Realisation: 2013

(more…)

Lareau Headquarter in Napierville, Canada by Maurice Martel architecte

Sunday, December 10th, 2017

Article source: v2com

To suit in while standing out is the challenge raised at the new headquarters Lareau insurance office. Settling in a rural area without aesthetic qualities, the project aims to inspire the beauty and encourage this industrial area to change by hosting more projects sensitive to design.

Rear view, Image Courtesy © Adrien Willilams

  • Architects: Maurice Martel architecte
  • Project: Lareau Headquarter
  • Location: Napierville, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Lareau Courtier d’assurances
  • Interior Design: Linda Fillion
  • Contractor: Dorais inc.
  • Structure Eng.: L2C Experts Conseils
  • Mec-Elec. Eng.: Carbonic
  • Landscape: Prune les fleurs
  • Completion date: 2016
  • Area: 13 460 sq.ft (1 250 sq.mt)

(more…)

Allianz Headquarters in Wallisellen, Switzerland by WAA

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: WAA 

The Allianz Headquarters is a hybrid-office and the pinnacle of a master planned mixed-use district on the edge of Zürich’s city center. Comprised of a 20-story tower and a 5-story annex, these two components are externally linked by a series of four bridges, and vertically linked by numerous interior voids and staircases; as such, the Allianz Headquarters can be experienced as horizontal and vertical landscape of neighborhoods. Fluidly connected to the city center by a multitude of public transportation options, the building encourages the blossoming of twenty-first century office culture, which demands flexibility in space and its use, via its hyper-hybrid programming that amplifies ‘interiority’.

Image Courtesy © WAA

  • Architects: WAA
  • Project: Allianz Headquarters
  • Location: Richtiplatz 1 8034, Wallisellen, Switzerland
  • Project team: Wiel Arets, Felix Thies, Maik Ilmer
  • Collaborators: Flavio Loretz, Jörg Lüthke, Ruth Val Garijo, Virginia Angell, Anira Niso, Angela Tsang, Mikal Switalsky, Jacques van Eyck, Maron Vondeling, Christina Lotzemer Jentges, Joost Körver, Ilze Paklone, Alexandra Dobrowowolska, Boris van Eijsden, Joris Lens, Thomas Misik, Lucia Miglio, Hannes Scheutz, Dunia Nedjar, Francois Steul, Alexis Bikos, Athanasia Karaioannoglou, Victor Hidajat, Aline Amore, Birgit Schwarz, Tieme Zwartbol, Boris Wolf, Chris Frodsham, Alessandra Ferrari, Marcos Romero
  • Client: Allreal Generalunternehmung AG, Allianz Suisse
  • Size: 72.000 m2
  • Date of design: 2008-2009
  • Date of completion: Spring 2014

(more…)

Zags Headquarters in New York by studio razavi architecture

Friday, November 24th, 2017

Article source: studio razavi architecture 

Zags is a startup company in the field of software technology for insurance companies. We had to create a design that offered both the floor plan flexibility and a more structured organization of spaces. By locating glass partitioned offices at each corner we could take advantage of the floor plan configuration and create the desired variety and compartmentalization that was required by the tenant.

Image Courtesy © Connie Zhou photography

  • Architects: studio razavi architecture
  • Project: Zags Headquarters
  • Location: New York, USA
  • Photography: Connie Zhou photography
  • Floor area: 425m²
  • Year: 2015

(more…)

Office Space for Capcom’s Vancouver Head Quarters in Canada by DIALOG

Monday, November 20th, 2017

Article source: v2com

DIALOG’s ‘CapCalm’ design is a mature expression of Capcom’s business – past, present and future – it reflects a considerate understanding of a creative’s needs and the psychology of contemporary workplace design.

Image Courtesy © Ema Peter Photography

  • Architects: DIALOG
  • Project: Office Space for Capcom’s Vancouver Head Quarters
  • Location: Vancouver, Canada
  • Photography: Ema Peter Photography

(more…)

Sberbank Headquarters in Moscow, Russia by IND Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: IND Architects 

‘The City of Opportunities’—that’s how we’ve named our project, one of the storeys of Sberbank’s new office. The concept was inspired by Moscow and its beautiful districts, atmosphere, residents, and dynamics that many capitals of world’s leading countries would envy. The parts of the office are connected by a ‘ring road.’ The office itself is divided into six ‘districts’ designed on the basis of landmark sights of a relevant Moscow district: Sokolniki Park, Arbat, Krymskaya Embankment, Gagarin Square, VDNH, and Red Square. In addition to special design, there are meeting rooms in every ‘district’ of the office named after famous Moscow landmarks, like ‘lisya Nora’ (Fox Lodge), ‘Skvorechnik’ (Nesting Box), ‘Attraktsyon’ (Amusement Park), and other sights of Sokolniki Park. Not only does the concept of the office deal with its meaningfulness and visual content, but it facilitates navigation, too. For instance, the ‘ring road’ helps one easily find their way around in this rather big (7,000 sqm, no less) office, quicker find a meeting room needed or reach coworkers.

Image Courtesy © IND Architects

  • Architects: IND Architects
  • Project: Sberbank Headquarters
  • Location: Moscow, Russia
  • Size: 7,000 sqm
  • Date: 2016

(more…)

Washington Fruit & Produce HQ by Graham Baba Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: Graham Baba Architects

Surrounded by the world’s most high-tech fruit packing warehouses, the 16,500-square-foot Washington Fruit & Produce Co. headquarters is conceived as an oasis amidst a sea of concrete and low-lying brush landscape. Tucked behind land forms and site walls, this courtyard-focused office complex provides a refuge from the noise and activity of the industrial processing yards nearby. Taking its design cue from an aging barn that the client had identified as a favorite, the concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. A simple exposed structure that employs a limited material palette and natural patina, the design merges rural vernacular with an equally spare contemporary aesthetic. The L-shaped building is nested into the landscape through the use of board-formed concrete site walls and earthen berms that wrap the perimeter to form a central, landscaped courtyard. Soil excavated for foundation work was repurposed for the perimeter berms, eliminating the need to remove it or add more. A notch through the berm provides access from the parking area to the formal courtyard and building entrance.

Image Courtesy © Graham Baba Architects

  • Architects: Graham Baba Architects
  • Project: Washington Fruit & Produce HQ
  • Location: Washington, USA
  • Interior design: Interior Motiv
  • Structural engineer: MA Wright, LLC
  • M/E/P/fire protection engineer: ARUP
  • Landscape architect: The Berger Partnership
  • Lighting designer: Brian Hood Lighting
  • Contractor: Artisan Construction
  • Structurally Insulated Panel roof: Premier SIPS

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise