Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Hotel’ Category

W Guangzhou Hotel and Residences in Zhujiang Xincheng (Pearl River New Town), Guangdong by Rocco Design Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Rocco Design Architects 

The W Guangzhou Hotel & Residences complex was designed in 2006 and the construction works began in the next year. After 6 year’s construction, W Guangzhou ushered in its grand opening in May 2013.
The architecture of W Guangzhou is a response both to the urban conditions of contemporary Guangzhou, and to the unique programme of a compact city hotel.
The building is an actual amalgamation of two components: a 317-room boutique hotel and a 160-unit serviced apartment under one single management.

Night view from southwest, Image Courtesy © Liky Lam

  • Architects: Rocco Design Architects
  • Project: W Guangzhou Hotel and Residences
  • Location: Zhujiang Xincheng (Pearl River New Town), Guangdong
  • Photography: Liky Lam
  • Design Date: 2006
  • Completion Date: 2013
  • Site Area: 22,630 sq m
  • Gross Floor Area: 106,500 sq m
  • Client: KWG Property Holding Ltd
  • Local Architect: Guangzhou Foreview Architect Institute
  • Interior Designer: Yabu Pushelberg, Glyph, AFSO, A.N.D., DesignWilkes
  • Structural Engineer: RBS Archectural Engineering Design Consultant Co Ltd
  • M&E Engineer: J. Roger Preston Ltd
  • Hotel Operator: Starwood Asia Pacific Hotels & Resorts Pte. Ltd

Different glass boxes inserted at various heights, Image Courtesy © Liky Lam

The building flanks a major boulevard (Xian Cun Road) along the central axis of the new CBD of Guangzhou. The lower hotel portion addresses the busy Xian Cun Road / Jin Sui Road turnabout, announcing the brand and projecting the glazed roof-top spa; while the taller apartment portion turns the corner of the quieter south-eastern Xian Cun Road junction.

Hotel and residences knited together to form and integrated building, Image Courtesy © Liky Lam

The two portions are architecturally unified into one monolithic block that presents a large-scale public image, defines the street edge and reinforces its linearity, but at the same time is punctuated in the centre with a large vertical ‘window’ that allows the inner landscaped park of the urban block to visually and spatially merge with the public street. This compositional gesture brings about an urban permeability that enhances the lighting and air flow pattern within the district.

Back elevation from inner courtyard, Image Courtesy © Liky Lam

Within the unified architectural mass, individual components are given their own expression: the private residential portion i.e. guest rooms and apartments are clad in dark granite / glass, their scale subtly defined by a matrix of vertical glass fins, while the public portion i.e. bar, restaurants and spa are enclosed in transparent glazed boxes that visually spring out from the dark background and allow the hotel’s ambience to radiate into the surrounding neighborhoods.

West facing façade with external glass shading features, Image Courtesy © Liky Lam

With major hotel functions needing to be stacked up vertically by virtue of the compact size of the urban lot, the architecture is an actual embodiment of an intriguing spatial journey from the ground up: a three-dimensional and intertwining sequencing of diverse spatial forms and experience, from the narrow and vertical entrance vestibule, to the spacious but intimate reception ‘living room’, to the transparent bar in the floating glass box, all the way to the green and semi-enclosed swimming pool resting on the building’s top.
The architecture of W visually intrigues, and at the same time creates a spatial odyssey that invites exploration and keeps senses invigorated.

Main reception hall infiltrated with natural daylight, Image Courtesy © Liky Lam

Main reception hall, Image Courtesy © Liky Lam

Entrance vestibule before the main reception hall, Image Courtesy © Liky Lam

Linkbridge over entrance vestibule, Image Courtesy © Liky Lam

Sky garden at top glass box, Night view from southwest, Image Courtesy © Liky Lam

Sky pool at top glass box, Image Courtesy © Liky Lam

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

 

Veladora in Rancho Santa Fe, CA by Mr. Important Design

Friday, July 26th, 2013

Article source: Mr. Important Design

Mister Important Design is an interior design firm that brings an ebullient perspective to interiors. Specializing in hotels, nightclubs, restaurants, bars and lounges, Mister Important Design works closely with clients to achieve interiors that exceed expectations. Exuberant interors that are designed to be remembered and talked about.

Image Courtesy © Jeff Dow

  • Architects: Mr. Important Design
  • Project: Veladora
  • Location: Rancho Santa Fe, CA
  • Photography: Jeff Dow
  • Client/Owner: Rancho Valencia Resort & Spa
  • Size (sq m) : 3000 square feet
  • Completion Date: Fall 2012
  • Design Team: Charles Doell, Principal and Miriam Marchevsky, Project Team
  • Main Contractor: Lusardi Construction
  • Software used: Autocad and Vectorworks

W Hotel in San Diego, California by Mr. Important Design

Thursday, July 25th, 2013

Article source: Mr. Important Design

Mister Important Design is an interior design firm that brings an ebullient perspective to interiors. Specializing in hotels, nightclubs, restaurants, bars and lounges, Mister Important Design works closely with clients to achieve interiors that exceed expectations. Exuberant interors that are designed to be remembered and talked about.

Image Courtesy © Jeff Dow

  • Architects: Mr. Important Design
  • Project: W Hotel
  • Location: San Diego, California,
  • Photography: Jeff Dow
  • Client/Owner: W Hotel
  • Size (sq m): Living Room (242 sqm), Restaurant (98 sqm), Conference Room (190 sqm), Beach Rooftop (242sqm) = 772 sq m
  • Completion Date: April 2012
  • Design Team: Charles Doell, Principal and Miriam Marchevsky, Project Captain
  • Main Contractor: Owner Contractor
  • Email:charles@misterimportant.com
  • Contact person: Charles Doell, principal 

Quality Hotel Expo in Fornebu, Norway by Haptic Architects

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Haptic Architects

Inspired by Nature

This interior architectural project for a large, 300-room hotel and conferencing venue, is inspired by the stunning Norwegian landscape and uses a primary palette of natural materials to provide variety in spatial composition, form, texture and colour.

Image Courtesy © Trine Thorsen

  • Architects: Haptic Architects
  • Project: Quality Hotel Expo
  • Location: Fornebu, Norway
  • Photography: Trine Thorsen, Simon Kennedy
  • Completed: March 2012
  • Client: K2 Hotellbygg AS v/Aker Solutions AS and AB Invest
  • Interior Fitout by: Haptic Architects Ltd
  • Team: Nikki Butenschøn MNIL, Tomas Stokke MNAL RIBA, Scott Grady RIBA, Timo Haedrich RIBA
  • Project Manager: AB Invest AS, Anders Buchardt
  • Main Contractor: HENT
  • Area: 14,000m2
  • Graphic Design: by Bob Design
  • Software used: ArchiCad

Jetway Hotel in Doha, Qatar by Margot Krasojevic

Friday, July 12th, 2013

Article source: Margot Krasojevic

The project is a design for a private client’s short stay hotel hangar that can be wheeled to different docking locations at an airport. The hotel lounge is an extension of the private jet which enables the clients to rest/ stay for a period of 24 hours before departure. The scheme is composed of three telescopic fibreglass polymer clad shells, the exterior contains perspex encased tritium sections that glow, this contained radioactive elements are harmless and have a ten year life span without the need for external power supply. The scheme can be dismantled for easier transportation.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Malatesta, countryside hotel in Pergola, Montaiate by MICHELE GAMBATO ARCHITECT

Thursday, July 4th, 2013

Article source: MICHELE GAMBATO ARCHITECT

The Malatesta building is a country side hotel located in the Marche region in Italy. The architect, Michele Gambato, designed it for a family who wanted to change their lifestyle and move to the countryside to begin with their new hotel enterprise. The project begins from the restoration of three existing buildings. The main building was built at the end of the 19th century to be enlarged during the first half of the 20th century, two additional buildings were added at a later date.

Image Courtesy © MICHELE GAMBATO ARCHITECT

Brunner chairs make a difference in the newly renovated Pilatus-Kulm mountain hotel in pilatus, switzerland

Wednesday, June 26th, 2013

Article source:  Brunner

The location is unique and breath-taking: the registered landmark from theBelle Epoque, the Pilatus-Kulm Mountain Hotel, is situated on an exposed mountain face at 6,995 feet above sea level, offering a splendid view of the surrounding summits, and the city of Lucerne way down in the valley. To celebrate its 120th anniversary, the hotel was completely renovated in 2010, and equipped with a new business centre, among other amenities. Still, it has been able to maintain its historic mountain hotel charm, not only thanks to its wooden shutters.

Image Courtesy © Brunner

  • Project: Brunner chairs in the newly renovated Pilatus-Kulm mountain hotel
  • Location: pilatus, switzerland

SLOW HORSE in Piancavallo, Italy by ELASTICOSPA +3

Tuesday, June 25th, 2013

Article source: ELASTICOSPA + 3

The all project tries to bring in a new aura, in a town developed in the seventies for mere lucrative purposes. A place that gives its best when snow covers the eyesores of architecture arrogance .Just like a child, the building will play with snow, compacting and piling it in specific places, pre-defined by the shape of roof and facades, ice will be part of the game and stalactites the ornament of the building not only in Christmas time. The partial demolition of the original building allowed us to use the ground floor as a entrance, with all those functions connected with governance and services of the hotel. The size of the area is slightly bigger than the building  which covers a surface of 1000 square meters .

Image Courtesy © Jacopo Riccesi

  • Architects: Elasticospa + 3
  • Project: Slow Horse
  • Location: Piancavallo, Italy
  • Photography: Jacopo Riccesi
  • End use: hotel
  • Client: Promotur S.p.A.
  • Size: 3450 m2
  • Project design: ELASTICOSPA + 3
  • Team:  Stefano Pujatti, Alberto Del Maschio, Stefano Trucco, Cesare Roluti, Valeria Brero, Corrado Curti, Daniele Almondo, Serena Nano, Marco Burigana, Andrea Rosada
  • Structural design: Stefano Santarossa
  • Building contractor: Riccesi S.p.A.

54 HaNevi’im Street – A Boutique Hotel in Jerusalem, Israel by Baer, Shifman-Nathan Architects

Wednesday, June 19th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

54 HaNevi’im Street is the new branding name for a luxurious boutique hotel in a landmark building in the Historic City Center of Jerusalem. The original building is a two storey 19th century eclectic building onto which we are proposing an additional floor that would match stylistically the original structure. This project involves both a meticulous preservation work of an existing structure and at the same time reinvention of its interior to function as a modern high end hotel.

Image Courtesy © Baer, Shifman-Nathan Architects

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects 
  • Project: 54 HaNevi’im Street – A Boutique Hotel
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Area: 1,000 m2
  • Client: Stern – Tura Ltd
  • Structural Engineer: S. Natshe (more…)

Hotel Wiesergut in Hinterglemm, Austria by Gogl Architekten

Tuesday, June 18th, 2013

Architects: Gogl Architekten

Time seems to stop in Saalbach-Hinterglemm. Just an hour away from Salzburg, traditional houses and hotels with carved dark wooden terraces pepper the rolling landscape of this intimate alpine town. Located directly on the ski slopes and framed by age-old mountains, a white four-story house rises above an ensemble of minimal, modern buildings with floor-to-ceiling windows.

Image Courtesy © Mario Webhofer

  • Architects: Gogl Architekten
  • Project: Hotel Wiesergut
  • Location: Wiesern 48 , A-5754 Hinterglem
  • Photography: Mario Webhofer , W9 Werbeagentur, Innsbruck
  • Archtecture: Monika Gogl, Gogl & Partners Architekten
  • Design: Isabel Hamm (Light), Petra Lindenbauer (Ceramics), Indradanush (Textiles), Andreas Reichlin (Metal sculptures)
  • Category: hotel
  • Start of planning : Jul 2010 
  • Start of construction: Jul 2011– 1st phase Apr 2012 , 2nd phase Apr 2012
  • Completion: Dec 2012 (entire)
  • Description: Rebuild of a hotel complex as an ensemble of buildings, consisting of a main building, a garden suite in front, a reception and entrance area and a wellness house.
  • Site area: 5,544 m2
    (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy