ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Six Walls House in Saltsjö-Boo, Sweden by ARRHOV FRICK ARKITEKTKONTOR

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: ARRHOV FRICK ARKITEKTKONTOR

The plot just outside Stockholm is located in a scenic area where mostly weekend homes are inserted among pine trees and rocks.
Six Walls House became early in the process a working title. The plot is long and narrow and extends between the road and the water. Perhaps as a contrast to the context, we wanted to build the house around a robust and clear material and concrete blocks with cement plaster became an important part. Simple geometry and detailing have been essential in order to build the house within a tight budget.

Image Courtesy © Mikael Olsson

Image Courtesy © Mikael Olsson

  • Architects: ARRHOV FRICK ARKITEKTKONTOR
  • Project: Six Walls House
  • Location: Saltsjö-Boo, Nacka, Sweden 
  • Photography: MIKAEL OLSSON
  • STATUS: COMPLETED
  • PROGRAM: PRIVATE HOUSE
  • AREA: 220 M2
  • Area, Sqm: 245kvm
  • Year: 2013-2014

(more…)

Qvarsebo in Västerby, Sweden by Leo Qvarsebo Arkitekt MSA

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: Leo Qvarsebo Arkitekt MSA

The requests in this project are obvious yet challenging: Cooking outdoors and indoors. A quiet reading area and a bedroom beneath the stars. All three requests has each been associated with a bay window and then superposed under a roof that turns into a terrace in front of the house. In total there are 8 rooms including two huts, three terraces, 8.5 meter ceiling on a total surface of about 85 sqm.

The house turns its back to the forest, but also provides a small glance at the view, Image Courtesy © Åke E:son Lindman

The house turns its back to the forest, but also provides a small glance at the view, Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Leo Qvarsebo Arkitekt MSA
  • Project: Qvarsebo in Västerby
  • Location: Västerbyn, Stjärnsund, Dalarna
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Size: 90sqm
  • Year of construction: 2011-2014
  • Budget: 100.000 Euro
  • Developer: Leo Qvarsebo, Mattias Granwald, Robobygg AB
  • Construction: Catherine Carrick, Konkret AB.
  • Carpenters: Leo, Elias, Robert, Hanna, Karl, Linnea, Mattias Granwald, Tobbe, Pappa

(more…)

Recreation house in the surrounding of Utrecht, Netherlands by Zecc Architecten BV

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Zecc Architecten BV 

In the rural area north of Utrecht a compact recreation house has been realized. The house is constructed in wood and opens its façade with window shutters towards the green garden. The design has been realized by a special collaboration between Zecc and interior designer Roel van Norel. Zecc designed the basic concept of the house and then Roel van Norel has developed the plan all the way into the smallest detail and has built the house together with the contractor.

Image Courtesy © Roel van Norel

Image Courtesy © Roel van Norel

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: Recreation house in the surrounding of Utrecht
  • Location: Utrecht, Netherlands
  • Photography: Roel van Norel, Stijn Poelstra
  • Client: Private client
  • Project Team: Casco: Bert Oostenbruggen, Finishing and interior: Roel van Norel
  • Client: Private client
  • Collaboration:Elaboration of concept design and interior:Roel van Norel
  • Period: 2013 – 2014

(more…)

Fisherman’s house by LIFE STYLE KOUBOU

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: LIFE STYLE KOUBOU

The city of Itsuura, located in the north part of Ibaragi prefecture, has known as a prosperous fishery. Tenshin Okakura * who was enamored by the scenery of the coast line of Itsuura and loved the place as his final abode. There are some historic architectures such as Rokakudo ** designed by Tenshin and Tenshin Memorial Museum of Art.

Image Courtesy © Life style Architect

Image Courtesy © Life style Architect

  • Architects: LIFE STYLE KOUBOU
  • Project: Fisherman’s house
  • Main structure: Conventional wooden framed house
  • Design team: 
    • Project manager: Koutarou Anzai
    • Engineer: Nawakenji-m, Kenji Nawa, Hitomi Shimoda, Kousuke Araki
  • Foundation: Spread footings
  • Site area: 997.12m2
  • Building area: 204.94m2
  • Building coverage ratio: 20.55%
  • Allowance: 40%
  • Total floor area: 192.92m2
  • Floor area ratio: 19.35%
  • Allowance: 80%  192.92m2

(more…)

The Gills in Ho Chi Minh City,Vietnam by CONGSINH ARCHITECT

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: CONGSINH ARCHITECT

When I was little, I had been living at my grandparent’s house. That is a small house in a lush garden of fruit trees. The place that I slept was look out the garden; every morning, I was awakened by the gently sunbeams exposed through foliages; some night, you could hear sound of the rain fallen on leaves.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: CONGSINH ARCHITECT
  • Project: The Gills
  • Location: 5, Street No 5, Tan Phu Ward, District 7, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Architect In Charge: Vo Quang Thi
  • Design Team: Vo Quang Thi, Nguyen Thi Nha Van, Nguyen Phuc Bao Thang, Nguyen Nhat Anh.
  • Area: 60.0 sqm
  • Year: 2014
  • Project Manager: Vo Quang Thi
  • Contractor: Thanh An Construction And Interiors

(more…)

B+B House in São Paulo, Brazil by studio mk27

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: studio mk27

The arrival at House B+B – the access to the social area – is through an architectural trajectory, via an open ramp, located on the eastern side of the construction. This space is protected by hollowed-out concrete elements to the side, which create surprising effects of light and end up functioning as protection from bad weather conditions.

mk27_casa BB_fernando guerra(1)

  • Architects: studio mk27
  • Project: B+B House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: fernando guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architects Team: galeria arquitetos, marcio kogan, fernanda neiva, renata furlanetto – co-architect, diana radomysler – interior design, julia pinheiro ribeiro – project team
  • Landscape designer: renata tilli
  • Structure engineer: benedicts engenharia, eng. eduardo duprat
  • Construction manager: sergio costa consult, eng. sérgio costa
  • Contractor: fairbanks e pilnik

(more…)

Orchard House by Stelle Lomont Rouhani Architects

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Inspired by both agricultural buildings in the area as well as a hundred years of the site as orchard and farm, the Orchard house utilizes simple forms, materials and minimal details to create a weekend retreat and reprieve for the owners and their family.
A meandering drive through meadow fields leads to a semi-public entry garden where cars are kept at a distance and the structure offers only glimpses of life within; visible through a louvered sunscreen wall and the strategically placed punctures that frame precise views of the gardens and distant farm fields.

 Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

“House in Archaggelos” in Nicosia, Cyprus by dias. Architecture Studio

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: dias. Architecture Studio

The house is situated in a heavily built-up area, adjacent to the northwest boundary of a busy and hence noisy roadway. The initial purpose of the design was to cut off the continuous noise coming from the nearby roadway.

Image Courtesy © Creative Photo Room

Image Courtesy © Creative Photo Room

  • Architects: dias. Architecture Studio
  • Project: House in Archaggelos
  • Location: Strovolos, Nicosia, Cyprus
  • Photography: Creative Photo Room
  • Project team: DemetrisIoannou, Maria Papayianni
  • Civil Engineer: ASD Sotiriou
  • Builders: Karyatides developers
  • Project Area: 280 m2
  • Year: 2013

(more…)

House at Mill Creek in Campo Tures (BZ), Italy by Pedevilla Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Pedevilla Architects

Situated near mill creek, on approximately 2828 feet above sea level, the single-family home presents itself with the elegance and serenity of a small mansion. In an apparently self-confident manner the white monolith rises from the site, whilst the building design corresponds to the insistence of the client for a small but prestigious residence. The volumetric and monolithic basic principle was emphasised by the exclusive usage of the white exterior rendering, of which the general raw materials are a compound of local sands, chalk and white-cement. Main focus lies therefore on the exterior’s elementary colour, nuances and slight divergences were solely achieved by aggregates to the plaster. In detail the facades surface was moulded rather roughly, a fine characteristic which was achieved by out-sluicing with the aid of wet sponges. Sensitisation is in the eye of the beholder. Since only by the presence of light and shadow, which is performing its everyday play on the coarse-grained surfaces, the building can utterly unfold its exemplary visual dynamic. The rising silhouette of the roof gives a slight impression of the upward striving space sequence on the inside. Square shaped window openings in different sizes are referring every now and then to significant spots in the surrounding alpine landscape. The vertical facade descends sheer homogenous into the deep and slightly slanting embrasures of the window openings or even into the rooftop. All windowsills and the canopy, which were conducted in exposed concrete, but also the handcrafted roof tiles, were made from the same compound as the plaster and provide its direct context.

Image Courtesy © Gustav Willeit

Image Courtesy © Gustav Willeit

  • Architects: Pedevilla Architects
  • Project: House at Mill Creek
  • Location: Campo Tures (BZ), Italy
  • Photography: Gustav Willeit.
  • Software used: Nemetschek, Rhino

(more…)

Copper House in Sibiu, Romania by Radu Teaca

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Radu Teaca

An important aspect was to achive a harmonious integration of the building on its own site. Sibiu is an old city with a well-defined center of medieval buildings, dating from the Renaissance and Baroque period. Therefore, the double pitched roof, the proportions of windows and the spaces between them were an attempt to adjust to existing archetypes. All these elements add a “gothic” spirit to the building, ensuring a better integration on the site.

Image Courtesy © Radu Teaca

Image Courtesy © Radu Teaca

AIA2015: Atlanta May 12-16 2015
Graphisoft ARCHICAD Download a 30-Day FREE trial
Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy