Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Second Ugliest House on the Mountain in Fayetteville, Arkansas by modus studio

Friday, December 15th, 2017

Article source: modus studio

When investing in your own future, and that of your family, you are investing in a place. If you are an architect, particularly absurd and obsessive questions about where you shall call home become paramount. So, it is a daunting state of affairs when you decide to reside in the second ugliest house on the mountain. It is with great reluctance that my wife (a fellow architect) and I purchased a 90+ year old home in a well-established neighborhood on top of Mount Sequoyah in Fayetteville. Let me stop you right there…if you are thinking classic old historic home with incredible detailing and grandeur just beneath the surface waiting to be revived into its former grandeur…this is not one of those stories.

Image Courtesy © Rett Peek

  • Architects: modus studio
  • Project: Second Ugliest House on the Mountain
  • Location: Fayetteville, Arkansas, USA
  • Photography: Rett Peek
  • Area: 3,199 sf

(more…)

Brolettouno Apartment in Mantua, Italy by Archiplanstudio

Friday, December 15th, 2017

Article source: Archiplanstudio 

The project involves the restoration of a small apartment for tourist use in the historical centre of Mantova.

The apartment BROLETTOUNO belongs to a long design research path, which emerges in various interventions on built heritage.

Basically we try to keep together two worlds, the one of the old and the one of the new, in a balance able to guarantee the identity of both of them. Light and shadow are kept together in their ambiguity and plurality, without sacrificing the reasons of one at the expense of the other.

Image Courtesy © grafo

  • Architects: Archiplanstudio
  • Project: Brolettouno Apartment
  • Location: Mantua, Italy
  • Photography: grafo

(more…)

The enchanted shed & Leopold House in Vienna, Austria by Franz&Sue

Friday, December 15th, 2017

Article source: Franz&Sue

Appreciation 

The workmen from the village wanted to tear down the black shed from 1934: draughty, weather-beaten and worm-eaten it was, they said. But we liked this black outbuilding of the mansard-roof house in the Vienna Woods that we had just renovated in a radical yet respectful manner.

»An old outbuilding became a writer’s workshop, a garden room for guests, and a children’s paradise«

The special appeal of this project lies in the appreciation shown for this old outbuilding in the shadows of the Vienna Woods villas. Back in the 1930s, few people could afford a basement, let alone a garage. And so they built their own sheds to store wood, raise rabbits or boil laundry in, which was then hung up to dry in the attic.

Image Courtesy © Andreas Buchberger

  • Architects: Franz&Sue
  • Project: The enchanted shed & Leopold House
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Andreas Buchberger
  • Team: Anna Ladurner (PM), Michael Eder (PM), Ulrike Straube
  • Structural Engineer: DI Margarete Salzer
  • Building Physics: DI Andreas Perissutti
  • Net Usable Floor Area: 130 m²

(more…)

K19 Milano in Italy by LPzR architetti associati

Friday, December 15th, 2017

Article source: LPzR architetti associati 

The historic center of Milan stands out for its private courtyards with unsuspected urban landscapes.

Inside the building complex formerly called “Quartiere Piave”, near Porta Venezia, the young Milanese studio LPzR has designed two residential projects set among historical buildings, typical Milanese tenements and refurbished factories.

Image Courtesy © Carola Merello and Gabriele Pranzo-Zaccaria

  • Architects: LPzR architetti associati
  • Project: K19 Milano
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Carola Merello, Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Client: Piave 12 S.r.l.
  • Main contractor: Cile S.p.a.
  • Artistic supervisor: Gabriele Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Structural engineering: Filippo Valaperta (FVPROGETTI s.r.l.)
  • MEP engineering: Fabio Spinoni (Italprogetti s.r.l.)
  • Construction cost: € 5.000.000
  • Size: 15 apartments
  • Gross area: 3.705 mq
  • Project date: 2008-2014

(more…)

Villeneuve Residence in Montréal, Canada by Atelier Barda architecture

Friday, December 15th, 2017

Article source: v2com

Atelier Barda has converted a building that once housed two apartments above a grocery store into a single-family home, “Résidence Villeneuve”. The façade consists of two wood-framed storefront windows on either side of a central door. The plot on which the building stands is located between a southwest-facing side yard (formerly used for unloading and storing merchandise) and a long garage with a shed above.

Image Courtesy © Maxime Desbiens

  • Architects: Atelier Barda architecture
  • Project: Villeneuve Residence
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Maxime Desbiens
  • Surface area: 2,500 sq. ft.
  • Completion date: April 2017

(more…)

The Rock in Shefford, Canada by ATELIER GÉNÉRAL architecture

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com 

Built on the slope of Mount Shefford, the residence bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other.

The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence. Entering the site from below, we see a black volume that seems to emerge from the slope and detach itself from the surrounding vegetation. Its dark truncated shape echoes the rocky projections that inhabit the site. The living areas, located upstairs, offer the occupant an intimate relationship to the site, a level access to a wild and untouched nature via a large terrace profiled to the topography. At the other extremity, the house rises above the void, allowing an atmospheric point of view towards the treetops.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ATELIER GÉNÉRAL architecture
  • Project: The Rock
  • Location: Shefford, Quebec, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Team: Alexis Naylor, Stéphanie Plourde, Xavier Crépeau Bellefeuille, Patrick Lévesque
  • General Contractor: Constructions Boivin
  • Floor Area: 2300 sq.ft.
  • Completion: 2017

(more…)

Flipped House in Toronto, Canada by Atelier RZLBD

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com

The product of a gut renovation and second-storey addition to an existing brick bungalow on the south-west edge of the Knob-Hill Park in a residential neighbourhood in Eglinton East on the border between Toronto and Scarborough, Flipped House is a two-storey property designed for a developer looking to offer real estate buyers a modern, turnkey home in a neighbourhood dominated by more traditional architecture.

Flipped House, main elevation, Image Courtesy © Borxu

  • Architects: Atelier RZLBD
  • Project: Flipped House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Borxu
  • Project team: Reza Aliabadi, Arman Azar
  • Structure: LHW Engineering Ltd.
  • HVAC: Monaro Engineering
  • Construction Management: HYZ Development & Construction Inc.
  • Lot: 5520 sqft / 513 m2
  • Living Area: 2300 sqft / 215 m2
  • Design: 2016
  • Completion: Fall 2017

(more…)

S Residence in New York by YUUKI KITADA ARCHITECT

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com

The apartment occupies a top floor of a New York City, high-rise residential building located on the west side of Central Park, with beautiful views facing east over the park.

The idea for this project was born two or more decades ago when architect Yuuki Kitada visited the world’s highest waterfall, Angel Falls, in Canaima, Venezuela. It was an impressive experience that he wanted to express architecturally. Kitada repeated the drama of Angel Falls in the construction and materials in this New York apartment.

Living Room, Image Courtesy © Yuuki Kitada

  • Architects: YUUKI KITADA ARCHITECT
  • Project: S Residence
  • Location: New York, USA
  • Photography: Yuuki Kitada
  • General contractor: Zale Contracting
  • Size: 300 sq m/3,200 sq ft

(more…)

B-one in Bangalore, India by Cadence Architects

Wednesday, December 13th, 2017

Article source: Cadence Architects

The residence sits in an urban fabric where the immediate context is a busy street and a lack of foliage for the house to respond to. The house is designed on a plot measuring 45’x90’, located in a typical Indian neighbourhood flanking the busy street. The dense residential fabric of the neighbourhood, proximity of the neighbours and the busy street in front prompted the conception of an introverted building. Diagrammatically, the program of the house is laid out in the form an ‘H-shaped plan’ that wraps around a courtyard such that each arm of the ‘H’ flanks the courtyard. The open to sky courtyard, a highly sustainable element, not only becomes the point of interest and activity within the house, but also represents the ‘outside’ within the introverted house. The pergolas help shade the double height space and cut the glare, while the green wall helps in reducing the heat. The court is an oasis not just for light but for fresh air as well, where hot air escapes and fresh air comes through. Acting as a light well, the court enables the user to have a macro oasis within the house. The interiority of the house is designed to revolve around the experience of the garden, similar to that of a conventional courtyard/thotti house.

Image Courtesy © Sergio Ghetti

  • Architects: Cadence Architects
  • Project: B-one
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Sergio Ghetti
  • Name of Client: Mr. Arun Bohra
  • Principal Architect: Smaran Mallesh, Narendra Pirgal, Vikram Rajashekhar
  • Design Team: Gowtham, Tanikewan, Rejin
  • Site Area: 4000 sq. ft.
  • Built-Up Area: 5700 sq. ft.
  • Start Date: June 2014
  • Completion Date: JULY 2016

(more…)

C.V. House in Istanbul, Turkey by Ofist

Wednesday, December 13th, 2017

Article source: Ofist 

Located in Bebek, which is maybe the most tasteful, chick, expensive and all time favorite neighbourhood of Istanbul, C.V. House is an urban, elegant, modern house with a private garden in Ayse Sultan Woods and a magnificent view over Bosphorus.

Image Courtesy © Ofist

  • Architects: Ofist
  • Project: C.V. House
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise