Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

The House in Hong Kong by Millimeter Interior Design Limited

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Millimeter Interior Design Limited

Situated in the suburban district of Hong Kong, this 4,600 square-feet house is a light, tranquil, yet stylish home. The designer applied contemporary white walls with light wooden flooring make the house warm and inviting. The transparent design of the garage makes this a dream house for the car enthusiastic owner, who can admire his collection in the living room anytime. More, instead of the ordinary concrete stairs, the designer replaced it with the aesthetic iron staircase, not only reducing the visual disturbance from the beloved cars, but also connects to the angle bracket featured living room wall, which adds a sense of vitality alongside the Lamborghini. Extending the minimal feeling, the dining room is illuminated by white two extra-enormous pendant lamps, make the room less dull.

Image Courtesy © Millimeter Interior Design Limited


Diagonal Avenue apartment in Barcelona, Spain by YLAB Arquitectos

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: YLAB Arquitectos 

Located in the traditional Barcelona Ensanche area, this apartment shared some typical traditional aspects such as a long, narrow and partitioned layout from façade to façade with hydraulic tiles flooring, and wall and ceiling moldings.

Image Courtesy © Tobias Laarmann

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: Diagonal Avenue apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Tobias Laarmann
  • Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
  • Contractor: 7Works General Contractor
  • Partners: Acor, Bticino, Deltalight, Matèria, Vitra
  • Area: 163 m2


House H in Korien, Japan by Hisashi IKEDA Architects

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Hisashi IKEDA Architects

House H in Korien is sited in the suburbs of Osaka, the second biggest city in Japan. This area was developed for housing about 100 years ago. Old houses are located behind large gardens, trees, and hedges. On the other hand, relatively new houses that were built in finely divided lands aren’t able to have gardens and greens. As a result, the backs of houses reveal unintentionally and cars occupy small outside spaces.

South view, Image Courtesy © Hisashi IKEDA Architects


Palazzo Dami – Piano Nobile in Florence, Italy Zeno Pucci+Architects

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Zeno Pucci+Architects

The house is located on the main floor of a historic building in Florence, redesigned in 1735 by the architects Giovacchino Fortini and Ferdinando Ruggieri for Giuliano Dami, favorite of the Grand Duke Giangastone dè Medici. The project of the Zeno Pucci + Architects studio had as main concept, that of revisiting in a contemporary key this historical dwelling, through the insertion of highly modern furnishing elements and a very minimalist style. The atmosphere can be perceived right from the entrance, where, due to the wall decorations, we are catapulted into a historical space well contrasted by the furnishings present. Here then is the perspective escape of the gallery frescoed by Niccolò Pintucci, which portrays ancient landscapes, shielded by architectural whims, partially covered by a wild vegetation. In the large hall, punctuated by a coffered ceiling of 1400 painted with geometric motifs, the furnishings give a modern style in contrast with the historicity of the room, as in the same dining room. In what was once the family chapel, a small study has now been created, but the atmosphere always brings a very sober and discreet modernity. Even the master bedroom follows the mood of the whole house, like the headboard of the stone bed covered in white leather, and the two modern chairs at the foot of the bed. Movements and atmospheres of a time that design the kitchen, where still the modern blends with the old, with the large sink in gray bardiglio that incorporates the color of contrasting decorations on the walls in pietra serena treated in bold ivory, the sideboard in corten iron and backlit opaque glass.

Image Courtesy © Zeno Pucci+Architects


Atrium Housing in Bordeaux, France by ANMA

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: ANMA 

L’Atrium housing development

Part of the Bassins à Flot urban development plan, this operation contributes to the cohabitation of mixed-use blocks with preserved or new commercial buildings.

Designed in a live-in warehouse style, the 345 apartments are housed in two 10-metre deep buildings laid out in parallel either side of a shared covered garden. Both buildings are double aspect, facing east and west. Access is via four lobbies and passageways and gangways that cross the atrium.

Image Courtesy © Cyrille Weiner

  • Architects: ANMA
  • Project: Atrium Housing
  • Location: 10 rue Achard 33 300 Bordeaux – FRANCE
  • Photography: Cyrille WeinerDenis Lacharme, Rodolphe Escher
  • Lead Architects: ANMA – Agence Nicolas Michelin & Associés, Nicolas Michelin / Cyril Trétout / Michel Delplace
  • Team Anma: Hélène GALIFER, Ronan LE HYARIC, Bruno ISAMBERT, Matthieu MIQUEL
  • Client: Nexity & domofrance
  • BET Fluid and HQE: Alto


Canopied – holiday house f at garda lake in Italy by bergmeisterwolf architekten

Friday, March 16th, 2018

Article source: bergmeisterwolf architekten

A new volume is added to the antique XVII century villa overlooking Garda lake, in the north of Italy, immediately showing two contrasting and complementary elements: the first one, a 3-floor stone house, the second, a dyed concrete canopy.

Image Courtesy © gustav willeit

  • Architects: bergmeisterwolf architekten
  • Project: Canopied – holiday house f at garda lake
  • Location: Garda lake, Toscolano-Maderno, Italy
  • Photography: gustav willeit


3×3 in Hrubá Borša, Slovakia by Endorfine

Thursday, March 15th, 2018

Article source: Endorfine

The reason for building two houses was an idea to create minimal ergonomic accommodation which combines functionality and design. All of this set into the golf resort with access to the water.

Image Courtesy © Endorfine

  • Architects: Endorfine
  • Project: 3×3
  • Location: Hrubá Borša, Slovakia


North Bondi House in Australia by Scale Architecture

Thursday, March 15th, 2018

Article source: Scale Architecture

Situated atop the Sydney sea cliffs on Ben Buckler point, the project responds to its unique topography, by closely following the natural contours of the site.

The house is split across two levels, taking full advantage of the views to both sides of the ridge, while a central void containing a sculptural steel stair, brings natural light deep into the plan.

Image Courtesy © Scale Architecture

  • Architects: Scale Architecture
  • Project: North Bondi House
  • Location: North Bondi, Australia


House of Ile-de-France by ANMA

Thursday, March 15th, 2018

Article source: ANMA

First home built at the Cité Internationale Universitaire de Paris for 48 years, it is also the first concrete realization of the major campus development project. While continuing its humanist project, the Cité internationale is increasing its capacity by creating 10 new homes (1,800 new homes) and is adapting to the expectations of international students in the 21st century by modernizing its infrastructures and services by 2025.

Image Courtesy © Cécile Septet

  • Architects: ANMA
  • Project: House of Ile-de-France
  • Location: International University City of Paris, France
  • Photography: Cécile Septet
  • Team: Marie Alléaume, David Cote, Emmanuel Vinet, Jean-Jacques Chagnaud (Construction site)
  • Clients:

    • Ile-de-France Region, Development Unit
    • Directorate of Research, Innovation and Higher Education
  • Gross Built Area (square meters or square foot):

    • 5 901 m² SHON
    • 5 205 m² (SDP)
    • 3114 m² (Surface Habitable)
  • Completion Year: 2017


Apartment Refurbishment in Lisboa, Portugal by Aboim Inglez Arquitectos

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: Aboim Inglez Arquitectos 

The apartment, previously denominated as “the building’s caretaker apartment”, sits on top of six storey residential building, with two separate entrances.

Connected to the building’s two separate stair core, the apartment has two diametrically opposed entrances, joined by a long corridor and presents a highly comparted and disconnected spatial distribution.

Image Courtesy © Ricardo Gonçalves

  • Architects: Aboim Inglez Arquitectos (Aboim Inglez)
  • Project: Apartment Refurbishment
  • Location: Rua do 4 de Infantaria, Lisboa, Portugal
  • Photography: Ricardo Gonçalves
  • Client: Montepio – Gestão de Activos Imobiliários, ACE
  • Team: Tiago Ferreira, Rafaela Monteiro. Bárbara Vasconcelos
  • Structural Engineer: M. Cabrita
  • Services Engineer: 2h – Estudos e Projetos


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise