Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House in Kosai, JAPAN by Shuhei Goto Architects

Friday, January 22nd, 2016

Article source: Shuhei Goto Architects  

This small house was planned a long site from north to south. Client are young couple and children. Their request are “bright indoor” and “privacy protection from west and south street”. In order to put a light to the back of the house from various parts, it had a roof and wall to the uneven shape. As a result, it became a characteristic shape, such as the four buildings.

view from west side, Image Courtesy © Shuhei goto architects

view from west side, Image Courtesy © Shuhei goto architects

  • Architects: Shuhei Goto Architects
  • Project: House in Kosai
  • Location: Kosai, Shizuoka Prefecture, JAPAN
  • Cladding: Galvalume steal sheet
  • Site area: 198.00m2
  • Building area: 65.95m2
  • Total floor area: 117.55m2
  • Complete: 7.2015

(more…)

HOUSE in SILA, Poland by Damian Cyryl KOTWICKI

Friday, January 22nd, 2016

Article source: Damian Cyryl KOTWICKI

Located on a scarp near the beautiful Wulpinski lake, in the town of Sila is a modern single family house with an area of 450m. Embedded in the ground, beautifully integrated with the amazing landscape of Warmia-Mazury with a huge, entirely covered by grass patio located on the roof, wide windows overlooking the lake, three bedrooms, kitchenette, two bathrooms, and a garage. It is the perfect place to relax, and live in harmony with the nature. It has been designed for a private investor from Olsztyn. It’s an all year round house, made of bricks, plastered in white, thus gaining lightness and space.

Image Courtesy © Damian Cyryl KOTWICKI

Image Courtesy © Damian Cyryl KOTWICKI

(more…)

Slice of the City in Hyogo, Japan by ALPHAVILLE Architects Co.Ltd

Friday, January 22nd, 2016

Article source: ALPHAVILLE Architects Co.Ltd 

Nishinomiya is a city located between Osaka and Kobe. The site is situated in a residential neighborhood with typical block layout. According to the local construction policy, there needs to be a fifty-centimeter setback from the site boundary, which allows a one-meter narrow gap between the houses. Normally, each household will have the windows facing the public roads with the curtains shut to keep its privacy. Therefore, openings as such are not providing the occupants with much light, ventilation or views.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

  • Architects: ALPHAVILLE Architects Co.Ltd 
  • Project: Slice of the City
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano
  • Structural engineer: Ichiro Hashimoto (S3 Associates Inc.)
  • Use: Housing
  • Site area: 75.15m2
  • Building area: 50.46m2
  • Total floor area: 95.96m2
  • Building scale: 2 stories
  • Complete: 2012

(more…)

The Retreat House by Jantzen studio

Friday, January 22nd, 2016

Article source: jantzen studio

The Retreat House was designed as a special functional art place in which to escape from the norm. It was made from a series of prefabricated, modular, components that can be assembled together in many different ways in order to form many different sizes and shaped structures. The basic module consists of a half floor, wall, and roof section that can be used as it is, and/or connected together with another to form a complete floor, walls, and roof profile.

Image Courtesy © Jantzen studio

Image Courtesy © Jantzen studio

(more…)

Rock house in Gyeonggi, South Korea by B.U.S Architecture

Friday, January 22nd, 2016

Article source: B.U.S Architecture

#1. Revealed Rock

As the demand of rural housing grows, more and more people are developing and moving to spectacular mountainous areas. The site on which the rock house was located is also one of the rural housing sites developed in this way. Particularly, the greatest advantage of developing a mountainous area into a building site is ensuring the open view based on the high level as well as the right to the southern light with no interference. In addition, the rock house has a unique site specific: the naturally stony land, excavation of which thus has revealed a great rock on the site. The unrealistic rock we encountered when visiting the site has been located at the mouth of entering the house, so exquisitely hiding the neighboring house and opening the view toward the Northern Han River. From this time on, we have referred to this house as the rock house.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: B.U.S Architecture
  • Project: Rock house
  • Location: Yangpyung_eup, Yangpyung_gun, Gyunggi_do, Republic of Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Design: Byungyup Lee, Hyemi Park, Jihyun Park, Seonghak Cho
  • Structure: wooden structure
  • Total Floor Area: 153.44 sqm.
  • Building Area: 104.81 sqm.
  • Building Scope: 2F
  • Construction: 2015.04. ~ 2015. 09. by HAUSFACTORY

(more…)

YS114 House in Taipei, Taiwan by Preposition Architecture

Thursday, January 21st, 2016

Article source: Preposition Architecture

This single family house is located in a gated community on a hill near Taipei. Ever since the beginning of the design, a portion of the land property right was not clearly defined (the issue had been resolved later) hence the structure is limited to be in the North-West of the site. The result is that only 98 sqm of the land is permitted to be developed on this 280 sqm site and the building has to grow vertically with each interior floor area varies from 46 sqm to 76 sqm only (including stair case & elevator shaft).

Image Courtesy © KyleYu Photo Studio, Preposition Architecture, Zheng-yi Wang, Dai-ling Lin

Image Courtesy © KyleYu Photo Studio, Preposition Architecture, Zheng-yi Wang, Dai-ling Lin

  • Architects: Preposition Architecture (Chia-hua Liu)
  • Project: YS114 House
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Year of completion: 2013
  • Collaborators: Chia-hua Liu, Wen-bin Zhou, Chia-xiong Wu
  • Area: 350sqm
  • Photographs: KyleYu Photo Studio, Preposition Architecture, Zheng-yi Wang, Dai-ling Lin

(more…)

DS House in Brussels, Belgium by DWEK ARCHITECTURE + PARTNERS s.c./s.p.r.l.u.

Wednesday, January 20th, 2016

Article source: DWEK ARCHITECTURE + PARTNERS s.c./s.p.r.l.u. 

Although we now think spontaneously of symmetry as being the perfect replication of two sides around a central axis, originally, to cite Vitruvius, “symmetry is a proper agreement between the members of the work itself and relation between the different parts and the whole general scheme”. There is no mention of bilateral symmetry. In Greek, summetria quite simply means “proportion” or “measure”. But since ancient times, sensible to balance and stability, mankind has built edifices that adopt the rules of bilateral symmetry: pyramids, temples, cathedrals, etc., along with vases, bifaces and steles. Yet too perfect symmetry induces boredom. Emotion leaps out from imperfections, the unforeseen and discrepancies.

Image Courtesy © Serge Anton

Image Courtesy © Serge Anton

(more…)

Tsunami House in Camano Island, Washington by Designs Northwest Architects

Wednesday, January 20th, 2016

Article source: Designs Northwest Architects

The Tsunami House is a waterfront home located on a 3,140 square foot site in a high velocity flood (V) zone on the northern end of Camano Island.   The building footprint was limited to a 30’ x 30’ pad.

Image Courtesy © Lucas Henning

Image Courtesy © Lucas Henning

  • Architects: Designs Northwest Architects
  • Project: Tsunami House
  • Location: Camano Island, Washington, USA
  • Photography: Lucas Henning
  • Principal Architect: Dan Nelson
  • Project Architect: Tom Rochon
  • Structural Engineer: Jason Lindquist
  • Interior Design: H2K Design, Garrett Khulman and Wendy Kennedy
  • Landscape Design: Scott Lankford
  • Contractor: JP Land Builder Inc.

(more…)

Gerês House in Vieira do Minho, Portugal by CarvalhoAraújo, Arquitectura e Design

Sunday, January 17th, 2016

Article source: CarvalhoAraújo, Arquitectura e Design 

Gerês house is located on a steep slope in the Caniçada Valley where there was a small house and a stream. The existing building was located in an upper level of the land eventually liable to small landslides, which determined its demolition and the relocation of the new construction.

Image Courtesy © Hugo CarvalhoAraújo

Image Courtesy © Hugo CarvalhoAraújo

  • Architects: CarvalhoAraújo, Arquitectura e Design
  • Project: Gerês House
  • Location: Vieira do Minho, Portugal
  • Photography: Hugo CarvalhoAraújo
  • Team: José Manuel CarvalhoAraújo, Joel Moniz, Leandro Silva, Ana Vilar, André Torres, Mafalda Santiago, Sandra Ferreira
  • Client: José Maria Marques Ferreira
  • Consultants:
    • Landscape: JoãoBicho e Joana Carneiro, ArquitectosPaisagistas, Lda. (JBJC)
    • Structures: Metaloviana – Metalúrgica de Viana, S.A.
    • Electrical: LAM, Lda
    • Communications: LAM, Lda
    • Energic certification: GASAIR
    • Accoustics: VAGAENG
  • Contractor: PEDRALBET
  • Date: 2013 – 2015

(more…)

Three courtyard house in Pinheiros de Azeitao, Portugal by Extrastudio

Sunday, January 17th, 2016

Article source: Extrastudio

The house is located in a small village 25km south of Lisbon, within a natural park whose name Azeitao, derives from Arabic, Az-zeitum – the olive grove. Predominantly a rural region, the area has a hot climate, perfect for the production of wine and olive oil. The clients, a couple of agronomists with two children, inherited a long, narrow plot in the middle of the village and decided to move from their apartment, looking for a different way of living.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: Extrastudio
  • Project: Three courtyard house
  • Location: Pinheiros de Azeitao, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Architecture Team: Joao Caldeira Ferrao, Joao Costa Ribeiro, Madalena Atouguia, Daniela Freire, Rui Jesus, Anna Cañadell Mañé, Sonia Oliveira, Maria Joao Oliveira
  • Landscape architecture: Oficina dos Jardins
  • Construction: PF Construções
  • Consultants: PRPC (structural engineering), Ohmsor (MEP engineering, building physics, acoustics and gas)
  • Program: single family house, 406m2
  • Year: 2009-2015
  • Budget: € 225.000

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy