Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

The Wooden house in Kanji Dol, Slovenia by studio Pikaplus

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: studio Pikaplus 

Awarded 1st place nationally in 2016 for the best wooden construction in Slovenia. The Wooden House is a residential building embodying the elusive architectural quality of blurring the line between external and internal spaces. The Wooden House was designed with the intent to provide a resilient shelter from adverse weather, whilst creating the internal environment replicating the sensation of being outdoors. Soft wooden interiors are shielded by a durable outer shell. Special consideration was given to the positioning of the house: situated in a natural environment at the verge of a large forest clearing, without disturbing the exceptional beauty of the landscape. With little room to maneuver, given the compact nature of the building plot, the focus was to utilize available space to serve the occupants’ wellbeing. The project used wood as the dominant material in order for the house to blend with the wooded background. Simplicity in the design of The Wooden House is complemented by the oblique lateral facade, adding captivating nuances. All rooms with the exception of the bathroom face the sizable glass facade, letting in vivid colors and shapes of the natural surroundings. The living room, dining room, kitchen and bathroom with sauna are on the ground floor while two bedrooms are upstairs, overlooking the rooms in the ground floor. The landscaping design around the house respects the natural environment.

Image Courtesy © Miha Bratina

  • Architects: studio Pikaplus
  • Project: The Wooden house
  • Location: Kanji Dol, Slovenia
  • Photography: Miha Bratina
  • Lead Architects: mag. Jana Hladnik Tratnik u.d.i.a., Tina Lipovž u.d.i.k.a.
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 82 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Beam House in Tokyo, Japan by HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES

Located on a lot with a narrow frontage, this building houses a gallery on the first floor and a residence on the second and third floors. The client requested that the gallery have a glass facade to allow good visibility from the street and be a single open space to ensure flexibility and allow for future changes in use. They also requested a separate entrance to the second-floor residential area, and a design that required no structural walls on the first floor, such as a Rahmen structure.

Image Courtesy © Seiichi Osawa

  • Architects: HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES
  • Project: Beam House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Seiichi Osawa
  • Structural Engineer: Kentaro Nagasaka Engineering Network Co.Ltd.
  • Mechanical Engineer: Limited company Comodo
  • Site Area: 64.24 m2
  • Building Area: 48.95 m2
  • Total Floor Area: 121.09 m2 (47.20 m2/1F, 48.95 m2/2F, 24.94 m2/3F)

(more…)

Window on the Lake in Quebec, Canada by yiacouvakis hamelin, architectes

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: v2com

A window on the lake: the very essence of the cottage. A warm, simple wood dwelling open to nature and a peaceful lake.

The house stands on the site of an old family cottage, just steps away from the shores of Lac Plaisant in the Mauricie region. Thanks to its simplicity, restraint and refinement, the project embodies the architect’s attempt to capture the essence of cottage life – a wooden home designed for vacations and enabling true communion with nature.

Image Courtesy © Francis Pelletier

  • Architects: yiacouvakis hamelin, architectes
  • Project: Window on the Lake
  • Location: Saint-Elie de Caxton, Quebec, Canada
  • Photography: Francis Pelletier
  • Yh2 Design Team: Karl Choquette, Marie-Claude Hamelin, Étienne Sédillot, Loukas Yiacouvakis
  • Construction: Construction Daniel Matteau
  • Area: 140 m²
  • Project End Date: 2017

(more…)

Home in High Latitude, China by hypersity office

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: hypersity office

The project is nominated to the nonprofit program “Dream of Decoration”, which is located at 5th Liaoyang Street in Harbin, the heart of the entire city. As a small bungalow at the entrance of the courtyard, the renovated bungalow is located in a large Russian style compound, which is composed of national protected buildings of eclecticism. The bungalow was originally a room for security-guard with a floor area of 28.77 square meters only. For some historical reasons, it was changed to ordinary residence, with property rights, and being continuously expanded exteriorly for a family of three. The biggest challenge of the entire project is to resolve the current problem to satisfy the family’s needs, while still maintains a dialogue with surrounding historic neighborhood. It is neither a simple way to replicate traditional Russian style eclectic architecture, nor to escape the environmental constraints, and it is to be sure to strike a balance between the two.

Image Courtesy © Ma Hao

  • Architects: hypersity office
  • Project: Home in High Latitude
  • Location: No. 5, Liaoyang Street, Harbin, China
  • Photography: Ma Hao
  • Design team: Li Shiyao, Li Dijin, Wang Yinuo,Kang Jiaqi
  • Chief Architect: Shi Yang, Li Shaojun
  • Area: 28.77 Square Meters
  • Completion Date: 2017.11

(more…)

Superlofts in Amsterdam, Netherlands by MARC KOEHLER ARCHITECTS

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: v2com

Tapping into the open building movement, Superlofts offers its residents the freedom to design and/or self-build their homes from scratch incorporating any hybrid function, and co-create the shared spaces as a community.

Resilient buildings can adapt and evolve to a city’s ever-changing programmes and the lifestyles of its inhabitants. Unfortunately as older building stock becomes obsolete this results in wasted empty or under-utilised space. In the Netherlands, the estimated total building vacancy is five times the number of new buildings constructed annually.

De Hoofden back facade, Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: MARC KOEHLER ARCHITECTS
  • Project: Superlofts
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg, Isabel Nabuurs

(more…)

Poblenou in 3 acts. 2nd act in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Egue y Seta 

“Devide and Conquer” said Julius Cesar in Rome, and it is also what the less belligerent Barcelona´s real state promoters think when faced with the challenge of converting former industrial spaces at @22 district towards their residential use.

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Designers: Egue y Seta
  • Project: Poblenou in 3 acts. 2nd act
  • Location: Barcelona, Poblenou, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Area: 46m2
  • Completion Date: 2017

(more…)

Home Sweet Candy Home in Terranuova Bracciolini, Italy by Rachele Biancalani Studio

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Rachele Biancalani Studio

This apartment on two levels appeared little suited to the needs of our client, a young emerging writer who lives alone and loves having friends. The living area had infact very limited size: in a few square meters were condensed kitchen, dining room and living room. Instead, there were three large bedrooms unnecessary for our customer. Also finishes, rustic, Tuscan (cooked to the floor, sponged yellow walls, the stone staircase with iron handrail) did not meet the tastes of the young customer that loved contemporary style. Although the budget was not very high, we managed to optimize it by investing in the fundamental changes that could transform the space: we demolished the kitchen’s wall and we used one of the bedrooms to create a large kitchen and a dining room and better organize the big living area. A resin floor has successfully covered the old terracotta tiles and part of the stair. Master bedroom and guest room are both characterized by pink color as the rest of the apartment. White, pink (in all nuances) and chocolate brown reflect the personality and sweetness of Serena!

Image Courtesy © Rachele Biancalani Studio

(more…)

Joya Villas in Santa Teresa, Costa Rica by Studio Saxe

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Studio Saxe

Set in the rainforest of Santa Teresa, Costa Rica, two modern homes project out of the landscape and are defined by a series of steel frames that that bring the best modern methods of construction to a tropical location. The use of large steel I-beams and concrete is a tenet of the international language of Modernist architecture and Studio Saxe have taken this design approach and recontextualised it for contemporary use. This project is a continuation of their search for an authentic Central American tropical architecture.

Image Courtesy © Andrés García Lachner

  • Architects: Studio Saxe
  • Project: Joya Villas
  • Location: Santa Teresa, Costa Rica
  • Photography: Andrés García Lachner
  • Client: Joya Villas
  • Landscape: Vida Landscape
  • Builder: Dante Medri
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltda.
  • Project Coordinator: Laura Morelli
  • Design Director: Benjamin García Saxe
  • Area: 961m2
  • Date of completion: 2018

(more…)

Tour Maubourg 2 in Paris, France by camille hermand architectures

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Camille Hermand Architectures 

Situated in the heart of Paris, in the district of ‘Invalides’, this traditional Haussmannian family home was remodelled and designed by Camille Hermand Architectures to accommodate a young family. On the 4th floor of a typical Parisian apartment block, it boasts a large double siting room looking onto the street, a spacious bespoke kitchen looking over a leafy courtyard, and three bedrooms and an office discreetly situated to the rear of the property.

Image Courtesy © Camille Hermand Architectures

(more…)

DASA House in Daegu, South Korea by ‘Snow AIDe

Monday, April 16th, 2018

Article source: ‘Snow AIDe

A small town near Nakdong River is a place where the client spent his youth. He wanted to come back to his hometown and spend rest of his life in his new house. The site was the deepest place in town and a good place to overlook the town. There was a limitation of using site due to the planned future road on the back of bamboo woods. To maximize green space, we placed the house following the shape of the boundary on the town side. The overall form of the house is ascending from the entrance to the upper floor like a ridge.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

  • Architects: ‘Snow AIDe
  • Project: DASA House
  • Location: Munsanri, Dasa-eup, Dalseong-gun, Daegu, South Korea
  • Photography: Joonhwan Yoon
  • Site Area: 743.0M2
  • Gross Floor Area: 261.55M2
  • Building Area: 214.53M2
  • Gross Floor Ratio: 35.2%
  • Building Coverage Ratio: 28.9%
  • Building Scope: 2story Building, 1story Basement
  • Duration of Design: 2015.03 ~ 2015.08
  • Duration of Construction: 2015.08 ~ 2016.12

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise