Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

The Re-wrapped House in Jalan Binchang, Singapore by A D Lab Pte Ltd

Friday, January 13th, 2017

Article source: A D Lab Pte Ltd 

This quiet low-rise cul-de-sac of semi detached houses at Jalan Binchang is similar to many in Singapore.  Constructed mostly in the 1970’s, the pairs of two storey brick houses are now at the stage in their building lifespan where renovation is eminent.  The designers saw the development of the quaint neighborhood and its natural evolution as a main source of inspiration in the design of no. 67 Jalan Binchang.  They brainstormed on how to enlarge and rejuvenate the existing semi detached house while maintaining a harmony with the existing built environment, the history of tropical residential buildings and with the natural environment.  The designers looked at the existing building as one would study a living organism that needed to adapt to a new environment.  Instead of demolishing its embedded history and reinventing it as something completely new, they decided to use its structure, its internal logic of organization and meaning as a starting point to the design, and to build upon this pre-existing pattern and structure to evolve it into a new form and space.  The architects find it important to study how space can evolve with time and with the changing conditions of the inhabitants so that the lifespan of construction can be increased.  Also as a way of reducing waste, savings cost on the project, and minimizing disruption to the neighbor’s house, the designers decided to retain the entire 2-storey semi detached house on the site.  Between this structure and a newly added 2 storey plus attic extension, a gap between the old and new structures was kept to bring light and wind through the house as well as to allow for the settlement of the new structure independently from the old.  The internal building’s logic of the front facing public room, rear facing services and private second storey of the existing house was maintained and carried over to the side extension.

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

  • Architects: A D Lab Pte Ltd
  • Project: The Re-wrapped House
  • Location: 67 Jalan Binchang, Singapore
  • Photography: Edward Hendricks, CI & A Photography
  • Project Team Members: Warren Liu, Wu Yanling, Anna May Manrique, Najeeb Rahmat
  • Builder/ Construction Company: Newell Builders Pte Ltd
  • Building Surveyor: LEE BOON HAW Registered Surveyor
  • Quantity Surveyor: CCL CHARTERED SURVEYORS PTE LTD
  • Civil and Structural Engineering Firm: EPM CONSULTANTS
  • Site Area (sq-ft or sq-metres): 496.80 sq metres
  • Total Floor Area (sq-ft or sq-metres): 529.55 sq metres
  • Time to complete (Number of months): 9 – 12 months

(more…)

“House in Yatomigaoka” in Aichi, Japan by TSC Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: TSC Architects

This house offers the family a life to live closer to green. Living room is that the sash is completely full open, and has a space to feel the green integrated north garden and south garden. On 2nd floor balcony, planters are placed randomly, which makes a series of green together with green in front and back of the building. These plants help to cool down the temperature , block sunshine and offer privacy for residents. Planted zone with a vertical ties forms a favorable environment for the residential and region.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: House in Yatomigaoka
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 400.63 sqm
  • Built area: 118.52 sqm
  • Total floor area: 279.47 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2015

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

The Hidden House in London, England by AR Design Studio

Thursday, January 12th, 2017

Article source: AR Design Studio 

AR Design Studio is delighted to announce the recent planning approval for its latest project, The Hidden House.

Situated in the Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, The Hidden House is a four bedroom home that has been fastidiously engineered to sit seamlessly within its stunning surroundings. Set on a disused riding school that was once a scar upon the countryside, the house has been designed to complete the landscape. The house’s geometry was informed by the North Downs’ geological arrangements. By embracing the erosion patterns of the area, the form was sculpted to become a continuation of the hill in which it sits. Taking further measures to blend the house in to the landscape, the project form uses ‘Dazzle Camouflage’, a tactic employed by ships during the First World War to deceive the eye and create illusions that help break up the solid mass.

Image Courtesy © AR Design Studio

Image Courtesy © AR Design Studio

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Hidden House
  • Location: London, England
  • Visuals: AR Design Studio
  • Sketches: Mike Ibbotson- Ibbotson Studios
  • Size: GIA 500m2

(more…)

House 28 in Brasília DF, Brasil by Equipe Lamas

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Equipe Lamas

The architecture of the House 28 is an extension of the arid and lush landscape from the Cerrado Biome. A family that sought tranquility and connection with nature commissioned this urban refuge located 10 minutes away from the national congress of Brasilia.

The area of 7000 m2 enabled to spread 850m2 of construction on the ground. Gardens permeate the volumetry and generous windows of wood and glass connect the interior to the landscape.

Image Courtesy © Haruo Mikami

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: Equipe Lamas
  • Project: House 28
  • Location: SMDB conjunto 28 Lago sul, Brasília DF, Brasil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Engineering and incorporation: Ruy Lamas
  • Architect Responsible: Samuel Lamas
  • Team: Samuel Lamas, Ruy Lamas, Anderson Magallães
  • Area (m2): 850m2
  • Year of conclusion: 2016

(more…)

Solar house in Vens Valle D’aosta, Italy by Studio Albori

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Studio Albori

The project originates from the stunning view offered by the site and the particular generosity of its exposition to the sun. The house is situated at 1750 metres above sea level, in Valle d’Aosta, behind the small village of Vens, facing an arc of mountains stretching from Monte Emilius to the massif of Gran Paradiso and Grivola. The wooden frame which constitutes the weight-bearing structure is visible on the south façade – which all the internal rooms look onto – consisting in the main of windows and is open to the sun and the landscape, while it is completed with a wooden casing with robust isolation on the other sides. Solar energy is used here in three different ways: direct accumulation through the windows on the south façade, stored and released slowly by the mineral salts contained in the PCM (Phase Change Material) panes which complete the façade, transformed into electricity by the photovoltaic panels placed on the roof. The only other source of energy used by the house is the wood for the cooking stove, situated on the ground floor. The wood used in the structure and on the façades is local larch, which is untreated and unpainted.

Most of the house furniture was constructed by us with scrap materials.

Image Courtesy © Studio Albori

Image Courtesy © Studio Albori

 

  • Architects: Studio Albori
  • Project: Solar house
  • Location: Vens Valle D’aosta, Italy

(more…)

Half Roof House in VinhLong city, Vietnam by AD+studio

Thursday, January 12th, 2017

Article source: AD+studio 

The “HALF ROOF” language beginning from the existing house will make renovation house modern but familiar which still keeps most of the living style as well as the memories of its owner.

For the first time coming here, we have the feeling about the depth of an “aged” house which is filled with its owners’ habit and memories from the very first years after Liberation.

Image Courtesy © Quangdam

Image Courtesy © Quangdam

  • Architects: AD+studio
  • Project: Half Roof House
  • Location: VinhLong city, Vietnam
  • Photography: Quangdam
  • Constructors: Trần Đáp, Phạm Xuân Trường
  • Area: 150.0 sqm
  • Project Year: 2016

(more…)

Cedar House in Surrey, London by Seeding office

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: Seeding office

Comprises a historic detached building with Georgian façade but with origin, in part, said to date back to before the times of Henry VIII.

The front elevation, facing the river, dates from the mid to late 18th century and hides much of the older building which is basically 15th century, altered and enlarged in the 17th and 18th centuries.

Image Courtesy © Seeding office

Image Courtesy © Seeding office

  • Architects: Seeding office
  • Project: Cedar House
  • Location: Surrey, London
  • Software used: Autocad, Revit, 3dS Max, Photoshop

(more…)

Contemporary house in Cannes, France by DRC Studio

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: DRC Studio

This contemporary home designed by Denis Bodino is modeled after a California-­‐style villa. Its pure and simple lines are highlighted by the glass and polished stainless steel, which contrast with rough-­‐hewn natural building materials such as stone, wood and Corten steel.

The property is perched above the city of Cannes, in an exclusive setting with a panoramic view over the surrounding area.

Image Courtesy © Olivier AMSELLEM

Image Courtesy © Olivier AMSELLEM

  • Architects: DRC Studio
  • Project: Contemporary house
  • Location: Cannes, France
  • Photography: Olivier AMSELLEM

(more…)

SHORE HOUSE in Shizuoka, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Near the base of the Manazuru Peninsula, on a hilly topography that slopes toward the south, the site is located where the hill’s inclination eases to form a shoulder. Beyond the enclosing greenery composed mainly of broadleaf trees, the expanse of the Pacific Ocean quietly extends to the horizon. The client’s request was for a guesthouse for the family and friends to spend their weekends together.

Image Courtesy © Ken'ichi Suzuki

Image Courtesy © Ken’ichi Suzuki

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: SHORE HOUSE
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Photography: Ken’ichi Suzuki
  • Head Designer: Mount Fuji Architects Studio
  • Collaborator:
    • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge), Naoto Ishi, Kazuyoshi Nomura
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
    • MEP: Yuken M&E Design Office
    • Buildings General Contractor: DAIDO KOGYO Co.,Ltd.
  • Structure: wood frame
  • Site area: 998.56m2
  • Building area: 243.84m2
  • Total floor area: 298.15m2
  • Number of stories: 2 story
  • Project year: 2013

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy