Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Copeland Grove in Dublin, Republic of Ireland by Stephen Kavanagh Architects

Friday, May 11th, 2018

Article source: Stephen Kavanagh Architects

In commissioning the extension and refurbishment of Stephen’s childhood home, a 3-bed terraced house in North Dublin, Dolores and Steve Snr desired something light and spacious that would help them engage with their sizeable garden, previously hidden from view.

A large amount of glazing was employed to provide a transformative panoramic view, while also increasing the solar heat gain into the house. The old kitchen extension had been the greatest source of heat loss in the house, so it was poetic that its replacement should become a net contributor to thermal comfort. With the extension primarily facing north, a roof light runs the length of the extension to allow sunlight to enter the space throughout the day.

Image Courtesy © Stephen Kavanagh Architects

(more…)

The Grange in Palo Alto, California by Feldman Architecture, Inc.

Friday, May 11th, 2018

Article source: Feldman Architecture, Inc. 

When the client approached Feldman Architecture with a vision of a family home with a swing on a tree and a barbeque out back, the architects embraced the opportunity to apply contemporary ideals to a traditional aesthetic.  They integrated light-filled spaces and seamless transitions between indoor and outdoor areas into a classical layout to deliver a design as attentive to the house’s feel as to its look.

Image Courtesy © Feldman Architecture, Inc.

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: The Grange
  • Location: Palo Alto, California, USA
  • Client: A young couple (tech entrepreneur and attorney) and their three children.
  • Contractor: Northwall Builders
  • Civil Engineer: Benjamini Associates, Inc.
  • Structural Engineer: Yu Strandberg Engineering
  • Interior Design: M.Elle Design
  • Landscape Design: Arterra Landscape Architects
  • Size: 4677 sf house, 1590 sf basement
  • Completion Date: February 2014

(more…)

House in Roschino, Russia by HVOYA Architectural Bureau

Friday, May 11th, 2018

Article source: HVOYA Architectural Bureau

This is a house for the family of two artists in Roschino, sixty kilometres from Saint-Petersburg. The house is located on the edge of a settlement, just by the forest. The plot is a bit sloped, it is completely covered with conifer trees and has two anthills on it. The position and dimensions of the building are predefined by the environment. A long narrow volume of the house is placed in such a way that it preserves all the flora and fauna of the site.

Image Courtesy © Dmitry Tsyrencshikov

  • Architects: HVOYA Architectural Bureau
  • Project: House in Roschino
  • Location: Russia, Roschino, Leningradskaya oblast, 60.248555, 29.560778
  • Photography: Dmitry Tsyrencshikov
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 159 sq.m.
  • Completion Year: 2018

(more…)

Villa Boscana in Majorca, Spain by OLARQ OSVALDO LUPPI ARCHITECTS

Friday, May 11th, 2018

Article source: OLARQ OSVALDO LUPPI ARCHITECTS 

An icon

Form must be forceful. If not, it’s not form.

A double-storey volume of exposed concrete is embedded in the rock generating a cantilever that occupies a whole floor in the form of a wooden base.

Raw concrete, natural wood, black metal, water, rocks and vegetation are the only elements.

The crystal pool seems to float in the same water it contains. There are no windows, just the absence of walls.

Image Courtesy © Mauricio Fuertes

  • Architects: OSVALDO LUPPI ARCHITECTS
  • Project: Villa Boscana
  • Location: Son Vida, Palma, Majorca, Spain
  • Photography: Mauricio Fuertes
  • Floor Area: 800 m²
  • Year: 2011 – 2013

(more…)

Butterfly House in London, England by Biasol

Thursday, May 10th, 2018

Article source: Biasol 

Sunlight is transformative. It has the ability to change the experience of a space, as well as how we live, feel and relate to one another. We brought our Australian affinity for natural light and open-plan living to Butterfly House, an East London townhouse, while retaining its classic English details and sentiment.

Image Courtesy © Richard Wood

  • Architects: Biasol
  • Project: Butterfly House
  • Location: London, England
  • Photography: Richard Wood
  • Area (sqm): 90 sqm
  • Completion (Month/Year): September 2017

(more…)

HOUSE 5/6, Boeun House in Chungcheongbuk-do, Republic of Korea by Jin Seok Yang (Y GROUP)

Thursday, May 10th, 2018

Article source: Jin Seok Yang (Y GROUP) 

The fifth house. A house similar to stem and leaves, gratitude house.

This is a house of multi-cultural family of Korea and Vietnam. It’s a house that has the biggest area of 6 house and two families parents, children, and marriage couple, total of 7 people will live. Considering two families parents’ line of flow, no private space for marriage couple before, no bathroom for the children, we agonize how to arrange the space.

Image Courtesy © Namsun Lee

  • Architects: Jin Seok Yang (Y GROUP)
  • Project: HOUSE 5/6, Boeun House
  • Location: Suhan-myeon, Boeun-gun, Chungcheongbuk-do, Republic of Korea
  • Photography: Love house, Namsun Lee
  • Gross Floor Area: 146.68§³
  • Building to Land Ratio: 22.576%
  • Floor Area Ratio: 20.357%

(more…)

Tree House in Amagansett, New York by STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

Thursday, May 10th, 2018

Article source: STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

An existing three story house perched in the trees was in dire need of repair. Breathtaking views from the roof deck made the decision to renovate rather than replace the structure an easy decision. An elevation horizontal addition is separated from the tower by the second story entrance, allowing each part to maintain it’s own identity. The space under the addition becomes the gateway to the pool and forest beyond.

Image Courtesy © Matthew Carbone

(more…)

Yellow House in Zapallar, Chile by aguilo + pedraza arquitectos

Thursday, May 10th, 2018

Article source: aguilo + pedraza arquitectos 

The project consisted of designing a beach house in the town of Zapallar. The property is set back from the sea on the eastern border of the town. Due to the steep geography, the ocean view is preceded by rooftops, streets, trees and hills. The urban view with the ocean behind inspired key aspects of the project.

Image Courtesy © Nicolás saieh

  • Architects: aguilo + pedraza arquitectos
  • Project: Yellow House
  • Location: Zapallar, Chile
  • Photography: Nicolás Saieh
  • Construction: Mauricio urzúa
  • Engineering: Joel contreras
  • Collaborating Architect: José lemaitre
  • Site Area: 432 m2
  • Built Area: 104,5 m2

(more…)

Öjersjö-house in Sweden by Bornstein Lyckefors Arkitekter AB

Thursday, May 10th, 2018

Article source: Bornstein Lyckefors Arkitekter AB

Located east of Gothenburg, the Öjersjö-house is a modest dwelling overlooking the lake Stora Kåsjön.

Designed by Swedish Bornstein Lyckefors Architects Villa Öjersjö is a contemporary black wooden house. The dwelling interweaves with the site in a concept where the program is swept under the ”carpet” by lifting the landscape.

Night view from the seafront, Image Courtesy © Bert Leandersson

  • Architects: Bornstein Lyckefors Arkitekter AB
  • Project: Öjersjö-house
  • Location: Öjersjö, Västra Götaland, Sweden
  • Photography: Bert Leandersson
  • Design Team: Andreas Lyckefors (Lead architect), Per Bornstein, Johan Olsson, Petr Herman, Caroline Jokiniemi, Viktor Stansvik
  • Size: Living area 207 sqm, garage 27 sqm
  • Year: 2017

(more…)

Vila Amélia in Sertãozinho, Brazil by VAGA

Wednesday, May 9th, 2018

Article source: VAGA 

Dwelling in Sertãozinho-SP, Brazil built through the “Minha Casa Minha Vida” program, offering attractive financing conditions for low-income families.

Memorial

The rough, sturdy exterior of the stone contains and protects the preciousness in its interior. By closing itself to the street, the building conserves in its center what in it exists of most valuable, the void. The patio here plays the role of an articulation element and stage for everyday life. The existence of the central space as an event and nucleus of spatial organization is an incentive to the encounter of people and collective coexistence.

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: VAGA
  • Project: Vila Amélia
  • Location: Sertãozinho – SP, Brasil
  • Photography: Leonardo Finotti
  • Authors: Fernando O’Leary, Pedro Domingues, Pedro Faria
  • Client: 2R Empreendimentos Imobiliários
  • Construction Cost: 1,300 BRL /m2 (about 400 USD/ m2)
  • Plot Area: 528m2
  • Built Area: 580m2
  • Construction Year: 2017

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise