Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Villa Além in Alentejo, Portugal by VALERIO OLGIATI

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: VALERIO OLGIATI

This project is located in Alentejo about 10 km inland from the Atlantic Ocean. The area features a hilly, rural landscape and is covered with beautiful old cork oaks.

Image Courtesy © Archive Olgiati

Image Courtesy © Archive Olgiati

  • Architects: VALERIO OLGIATI
  • Project: Villa Além
  • Location: Alentejo, Portugal
  • Photography: Archive Olgiati
  • Collaborators: Patricia Da Silva (project manager office Olgiati), Daisuke Kokufuda, Liviu Vasiu
  • Begin planning: 2009
  • Begin construction: January 2013
  • End construction: April 2014

(more…)

Primrose Avenue in Singapore by HYLA Architects

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source:  HYLA Architects

This 3-storey intermediate terrace house has a unique rotating screen on its front elevation. Its cross section has an aerodynamic boomerang shape that serves to deflect wind on one side. On the other side the screen is clad with timber to give privacy. So the occupants can rotate the screen according to what they need. This also gives the facade an ever changing pattern that corresponds to the mood of its users. Inside the 1st storey has a high ceiling and good cross ventilation into a rear garden court. The staircase has a unique triangular cross section and is well lit with a skylight above.

Image Courtesy © Derek Swalwell

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: HYLA Architects
  • Project: Primrose Avenue
  • Location: Primrose Avenue, Singapore 
  • Photography: Derek Swalwell
  • Principal Architect: Han Loke Kwang
  • Assistant Architects: Quek Li-En, Watinee Roajduang
  • Type: New Erection of 3 storey intermediate terrace house
  • Structural Engineer: PTS Consultants
  • Site Area: 185 m2
  • Gross Floor Area: 334 m2
  • Status: Completed June 2014

(more…)

Valley House in Tasmania, Australia by Philip M Dingemanse

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Philip M Dingemanse

The Valley House is shaped and adapted to the contours of a northwest-facing valley. Viewing down to the nearby city and river beyond, the house is centered on this valley outlook.

Image Courtesy © Luke Hesketh

Image Courtesy © Luke Hesketh

  • Architects: Philip M Dingemanse
  • Project: Valley House
  • Location: Launceston, Tasmania, Australia
  • Photography: Luke Hesketh
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural Consultant: AJL Consulting
  • Floor Area: 267sqm
  • Construction Completion: December 2014

(more…)

House CS in Central Coast, Chile by Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

This is a weekend house located on the central coast of Chile, 160 kilometers away from Santiago. The brief was to design a family house that could fit up to 12 people within a hilly site where the sea views are only possible in its highest point. In response to this, one of the main strategies was to rise the house above the surrounding dwellings and maximize the built area at that level, arranging the public programme on top and the private programme on the bottom. Due to the house faces south, the main floor follows a sloping roof that brings light from north and protects the public area from the sunset. Beside it, a lower height volume faces the street, concentrating the kitchen and main services, which are treated with a system of sliding shutters that control the privacy and views from the exterior. This volume does not only work as a buffer zone between exterior and interior but also as a scalar element that conceals the overall size of the house. In terms of materials, intention behind the choice of them was to use rough and cheapest construction systems such as concrete and brick for the core structure and then start dressing the house with finer elements such as glass, timber and steel that could give lightness to the house. These are used in many ways in the upper storey, becoming the flooring, ceiling, staircases, and ventilated cladding, among others.

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

  • Architects: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll
  • Project: House CS
  • Location: Cachagua, Central Coast, Chile
  • Materials and Structure: Reinforced concrete, expanded polystyrene brick, steel and timber
  • Area: 350 m2
  • Year: 2014

(more…)

Customi-Zip in Gyeonggi-do, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 

People from this current era who doesn’t want to own same product as others.
Product provides customized item by disassemble and reassemble in different combination. As a result, customized product is generated per user¡¯s taste.
In case of product customizing, typically the manufacturer or craftsman produce products per the client ¡¯s request, but it seem like it is focusing on changing the appearance only.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 
  • Project: Customi-Zip
  • Location: 416-4, Gwacheon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Site Area: 435.00㎡
  • Building area: 217.09㎡
  • Gross floor Area: 560.84㎡
  • Structure: RC
  • Building scope: B1-F1
  • Design period: 2010. 04 ~ 2011. 04
  • Construction period: 2013. 04 ~ 2015. 03

(more…)

Regency Dormer in Edinburgh, Scotland by Konishi Gaffney Architects

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Konishi Gaffney Architects

The project was to extend a small 1st floor flat into the loft and create a new bedroom with dormer. A simple brief complicated only by the lack of headroom in the loft, the client’s design ambition and conservative planning rules in this conservation area of Edinburgh.

Image Courtesy © Alan Craigie

Image Courtesy © Alan Craigie

  • Architects: Konishi Gaffney Architects
  • Project: Regency Dormer
  • Location: Edinburgh, Scotland
  • Photography: Alan Craigie
  • Completed: July 2013
  • Budget: £32,000
  • Contractor: Gloss Projects
  • Zinc: Artisan Roofing
  • Engineer: Burnt Siena Structures

(more…)

Shad Row by Stelle Lomont Rouhani Architects

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

The property, situated just beyond the ocean dunes, was purchased with a partial foundation and permits in place for a traditional, shingle style residence. The owner presented us with the challenge of designing a modern residence, which thoroughly integrated the indoor and outdoor spaces, for their family of four on exactly the permitted building footprint.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

House B in B – Larch Gold and Glacier White by Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

This single storey longhouse in the park is a retirement home of a wine merchant and his wife, in close proximity to their children. Placed between two 60-year-old trees, the building is in close contact with the trees, includes the Siberian larch clad building the land from urban development. The larch façade and on the roof underscores the monolithic character of the archetypal house. The foundation of the south-facing wood construction forms the historical underground wine cellar, which is accessible from the outside. Sliding doors inside and outside connect with nature and allow the housing in an extending up to the front door, structured rocket ship. The sheltering Gable roof with its sky images always remains present.

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

(more…)

HOUSE RENOVATION by Architect Manuel Tonolini

Friday, April 17th, 2015

Article source: Architect Manuel Tonolini

It is extraordinary maintenance including the insertion of a new wooden staircase with metal rods, renovations plant and soffit insulation cover using wood fiber, vapor barrier and beads wood beams and inclusion new skylights.

Image Courtesy © Architect Manuel Tonolini

Image Courtesy © Architect Manuel Tonolini

(more…)

“House in Valley Street” in Berkeley, California by Baran Studio Architecture

Thursday, April 16th, 2015

Article source: Baran Studio Architecture

This house is set on a traditional Berkeley street, and adjacent to a former rail line (traces of which are still visible from an aerial view.) The architecture borrows from the machine qualities of the railway to echo the former land use, and blends it with the character of the current residential neighborhood. Corrugated metal wraps down the roof and wall facing the former train line, while the front of the house expresses the pitch of the roof that ties it to more traditional house forms. The interior is an open expanse that also recalls a large, open station with a free plan and high vaulted ceilings.

Image Courtesy © Peter Lyons

Image Courtesy © Peter Lyons

  • Architects: Baran Studio Architecture
  • Project: House in Valley Street
  • Location: Berkeley, California
  • Photography: Peter Lyons
  • Principal Architect: Matthew Baran, AIA
  • Software used: Revit and 3D Studio

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy