Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Peekaboo House in Islington, London by Lipton Plant Architects

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Lipton Plant Architects

Peekaboo House is located near Newington Green in N1, Islington and benefits from the side access and parking space where our site was identified. The clients were current residents of the property and had already completed extensive refurbishment works in addition to the modern glazed extension at Lower Ground floor completed by the previous owner. Our brief was to create an effective separate single bed dwelling for a nanny with the impending arrival of their first child. Although we were able to utilise some of the side access to form the new addition the client was insistent upon retaining the parking space and as much of the rear patio as possible. Furthermore it was important to retain an access for the client from front to back via the side access to ensure security of the overall property was in their control.

Image Courtesy © Lipton Plant Architects

Image Courtesy © Lipton Plant Architects

(more…)

House in Nogyang, South Korea by studio_GAON

Thursday, March 26th, 2015

Article source: studio_GAON

‘House in Nogyang‘ is facing the boundary of the green belt, which boundary that the city can’t expand anymore. It is close to downtown but quiet, near to an apartment complex, elementary school, and Nogyang station.

This house is for three generations: three children, a couple, and their old mother. Each of them wanted their own room, and also has enough room for their basic living space, but the site area was 147㎡, which was pretty small. Besides, they had money for the building area could be only 147㎡, while some part of the land was scheduled to be transferred to a planned road. We just have had to find a way while building the house just to fit in the land.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, EunjooRohin)
  • Project: House in Nogyang
  • Location: Nogyang-dong, Uijeongbu-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Site Area: 146㎡
  • Building Area: 72.54㎡
  • Gross Floor Area: 164.93㎡
  • Building-to-Land Ratio: 49.68%
  • Floor Area Ratio: 112.97%

(more…)

WaterNest 100 by Giancarlo Zema Design Group

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Giancarlo Zema Design Group

After years of research EcoFloLife has developed the WaterNest 100 eco-friendly floating housing unit, exclusively designed by the renown Italian architect Giancarlo Zema.

It is an enveloping of 100 sqm residential unit, 12 m in diameter and 4 m high, made entirely of recycled glued laminated timber and a recycled aluminium hull. Balconies are conveniently located on the sides and thanks to the large windows, permit enjoyment of fascinating views over the water.

Image Courtesy © Giancarlo Zema Design Group

Image Courtesy © Giancarlo Zema Design Group

Lark Residence in Seattle, Washington by Stephenson Design Collective

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Stephenson Design Collective

A small home in the residential neighborhood of Ballard in Seattle, WA was carefully dismantled by hand to save and salvage every piece of available material in order to create the Lark House. The existing home contained a full height basement that was inspected and reused as the foundation of the new home in order to take advantage of existing conditions and reuse the available earthwork and concrete already in place. The small footprint allowed for less of a typical living space so the design incorporated a covered patio off of the living room. Separated only by a folding window wall, this doubled the interior space when opened.  Keeping the smaller existing footprint also allowed for more yard play space for the kids and garden space for the entire family. Floating above the concrete patio is the aluminum-clad form containing the main bedroom and bath. Skylights brighten the bathroom with natural light, while providing privacy from the neighboring homes. Connecting the living level with the bedrooms above is an open stairwell surrounded by glass. To avoid excessive sun exposure, the windows are clad with a cedar wall screen that allows filtered light and view in and out of the home.  Concrete floors and durable materials are used throughout for the active family to enjoy their time together rather than working to constantly maintain the building. The rooftop deck replaces the displaced footprint of the home while garden planters utilize the rainwater.

Image Courtesy © Miguel Edwards Photography

Image Courtesy © Miguel Edwards Photography

  • Architects: Stephenson Design Collective
  • Project: Lark Residence
  • Location: Seattle, Washington
  • Photography: Miguel Edwards Photography
  • Builder: Modern Shelter LLC
  • Engineer: LFD Engineering

(more…)

Pacific house by Casey Brown Architecture

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: Casey Brown Architecture

Clad in dramatic burnt timber, and the ochre tones of weathered steel sheets, this holiday house is sure to satisfy the family’s brief for a beautiful house taking full advantage of the natural features of the site.

The main living areas of the house soar out towards the panoramic water views, giving the house a dynamic and striking appearance. Large expanses of glass to the north capture the spectacular views to the Pacific Ocean, Palm Beach and the Barrenjoey Light House.

Image Courtesy © Casey Brown Architecture

Image Courtesy © Casey Brown Architecture

  • Architects: Casey Brown Architecture
  • Project: Pacific house
  • Design Architect: Rob Brown
  • Project Architect: Carly Martin
  • Builder: John Newton Building
  • Engineer: Ken Murtagh, Murtagh Bond
  • Landscape Architect: Hugh Burnett

(more…)

Izabelin House by REFORM Architekt Marcin Tomaszewski

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: REFORM Architekt Marcin Tomaszewski 

The Izabelin House is a two story mirror house concept that is formed of two horizontally configured blocks. The house’s lower storey is clad with reflective paneling. These mirrored surfaces appear as an extension of the forest floor, with opaque areas stacked above. The bottom level includes also a sheltered terrace in a shade of dark brown wood that matches the surrounding earth. The second floor appears to float above its mirrored base, a levitating box that will hover in the thick forest.

Image Courtesy © REFORM Architekt Marcin Tomaszewski

Image Courtesy © REFORM Architekt Marcin Tomaszewski

(more…)

25 Green in Turin, Italy by Luciano Pia

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: Luciano Pia

A new house has put down its roots in Turin. Its structure is in steel and it looks like a forest where trees are rooted in terraces with irregular shapes, ponds  are crossed by footings and lush gardens cover the roofs. The building has been thought as a living forest, a house on the trees like the houses children dream of and sometimes build.

Image Courtesy © Beppe Giardino

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Luciano Pia
  • Project: 25 Green
  • Location: VIA CHIABRERA 25, TORINO
  • Photography: Beppe Giardino
  • LOT: 3.570 mq
  • GROSS FLOOR AREA: 7.500 sq. metres
  • TERRACES: 4.000 sq. metres
  • COURT GARDEN: 1.500 sq. metres
  • GREEN ROOFS: 1.200 sq. metres

(more…)

MONTE VERITA in Switzerland by BUREAUA A

Saturday, March 21st, 2015

Article source: BUREAUA A

A unique moment in history occurred in Switzerland in the first decades of the 20th century. Following a larger search for utopia enhanced by the industrial revolution, a fantastic creative community gathered on the hills of Monte Verità in the Ticino region.

Image Courtesy © Dorothée Thébert & BUREAU A

Image Courtesy © Dorothée Thébert & BUREAU A

  • Architects: BUREAUA A
  • Project: MONTE VERITA
  • Location: Switzerland
  • Photography: Dorothée Thébert & BUREAU A
  • Software used: AutoCAD
  • A play by:Dorothée Thébert & Filippo Filliger, Cédric Djedje, Marion Duval, Lola Riccaboni et Valerio Scamuffa

(more…)

LM Residence in Curitiba, Brazil by Marcos Bertoldi Arquitetos

Friday, March 20th, 2015

Article source: Marcos Bertoldi Arquitetos

Architecture always offers the opportunity for recreation of an era, being reveling in the cultural level, habits and civilizing degree and development of a certain population.

Image Courtesy © Alessandra okazaki

Image Courtesy © Alessandra okazaki

  • Architects: Marcos Bertoldi Arquitetos
  • Project: LM Residence
  • Location: Campo Comprido, Curitiba pr, Brazil
  • Photography: Alessandra okazaki
  • Software used: Vectorworks
  • Interiors: Marcos bertoldi arquitetos
  • Structure: Pórtico estruturas – eng. ruy vieira gosch e eng. helton gabardo
  • Site area: 3.479 m²
  • Project area: 751 m²
  • Interiors design year: 2014
  • Project year2008

(more…)

Marfa Housing in Texas by Barker Freeman Design Office

Friday, March 20th, 2015

Article source: Barker Freeman Design Office

Our proposal for the design of multi-family housing in Marfa, Texas, consists of three rammed earth dwellings that are integrated into the landscape. We are proposing to combine local building techniques with a formal language which alludes to the carved rock formations and smooth transitions found in the indigenous landscape of the Chihuahuan desert.

Image Courtesy © Barker Freeman Design Office

Image Courtesy © Barker Freeman Design Office

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy