Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Parking Level M by Söhne&Partner architects

Thursday, July 16th, 2015

Article source: Söhne&Partner architects

A treehouse for men and machines

The architecture of this design addresses the tree house with all its well known features we remember from childhood and includes this basic idea with the features of a luxury, modern garage. Especially the situation of the construction site invites us to an imaginative staging.

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

garage, Image Courtesy © Söhne&Partner architects

(more…)

Doll’s House in Victoria, Australia by BKK Architects

Thursday, July 16th, 2015

Article source: BKK Architects

Dolls House is an idea about providing flexible, highly sustainable living that is responsive to its context and able to adapt to the changing needs of a family over a long life-span. The first known Doll’s house, originally called a ‘baby house’ in 1557 was a showcase for local creatives and craftspeople to display their wares. The Dolls House later became a play thing for children; a space of imagination. Shared ideas of creativity, craftsmanship, play and imagination underpin this house, whilst also mirroring the flexibility of the Doll’s house where a bedroom can become a living room or dining room by simply moving furniture or joinery. The new addition is largely made up of two spaces stacked upon each other, with no doors or walls, just furniture and joinery to divide space and imply use. The two levels of the house are treated quite distinctly; the lower sunk below grade and heavily grounded, whilst the upper is soaring into the treetops. The new addition frees up the plan of the old house where the former living and dining areas have become a flexible buffer space with an artist studio and playroom that place creativity and play at the centre of the home.

Image Courtesy © Shannon Mayen

Image Courtesy © Shannon Mayen

  • Architects: BKK Architects
  • Project: Doll’s House
  • Location: Northcote Victoria Australia
  • Photography: Shannon Mayen
  • Project Team: Simon Knott, Adi Atic and Madeleine Beech
  • Structural Engineer: Perrett Simpson Stanton
  • Costing: Construction, Planning and Economics
  • Builder: Creo Libera; Jeremy Dickson and Julian Woodhouse
  • Gross floor area: (m2) Old-75sqm New-130sqm (Site 480sqm)
  • Completion Date: Sept 2014 (Design, documentation 12 months, Construction 10 months)

(more…)

HOUSE 028 Renovation in Abano Terme, Italia by MIDE architetti

Thursday, July 16th, 2015

Article source:  MIDE architetti 

The project involves the renovation and expansion of a single dwelling of the early 70 ‘s, located in a residential area in Abano Terme. The project site is spread over two floors above ground and it is faithful to the original plan involving four large rooms on each floor, distributed through a central corridor. The functional needs of the clients matched with the existing distribution, whereby the proposed project will preserve as much of the existing masonry as feasible, without subverting the original plans, and in turn resulting in an economically sustainable project. Important changes will mainly involve the ground floor, where the need to obtain a wide living area in a close relationship with the garden will require an expansion to the building. The facades will be reinterpreted by adding large openings toward the private garden which will subsequently provide additional natural lighting. On the ground floor, there are movements and community rooms such as the cloakroom, the living area consisting of living room and kitchen, pantry, bathroom, storeroom, laundry and garage. The latter, a volumetric block covered with aluminum slabs, plays an important role in the composition of the new facade characterized by brown-grey plaster. On the same floor, the living areas will be intimately involved with the garden through large openings, creating an ideal extension to the outside: a relaxing space for family use during sunny days. The upper floor will be utilized as a sleeping area, consisting of two single bedrooms, a bathroom and a bedroom with an adjoining bathroom and walk-in closet. The personality of the new building will be strongly reinvigorated by the choice of the materials adopted; the contrast between the rough grey-plastered wall surfaces and the elegant metallic surfaces adorned with a bronzed finishing touch.

Image Courtesy © Alessandra Bello

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: HOUSE 028
  • Location: Via Don Loser 35031, Abano Terme (PD),  Italia
  • Photography: Alessandra Bello
  • StructuresStefano Paludetto
  • Plants: Enrico Zara
  • Surface: 650 m2
  • Timing: 03/2013   Affidamento d’incarico,  01/2014   Inizio lavori, 05/2015   Fine lavori
  • Costs: 350.000,00 €

(more…)

ARMADALE HOUSE 2 in Victoria, Australia by MITSUORI ARCHITECTS

Thursday, July 16th, 2015

Article source: MITSUORI ARCHITECTS 

This refurbishment and extension to an existing Victorian style house in Armadale focused on the creation of a discreet new addition to make the most of a compact site.

Image Courtesy © Michael Kai Photography

Image Courtesy © Michael Kai Photography

  • Architects: MITSUORI ARCHITECTS, Melissa Lim, Matthew Murfett
  • Project: ARMADALE HOUSE 2
  • Location: Armadale, Victoria, Australia 
  • Photography: Michael Kai Photography
  • Software used: Autocad
  • Client: Confi dential
  • Landscape Designer: Ben Scott Garden Design
  • Structural Engineer: MR Anderson Consulting Engineers
  • Building Floor Area: 250sqm
  • Budget: Confi dential
  • Design & documentation period: 9 months
  • Construction period: 12 months

(more…)

Ecocapsule by Nice Architects Ltd

Thursday, July 16th, 2015

Article source: Nice Architects Ltd

The first truly independent micro-home

Story of the Ecocapsule has begun in the 2008 when our architectural studio Nice architects participated in Andes Sprout Society idea competition to design small housing unit for artist. Ecocapsule v1 was bearing three pivotal design features: round shape to minimize energy losses, water collection capability and mobility. Design was not successful In the competition, but breaking point for the project was when inhabitat.com choose Ecocapsule to their selection of the most interesting picks from competition. Massive amount of inquiries persuaded us to develop this project further.  Unfortunately technology of 2008 was not ready for truly independent house.

Image Courtesy © Tomas Manina and Juraj Fifik

Image Courtesy © Tomas Manina and Juraj Fifik

  • Architects: Nice Architects Ltd
  • Project: Ecocapsule
  • Photography: Tomas Manina and Juraj Fifik

(more…)

M6-house [House of Geometry] in Kumamoto, Japan by Architect Show

Wednesday, July 15th, 2015

Article source: Architect Show

The site of M6-House is at aresidential area in Kumamoto city of one of the Japanese main city. Generally, the site area in Japanese cities is smaller than European and American. Therefore, the concept of this house is the sense of liberation with the securement of privacy by the harmony with interior space and balcony.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show, Masahiko Sato
  • Project: M6-house [House of Geometry]
  • Location: Kyushu, Kumamoto, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii  
  • Client: Mr. Miyamoto
  • Site Area: 182.09㎡
  • Bldg.Area: 97.55㎡
  • Gross Floor Area: 103.55㎡ (more…)

Maison Terrebonne in Montréal, Canada by la SHED architecture

Wednesday, July 15th, 2015

Article source: v2com

Born from an extreme transformation of a typical 90’s bungalow, the “Maison Terrebonne” is located on a vast wooded plot of land. Although certainly contemporary, the new residence is built on the same foundations as the original house while preserving one of its principal characteristics; split levels. This principle is at the very heart of this building’s new architecture. This thorough building overhaul, in combination with a larger upstairs, was designed in order to meet the needs of a person living alone. Despite a small 1500 square foot living space, the residence offers vast open rooms with an abundance of natural lighting.

Image Courtesy © Maxime Brouillet

Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: la SHED architecture 
  • Project: Maison Terrebonne
  • Location: Montréal, Terrebonne, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Project end date: Octobre 2014

(more…)

“Home in the Orchard” in Valencia, Spain by Ramon Esteve

Sunday, July 12th, 2015

Article source: Ramon Esteve

This Home in the Orchard is located in the village of Alboraya, in the border area between the urban grid and a great extension of a vegetable and tiger nut garden. It is a house between medians located on the corner of a residential block and therefore enjoys the convenience of urban housing and at the same time, it has its broad views over the orchard that fades into the horizon.

Image Courtesy © Ramon Esteve

Image Courtesy © Ramon Esteve

  • Architects: Ramon Esteve
  • Project: Home in the Orchard
  • Location: Alboraya, Valencia, Spain
  • Collaborating Architects: Estefanía Pérez, Anna Boscà, Víctor Ruiz, María Martí, Tudi Soriano, Isabel Meyer
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Year: under construction
  • Built surface: 665m2
  • Project: 2014

(more…)

House PB in Rosà, Italy by Paolo Didonè

Sunday, July 12th, 2015

Article source: Paolo Didonè

The dwelling is a 120mq addition to a rural complex in the Veneto countryside. The addition was built in the early 1900s and has undergone a restoration in the late 90s to be used as an office. In 2012 it has been reverted to its original function.

Image Courtesy © Make that studio

Image Courtesy © Make that studio

  • Architects: Paolo Didonè, Devvy Comacchio
  • Project: House PB
  • Location: Rosà, Italy
  • Photography: Make that studio
  • Software used: Archicad
  • Client: Paolo Didonè, Barbara Bizzotto
  • Date: 2010 / project, 2012 / / beginning of work, 2014 / completation of work

(more…)

Garden House in Portland, Oregon by Waechter Architecture

Sunday, July 12th, 2015

Article source: Waechter Architecture

Waechter Architecture Maximizes Allowable ADU Space by Dramatizing Classic Pitched-Roof House Typology for \”Garden House\”

For this house-in-a-backyard, otherwise known as an Accessory Dwelling Unit (ADU), the award-winning Portland architecture firm of Waechter Architecture took Portland’s increased density movement and used it as an opportunity to explore housing iconography, sculptural forms, dual-purpose elements, and explore how to massage small space regulations in order to maximize useable space. They call it Garden House.

Image Courtesy © Sally Schoolmaster

Image Courtesy © Sally Schoolmaster

  • Architects: Waechter Architecture
  • Project: Garden House
  • Location: Portland, Oregon, USA
  • Photography: Sally Schoolmaster

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy