Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Glass Box in Hackney, England by Studio 304 Ltd

Tuesday, May 15th, 2018

Article source: Studio 304 Ltd

A rear glass box extension allows light into, and views out of, a Victorian end of terrace house in Hackney. The rear glass box extension allows light to the interior of the property and provides views over the adjacent park from the ground floor living spaces. Shaded from the sun by the orientation of the existing house, this new frameless glazed element takes advantage of the unique view from this end of terrace property.

Image Courtesy © Studio 304 Ltd

  • Architects: Studio 304 Ltd
  • Project: Glass Box
  • Location: Hackney, England

(more…)

Burlingame Eichler Remodel in California by Klopf Architecture

Tuesday, May 15th, 2018

Article source: Klopf Architecture 

Klopf Architecture and Jesse Ososki Art remodeled an existing Eichler atrium home into a brighter, more open, and more functional version of its original self.

The goals were to preserve the Eichler look and feel without the need to strictly adhere to it. The scope of work included re-configuring the master bedroom/bath, the kitchen, and the hall bath/laundry area, as well as updating interior finishes throughout to be more sophisticated.

Image Courtesy © 2018 Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Burlingame Eichler Remodel
  • Location: Burlingame, California, USA
  • Photography: 2018 Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Project Team: John Klopf, Klara Kevane and Yegvenia Torres Zavala
  • Contractor: Jesse Ososki Art
  • Structural Engineer: Emmanuel Pun
  • Year completed: 2017

(more…)

Cyclopean House in Brookline, Massachusetts by ENSAMBLE STUDIO

Monday, May 14th, 2018

Article source: ENSAMBLE STUDIO

In his first stop on the way home, Ulysses reaches the cave of the Cyclops, a fierce and strong builder who looked through one single point. And there he is locked up until he uses his ingenuity to escape and goes where the winds take him.

Image Courtesy © ENSAMBLE STUDIO

  • Architects: ENSAMBLE STUDIO
  • Project: Cyclopean House
  • Location: Brookline, Massachusetts, USA
  • Principals: Antón García-Abril & Debora Mesa
  • Project Team: Javier Cuesta, Ricardo Sanz, Borja Soriano, Massimo Loia, Walter Cuccuru, Valentina Giacomini, Marietta Spyrou, Juanjo Fernández, Federica Zunino, Marian Stanislav, Chung-Wen Wu, Yannis Karababas
  • Structural Engineer: Jesús Huerga
  • General Contractor: Materia Inorgánica S.L.
  • Structural System: Steel Frame and foam core beams
  • Site Area: 265 m 2
  • Building Area (footprint area): 120 m 2
  • Total floor Area: 240 m 2
  • Construction Research & Prefabrication: January 2015 – July 2015
  • Onsite Assembly: August 2015 – November 2015

(more…)

Alley Armor in Washington, D.C. by KUBE ARCHITECTURE PC

Monday, May 14th, 2018

Article source: KUBE ARCHITECTURE PC

This new outdoor deck and enclosure is perched atop an existing rear garage behind a Washington, DC row house. The Owners requested a private space for spending time and entertaining, with shade for the intense summer heat. A 6-story apartment building sits behind it across the alley, exposing the back and top of the deck to all the windows units.

Image Courtesy © KUBE ARCHITECTURE PC

  • Architects: KUBE ARCHITECTURE PC
  • Project: Alley Armor
  • Location: Washington, D.C, USA
  • Software used: ArchiCAD, sketch up, Podium

(more…)

The Origin of Texture | C House in Guangdong, China by AD ARCHITECTURE

Sunday, May 13th, 2018

Article source: AD ARCHITECTURE

Life is like a drama, during work-time, we’re trying our best to play various roles with different people and things in each scene, after returning home, what we want is to enjoy a stage that only belongs to ourselves.

Most of the houses nearby are decorated in a luxurious style, while after communicating with the owner, the designers made a new attempt through an advanced and restrained design technique. With the origin of texture as the design concept, they tried to convey the owner’s desire for an original state of life by different textures, and let him return to a comfortable and natural living environment.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Designer: AD ARCHITECTURE
  • Project: The Origin of Texture | C House
  • Location: Shantou, Guangdong, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Chief Designer: Xie Peihe
  • Project Team: Ji Jianan, Zhou Qian, Zhu Jie
  • Area: 245 m2
  • Completion Time: January, 2018

(more…)

Ratchada 18 Residence in Bangkok, Thailand by Architecture of my own Inc.

Sunday, May 13th, 2018

Article source: Architecture of my own Inc.

This private residence is an addition in the family property having an existing 1-strory house. The new house is placed to give each other enough privacy and flexibility to expand. The house is for a young newly-married couple in their late 20’s. Modern life style and social life of the owner is driving the functions and the architecture of the house.

Image Courtesy © Chaovarith Poonphol

  • Architects: Architecture of my own Inc.
  • Project: Ratchada 18 Residence
  • Location: Huai Khwang, Bangkok, Thailand
  • Photography: Chaovarith Poonphol
  • Lead Architects: Sivichai Udomvoranun, Tatiya Cheunpreecha, Ratchada Kijpan
  • Gross Built Area: 650 sq.m.
  • Completion Year: 2017

(more…)

Knock Knock Heon in Seoul, South Korea by guga Urban Architecture

Friday, May 11th, 2018

Article source: guga Urban Architecture

Knock Knock Heon is located in the border of Seoul, surrounded by an exceptional landscape made up by a forest in the foreground and the famous Bukhansan in the background. Both the architect and the client agreed that the relationship to the mountain would be the guiding line of the project.

Image Courtesy © Young-chae Park

  • Architects: guga Urban Architecture
  • Project: Knock Knock Heon
  • Location: Hanok Village, Jingwan-dong, Eunpyeong-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Young-chae Park
  • Lead Architects: Junggoo Cho
  • Design Team: Jiyoung Joe, Soomin Yang, Jinkyeong Park
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 175.02 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Telegraph Hill House in San Francisco, California by Feldman Architecture, Inc.

Friday, May 11th, 2018

Article source: Feldman Architecture, Inc.

The original house suffered from a plain, unarticulated stucco façade and unusually narrow, chopped-up interior spaces. The main living spaces were separated from the entry by two floors of awkward, dark stairs and hallways. But the house did have tall ceilings and the potential for stunning views of the Golden Gate Bridge, Coit Tower, and downtown San Francisco.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: Telegraph Hill House
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Contractor: Matarozzi Pelsinger Builders
  • Interior Design: Lisa Lougee Interiors
  • Lighting Design: Kim Cladas Lighting
  • Structural Engineer: Strandberg Engineering
  • Landscape Design: Clarke de Mornay at Flora Grubb Gardens

(more…)

Copeland Grove in Dublin, Republic of Ireland by Stephen Kavanagh Architects

Friday, May 11th, 2018

Article source: Stephen Kavanagh Architects

In commissioning the extension and refurbishment of Stephen’s childhood home, a 3-bed terraced house in North Dublin, Dolores and Steve Snr desired something light and spacious that would help them engage with their sizeable garden, previously hidden from view.

A large amount of glazing was employed to provide a transformative panoramic view, while also increasing the solar heat gain into the house. The old kitchen extension had been the greatest source of heat loss in the house, so it was poetic that its replacement should become a net contributor to thermal comfort. With the extension primarily facing north, a roof light runs the length of the extension to allow sunlight to enter the space throughout the day.

Image Courtesy © Stephen Kavanagh Architects

(more…)

The Grange in Palo Alto, California by Feldman Architecture, Inc.

Friday, May 11th, 2018

Article source: Feldman Architecture, Inc. 

When the client approached Feldman Architecture with a vision of a family home with a swing on a tree and a barbeque out back, the architects embraced the opportunity to apply contemporary ideals to a traditional aesthetic.  They integrated light-filled spaces and seamless transitions between indoor and outdoor areas into a classical layout to deliver a design as attentive to the house’s feel as to its look.

Image Courtesy © Feldman Architecture, Inc.

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: The Grange
  • Location: Palo Alto, California, USA
  • Client: A young couple (tech entrepreneur and attorney) and their three children.
  • Contractor: Northwall Builders
  • Civil Engineer: Benjamini Associates, Inc.
  • Structural Engineer: Yu Strandberg Engineering
  • Interior Design: M.Elle Design
  • Landscape Design: Arterra Landscape Architects
  • Size: 4677 sf house, 1590 sf basement
  • Completion Date: February 2014

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise