Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House of Rolf in Utrecht, The Netherlands by Studio Rolf.fr and Niek Wagemans

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Studio Rolf.fr

Introduction 

‘House of Rolf’ is an ambitious transformation of a late nineteenth century coach house into a spectacular home and workspace. What is truly unique about this project is that all the materials used to carry out this transformation originated from a demolished office building that was located next to the coach house. The care and meticulous way in which these materials were reapplied can be witnessed in the end result. ‘House of Rolf’ is proof that waste can be turned into something beautiful. 

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

  • Architects: Studio Rolf.fr and Niek Wagemans
  • Project: House of Rolf
  • Location: 1e korte Baanstraat 7, Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Christel Derksen & Rolf Bruggink
  • Client: Rolf Bruggink en Yffi van den Berg
  • Surface: 230 m2
  • Date design: January 2012
  • Start building: January 2013
  • Completion: July 2016

(more…)

The Malleable Autonomous Retreat House by Jantzen Studio

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Jantzen Studio

The Malleable Autonomous Retreat House was designed as a special interactive, prefabricated, painted wood retreat place for two people, in a remote location. It basically consists of a large exterior canopy, which is fitted with 32 slotted panels that are hinged in the middle, and at one end. All of these panels can be automatically moved up or down with small electric gear motors and/or manually folded up or down with hand operated geared cranks, in order to manipulate the quality of the space below, and at the same time change the shape of the entire structure. Whenever all of the panels are closed (or in the flat position) the house retains a simple rectangular form. In this position, the space under the canopy is entirely shaded, and blocks most of the wind. As the hinged panels are opened to any degree, the shape of the house begins to change into a totally unpredictable form, which can be based on the desired climatic conditions under the canopy, and/or just aesthetic preferences. Two of the largest panels are clad with solar panels, which supply all of the electricity for the house. These panels can also be folded up or down to adjust to ideal angles for capturing the most energy from the sun.

Image Courtesy © Jantzen Studio

Image Courtesy © Jantzen Studio

  • Architects: Jantzen Studio (Michael Jantzen)
  • Project: The Malleable Autonomous Retreat House

(more…)

“House G in G – Second Nature” in Göttingen, Germany by Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

This brick villa in Göttingen classical modernism had on its own sense as a starting point. But in the specific organic expression of “human modernism” by the Finnish architect Alvar Aalto (1898 – 1976). “Second Nature” headlined the retrospective of the work of Alvar Aalto, which showed the Vitra Design Museum in the previous year. Of course arose with the composed a Geländeversprung in north-south orientation Villa in Göttingen no homage to a bygone era architecture. The construction date of the year 2014 and can not be concealed. The parallels are in the atmospheric, in the furnace unit, consistency and love of nature of the draft.

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

(more…)

Journey house in Victoria, Australia by nic Owen architects

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: nic Owen architects 

A renovation and extension to the rear of a modest sized ‘ex’ housing commission semi-detached clinker brick 1940’s house in Hampton, located on a generous allotment.

The owners required more space, updated amenities and desired a strong connection to the outside. The well travelled couple wanted a tranquil, calm and relaxing environment to call home.

Image Courtesy © Christine Francis

Image Courtesy © Christine Francis

  • Architects: nic Owen architects
  • Project: Journey house
  • Location: Hampton, Victoria Australia
  • Photography: Christine Francis
  • Client: A young professional couple
  • Builder: Brett Kerr, KerrStruct pty ltd
    Structural engineer: John Horan & Associates
  • Building surveyor: Reddo
  • Size (m2): House 166 m2 (Existing house was 123m2), Site 620m2
  • Completion date: November 2014

(more…)

THE KITE in Australia by Architecture Architecture

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Architecture Architecture

A stand of silver birches marks the place. Their trunks are white heat, tempered by pools of black. Everything here is light and shade. Taking cue from their slender friends, black downpipes score the white walls of the house, disappearing into the canopy above.

Approaching the threshold, the visitor is welcomed by pockets of shade nestled among protective brick walls. A large pivot window and a large pivot door throw themselves wide open, exposing the full throat of the house to the garden.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: Architecture Architecture
  • Project: THE KITE
  • Location: Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Project team: Michael Roper, Nick James, Anna Nguyen
  • Builder: KLE Building Group

(more…)

Milner Modern Residence in Vancouver, Canada by Comelite Architecture & Structure

Tuesday, October 25th, 2016

Article source: Comelite Architecture & Structure

In Canada, by grasping a modern home renovation, this is the new outcome of a usual quiet family house. With a garage ducked into the lowest ground; what stood before on its topper level, being seen at front sight was a one-floor building.

Now though after removing meters of soil that blocked our entrance design, the residence can make full use of their fresh inserted third floor by taking its new implemented stairs. There is a whole pitch wide enough to fit an open kitchen leading into the dining area as well as a living room next door. Just how the client has asked for and couldn’t believe how we managed it.

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

 

(more…)

Renovation of a family home in suburban Paris, France by Camille Hermand Architectures

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Camille Hermand Architectures

This traditional 1900s family home in suburban in the Paris, was fully renovated by Camille Hermand Architectures to house a young professional family with adolescent children. Prior to renovations, the house hadn’t undergone any work in several decades. Home to three generations of the same family, the house was loosely divided into three separate apartments each with their own kitchen, but no indoor bathroom.

Image Courtesy © Jennifer Sath

Image Courtesy © Jennifer Sath

  • Architects: Camille Hermand Architectures
  • Project: Renovation of a family home in suburban Paris
  • Location: Suburban Paris, France
  • Photography: Jennifer Sath
  • Stylisme : Helena Amourdedieu
  • Area: 200m2
  • Year: 2015

(more…)

The Corner House in Melbourne, Australia by POLY STUDIO

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: POLY STUDIO

This project involved the re-configuration and extension of an Edwardian weatherboard house in the Melbourne suburb of Balaclava to provide for the evolving needs of a young family.

Image Courtesy © Tatjana Plitt

Image Courtesy © Tatjana Plitt

  • Architects: POLY STUDIO
  • Project: The Corner House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tatjana Plitt
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Builder: Markus Builders Pty Ltd
  • Site area: 420 m2
  • GFA: 240m2
  • Year: 2016

(more…)

N-House in Fukuoka, Japan by Uchida Takahisa Architect Design Office

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Uchida Takahisa Architect Design Office

Cantilevered closets

The site is located on the soft ground near the lower basin of the big river. The client of this house decided to build one-storied house because the site area is wide enough, but it was necessary to reduce the foundation area because of the construction budget. So I arranged closets in the outer periphery, and attached them by the cantilevering structure.

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

(more…)

Martínez House in Maipo, Chile by Tidy Architects

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Tidy Architects 

This is a weekend house in Aculeo Lagoon, mandated by a young couple. The site is located on a hillside that contemplates the lagoon from afar.

The house, in consequence, acts as a landscape observation post and a faraway lookout through two unique picture windows that fork in different paths and heights, to capture two distinct views.

Image Courtesy © Sergio Pirrone

Image Courtesy © Sergio Pirrone

 

  • Architects: Tidy Architects (Albert Tidy, Ian Tidy)
  • Project: Martínez House
  • Location: Maipo, Chile
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Collaborators: Matías Pincheira, Osvaldo Salazar

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy