Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

MK Home in Taipei, Taiwan by Ganna Design

Monday, December 18th, 2017

Article source: Ganna Design 

Remove the exhaustions and the defenses accumulated in daytime, the house owners change their mood at the moment they stay the independent two-door entrance space. According to the rectangle layout, the designers plan public space and private bedrooms from the entrance to the inner house, and make the best use of natural sunlight by adopting large floor-to-ceiling windows.

Image Courtesy © Ganna Design

  • Architects: Ganna Design
  • Project: MK Home
  • Location: Taipei, Taiwan

(more…)

#6 in Singapore by Studio Wills + Architects

Monday, December 18th, 2017

Article source: Studio Wills + Architects

#6 is an A&A (Additions and Alterations) to an existing pair of semi-detached houses in the eastern part of Singapore. This pair of houses, ‘mirrored’ along a shared party-wall, became stark contrast in scale when one of the pair was rebuilt, dwarfing its other half. This spurred the owner of the other half to rebuild their house.

The unique deployment of readily available ventilation blocks and simple climatic devices such as deep overhangs in #6 resulted in a sculptural quality for the new extension, Image Courtesy © Beton Brut

  • Architects: Studio Wills + Architects
  • Project: #6 
  • Location: Singapore
  • Photography: BETON  BRUT
  • Design Team: Ng William, Kho Keguang
  • Professional Engineer: JS TAN Consultants Pte Ltd
  • Quantity Surveyor: BKG Consultants Pte Ltd
  • Contractor: STAAC Construction Pte Ltd
  • ID Contractor: Sin Hiap Chuan Wood Works
  • Landscape: Chengtai Nursery Pte Ltd

(more…)

Tijucopava House in Brazil by AMZ Arquitetos

Monday, December 18th, 2017

Article source: AMZ Arquitetos

Located in an Atlantic Forest  reserve in the coast of the state of São Paulo, the Tijucopava house faces the sea view and the surrounding exuberant landscape.

Installed on a steep slope, its structure can be defined in two parts: a monolithic concrete base supporting the garage and the pool and, on top of it, a modular wooden structure, profiled by a glass frame. Each module in the structure houses one of the bedrooms, the private bathrooms of which are pervaded by natural light and ventilation from the continuous rooflights that run across the roof.

Image Courtesy © Maíra Acayaba

  • Architects: AMZ Arquitetos
  • Project: Tijucopava House
  • Location: Tijucopava, Brazil
  • Photography: Maíra Acayaba
  • Team: Paula Saito e Vanessa Mendes
  • Structural Engineering Company: Ita Construtora
  • Construction Company: TECSA/ Pablo Gacio
  • Area: 450 m²
  • Project year: 2013

(more…)

Casa L in México by Serrano Monjaraz Arquitectos

Monday, December 18th, 2017

Article source: Monjaraz Arquitectos

Valle of Bravo, in the estate of México, is famous for its lake and the wonderful landscapes that surround it. Its privileged location and the good climate all year long had turned it into a favorite destination for a holiday home. House L is a great example of the new proyects that haven been developed in the area.

Image Courtesy © Serrano Monjaraz Arquitectos

(more…)

Second Ugliest House on the Mountain in Fayetteville, Arkansas by modus studio

Friday, December 15th, 2017

Article source: modus studio

When investing in your own future, and that of your family, you are investing in a place. If you are an architect, particularly absurd and obsessive questions about where you shall call home become paramount. So, it is a daunting state of affairs when you decide to reside in the second ugliest house on the mountain. It is with great reluctance that my wife (a fellow architect) and I purchased a 90+ year old home in a well-established neighborhood on top of Mount Sequoyah in Fayetteville. Let me stop you right there…if you are thinking classic old historic home with incredible detailing and grandeur just beneath the surface waiting to be revived into its former grandeur…this is not one of those stories.

Image Courtesy © Rett Peek

  • Architects: modus studio
  • Project: Second Ugliest House on the Mountain
  • Location: Fayetteville, Arkansas, USA
  • Photography: Rett Peek
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Area: 3,199 sf

(more…)

Brolettouno Apartment in Mantua, Italy by Archiplanstudio

Friday, December 15th, 2017

Article source: Archiplanstudio 

The project involves the restoration of a small apartment for tourist use in the historical centre of Mantova.

The apartment BROLETTOUNO belongs to a long design research path, which emerges in various interventions on built heritage.

Basically we try to keep together two worlds, the one of the old and the one of the new, in a balance able to guarantee the identity of both of them. Light and shadow are kept together in their ambiguity and plurality, without sacrificing the reasons of one at the expense of the other.

Image Courtesy © grafo

  • Architects: Archiplanstudio
  • Project: Brolettouno Apartment
  • Location: Mantua, Italy
  • Photography: grafo
  • Software used: Autocad

(more…)

The enchanted shed & Leopold House in Vienna, Austria by Franz&Sue

Friday, December 15th, 2017

Article source: Franz&Sue

Appreciation 

The workmen from the village wanted to tear down the black shed from 1934: draughty, weather-beaten and worm-eaten it was, they said. But we liked this black outbuilding of the mansard-roof house in the Vienna Woods that we had just renovated in a radical yet respectful manner.

»An old outbuilding became a writer’s workshop, a garden room for guests, and a children’s paradise«

The special appeal of this project lies in the appreciation shown for this old outbuilding in the shadows of the Vienna Woods villas. Back in the 1930s, few people could afford a basement, let alone a garage. And so they built their own sheds to store wood, raise rabbits or boil laundry in, which was then hung up to dry in the attic.

Image Courtesy © Andreas Buchberger

  • Architects: Franz&Sue
  • Project: The enchanted shed & Leopold House
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Andreas Buchberger
  • Team: Anna Ladurner (PM), Michael Eder (PM), Ulrike Straube
  • Structural Engineer: DI Margarete Salzer
  • Building Physics: DI Andreas Perissutti
  • Net Usable Floor Area: 130 m²

(more…)

K19 Milano in Italy by LPzR architetti associati

Friday, December 15th, 2017

Article source: LPzR architetti associati 

The historic center of Milan stands out for its private courtyards with unsuspected urban landscapes.

Inside the building complex formerly called “Quartiere Piave”, near Porta Venezia, the young Milanese studio LPzR has designed two residential projects set among historical buildings, typical Milanese tenements and refurbished factories.

Image Courtesy © Carola Merello and Gabriele Pranzo-Zaccaria

  • Architects: LPzR architetti associati
  • Project: K19 Milano
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Carola Merello, Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Client: Piave 12 S.r.l.
  • Main contractor: Cile S.p.a.
  • Artistic supervisor: Gabriele Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Structural engineering: Filippo Valaperta (FVPROGETTI s.r.l.)
  • MEP engineering: Fabio Spinoni (Italprogetti s.r.l.)
  • Construction cost: € 5.000.000
  • Size: 15 apartments
  • Gross area: 3.705 mq
  • Project date: 2008-2014

(more…)

Villeneuve Residence in Montréal, Canada by Atelier Barda architecture

Friday, December 15th, 2017

Article source: v2com

Atelier Barda has converted a building that once housed two apartments above a grocery store into a single-family home, “Résidence Villeneuve”. The façade consists of two wood-framed storefront windows on either side of a central door. The plot on which the building stands is located between a southwest-facing side yard (formerly used for unloading and storing merchandise) and a long garage with a shed above.

Image Courtesy © Maxime Desbiens

  • Architects: Atelier Barda architecture
  • Project: Villeneuve Residence
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Maxime Desbiens
  • Surface area: 2,500 sq. ft.
  • Completion date: April 2017

(more…)

The Rock in Shefford, Canada by ATELIER GÉNÉRAL architecture

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com 

Built on the slope of Mount Shefford, the residence bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other.

The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence. Entering the site from below, we see a black volume that seems to emerge from the slope and detach itself from the surrounding vegetation. Its dark truncated shape echoes the rocky projections that inhabit the site. The living areas, located upstairs, offer the occupant an intimate relationship to the site, a level access to a wild and untouched nature via a large terrace profiled to the topography. At the other extremity, the house rises above the void, allowing an atmospheric point of view towards the treetops.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ATELIER GÉNÉRAL architecture
  • Project: The Rock
  • Location: Shefford, Quebec, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Team: Alexis Naylor, Stéphanie Plourde, Xavier Crépeau Bellefeuille, Patrick Lévesque
  • General Contractor: Constructions Boivin
  • Floor Area: 2300 sq.ft.
  • Completion: 2017

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise