Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House Aartrijke in Zedelgem, Belgium by Atelier Tom Vanhee

Friday, October 28th, 2016

Article source: Atelier Tom Vanhee

The former farmhouse is situated in an agricultural area east of the village of Aartrijke, Belgium. The typology of the existing building will be used in a contemporary way to enlarge the dwelling. There will be two new volumes with a pitched roof slide against the existing volume. Two chimney shaped skylights will create light and a view on to the first floor. A third chimney will house the air outlet of the heat pump. Old and new collaborate together, but both will remain visible. The new volumes will be finished in wood. The old brick exterior will be felt inside when entering the house. The new stairs will be a reminder of the old mouldering stair that was removed. The buttresses and strips of brick in the floor show the former layout of the barn. The double height in the dwelling will make the living areas more spacious. A new preweathered zinc roof will connect the buildings into a whole. In addition to the replacement of the old joinery with new windows, the old volume will open up to the landscape on the rear side. The construction will be characterized by simple uniform windows according to the golden ratio.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Atelier Tom Vanhee
  • Project: House Aartrijke – Transformation of a farmhouse to a low energy house
  • Location: Biesbeekstraat 3, Aartrijke, 8211  Zedelgem, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Study Stability: LIME (Less Is More Engineering), Ghent
  • Gross Floor Area: 318 m²
  • Design: 2012 – 2013
  • Execution: 2014 – 2016

(more…)

The Forest House in Valencia, Spain by Ramon Esteve Estudio

Friday, October 28th, 2016

Article source: Ramon Esteve Estudio

The House in the Forest is settled in an extensive residential area. A large pine forest on the plot itself is the closest surroundings of the house.

On the basis of four stone walls, we generate prismatic volumes that fragment the space, identifying each room. The interstitial area between the parts is covered by an element of wood, which acts as a distributor and connector between the spaces of the house.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: The Forest House
  • Location: Chiva, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Collaborating Architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí
  • Collaborators: Silvia M. Martínez, Tudi Soriano
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Construction: Construcciones Francés
  • Project Manager: Gonzalo Llin
  • Built Surface: 608m2
  • Project: May 2013
  • Completion date: April 2014

(more…)

House D in Vienna, Austria by Caramel Architekten + Günther Litzlbauer

Friday, October 28th, 2016

Article source: Caramel Architekten

In the neighbour’s garden, Densification can also be possible in built up settlement areas of one family houses. The property of House D is located in the middle of a block of buildings, which are surrounded by the local streets, and each building is part of the formation of a big wonderful garden right in the heart of the block. The generous building regulation allows us to build on all properties up to at least a quarter of the whole property area and thereby creates possibilities to divide properties and the densification of the green spaces.

Image Courtesy © Christian Sperr

Image Courtesy © Christian Sperr

  • Architects: Caramel Architekten + Günther Litzlbauer
  • Project: House D
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Christian Sperr
  • Co-architect and project manager: Günter Litzlbauer
  • Energy concept: water/water heat pump , housing ventilation
  • Lot size: 433m²
  • Living space: 189 m2
  • Additional space: 27 m2
  • Completion: 07/2016

(more…)

Sant Mori Enlargement in Barcelona, Spain by Mesura

Friday, October 28th, 2016

Article source: Mesura 

A couple, a traditional house in the Empordà and one dream.

Houses should evolve along with its users.

Ana María and Manuel made the decision of spending as much time as possible in their summerhouse in Sant Mori, a rural village located between Figueres and Girona. Among forests and fields, this particular place offers their inhabitants the typical landscape of the Empordà.

Image Courtesy © Mesura

Image Courtesy © Mesura

 

  • Architects: Mesura
  • Project: Sant Mori Enlargement
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project leader: Marcos Parera
  • Date: 1st July 2016

(more…)

Vistamar 17 in Guanacaste, Costa Rica by Sarco Architects Costa Rica

Thursday, October 27th, 2016

Article source: Sarco Architects Costa Rica

This was a very particular project due to the clients it was being built for.  The property had been purchased by two brothers and their wives, and the idea was to create a Luxury Vacation Home for both couples.

Image Courtesy © Quinn Kirkpatrick

Image Courtesy © Quinn Kirkpatrick

  • Architects: Sarco Architects Costa Rica
  • Project: Vistamar 17
  • Location: Guanacaste, Costa Rica
  • Photography: Quinn Kirkpatrick
  • Principal Designer: Roderick Anderson, Intl. Assoc. AIA
  • Design Team: Roderick Anderson
  • Construction: SARCO Design-Build
  • Site Area: 900m2
  • Year of Completion: 2011

(more…)

RRG House in Kibbutz Yehiam, Israel by SO Architecture

Thursday, October 27th, 2016

Article source: SO Architecture

The RRG house in Kibbutz Yehiam was designed in natural woodlands in a young residential neighborhood which is being built on the outskirts of town. The House was built on a sloping topography across the field..

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: SO Architecture (Shachar Lulav and Oded Rosenkier)
  • Project: RRG House
  • Location: Kibbutz Yehiam, Israel
  • Photography: Shai Epstein
  • The planning team: Oded Rosenkier, Shachar Lulav, Alejandro Feinerman
  • Year: 2015

(more…)

The Pool House in Haslemere, England by Re-Format LLp

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Re-Format LLp

The mature and secluded site is located in Haslemere on the edge of the Surrey Hills, enjoying stunning, long ranging views towards the South Downs and beyond.

The client’s brief was for a detached ancillary building to the existing house, to provide an indoor pool and spa, gym, bicycle workshop and glasshouse. Above all the building had to be beautiful, finely crafted at every detail using the highest quality materials. The Pool House needed to function effortlessly in a variety of environments, whether for a relaxing solitary swim or a family pool party for 30.

Image Courtesy © Re-Format LLp

Image Courtesy © Re-Format LLp

 

  • Architects: Re-Format LLp
  • Project: The Pool House
  • Location: Haslemere, England

(more…)

Between Land and Sky home in Beit Zayit, Israel by Joel Jospe – Architects

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Joel Jospe – Architects

When I first saw the lot, the steep slope overlooking the Jerusalem neighborhood of Ein Karem, I wanted to do one thing only – to keep walking forward, hover in the air above the canyon, quietly observing the landscape visible in every direction. This was the primary motivation during planning. I did not give up this desire, or the opportunity inherent in it, and have given it to the owners.

Image Courtesy © Joel Jospe - Architects

Image Courtesy © Joel Jospe – Architects

  • Architects: Joel Jospe – Architects
  • Project: Between Land and Sky home
  • Location: Beit Zayit, Israel
  • Software used: Autocad, 3d max + vray, SketchUp, Photoshop

(more…)

Louverwall in Gyeonggi-do, South Korea by AND(Architecture of Novel Differentiation)

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: AND(Architecture of Novel Differentiation)

Site + Desire

Louverwall is for a couple with five cats. The husband is a music enthusiast who manages the cafe where he enjoys music, coffee, and beautiful space. He wants the café space to be vertical, transparent, and dynamic. They need a small residence on the 2nd and 3rd floors consisted of a bedroom, a living room and a small kitchen. The site is located in the newly developed mixed-use building district in Paju. The plot is surrounded by other buildings on its three sides; it is only open toward due west. Thus, the main challenge of the project is to come up with the west façade that is energy efficient and transparent.

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

  • Architects: AND(Architecture of Novel Differentiation)
  • Project: Louverwall
  • Location: Gyeonggi-do, South Korea
  • Software used: Rhinoceros 3D, Louver design was done by Parametric Louver Design System( grasshopper algorithm)

(more…)

House Under Eaves in Pt Wells, New Zealand by MRTN Architects

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: MRTN Architects

Located in a new subdivision less than an hour from Auckland this new house was one of the first built on a flat site that has been split up to create well sized semi-suburban semi-coastal sections on what was once pastoral land.

Image Courtesy © MRTN Architects

Image Courtesy © MRTN Architects

 

  • Architects: MRTN Architects
  • Project: House Under Eaves
  • Location: Pt Wells, New Zealand

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy