Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

BT-House in Singapore by ONG&ONG

Sunday, January 21st, 2018

Article source: ONG&ONG 

An elegant bespoke home, BT-House perpetuates a renowned design philosophy that harmonizes aesthetics, aspiration & imagination.


Sequestered in a quiet residential alcove along Bukit Timah Road, BT-House was tailor-made for the client’s family of six. A home made to suit active lifestyles and predicated on comfort; to fulfil the clients’ exact needs, and more importantly, their hopes and aspirations.

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: ONG&ONG
  • Project: BT-House
  • Location: Bukit Timah Road, Singapore
  • Photography: Derek Swalwell


Ewok House in Lo Barnechea, Chile by Fones Arquitectos

Thursday, January 18th, 2018

Article source: Fones Arquitectos

The site is located in an area of the city marked by an irregular topography with the characteristic slopes of the mountain foothills, surrounded by dense vegetation and facing a small canyon that make views to gain a leading role.


  • Architects: Fones Arquitectos
  • Project: Ewok House
  • Built Surface: 280 M2
  • Year: 2016


Los Altos Residence in California by Bohlin Cywinski Jackson

Thursday, January 18th, 2018

Article source: Bohlin Cywinski Jackson 

Located in an established Los Altos neighborhood, this single-family residence is a modernist reinterpretation of the Northern California ranch style home the clients desired. Nestled amongst neighboring houses and a landscape of mature trees, the residence maintains a sense of privacy and offers this young family reprieve from the bustle of daily activities.

Image Courtesy © Nic Lehoux

  • Architects: Bohlin Cywinski Jackson
  • Project: Los Altos Residence
  • Location: Los Altos, California
  • Photography: Nic Lehoux
  • Software used: Autocad
  • Design Team: 
    • Design Principal: Gregory Mottola, FAIA
    • Project Manager: Laing Chung, Priya Mara, RA
    • Team Member: Joe DiNapoli, RA, Lauren Ross, Michael Waltner, RA
  • Size:

    • Main: 4,151 SF 
    • Guest: 479 SF


7510 Zimple in New Orleans, Louisiana by OJT

Thursday, January 18th, 2018

Article source: OJT

The project occupies a previously vacant parcel adjacent the clients existing home. The new home is a linked primary residence for their aging parents with a secondary rental unit. The expressed intent was to create a balance between a shared living experience between the families and a sense of autonomy. The primary unit occupies the entire ground floor, which is organized around a deeply recessed entry porch and an internal, private courtyard. Social program components — kitchen, living, dining — were position to respond to similar spaces of the existing home to create shared-use relationships. Whereas private spaces were located towards the extremities. The secondary unit occupies the street-side second floor, which is accessed from the shared entry porch, and intentionally mirrors the second-floor form of the existing home.

Image Courtesy © William Crocker

  • Architects: OJT
  • Project: 7510 Zimple
  • Location: New Orleans, Louisiana USA 
  • Photography: William Crocker
  • Design Team: Robert Baddour, Rebecca X. Fitzgerald, Lauren Hickman, Kristian Mizes and Jonathan Tate.
  • Structural Engineer: Walter Zehner, Engineer
  • Area: 2,200 Square Feet
  • Year: 2016


Siri House in Bangkok, Thailand by IDIN Architects

Thursday, January 18th, 2018

Article source: v2com

SIRI is a renovation project of commercial building. It is used as a house and a third sister’s jewelry office. In order to serve the big family with 4 members, brothers and sisters, and the future family members, a large utility space is necessary. The site is two identical commercial buildings with narrowing inside. The design must utilize the space to give every family member a compact private area comprising of rest area, pantry, bedrooms as well as a living room with light well.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN Architects
  • Project: Siri House
  • Location: Suriyawong, Bangkok, Thailand
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Client: Suree Sirivatjanangkun
  • Architect in Charge: Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok, Thawin Harnboonseth
  • Interior Architect: Jureerat Korvanichakul, Sarin Rangsikanbhum
  • Structural Engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
  • Area: 800 sq. m
  • Project Completion: 2015


YOU+International Youth Community in Shenzhen, China by office project

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: office project

Under the trend of “no real estate speculation”, the urban leasing industry has ushered in a period of great transformation. From renting a room to a good house to a desired lifestyle, people’s understanding of life in the city will gradually rise to a new more valued one. As to the proposition that urban culture will become the lifestyle itself, we try to explore the future through a series of research-based residential design practices. Through the “Piston Room”, we discussed the time utilization of the Beijing ant tribe’s apartment space. Through the “Capsule Home”, we’ve thought about the possibility of new space in the city’s extreme collection capsules. In 2016, we had a chance to systematically explore the “living organism” of a complete city, which gave birth to the ” Home on the Roof ” of Shenzhen Yuanzheng industrial park.

Image Courtesy © Zhang Chao and Chang Ke

  • Architects: office project
  • Project: YOU+International Youth Community
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Zhang Chao,  Chang Ke
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Owner: YOU+ International Youth Community
  • Team Leaders: Chang Ke, Li Wenhan
  • Design Team: Zhang Hao, Jiang Honghui, Lin Wangming (resident architect), Zhao Jianwei, Feng Panao, Teng Lu, Wu Wei
  • Design period: 2017.3-2017.6
  • Construction period: 2017.6-2017.10


A Long And Narrow Apartment in Tel Aviv, Israel by XS Studio

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: XS Studio 

A long and narrow apartment in a preservation listed building on Tel-Aviv’s Rothschild Boulevard. Open-minded and daring customers gave a fascinating challenge for a 93m² apartment: a room for each of the three children and for the parents, 2 bathrooms and a spacious living area. The starting point was unusual: the children’s rooms were designed to be minimal, functional and simple thus providing a wider living space in the public areas.

Image Courtesy © XS Studio

  • Architects: XS Studio
  • Project: A Long And Narrow Apartment
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Software used: Revit, SketchUp
  • Project size: 93 m2
  • Completion date: 2017


Casa Candelaria in San Miguel de Allende, Mexico by Cherem Arquitectos

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: Cherem Arquitectos 

The new house is solved around courtyards which themselves contain an activity that represents the tension and the relationship between the functions of the volumes that surround it. Another key intention for the design development was the decision to use as constructive method rammed earth walls, with natural aggregates that allows the earth to become black toned that seeks the integration and mimicry with the environment where it was intended that the main element outside was the vegetation.

Image Courtesy © Enrique Macías

  • Architects: Cherem Arquitectos
  • Project: Casa Candelaria
  • Location: Miguel de Allende, Mexico
  • Photography: Enrique Macías
  • Design Team: Daniel Huerta, Christian Noriega
  • Landscape Design: Entorno
  • Construction: Cabrera & Asociados
  • Surface: 220 m2, 2,370 sqf


PEAK House in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

Monday, January 15th, 2018

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

This home is located in the old town area of eastern Tokyo, where the atmosphere of an industrial district still lingers. The client, who works at a large advertising agency, and his wife purchased the building site in an area where they had lived in for some years. Their primary request with regard to the design was that the house have a courtyard.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd
  • Project: PEAK House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Masaki Structure Laboratory (Kenta Masaki)
  • Site Area: 89.30m2
  • Total Floor Area: 143.95m2
  • Design Period: July 2015 – September 2016
  • Construction Period: November 2016 – August 2017
  • Date of Completion: August 2017


Apt monteverde in Rome, Italy by MOHAMED KEILANI ARCHITECTS

Monday, January 15th, 2018


The apartment, part of a nineteenth century building situated in the Roman neighborhood of Monteverde, is articulated by the presence of a sculptural volume functioning like a filter, staircase and container.

Exploiting the skylight, a vertical connection was made with the rooftop using a wireframe stairway, created by design and with the additional task of connecting the living room with the kitchen, filtering the two areas with a glass sliding door.

Image Courtesy © Luisa Carcavale

  • Project: Apt monteverde
  • Location: Viale Aurelio Saffi, Rome, Italy
  • Photography: Luisa Carcavale
  • Architect Collaborators: CLAUDIA FAMIGLIETTI
  • Area: 95 m2
  • Year: 2017


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise