Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

YOU+International Youth Community in Shenzhen, China by office project

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: office project

Under the trend of “no real estate speculation”, the urban leasing industry has ushered in a period of great transformation. From renting a room to a good house to a desired lifestyle, people’s understanding of life in the city will gradually rise to a new more valued one. As to the proposition that urban culture will become the lifestyle itself, we try to explore the future through a series of research-based residential design practices. Through the “Piston Room”, we discussed the time utilization of the Beijing ant tribe’s apartment space. Through the “Capsule Home”, we’ve thought about the possibility of new space in the city’s extreme collection capsules. In 2016, we had a chance to systematically explore the “living organism” of a complete city, which gave birth to the ” Home on the Roof ” of Shenzhen Yuanzheng industrial park.

Image Courtesy © Zhang Chao and Chang Ke

  • Architects: office project
  • Project: YOU+International Youth Community
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Zhang Chao,  Chang Ke
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Owner: YOU+ International Youth Community
  • Team Leaders: Chang Ke, Li Wenhan
  • Design Team: Zhang Hao, Jiang Honghui, Lin Wangming (resident architect), Zhao Jianwei, Feng Panao, Teng Lu, Wu Wei
  • Design period: 2017.3-2017.6
  • Construction period: 2017.6-2017.10


A Long And Narrow Apartment in Tel Aviv, Israel by XS Studio

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: XS Studio 

A long and narrow apartment in a preservation listed building on Tel-Aviv’s Rothschild Boulevard. Open-minded and daring customers gave a fascinating challenge for a 93m² apartment: a room for each of the three children and for the parents, 2 bathrooms and a spacious living area. The starting point was unusual: the children’s rooms were designed to be minimal, functional and simple thus providing a wider living space in the public areas.

Image Courtesy © XS Studio

  • Architects: XS Studio
  • Project: A Long And Narrow Apartment
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Software used: Revit, SketchUp
  • Project size: 93 m2
  • Completion date: 2017


Casa Candelaria in San Miguel de Allende, Mexico by Cherem Arquitectos

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: Cherem Arquitectos 

The new house is solved around courtyards which themselves contain an activity that represents the tension and the relationship between the functions of the volumes that surround it. Another key intention for the design development was the decision to use as constructive method rammed earth walls, with natural aggregates that allows the earth to become black toned that seeks the integration and mimicry with the environment where it was intended that the main element outside was the vegetation.

Image Courtesy © Enrique Macías

  • Architects: Cherem Arquitectos
  • Project: Casa Candelaria
  • Location: Miguel de Allende, Mexico
  • Photography: Enrique Macías
  • Design Team: Daniel Huerta, Christian Noriega
  • Landscape Design: Entorno
  • Construction: Cabrera & Asociados
  • Surface: 220 m2, 2,370 sqf


PEAK House in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

Monday, January 15th, 2018

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

This home is located in the old town area of eastern Tokyo, where the atmosphere of an industrial district still lingers. The client, who works at a large advertising agency, and his wife purchased the building site in an area where they had lived in for some years. Their primary request with regard to the design was that the house have a courtyard.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd
  • Project: PEAK House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Masaki Structure Laboratory (Kenta Masaki)
  • Site Area: 89.30m2
  • Total Floor Area: 143.95m2
  • Design Period: July 2015 – September 2016
  • Construction Period: November 2016 – August 2017
  • Date of Completion: August 2017


Apt monteverde in Rome, Italy by MOHAMED KEILANI ARCHITECTS

Monday, January 15th, 2018


The apartment, part of a nineteenth century building situated in the Roman neighborhood of Monteverde, is articulated by the presence of a sculptural volume functioning like a filter, staircase and container.

Exploiting the skylight, a vertical connection was made with the rooftop using a wireframe stairway, created by design and with the additional task of connecting the living room with the kitchen, filtering the two areas with a glass sliding door.

Image Courtesy © Luisa Carcavale

  • Project: Apt monteverde
  • Location: Viale Aurelio Saffi, Rome, Italy
  • Photography: Luisa Carcavale
  • Architect Collaborators: CLAUDIA FAMIGLIETTI
  • Area: 95 m2
  • Year: 2017


Ski Vest in Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Monday, January 15th, 2018

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

The new high quality housing project in Ski Vest will offer innovative apartments sheltered in a green new neighborhood in Ski Vest, Norway. On the site of a former military camp, the residential building will band together with the adjacent historical landscape and built environment of buildings from the 1890s in an attractive and humble manner. Through the conscious use of qualitative and location-oriented architecture, the project will reinforce and develop the inherent identity of the site.

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter


Old Orchard in East Hampton, New York by Blaze Makoid Architecture

Monday, January 15th, 2018

Article source: Blaze Makoid Architecture

One year after purchasing Old Orchard, the homeowners brought on Blaze Makoid to give the residence a complete redo. The original structure was configured as a linear, single story, glass and metal box with grade carved down to basement level at both ends. This provided below-grade access to a garage at one end and a small courtyard for two lower level bedrooms at the other.

Image Courtesy © Joshua McHugh


Kiah House in Fitzroy North, Australia by Austin Maynard Architects

Monday, January 15th, 2018

Article source: Austin Maynard Architects

Kiah House is an addition to a weatherboard cottage in North Fitzroy, Melbourne. The extension comprises two separate pieces of architecture, the master bedroom ‘haven’ – which sits beside the original house extending to the northern boundary, and the separate office poised above. The original Victorian-era house, built in 1927, has been respectfully restored and updated with a new kitchen and bathroom.

Image Courtesy © tess kelly

  • Architects: Austin Maynard Architects
  • Project: Kiah House
  • Location: Fitzroy North, Australia
  • Photography: tess kelly, Rahul Prasad
  • Builder: CBD Contracting
  • Engineer: R Bliem & Associates
  • Mural: Seb Humphreys – Order 55
  • Landscape Design: Damon Fuhrer Lanscapes


A+M Residence in Sardis, Mississippi by archimania

Monday, January 15th, 2018

Article source: archimania 

An active couple wanted a simple and clean, yet tough and durable, retirement home. Sited in a cattle pasture in rural Mississippi, this house is a retreat for an active couple to escape busy city life. Appreciating the simple agrarian structures of the region, the clients requested a house that was simple and clean, yet tough and durable. The owners are avid chefs and enjoy outdoor activities like cooking, biking, swimming and dining. A linear bar forms the primary body of the house with its proportions intentionally exaggerated to create a long line when viewed from a distance. The simple form of the shed profile creates a gable when combined with the projection to the rear which frames the pool.

Image Courtesy © Hank Mardukas Photography

  • Architects: archimania
  • Project: A+M Residence
  • Location: Sardis, Mississippi, USA
  • Photography: Hank Mardukas Photography
  • General Contractor: Oak Rivers Fine Homes
  • Consultants: Chad Stewart & Associates, Inc.
  • Construction Cost: $905,200 or $172/sf
  • Square Footage: 5,275


Diopter residence in Attiki, Greece by

Monday, January 15th, 2018

Article source:

Designed to assure the privacy of its residents, this house could be described as a bunker, massive, imposing and seclusive. A child, though, would say that it is nothing other than the head of a robot! Depending on the background of each individual, it encompasses different meanings. Actually most locals consider it unpleasant to say the least! It’s just a matter of perspective.

Image Courtesy ©


Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise