Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

“House in Hanekita” in Okazaki, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates 

It is the plan for a double family home in a tranquil residential area. My interest is in how the connection between the individual residence and surrounding public area is reflected to the house plan. In this house’s case there was a park adjacent to the north border of the site, so I wanted to put emphasis on the relationship between the house and the park as an everyday playground for children as well as a borrowing landscape for the house. So I put the opening with sliding doors on the north face of the building to secure the continuity of the traffic line and the view, while setting up a wider entrance and level difference so that the residents can enjoy hanami (Cherry blossom viewing) in spring from the interior of the house. In addition, the exterior environment is gradually connected to the interior through buffering spaces of the earthen-floor entrance on the north and the private garden on the south. Two households are separated by the volume housing staircase room and storage between east and west, marked off flexibly by sliding doors set on the south side between two households. These doors are often opened during the daytime, making the entire floor a mobile playground where children can freely run around across the households.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House in Hanekita
  • Location: Okazaki, Aichi Japan
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Maruhei construction Ltd
  • Site Area: 176.47m2
  • Built Area: 92.09m2
  • Total Floor Area: 149.05m2
  • Interior Materials: paint finish, Lauan plywood
  • Design time: November, 2012 – July, 2013

(more…)

Red Cross Volunteer House in Copenhagen, Denmark by COBE

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: COBE

Today, a new iconic Volunteer House for the Danish Red Cross is being unveiled. The building is designed by Danish architects COBE in collaboration with PK3 landscape architects and Søren Jensen engineers.

Image Courtesy © COBE

Image Courtesy © COBE

  • Architects: COBE
  • Project: Red Cross Volunteer House
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Danish Red Cross – donated by the A. P. Møller Foundation
  • Engineers: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma (Søren Jensen Consulting Engineer)
  • Landscape architects: PK3
  • Program: Volunteer House – exhibition and workshop spaces, incident rooms, conference rooms and café area
  • Size: 750 m2 (8073 ft2)
  • Status: 1st prize in competition in 2013, completed early 2016

(more…)

SS House in Mexico by Código Z

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Código Z 

Inside one of the most glamorous areas of Mexico City, Casa SS was developed.

The façade will call your attention with different and contrasting volumes: some made from wood lattices, others in natural stone, and solid colors with playful windows that will invite you to come in and admire the whole project.

Image Courtesy © Marcela de la Fuente Silva

Image Courtesy © Marcela de la Fuente Silva

  • Architects: Código Z Javier Zarazúa Tanaka + Erika Sedeño
  • Project: SS House
  • Location: Mexico
  • Photography: Marcela de la Fuente Silva
  • Design Team: Juan Antonio Flores, José Carlos Montaño
  • Structural Design: Palacios Ingeniería & Concepto, Jaime Palacios
  • Electrical facilities: ICESA, Nicolás Mejía
  • Conditioning air: Segha Instalaciones, Ricardo Vadillo
  • Constructor: David Fernández, Ricardo Cruz
  • Area: 6,781 square feet

(more…)

Rumah Bidang in Jakarta, Indonesia by Raul Renanda Design

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Raul Renanda Design

This is a house where tropical meets modern style in Jakarta. The house sits on the flat 1500 sqm land in a residential area. The house consists of two zones; the main zone is the house and the other is a pavilion, both face a large swimming pool.

Image Courtesy © Raul Renanda

Image Courtesy © Raul Renanda

  • Architects: Raul Renanda Design
  • Project: Rumah Bidang in Jakarta
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Design Team: PranaPrawidya, Ari Wibowo, Suyoto, Subagio, Ratno, Suryanto
  • Area: 850sq.m
  • Year: 2014

(more…)

C house in Timișoara, Romania by Parasite Studio

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Parasite Studio

The house is situated in one of Timisoara’s marginal neighborhoods, in a recently constructed zone – heterogeneous in terms of volumes, their alignment and colours. Thus, we proposed a simple black and white volume.

The chosen volume serves a double purpose: emphasizing the building in the given context and concealing the interior and exterior private space from the street.

Image Courtesy © Wenczel Attila

Image Courtesy © Wenczel Attila

  • Architects: Parasite Studio
  • Project: C house
  • Location: Timișoara, Romania
  • Photography: Wenczel Attila
  • Collaborators: Ianko Norbert
  • Structural Engineering: Lannert Cristian, LBS Plancronstruct
  • Electrical Engineering: Valea Adrian, Electric Eye
  • Year: 2014
  • Area: 530 sqm

(more…)

THE CORTEN HOUSE in Kontich, Belgium by DMOA architecten

Thursday, November 6th, 2014

Article source: DMOA architecten

In this house in the suburbs of Antwerp, weathering steel lamellae are in command. Inside as well as outside they define the spaces, they mark out the boundaries where needed and open again when suited. They glow in the rusty evening sun and give a twinkling show of shadows. They embrace and protect the environment of the residents of this extraordinary house. You can feel them everywhere.

Image Courtesy © Luc Roymans

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architecten
  • Project: THE CORTEN HOUSE
  • Location: Kontich (Antwerp), Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Manufacturers: Corten steel cladding (lamellae): Hein’s solutions, Sint Pieters Leeuw, Belgium, Main Contractor building: UVW bouw, Boortmeerbeek, Belgium
  • Interior contractor: Vleugels, Westerlo, Belgium
  • Materials: Cladding: Corten Steel (weathering steel), Glass: Saint Gobain Glass, Windows: Reynaers aluminium, Briques supporting walls: Wienerberger
  • Interior materials: Cabinets in oak, dark painted, Kitchen in Corian and silestone, Flooring in dark oak, Flooring rooms children: Bolon textile flooring, Bathrooms: Mortex (Beal)
  • Area: 540 sqm
  • Finished: 2013
  • Address: private

(more…)

RAMDAM – AU BON COIN in canal, Paris by Atelier ramdam architects

Thursday, November 6th, 2014

Article source: Atelier ramdam architects

In 2011, RAMDAM was approached by SCI «Au Bon Coin» for the redevelopment of a small occupied building, situated on the banks of the Saint-Denis canal. This early 20th century building, an emblematic canal-side structure, used to be home to the lockkeepers’ café, Au Bon Coin, famed for featuring in a Robert Doisneau photograph.

Image Courtesy © Michèle Constantini

Image Courtesy © Michèle Constantini

  • Architects: Atelier ramdam architects
  • Project: RAMDAM – AU BON COIN
  • Location: Saint-Denis (93), canal, Paris
  • Photography: Michèle Constantini
  • Mission: complète type Loi MOP + OPC
  • Client: SCI «AU BON COIN»
  • Engineering consultants: Bureau Thermidor / IcTEC
  • Area: 201 m2 SHAB
  • Cost: 400 000 € HT
  • Calendar: 2011-2014
  • Materials and techniques used: non-treated wood (Douglas fir for the structure and larch for the cladding), cellulose wadding and wood fibre for insulation, Fermacell dry screed, hydro-gumming of the existing brick, re-pointing and lime coating.
  • Systems: district heating and ECS gas production, humidity controlled ventilation

(more…)

Leaning House in Chungpyong, S. Korea by PRAUD

Thursday, November 6th, 2014

Article source: PRAUD

The site is close to the Chungpyong Lake and has hilly mountain on the back and view towards to the lake in front. As most of sites on hills in Korea, Leaning House site also has a mismatch between topography and orientation. Therefore, one of the first things to solve was the siting of the house in the position where it can have southern sunlight as well as view towards the lake. The southern part of the program box is lifted up so that the house can get enough sunlight from the South while the house itself orients to the East following the topography of the site. By lifting the box up, a new space was gained where Glass Box for family room can be inserted.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: PRAUD
  • Project: Leaning House
  • Location: Chungpyong, S. Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Principal in Charge: Dongwoo Yim, Rafael Luna
  • Local Architect: SJAI
  • Landscape: Changbok Yim, PRAUD
  • Lighting Design: Changbok Yim, PRAUD
  • Site Area: 482 m2
  • Built Area: 96 m2
  • Floor Area: 127 m2
  • Material: Zinc, IPE wood

(more…)

Casa LA in México by Elías Rizo Arquitectos

Thursday, November 6th, 2014

Article source: Elías Rizo Arquitectos

Casa LA was born out of an especially fruitful relationship with the client. Thorough communication was established from the beginning and we were granted complete trust to translate their needs into space.

Image Courtesy © Marcos García

Image Courtesy © Marcos García

  • Architects: Elías Rizo Arquitectos, Elías Rizo Suárez, Alejandro Rizo Suárez
  • Project: Casa LA
  • Location: México
  • Photography: Marcos García
  • Collaborators: Jenny Mora, Paola Hernández, Alma Osnaya, Jenny Camarena, Gabriela Chávez, Roberto Contreras, Rigo González, Carlos Miramontes, Daniela Valdez, Maripily Roel, Diana Reséndiz, Rodrigo Ortega
  • Interior Design: Kárima Dipp
  • Year finished: 2014
  • Area: 933 m2

(more…)

Casa dos Caseiros – Quinta da Boavista in Mesão Frio, Portugal by SAMF Arquitectos

Thursday, November 6th, 2014

Article source: SAMF Arquitectos

This small house is at the entrance of Quinta da Boavista, Mesão Frio in the Douro Valley, set in a dramatic landscape transformed by man over the centuries to produce wine. It houses the caretaker and is the first phase of an intervention that will expand and refurbish the existing buildings for agriculture and tourism.

Image Courtesy © José Campos

Image Courtesy © José Campos

  • Architects: SAMF Arquitectos
  • Project: Casa dos Caseiros – Quinta da Boavista
  • Location: Mesão Frio, Portugal
  • Photography: José Campos
  • Area of the Property: 63 037m2
  • Area of Construction: 70.4m2
  • Construction: 2013-2014
  • Colaboration: Marta Lourenço

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy