Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Westport River House in Massachusetts by Ruhl Walker Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ruhl Walker Architects

Built on a gentle slope on the Westport River, less than a mile from the coast in southeastern Massachusetts is an unabashedly modern glass house designed for a well known Cambridge general contractor and his wife. Mature oaks and cedars define the property edges and frame dramatic sunset and island views. The architecture expresses the owners’ gregarious way of life, and accommodates their passions for cooking and entertaining their large group of devoted friends.

Image Courtesy © Nat Rea

Image Courtesy © Nat Rea

  • Architects: Ruhl Walker Architects
  • Project: Westport River House
  • Location: Massachusetts, US
  • Photography: Peter Vanderwarker, Nat Rea
  • Software used: Sketchup, Autodesk Autocad
  • Landscape Design: Reed Hilderbrand
  • Interior Design: Diane Cramphin
  • Size: 3000 SFCONDITIONED SPACE
  • Completion:2011

(more…)

Casa Narigua in El Jonuco, Mexico by P+0 architecture

Thursday, April 9th, 2015

Article source: P+0 architecture

We find Narigua House in “El Jonuco” a beautiful place where we enjoy from 360º of spectacular views. This mountain-enclosed neighborhood reminds us of numerous mexican towns where tall mountains limit the valley where its inhabitants settle.

Here, its residents live alongside with the typical vegetation and wildlife found in northern México.

Image Courtesy © P+0 architecture

Image Courtesy © P+0 architecture

  • Architects: P+0 architecture (David Pedroza Castañeda)
  • Project: Casa Narigua
  • Location: El Jonuco, Mexico
  • Project: May 2011- September 2013
  • Area: 7875 sqm
  • Construction: Paralelo. Arturo Barbosa, Hyaell Briones, Beatriz Chavez.
  • Structural Engineering: Emilio Gonzalez Saucedo
  • Construction supervision phase 1: Punto 3. Jesus González, Diego Gonzalez.
  • Collaborators interior design: Adriana Guisa, Oswaldo Salazar (more…)

The house on the house in Trofarello, Torino by Raimondo Guidacci

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Raimondo Guidacci

This project involves the extension of a detached house at Trofarello, in a zone characterized by the presence of  many detached houses within small lots.

At the old pitched roof was build a new volume intended to contain a bedroom and a small bathroom.

Image Courtesy © Beppe Giardino

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Raimondo Guidacci
  • Project: The house on the house
  • Location: Trofarello, Torino
  • Photography: Beppe Giardino
  • Collaborator: Giancarlo Ambu
  • Clients: Lino e Giulia
  • Area: 30 sqm. surface extension
  • Year: 2013 project, 2014 construction

(more…)

Vipp seeks shelter by VIPP

Thursday, April 9th, 2015

Article source: VIPP

Vipp is up-scaling its classic accessories and recent kitchen and bathroom modules to build shelters. The driving ambition of the Danish company means that you can now match your kitchen and its accessories to your nature retreat. The result is a modern escape, powerful in its simplicity yet packed with exquisitely conceived details.

Image Courtesy © Vipp

Image Courtesy © Vipp

Architects: VIPP
Project: Vipp seeks shelter (more…)

Hudson Woods in New York by Lang Architecture

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Lang Architecture

Encompassing 131 acres of lush Catskills forest, Lang Architecture’s Hudson Woods features 26 architect-designed dwellings meticulously crafted from locally-sourced, sustainable materials. The two-story, 2,800-square-foot model residence is private yet welcoming, with generous spaces for living and entertaining, and distinctive wood details throughout.

Image Courtesy © Deborah DeGraffenreid

Image Courtesy © Deborah DeGraffenreid

  • Architects: Lang Architecture
  • Project: Hudson Woods
  • Location: New York, USA
  • Photography: Deborah DeGraffenreid

(more…)

Myrto House by Vakis Associates

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Vakis Associates

This is an exercise to make this two storey building appear as a single storey by placing the first floor on top of a ground floor stone plinth on the street side, hiding all ground floor activities. At the same time extensive shaded glazing on the garden and pool side is creating a horizontal void directly connecting and unifying the indoors with the outdoors. The combination of the heavy stone base and the continuous glazing makes the curved concrete structure on the first floor appear to be floating. The elevated site has unobstructed views to the Pentedaktylos mountains during the day and the lights of Nicosia town at night. The open space between the guest bedroom and living room creates a sheltered outdoor sitting area with an open fire. The plan is linear and all rooms share the same stunning views.

Image Courtesy © Vakis Associates

Image Courtesy © Vakis Associates

(more…)

E&M House in Misiones, Argentina by Módulo 3 arquitectura

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Módulo 3 arquitectura

E&M house is located in a private neighborhood in Posadas city, Misiones, Argentina.

The surface of the house measures 150m2 covered, with living room with kitchen downstairs and 2 bedroom, 1 suite, 1 wc and laundry with tender upstairs.

Also had expansive deck surfaces, barbecue grill and gallery ascending to 220m2 all together

It’s made of masonry and concrete together with large windows. The cover is of galvanized sheet.

Image Courtesy © Módulo 3 arquitectura

Image Courtesy © Módulo 3 arquitectura

  • Architects: Módulo 3 arquitectura
  • Project: E&M House
  • Location: Posadas, Misiones, Argentina
  •  Software used: Lumion, Artlantis.
  • Area: 220 m2
  • Year of project: 2014
  • Year of Construction: 2015 (execution)

(more…)

S. G. House in Oliveira de Azeméis, Portugal by Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

The house consists of two structures, perpendicular to each other, and a third one serving the swimming pool.

Due to its volume this house seems to have two floors, but it is, in fact, distributed almost exclusively in one. The structure of the living rooms, with a double height ceiling, which also houses the study and the gallery located on the first floor, grants it another volume dimension.

Image Courtesy © Manuel Aguiar

Image Courtesy © Manuel Aguiar

  • Architects: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa
  • Project: S. G. House
  • Location: Macieira / Oliveira de Azeméis, Portugal
  • Architect Team: José António Lopes da Costa and Tiago Meireles
  • Photography: Manuel Aguiar
  • Engineering: 
    • Structures: Eng. Ricardo Costa
    • Water Network and Drainage: Eng. Ricardo Costa
    • Electrical: Eng. Vítor Almeida
  • Building Date: 2006-2009
  • Project Date: 2004

(more…)

DLS | C. House in Atri (TE), Italy by OFFICINA DI ARCHITETTURA

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: OFFICINA DI ARCHITETTURA

The subject of complete renovation in historic context here is  declined in a modern interpretation of the existing architectural  and typical past element. They are made ​​all “cassettonature” in lightweight materials such as plasterboard, reinventing the ceilings concept as a principle feature spaces always creating new perspectives on the chain-linked volumes, typical of historic buildings. Even the floors are treated to propose “tile-carpet” as well as for the walls, through colored backgrounds with geometrical pattern has been repeated on the wallpaper. Then through a process of abstraction and synthesis, using eco-friendly techniques and materials with low environmental impact, was made a general layer directly overlaid on existing surfaces, respecting features and peculiarities.

Image Courtesy © OFFICINA DI ARCHITETTURA

Image Courtesy © OFFICINA DI ARCHITETTURA

  • Architects: OFFICINA DI ARCHITETTURA
  • Project: DLS | C. House
  • Location: Atri (TE), Italy
  • Design Team: Officina di Architettura
  • Client: Confidential
  • Type: Housing
  • Year: 2011
  • Status: Completed

(more…)

House Wago in Shizuoka, Japan by msd-office

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: msd-office

This residence stands in the suburbs of Hamamatsu, and was designed for a young couple with children. The building consists of a two stories high rectangular box with a meter deep balcony, which functions both as a semi-outdoor corridor connecting the rooms on the upper floor, and as a roof over the ground floor entrance porch and veranda. The 10m wide horizontal opening on the balcony wall made structurally free by use of cantilever, gives character to the outer appearance of the building. The building is situated on the northern side of an irregularly shaped land plot. In the double-height ceiling LDK, the large opening creates a sense of unity with the yard on the southern side, in addition to “borrowing” the forest on the south-western wide as part of the scenery. The open interior space was designed by extending dynamically both in the horizontal and the vertical direction.

Image Courtesy © msd-office

Image Courtesy © msd-office

  • Architects: msd-office
  • Project: House Wago
  • Location: Hamamatsu, Shizuoka, Japan
  • Architect Team: Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy