Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House in Kamisawa, Japan by Tato Architects

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Tato Architects

This building is a reconfiguration of a traditional Japanese wooden house. Its wooden frames were exposed after the removal of unnecessary parts. Only by inserting curved walls into it, spatial functions were created. A similar challenge was experienced in the process of designing “Hut with the Arc Wall”, a public toilet in Shodoshima. There, space was defined by a 9mm steel curved wall, which was built under the wooden roof structure by reference to traditional soy sauce factories in that area. An inspiration from cedar barrels of say source was formalized in the curved wall, which showed an aesthetic of self- supporting structure. The only thing to be regrettable was newly built wooden frames. Ideally, it should have been moved from an old house around that area and rebuilt in a new place, but the required tight schedule didn’t allow us to spend time to look for a suitable existing building. However, since then, we have seen it as a distinctive potential for reconfigurations to divide space with curved walls, which is not related to the outer structure.

Image Courtesy © ShinkenchikuSha

Image Courtesy © ShinkenchikuSha

  • Architects: Tato Architects
  • Project: House in Kamisawa
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: ShinkenchikuSha
  • Software used: Vectorworks
  • Construction: Kyowa Techno
  • Team: Yo Shimada/Keita Kurokoshi
  • Site Area: 223.33㎡
  • Building Area: 86.57㎡ (38.76% of max 60% of coverage ratio permission)
  • Total Floor Area: 86.57㎡ (38.76% of max 200% of floor area ratio permission)
  • First floor: 86.57 ㎡

(more…)

BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND by Oppenheim Architecture+Design

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Oppenheim Architecture+Design

Harbour Island is a relaxed yet luxurious getaway perched in the surreal cerulean waters of the Atlantic edge of the Great Bahama bank. In this earnest and timeless place, the architecture for this private residence is conceived as simultaneously powerful, yet comfortable; primitive, yet innovative; casual, yet elegant; raw, yet refined. The result is a sensual and sensitive experience, reduced to its essence through the use of elemental forms and sincere materiality and detailing. The most dramatic view of the ocean is obtained towards the crest of the dunes, the location of this modest home.

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

  • Architects: Oppenheim Architecture+Design
  • Project: BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND
  • Location: Harbour Island, Bahamas
  • Architect of Record: Mark Henderson, Henderson Architects Limited
  • Date of Design: 2007 
  • Date of Completion: October 2013 
  • Scope: 2500 SF private residence. Architecture/Interior finishes
  • Constructed Area: 2,500 SF
  • Budget: $1,600,000
  • Team Credits: Chad Oppenheim, Juan Calvo, Juan Lopez, Carolina Jaimes, Jacobus Bruyning, Jose Ortez, Kevin McMorris, Robert Gallagher, Francisco Llado, Sebastian Velez and Manuel Morales.
  • Structural Engineer: Optimus Structural Design
  • Lead Contractor/ Construction Managment: TCGI Construction
  • Local Contractor: HIGGS CONSTRUCTION CO.

(more…)

GSX HOUSE by Agustí Costa Estudi de Disseny

Wednesday, May 20th, 2015

Article source: Agustí Costa Estudi de Disseny

I’m used to project housing new plant in parallel to the execution of the structure and the walls of the house. This is one of these houses and, like others, has preserved the exterior architecture. Inside, it has a very special characteristic derived from a very slow development, of the project, and then their execution on site. The result, a project completely tailored to the aspirations of customers, materials, colours and textures but, above all, a proposal that has opened a new experiences of living and forged a sincere friendship between clients and designers. The interconnected open spaces, the rigorous forms and light, are characteristic features of this house, which we also designed the garden.

Image Courtesy © David Cardelús

Image Courtesy © David Cardelús

(more…)

G House by NUCA Studio

Wednesday, May 20th, 2015

Article source: NUCA Studio

It was the owners’ lifestyle that provided the starting point in the design of this house: the family is always surrounded by relatives and friends, which implies a high degree of house occupancy every weekend, as well as many ongoing activities. The building was thus designed as a shifted, irregular volume, ensuring the existence of several “centres of interest” on each of the two levels, and, at the same time, the opening of several areas towards the outside.

Image Courtesy © NUCA Studio

Image Courtesy © NUCA Studio

  • Architects: NUCA Studio
  • Project: G House
  • Structural Engineering: Aeterna
  • Building period: 2007-2011
  • Site area: 990 mp
  • Built area: 585 mp

(more…)

PM House in Aveiro, Portugal by M2.senos

Tuesday, May 19th, 2015

Article source: M2.senos

The house is located in a residential zone of Aveiro, in the northwest town center boundary. Its surrounding environment is characterized by heterogeneity of buildings, not always with a clear identity as a whole. Although with regards to deployments and distance there is some coherence. Appealing to some appeasement, there’s a similar volumetric mimicry, keeping the typology of 4 fronts and removals to the lot boundary. Setting a visual balance between pairs contributes to an improvement of this urban quality.

Image Courtesy © ITS – Ivo Tavares Studio

Image Courtesy © ITS – Ivo Tavares Studio

  • Architects: M2.senos
  • Project: PM House
  • Location: Aveiro, Portugal
  • Photography: ITS – Ivo Tavares Studio
  • Building date(beginning): 2011
  • Building date (end): 2013
  • Project date: 2009
  • Engineering: Amadeu Carvalho (Engenheiro Civil)

(more…)

HVM HOUSE in Aveiro, Portugal by M2.senos

Sunday, May 17th, 2015

Article source: M2.senos

The house is located in a residential area near to the University of Aveiro.

In order to approach the formal language of the university the volume is discreet and compact, coated with a brick façade witch gives it a visual balance and supports the integration into the surrounding.

Image Courtesy © ITS – Ivo Tavares Studio

Image Courtesy © ITS – Ivo Tavares Studio

  • Architects: M2.senos
  • Project: HVM HOUSE
  • Location: Aveiro, Portugal
  • Photography: ITS – Ivo Tavares Studio
  • Authors: M2.senos (Ricardo Senos, Sofia Senos)
  • Building (begining): 2010
  • Building (end): 2012
  • Project: 2009
  • Engineering: Mário Castro (Engenheiro Civil)

(more…)

Finlandia Housing building in Barcelona, Spain by Lluis Corbella Architecture&Design

Sunday, May 17th, 2015

Article source: Lluis Corbella Architecture&Design

Two couple friends entrusted us the design of their homes after we win a private a competition, restricted to four architecture teams, in 2009.
The idea was simple: build two homes on a site between two buildings who had been acquired in the district of Sants, in Barcelona, and that had been object of previous projects already outdated due to the economic crisis.

Image Courtesy © Eva Cotman, Marion Detuncq

Image Courtesy © Eva Cotman, Marion Detuncq

  • Architects: Lluis Corbella Architecture&Design
  • Project: Finlandia Housing building
  • Location: Sants District. Barcelona
  • Photography: Eva Cotman, Marion Detuncq
  • Year: 2009/2013
  • Collaborators: Eva Cotman, Marion Detuncq, Wilson Melo
  • Engineering: Nolac structural consultants
  • Main Contractors: Dorseran sl
  • Sustainable engineering: Sud Energies Renovables sl.

(more…)

Scarlet Terre in Seoul, South Korea by Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.

Saturday, May 16th, 2015

Article source: Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.

This house, located in the residential area of Seongbuk-dong to the north of the old fortress at the edge of Mt. Bukak, looks over Seoul as if gazing straight at the downtown district.
In the row of high-walled houses on the northeastern slope, the walls of ‘Scarlett Terre’ are unified with its central structure, defining a boundary for the ground while providing a view to pedestrians.

Image Courtesy © Seunghoon Yum

Image Courtesy © Seunghoon Yum

  • Architects: Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.
  • Project: Scarlet Terre
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Seunghoon Yum
  • Site Area: 807§³
  • Building area: 218§³
  • Building scope: B1, 2F
  • Finishing: Finishing limestone horned C-black
  • Design period: 2005.1 – 200.5 11
  • Construction period: 2005. 11 – 2007. 2

(more…)

“House with four houses” in Portugal by Prod architecture & design

Friday, May 15th, 2015

Article source: Prod architecture & design

This holiday house for a family of four is located in the north of Portugal. It’s shape is defined by the same number of individual volumes.They have similar dimensions but distinct orientations. Three of the volumes are orthogonally organized around a core, whilst a fourth rotates to match the direction of an existing neighbouring building. The proximity between the two constructions led to a desired dialogue. The modest dimensions of the existing building determined the scale of the house while the vernacular identity influenced its layout. Each volume has a two slope roof. Besides emphasizing its individuality it enabled to increase the plasticity of the composition.

Image Courtesy © Joao Morgado - Architectural Photography

Image Courtesy © Joao Morgado – Architectural Photography

  • Architects: Prod architecture & design
  • Project: “House with four houses”
  • Location: Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography
  • Software used: Archicad

(more…)

S. Victor Lofts in Porto, Portugal by A2OFFICE

Wednesday, May 13th, 2015

Article source: A2OFFICE

This project presents a rehabilitation of an 19th century old building with an unusual triangle-shaped planimetry, with an deployment area of only 52m², following a housing program consisting of 4 lofts in open space.

This condition has determined much of the interior spatial organization solution, where a new staircase plays a major role.

The facade colors have been restored, with new frames. The wooden structure of the floors was maintained and strengthened.

Upstairs, the original volumetry of the building was restored, revealing a small terrace that crowns the intervention.

Image Courtesy © AL.MA

Image Courtesy © AL.MA

  • Architects: A2OFFICE
  • Project: S. Victor Lofts
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: AL.MA
  • Architecture and Coordination: Alberto Dias Ribeiro
  • Collaboration (Previous Study): Ana Fareleira
  • Year: 2013 – 2015
  • General Contractor: Paulo Bessa, Lda.
  • Construction Management: AZU

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy