Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

EPILPSY RESIDENTIAL CARE HOME in Dommartin-lès-Toul, France by ATELIER MARTEL

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: ATELIER MARTEL

The site is located between pastures and activity areas in the semi-urban fringe located at the outskirts of the small town of Dommartin-lès-Toul. It extends on a gentle slope in front of the parking of the former American hospital and opens up to the panorama of the Moselle valley.

The value system based on which historical cities have been built has been substituted by the logic of traffic flow and lower cost. And even if it is unable to produce any urban quality, the so called “activity area” continues to be, most of the time, the place of work of contemporary architects, as it is where the cities expand and develop. At the same time, these unrestrained city fringes represent a source of imagination for the architects, a comparator, a particular landscape, extremely contemporary, hence fascinating, and therefore; able to convey emotions and memories.

Image Courtesy © Mayanna von Ledebur

  • Architects: ATELIER MARTEL
  • Project: EPILPSY RESIDENTIAL CARE HOME
  • Location: Dommartin-lès-Toul, 54200, France
  • Photography: Mayanna von Ledebur
  • General contractor: O.H.S. de Lorraine
  • Project manager: atelier Martel; BET Egis Bâtiments
  • Mis¬sion: Base + OPC et SSI
  • Artistic collaboration: Mayanna von Ledebur
  • Structural work: PEDUZZI BATIMENT
  • Exterior joinery: WUCHER
  • Interior joinery : G.V.A.
  • Area (SHAB): 3 200 m²
  • Construction cost (HT): 5,2 M€
  • Calendar: Study 2011/12, construction 2013/2015

(more…)

13 SELF-CONSTRUCTED HOMES in Palenciana, Spain by elisavalero arquitectura

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: elisavalero arquitectura

The architecture belongs to the place, which conditions it and makes it singular. The urban layout and topography, and its ensuing definition as an observation space, as well as its insertion in the landscape, the lighting conditions and the use of materials are at the root of an idea that has materialized here in a way that continues popular Andalusian traditions—white houses in a white village.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: elisavalero arquitectura (Elisa Valero Ramos)
  • Project: 13 SELF-CONSTRUCTED HOMES
  • Location: Palenciana, Córdoba, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Building Surveyor: Luis Linares Rodríguez
  • Client: Junta de Andalucía
  • Constructor: homebuilders using PROYCO S.A.
  • Constructed Surface: 1.072,06 m2
  • Project / Work: October 1999 / july 2003

(more…)

Extension of a Post-War House in Zeist, The Netherlands by Lab-S + Kraal Architecten

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Lab-S

Contrast and balance in the same renovation project

A timber clad extension creates a new relationship between a brick semi-detached house and its green surrounding.

Kraal Architecten and Lab-S have joined forces for the renovation of a semi-detached house in Zeist, the Netherlands. The project consists of a large interior transformation with a total new layout and a new addition at the back of the original house.

Image Courtesy © Ed van Rijswijk

(more…)

Mornington Beach Houses in Victoria, Australia by Habitech Systems

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Habitech Systems 

This project on the Mornington foreshore creates two double storey houses on a lot facing Mills Beach and bordering the mouth of Tanti Creek with full utilisation of Habitech’s panel system.

Situated near Melbourne in the Victorian town of Mornington, the brief to design two beach houses was primarily driven by the opportunity to create living spaces with extensive northern views over Port Phillip Bay, and both the opportunities and limitations of its creek side location. One house has been designed for our clients to live in, with the second house being offered for sale upon completion.

Image Courtesy © Habitech Systems

  • Architects: Habitech Systems
  • Project: Mornington Beach Houses
  • Location: Victoria, Australia

(more…)

Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps by Philipp Kammerer Architekt

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Philipp Kammerer Architekt

In the project the attic apartment of an apartment house was expanded by an additional room. The apartment is conformed over 2 floors. On the upper floor there are the living-room and the kitchen, on the lower the bedrooms.

Due to the client’s whish that the  extension should meet several uses, this expansion was consciously left without precise function.

Image Courtesy © Philipp Kammerer Architekt

  • Architects: Philipp Kammerer Architekt
  • Project: Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps
  • Location: Italian Alps, Italy

(more…)

House in Tsubaki, Japan by PANDA – Person and Architecture

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: PANDA – Person and Architecture

The site is located in a residential district, which is easily accessible from a principal road. It is a so-called “flagpole-shaped site”, meaning that the rectangular site is located at some distance from the public road and linked to it by a long and narrow path. The site is surrounded by two-story and three- story buildings on the four sides. The client requested an indoor garage so that he can enjoy looking at his beloved car from living room and also an inclined roof with solar panels.

Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: PANDA – Person and Architecture (Kozo Yamamoto, Shinji Ikeda)
  • Project: House in Tsubaki
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Contractor: AZ Construction
  • Total Floor Area:94.81 sqm
  • Building Area:94.81sqm
  • Year:2014

(more…)

The Wood Duck in Québec, Canada by L’Abri

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: L’Abri

The Wood Duck is L’Abri’s first built house design. A simple concept, rational plan and traditional methods of construction were put forward to simplify the construction of the project, self-build by a young carpenter with a modest budget. The architecture is humble : the little wood volume recedes in the landscape.

This little house was drawn for a young carpenter wishing to self-build his first home in Bolton, in the Eastern Townships of Quebec.

Image Courtesy © L’Abri

  • Architects: L’Abri
  • Project: The Wood Duck
  • Location: Québec, Canada
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

House Rheder II in Brakel, Germany by Falkenberg Innenarchitektur

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: v2com

“In a time of excess we have built a house that makes the essentials tangible,” says the client.

The house has become a place of retreat, a building that deliberately withdraws and allows the surrounding landscape to present itself to the full. Over the softly rushing waters of the stream, with a wide view into the green East-Westphalian landscape, the stress and hustle and bustle of everyday life is quickly forgotten.

View from Rheder country park, Image Courtesy © Reimund Braun

  • Architects: Falkenberg Innenarchitektur
  • Project: House Rheder II
  • Location: Rheder, North Rhine-Westphalia, Germany
  • Photography: Reimund Braun, Thomas Mayer
  • Project Completion: 2015

(more…)

Estrade Residence in Saint-Adolphe-d’Howard, Canada by MU Architecture

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: v2com

Located in the verdant Laurentians in Quebec, the Estrade Residence reveals itself discretely on the shores of Lac de la Cabane in St-Adolphe d’Howard.

It is by studying the steep and rocky topography of the place that MU Architecture decided to highlight the peculiarities of this site with an adapted and captivating architectural intervention. The first objective was to design a house in total harmony with its environment.

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

  • Architects: MU Architecture
  • Project: Estrade Residence
  • Location: St-Adolphe d’Howard, Quebec, Canada
  • Photography: Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo)
  • Project team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Jean-Philippe Bellemare, Pierre-Alexandre Rhéaume, Floriane Deléglise
  • Contractor: Paul Lalonde et fils
  • Project Area: 3600 sq.ft
  • Construction: Décembre 2015

(more…)

Cascade House in Hampstead, London by PATALAB Architecture

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: PATALAB Architecture

Transformed into a vessel of natural light.

Situated in the heart of Hampstead Village, our proposal for this once rambling 18th century listed building was developed with local conservation authorities to respect the picturesque setting of the High Street and Perrin’s Court. As a result the external appearance harmonises with the historic setting, whereas the interior by contrast enabled us to design a series of bright and contemporary spaces enhanced with bespoke joinery and panelling.

Image Courtesy © Lyndon Douglas

  • Architects: PATALAB Architecture
  • Project: Cascade House
  • Location: Hampstead High Street, London
  • Photography: Lyndon Douglas
  • Heritage: Grade II listed
  • Project Date: 2012 – 2014
  • Status: Built

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy