Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Happy Valley Residence in Hong Kong by Lim + Lu

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: Lim + Lu 

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Image Courtesy © Nirut Benjabanpot

  • Architects: Lim + Lu
  • Project: Happy Valley Residence
  • Location: Hong Kong
  • Photography: Nirut Benjabanpot

(more…)

Fleinvær Refugium in GildeskŒl, Norway by TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects

Saturday, July 22nd, 2017

Article source: TYIN tegnestue Architects

A dream of the worldÕs most beautiful workspace

Three years ago HŒvard Lund stood in the office of TYIN Tegnestue. The musician from GildeskŒl presented a vision of creating the worldÕs most beautiful workspace on the isle of Fleinv¾r outside Bod¿, in the northernmost parts of Norway. The workspace would be a place where musicians, artists and other creative souls could rent rooms for shorter or longer timespans. The small isle offers a secluded working environment in an area of awe-inspiring natural beauty, surrounded on all sides by wild sea.

Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects (Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson)
  • Project: Fleinvær Refugium
  • Location: Fleinv¾r, GildeskŒl Kommune, Norway
  • Photography: Pasi Aalto
  • Software used: SketchUp
  • Client: HŒvard Lund
  • Professionals: Hanmo (welding), T¿mrer Stangvik (carpentry), Andrew Devine (carpentry), Ruben Stranger (carpentry), Harboe Leganger (engineer)
  • Students: Annika Persch Andersen, Simen Aas, Thea Hougsrud Andreassen, Edouard Bernard, Camille Boudeweel, Claudia Calvet Gomez, Steinar Hillers¿y Dyvik, Sophie Galarneau, William Gibson, Henrik Pfeiffer, Elise Aunet Tyldum, Espen Strandmyr Eide, Aurora Sch¿nfeldt Larsen, Kim Stroh, Erik Hadin, Anna van der Zwaag, Sara Lipinska, Harald Seljes¾ter, Tuva Andersen, Julia Kolacz, Mats Heggern¾s, Anne-Margrethe Lothe, Ulrikke Sch¿nfeldt, Anette Morvik Roberstad, Fredrik Asplin, Jan Fredrik Holmestrand, Alberto Reques, Sara Kamilla, Wik Edwina Brisbane, Adrian Aress¿nn Norwich, James Dugdale, Marek Lepiochin, Odin Ardach, Marie Norum, Tyra Mathilde Marsteng, Theodor Braat¿y, Jana Mentges, Simone Marusi, Pilou Passard, Quentin Desveaux, Rahel Haas, Ninni Westerholm, Ambra Aliraj, Sebastiˆ Mercadal, Ingrid Stenvik Larsen, Anna Maragno, Martin Boullay, Eirik SkŒrdalsmo, Even Egholm Fuglestad, Matilde Sundquist, Silva Marie Eikaas, Elisabeth Zachries, Beno”t Perrier, Martin Barrre, Julie Huseby, Agathe Ledoux, Ossian Quigley Berg, Roger Escorihuela, Emmanuel Banda
  • Workshop teachers: Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson, Carla Carvalho, Pasi Aalto, Kata Palicz
  • Cost: 6.000.000 NOK
  • Area: 123 m2
  • Building period: May 2013 – January 2017

(more…)

FL014 – “X” in Dalsland, Sweden by Förstberg Ling AB

Friday, July 21st, 2017

Article source: Förstberg Ling AB

”X” is our entry to a competition for a new type of house for Dalsland, a western region in Sweden. The central theme for the house is the double diagonal divison of the square footprint, hence the name ”X”. This X divides the house into four cardinal points and an equal number of rooms. As one moves around the X, the scenery and room change simultaneously.

Image Courtesy © Förstberg Ling AB

  • Architects: Förstberg Ling AB
  • Project: FL014 – “X” 
  • Location: Dalsland, Sweden
  • Competition entry: 2015

(more…)

Freiluft Barn Conversion in Rüegsauschachen, Switzerland by Freiluft

Friday, July 21st, 2017

Article source: Freiluft

How on earth does one come up with the idea of pouring a huge amount of concrete into an Emmental farmhouse? Certainly, one could find several practical reasons (statics, thermal storage mass or the like…). For us, the house needed something rough and immediate, something that could build up its own world in the former barn and hayloft. A concrete object now cuts through all three floors and supports the old roof. In addition to its structural qualities, it holds all the bathrooms and kitchen accommodations, as well as cabinets and storage space. Large windows open up the view into the impressive attic.

Image Courtesy © Freiluft

  • Architects: Freiluft
  • Project: Freiluft Barn Conversion
  • Location: Rüegsauschachen, Switzerland
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The House by the Trees in Ahmedabad, India by MODO Designs

Friday, July 21st, 2017

Article source: MODO Designs

The ‘House by the Trees’ is a gathering and retreat place for a Gujarati family on the outskirts of Ahmedabad set amidst the existing neem, chikoo and amla trees. The brief given was to have a spacious and open place yet addressing security concerns.

Our primary concern was to weave the house layout with the existing trees, resulting into some trees within the house courts and some trees along its edge and thus random location of existing trees defined the extents of the house.

Image Courtesy © MODO Designs

  • Architects: MODO Designs
  • Project: The House by the Trees
  • Location: Ahmedabad, India

(more…)

La Diana in Barcelona, Spain by RÄS STUDIO

Friday, July 21st, 2017

Article source: RÄS STUDIO 

La Diana is the exercise of linking visually, volumetrically and functionally two independent and alienated entities: a commercial space on the ground floor and an apartment on the first floor. The architectural strategy was based on drilling the existing slab to create a large enough opening that would activate the relationship in section between the two floors, and in which the stairs are placed.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: RÄS STUDIO
  • Project: La Diana
  • Location: Gràcia, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Architects in charge: Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró
  • Built surface: 136m2
  • Year: 2017

(more…)

Backyard House in Queensland, Australia by Joe Adsett Architects

Friday, July 21st, 2017

Article source: Joe Adsett Architects 

The ‘Great Australian Dream’ of owning a quarter acre block with a new house has become a distant memory in inner-city Brisbane, as parcels of land are shaved down repeatedly in a bid to densify the urban centre. Nestled within the urban streets of Teneriffe, a colonial Queenslander presented a charming frontage that concealed the potential for the Architect to utilise the vacant 300m2 backyard to design and build a new family home. The ‘Backyard House’ has been an opportunity to set a precedent for suburban infill development as an alternative to the prevailing trend of building apartments near railway and bus stations.

Natural materials were utilised across the elongated front elevation, Image Courtesy © Joe Adsett Architects

  • Architects: Joe Adsett Architects (Joe Adsett)
  • Project: Backyard House
  • Location: Teneriffe, Queensland, Australia 4005
  • Software used: Autodesk Revit + 3DS MAX (rendering)
  • Landscape Architect: Brisbane Landscape Architect, Beau Hilliar AILA, cactus & HILL Landscape Architecture
  • Area: 300m2
  • Completed: Late 2014

(more…)

House Spaak in Helsinki, Finland by AVARRUS Architects ltd

Friday, July 21st, 2017

Article source: AVARRUS Architects ltd

House Spaak is an exceptional building project where historical and modern wooden architecture combines. New terraced house comprises an idyllic entirety with Konstaapeli Spaak’s log house which was erected around 1730. Designed by AVARRUS Architects, these terraced apartments have a solid wood frame and natural ventilation. Whereas Spaak’s log-frame house was renovated with piety into sauna and workshops for the residents.

Image Courtesy © Ville Vappula Photography

  • Architects: AVARRUS Architects ltd
  • Project: House Spaak
  • Location: Helsinki, Finland
  • Photography: Ville Vappula Photography
  • Software used: Archicad
  • Architectural design team: Pauli Siponen, Atte Aaltonen, Niilo Ikonen
  • Lead Architects: Pauli Siponen, architect
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 450 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Compass House in Mulmur, Canada by superkül

Friday, July 21st, 2017

Article source: v2com

Compass House by Toronto-based superkül recently claimed the 2017 Architizer A+ Award (Jury Winner) in the Residential Private House (L 3,000-5,000 sq ft) category. The esteemed Architecture & Design jury was comprised of: Chris Precht, Founder, Penda; Kristian Lars Ahlmark, Partner, Schmidt Hammer Lassen; Keely Colcleugh, Director and Founder, Kilograph; Kristen Brittingham Donnelly, Partner, Studio 2X. Honouring the best architecture, spaces and products from across the globe, the A+ Awards received an astonishing 5,000 entries from over 100 countries. In the past year, Compass House has also been named an Interior Design Best of Year Award Honoree, and was recognized with an Honourable Mention in the Residential Architect Design Awards.

Landscape manipulations embed and connect the house to its site: constructed with fieldstone found on the property, low retaining walls create a foundational plinth for the house and an enhanced sectional dynamic, Image Courtesy © Ben Rahn/A-Frame Studio

  • Architects: superkül
  • Project: Compass House
  • Location: Mulmur, Canada
  • Photography: Ben Rahn/A-Frame Studio
  • Structural: Robert E. Brown and Associates Limited
  • General Contractor: Wilson Project Management
  • Square Footage: 4,300 SF
  • Project End Date: 2015

(more…)

Boma in Cape Town, South Africa by SAOTA

Thursday, July 20th, 2017

Article source: SAOTA 

Brief

“The brief was to create a home with all the spectacle of an Atlantic Seaboard showpiece but also to respond to the practical needs and complexities of family life. The thinking was towards massive open-plan and double-volume spaces and tasked zoning,” says Stefan Antoni, director and Partner at SAOTA

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA
  • Project: Boma
  • Location: Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA and Adam Letch
  • Project Team: Stefan Antoni, Bobby Hugill, Duke Williams
  • Interior Design: ARRCC and OKHA Interiors
  • Main Furniture Supplier: OKHA Interiors
  • Completion Date: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise