Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

PERGOLA in West Coast by APOLLO architects & associates

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: APOLLO architects & associates

The client asked us for a house with a sense of openness, as seen in the Case Study Houses in West Coast of the United States. The site is situated at the back of a parking lot rented out on a monthly basis, and we decided to provide no openings on the exterior facades to protect privacy. The house has a simple L-shaped plan, built around a covered entrance courtyard in the center, to decrease the construction cost. The covered courtyard, also used as an entrance approach, serves as an intermediate space between inside and outside.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

(more…)

Ecological House 3.0 in Castellón, Spain by NOEM

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: NOEM 

From the architect. A bioclimatic and technological house, built in record time with a 100% digital process. A modern and relaxing design, with 3.0 technology to automate the house from a smartphone and achieve maximum energy efficiency. What more could you ask for? The owners of this unique building wanted a digital home respectful of the environment of the Serra which they love. NOEM designed and built this modern passive house for them, and in 10 weeks finished the project.

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

  • Architects: NOEM 
  • Project: Ecological House 3.0
  • Location: Castellón de la Plana, Castellón, Spain
  • Photography: Meritxell Arjalaguer
  • Software used: Archicad 18
  • Civil Engineering: Roberto Vilar Villalba
  • Building Services: COM
  • Project Area: 96.0 m2
  • Project Year: 2014

(more…)

The DOX house (Carbon) in Pyšely Town, Czech Republic by Mjölk architekti

Saturday, January 17th, 2015

Article source: Mjölk architekti

Katka and Honza are cooking all the time. So they decided to burn their new house as well. But not from ground to top.Just only all around. Their boys are wondering around with hands full of coal looking forward for winter and making snowman. Hopefully there are some coal buttons left for snowman coat. Katka is harvesting carrots for his nose. Just tomcat with dog are sharing doghouse together. Spending long evenings trying to wake up memories for lovely and warmy flat in Prague.

Image Courtesy © BoysPlayNice

Image Courtesy © BoysPlayNice

  • Architects: Mjölk architekti
  • Project: The DOX house (Carbon)
  • Location: Pyšely, Středočeskýkraj, CZ
  • Photography: BoysPlayNice
  • Area: Quiet neighbourhood about 30 Km from Prague
  • Building company: TFH dřevěnéskeletovédomys.r.o.
  • Year: 2014

(more…)

Maison De Gaspé in Montreal, Canada by la SHED architecture

Friday, January 16th, 2015

Article source: la SHED architecture 

Located in the heart of the Villeray district, the De Gaspé House project consisted of the major renovation of an existing building that lost most of its original characteristics. The old duplex including a garage as well as a variety of annexes was transformed into a single family home for two adults and two children.

Image Courtesy © la SHED architecture

Image Courtesy © la SHED architecture

(more…)

Burke Gilman House in Seattle, Washington by Stettler Design

Thursday, January 15th, 2015

Article source: Stettler Design

Located near the Burke Gilman bike trail, a linear park that connects Seattle’s neighborhoods (former Railroad Track), this house was designed for a Seattle couple who sought to live in a highly walkable and connected community.

Image Courtesy © Dale Lang, Daniel Stettler, Paul Davis

Image Courtesy © Dale Lang, Daniel Stettler, Paul Davis

  • Architects: Stettler Design
  • Project: Burke Gilman House
  • Location: Seattle, Washington
  • Photography: Dale Lang, Daniel Stettler, Paul Davis
  • Year Built: 2012
  • Collaborators: Paul Michael Davis Design
  • Area: 2,300 sq. ft.

(more…)

House in Ávila, Spain by Claudia Olalla Gil

Wednesday, January 14th, 2015

Article source: Claudia Olalla Gil

Located at a high altitude (1200 meters above sea level), Las Navas del Marqués is characterized by cold winters and mild summers, which determine a low annual average temperature (10 ° C).

Taking advantage of the views of the valley of San Miguel coincident with the best orientation (south west), the house opens into the views and closes as much as possible to the north, avoiding energy losses.

Image Courtesy © Javier Callejas

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: Claudia Olalla Gil
  • Project: House in Ávila
  • Location: Ávila, Spain
  • Photography: Javier Callejas
  • Collaborator:Ramón Bermúdez Obregón
  • Technical Architect:Miguel Ángel Martín Melgar.
  • Structures:Alberto Sánchez.
  • Date: APRIL 2014

(more…)

Eucaliptos House in JAL, Mexico by MO+G taller de arquitectura

Wednesday, January 14th, 2015

Article source: MO+G taller de arquitectura

The project is comprised of two stages, the first of 195m2, the second of 25m2 for a total of 220m2 on a plot of 390m2, which is located within a subdivision located in to the south of the metropolitan area of the city of Guadalajara.

Image Courtesy © Fabrica de Arquitectura

Image Courtesy © Fabrica de Arquitectura

  • Architects: MO+G taller de arquitectura
  • Project: Eucaliptos House
  • Location: Tlajomulco de Zúñiga, JAL, Mexico
  • Photography: Fabrica de Arquitectura (Miguel Valverde Hernández y Helmer Murayama Caro)
  • Software used: hand drawing, AutoCad, Sketchup Pro, and Photoshop CS5.
  • Design Team: Arq. Andrés MayorgaGarcíaRulfo, Arq. Diego González Díaz Ochoa y Arq.LeopoldoOrendain Ruiz Escoto.
  • Project Area: 195.0 m2
  • Project Year: 2014

(more…)

SOMMARHUS AKENINE in Trelleborg, Sweden by Johan Sundberg

Wednesday, January 14th, 2015

Article source: Johan Sundberg

Johan Sundberg Arkitektur’s latest work is an ample, yet succinct summerhouse on Sweden’s southernmost coast. Positioned with care in the forest by the popular Beddinge Strand, the plot is situated on an embankment that formerly demarcated the coast, but has since been engulfed by the surrounding woods. The area’s languid and balmy summers are counterbalanced in winter by brisk sea winds and salty air. The building opens to the Baltic Sea in the south, while the northern side faces the forest.

Image Courtesy © Peo Olsson

Image Courtesy © Peo Olsson

  • Architects: Johan Sundberg
  • Project: SOMMARHUS AKENINE
  • Location: Beddinge strand, Trelleborg, Sweden
  • Photography: Peo Olsson
  • Building year: 2014
  • Project architects: Daniel Gerse, Max Germundsson
  • Structural engineer: Anders Sandgren, Ramböll
  • Construction: SAWI Byggnads AB in Trelleborg, Bengt Hansson
  • Interior carpenters: Malmö kök & inredning, Andreas
  • Manufacturers:
    • Wood: PIF Specialsnickeri
    • Concrete: Finja
    • Fixed interior furniture: Malmö kök & inredning
    • Lighting fixtures: Deltalight
    • Windows and doors: Schüco

(more…)

Box House in Nuevo Leon, Mexico by S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex

Box House is a dwelling developed under the methodology of the social project Vivex Community, an initiative of S-AR (a collaborative architecture workshop based in Monterrey, Mexico), whose purpose is to bring architecture and its design processes, planning and social work to poor families, marginalized communities, or to provide basic infrastructure to institutions that provide social support.

Image Courtesy © Alejandro Cartagena

Image Courtesy © Alejandro Cartagena

  • Architects: S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex
  • Project: Box House
  • Location: Monterrey, Nuevo Leon, Mexico
  • Photography: Alejandro Cartagena
  • Team: César Guerrero, Ana Cecilia Garza, Carlos Flores, María Sevilla
  • Collaborators: Alejandra Rivero, Silvia Rodríguez, Berenice Reyna
  • Area: 110.0 m2
  • Year: 2013

(more…)

TY in Tokyo, Japan by Yo Yamagata Architects

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Yo Yamagata Architects

The site is located in residental area of south part of Tokyo. We designed this house into simple three steps of planning process. 1. Dig the trench in the ground, and bury bedrooms. 2. Float a maximum volume according to the scenic zone regulation on the trench. 3. Cut off the corner of the volume to be open to the sly. Cut off volume supply sunlight to living space and permeate through the plastic grating to the lower floor.

Image Courtesy © Yo Yamagata Architects

Image Courtesy © Yo Yamagata Architects

  • Architects: Yo Yamagata Architects
  • Project: TY
  • Location: Tokyo, Japan
  • Software used: AutoCad, Vectorworks and SketchUp

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy