Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House in Miyamoto, Japan by Tato Architects / Yo Shimada

Friday, April 27th, 2018

Article source: Tato Architects / Yo Shimada

At this house – a residence designed for a family of three and their many belongings – the client requested that the members of the family can feel close to each other regardless of where they are in the house. Moreover, private rooms were not needed because they feel that it is lonely to withdraw into one’s space, and storage space was also unnecessary because they did not want to tuck things away. As a result of trying to find a form that allows the whole house to feel like one room while securing sufficient space for their belongings at the same time, we proposed a design to connect the flooring with a height difference of 700 mm, where the different levels can be used as tables and shelves. The floors build up as two spiral shapes, joins at the living room, and then separate into two again before arriving at the rooftop deck. By using this combination of two spirals, we were able to create multiple paths inside the house that allows different room compartments and changes in the circulation, equipping the house to be able to accommodate changes in the lifestyle of the client.

Looking towards Floor 5 from the Dining area; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

  • Architects: Tato Architects / Yo Shimada
  • Project: House in Miyamoto
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Shinkenchiku Sha
  • Team: Yo Shimada, Nobuhiko Sato, Koji Hoshiyasu
  • Site Area: 128.19㎡
  • Building Area: 49.73㎡
  • Total Floor Area: 94.49㎡

(more…)

The Höller House in Vorarlberg, Austria by INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH

Friday, April 27th, 2018

Article source: INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH 

Building a house in the picturesque Bregenzerwald valley in Western Austria, on a very steep hill outside the village centre, on a quiet road where several homes of varying size and artistic value had been built in recent years on both sides of the road. The Höller House is – and will, for topographical reasons, remain – the last house on the northern side.

Image Courtesy © Adolf Bereuter

  • Architects: INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH
  • Project: The Höller House
  • Location: Alberschwende, Vorarlberg, Austria
  • Photography: Adolf Bereuter
  • Owner: Christian Gmeiner
  • Project Manager: Tobias Franz
  • Lots Size: 695 sqm
  • Floor Space: 132.7 sqm
  • Construction Period: 2014-2016
  • Development Period: 2015-2016

(more…)

Glass House in Granada, Spain by OFIS arhitekti

Friday, April 27th, 2018

Article source: OFIS arhitekti 

Initiated by Guardian Glass the glass house designed by OFIS arhitekti in collaboration with AKT ll structural engineers and Transsolar climate engineering creates comfortable living space with low energy consumption in the desert.

Photo @ José Navarrete Jiménez

  • Architects: OFIS arhitekti
  • Project: Glass House
  • Location: Granada, Spain
  • Photography: JOSE NAVARRETE, Gonzalo Botet
  • Client: Guardian Glass
  • Project Team: Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, José Navarrete Jiménez, Lucas Blasco Sendón, Jakub Chaloupek, Agnieszka Sukienniczak
  • General Contractor: Permiz
  • Electrical Engineering: Energovat
  • Local Contractor: SHN Constructora
  • Area: 20 m2
  • Date: 2018

(more…)

Il Cortile in Milan, Italy by DONTSTOP architettura

Friday, April 27th, 2018

Article source: DONTSTOP architettura

DONTSTOP architettura presents the project “Il Cortile” of BASE within the former Ansaldo factory, in Milan. The site is today dedicated to creativity in all its declinations, through one of the most striking urban regeneration projects in Europe.

Image Courtesy © DONTSTOP architettura

  • Architects: DONTSTOP architettura
  • Project: Il Cortile
  • Location: Via Bergognone 34, Milan, Italy
  • Team Leader: Andrea Angeli
  • Team: Giulia Benedetti, Elena Meroni
  • Year: 2018

(more…)

Boombox House in Jinju, South Korea by 2m2 architects

Friday, April 27th, 2018

Article source: 2m2 architects

In Korea, in the late ’70s and early’ 80s, boombox was a familiar sounding device that played radio and cassette tapes. When my school went on a picnic, some students brought a boombox, and we all shared loud music coming out of its speaker with classmates. Boombox reminds me of memories of cassette tapes with loose film in it and stimulates nostalgia at that time. They consumed popular culture in the midst of a rapid economic development in their teenage years, and received the same level of education as their contemporaries from other advanced countries. Now they became the main generation of the society that have family and raise children. Boombox House is a rental house project that targets this specific generation.

Image Courtesy © Shin Kyungsub

  • Architects: 2m2 architects (Lee Junghee)
  • Project: Boombox House 
  • Location: Jinju, South Korea
  • Photography: Shin Kyungsub
  • Area: 255.58㎡
  • Project Year: 2017

(more…)

Fish Farm House in Geoje, South korea by 2m2 architects

Thursday, April 26th, 2018

Article source: 2m2 architects

The land available for the new building is located in the foothills of the Mt. Dongmang in a small village called Gabaeri in Geoje, Gyeongsangnam-do. This place is quiet and its scenery is really beautiful and, moreover, possesses a charm of its own since it has a sea view. The building owners are a couple who currently live in Tongyeong but operate a fish farm here. They were planning to build a house to live with elderly mother and their daughter and met an architect on the recommendation of their daughter to start to build a little special house.

Image Courtesy © Shin Kyungsub

  • Architects: 2m2 architects
  • Project: Fish Farm House
  • Location: Geoje, South korea
  • Photography: Shin Kyungsub
  • Area: 265.93㎡
  • Project Year: 2016

(more…)

Long An House in Vietnam by Tropical Space Co.,Ltd

Thursday, April 26th, 2018

Article source: Tropical Space Co.,Ltd

The design was inspired by the Vietnam traditional structure accompanied by 3 separate spaces and slope roof while using a modern and strong architectural language. At the same time, maximizing the ventilation efficiency by dividing the roof into two parts and having a court yard; then allocating two corridors to connecting the roof. This way created a court yard and big walls. These are porous walls which can bring breeze into the house.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: Tropical Space Co.,Ltd ( Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon)
  • Project: Long An House
  • Location: My Hanh Nam, Ward, Duc Hoa District, Long An Province, Vietnam
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Principal Architects:
  • Design Team: Nguyen Anh Duc, Nguyen Thu Hoai, Nguyen Tuan Dang
  • Site Area: 750 m.sq
  • Building Area: 300 m.sq
  • Level: 02 (1 ground floor, 1 floor)
  • Year: 2017

(more…)

Park Residential in Tehran, Iran by Behzad Atabaki Studio

Thursday, April 26th, 2018

Article source: Behzad Atabaki Studio

Our conceptual image of a home is a haven far from the madding urban crowd, away from noise, visual pollution, and a place of retreat from everyday worries where we can rest and rewind. However, what comes first to the mind when thinking of the inner space of “home”, is the notion of “protection”- against all above. Standing for such a sense of security would be the “curtain” hanging and dancing, “symbolizing” a home behind. Creating a shared ground between architecture and the city, in this building as a group of “homes”, the curtains swinging with the breeze, which would call up the image of a warm hearth and home, acting both as a representation of a house guard without and the warmth within, have been used as the façade so as to recall the moment when they, swinging in the breeze along the soft rows of “bricks”, have just stepped aside to let the light into the pleasant space of the house they encurtain. For the brick surface to be easily observable, it was decided that the brightest-colored bricks be used; moreover, brick-covered cubes are installed over darker and rough surfaces of stone-covered background.

South Elevation-2 night view, Image Courtesy © Parham Taghioff

  • Architects: Behzad Atabaki Studio
  • Project: Park Residential
  • Location: Sa’adat Abad, Tehran, Iran
  • Photography: Parham Taghioff
  • Client: Reza Farahbakhsh
  • Design Team: MohammadRezaBadeleh, Golshan Narimani, Arezoo Zaredar, Yasaman Lashgari
  • Structure: Mahbansazeh Co.
  • Area: 4195 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Vitória 225 in Portugal by Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

In the Historic Center of Porto, an opportunity appears to develop a contemporary dwelling capable of being urbanistically integrated into the morphology of the city. Owned by the same owners as the next-door building, the project was thought out in a way that could create new spaces for extending their own dwelling, as well as adding two new studios. The challenge was to create a building that would adapt to the accentuated gap of the vacant lot located in Rua da Vitória, one of the oldest streets in the city, and to take advantage of the privileged view of the urban landscape of this World Heritage Site.

Image Courtesy © Alberto Plácido

  • Architects: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda
  • Project: Vitória 225
  • Location: Rua da Vitória, 225, Porto, Portugal
  • Photography: Alberto Plácido
  • Lead Architects:  Paulo Freitas + Maria João Marques
  • Collaborators: Andreia Pereira (Architect)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 196,80 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Union Wharf in London, England by NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Nicholas Szczepaniak Architects inspired by canal boats in this remodel of London waterside home

Union Wharf is a mid terrace canal side property built within the footprint of a converted factory building. It is located along the Regents Canal in Islington, London. The aspiration of the project was to transform a dated, under-performing and compromised couple’s dwelling into a contemporary, energy efficient and spatially generous family home.

Image Courtesy © Nicholas Worley

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise