Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Tunquén House in Valparaiso, Chile by MasFernandez arquitectos

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: MasFernandez arquitectos

Thinking about a second home, it is inevitable to imagine a place with special features, much more if it is facing the sea. The Elizabeth House, as we call it for a long time in honor of his owner, who is a single 50 years old mother, reflects very well the clarity, simplicity and honesty with which, in our view, should tackle these projects.

Image Courtesy © Nico Saieh

  • Architects: MasFernandez arquitectos
  • Project: Tunquén House
  • Location: Valparaiso, Chile
  • Photography: Nico Saieh
  • Architect: Cristóbal Fernández, Francisca Ruiz, Rodrigo O´ryan
  • Structural Engineer: Sergio Trejo Z. – Enrique Varela M.
  • Area: Terrain 460 sqm  House 120 sqm
  • Year: 2012

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: VectorWorks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd

Cut and Frame by ashton porter architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: ashton porter architects

Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut.

The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.

Image Courtesy © Andy Stagg

  • Architects: ashton porter architects
  • Project: Cut and Frame
  • Photography: Andy Stagg
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Main Contractor: Allen Wilson Shopfitters & Builders
  • Structural Consultant: Constant Structural Design
  • Cost: £243,000
  • Client: Private
  • Size of the house before the project: 148m2
  • After the project: 178m2
  • Writing Hut: 15m2
  • Start: October 2011
  • Planning Permission Granted: April 2012
  • Build Start: July 2012
  • Completion: December 2012
  • Kitchen: Howdens
  • Sliding Doors: Fineline
  • Flooring: Peak Oak Flooring
  • Windows: Velfac

MAIN STREET HOUSE in Seattle, WA by SHED Architecture & Design

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: SHED Architecture & Design

Located in Seattle’s Leschi neighborhood the Main Street House takes its name from the unimproved right of way and pedestrian path that bounds its site to the north. The single family house was built for a husband and wife, both geologists, nearing retirement but actively working from home.

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: SHED Architecture & Design
  • Location: Seattle, WA, U.S.A
  • Photography: Mark Woods
  • Software Used: Sketch up and Autocad
  • Square Footage: 2,332
  • Contractor: David Gray Construction
  • Landscape Desgin: Urban Wilds
  • Structural Engineer: Harriott Valentine Engineers

Boathouse Home Office in Aberdeen, Hong Kong by Bean Buro

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Bean Buro

The apartment is located inside a high-rise residential building in Hong Kong’s Aberdeen, in close proximity to the Ap Lei Chau shipyard.

In response to the growing trend of working-from-home culture, Bean Buro designed the apartment with large panoramic windows facing the sea boating sceneries in Aberdeen, as a balanced calm and dynamic home office for an expat couple.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro (Lorene Faure)
  • Project: Boathouse Home Office
  • Location: Aberdeen, Hong Kong
  • Floor area: 1,200 sqft
  • Client: Private
  • Contractor: R&C Engineering

Capitol Hill House in Seattle, WA by SHED Architecture & Design

Friday, April 4th, 2014

Article source: SHED Architecture & Design


A 40’ x 120‘ lot in in Seattle’s East Capitol Hill neighborhood that sits on a well-traveled tree lined arterial.


Our clients wanted an economical, efficient, low-maintenance house with ground floor living areas that extend out to comfortable outdoor spaces. The social family chef wanted the kitchen to occupy a central and commanding position in the house. Two kids rooms with a shared bath and a master suite on the upper floor and mechanical, storage, and media room in the basement round out the program.

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: SHED Architecture & Design
  • Project: Capitol Hill House
  • Location: Seattle, WA, U.S.A
  • Photography: Mark Woods
  • Square Footage: 2,458
  • Contractor: Dolan Built, LLC
  • Structural Engineer: Harriott Valentine Engineers.


Friday, April 4th, 2014

Article source: GRUPO ARANEA

Lude wanted a house in a traditional neighbourhood in the city of Cehegin, using the roof of his mother and sister’s house as a plot.

Making the most of its privileged situation, Casa Lude is related to its environment in a particular way. Due to the density of the area it doesn’t open directly to the nearby facades but looks along the narrow streets to see the landscape, the Burete mountains and the San Agustin Hill.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Project: CASA LUDE
  • Photography: Jesús Granada
  • Design year: 2007
  • Construction year(s): from 2009 to 2011
  • Architectural firm: GRUPO ARANEA
  • Model: Maciej Siuda
  • Client: LUDE (Juan Antonio Ludeña)
  • Site area: 81 m2
  • Built area: 128 m2 + 96 m2 (terraces)
  • Cost of construction: 115.000 €

BK House in Lima, Perú by domenack arquitectos

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: domenack arquitectos

The Project is located within the city and consists of a 2 level house, designed for a young couple with 3 children.

The house is placed at the back end of the plot, with a longitudinal north-south orientation. This allows avoiding visual contact with neighbors, taking advantage of the views of the surrounding natural environment, and obtaining the correct ventilation, thermic comfort and luminosity control of the house.

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: domenack arquitectos
  • Project: BK House
  • Location: Lima, Perú
  • Photography: Juan Solano
  • Project architects: Juan Carlos Domenack L y Juan Carlos Domenack C.
  • Area: 630m2
  • Project year: 2010

The Jewel Box in Islington, London by Fraher Architects

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: Fraher Architects  

Intended for a reputable silversmith and QC the brief called for complete renovation and extension to provide a dining area and garden room. This Grade II listed building is located in the prominent Colebrook row conservation area.

Image Courtesy © Andy Matthews

  • Architects: Fraher Architects
  • Project: The Jewel Box
  • Location: Islington, London
  • Photography: Andy Matthews
  • Contractor: Candour Interiors Ltd
  • Engineer: Elliot Wood Associates
  • Client: Private Client

JR HOUSE in Polop de la Marina, Spain by JAS ARQUITECTURA

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: JAS ARQUITECTURA 

The access is located at the north oriented façade and allows the orientation of all the spaces to the southeast, where the best views and the best solar orientation. The building is crossed by a perpendicular axis of communication from which each and every one of the different functional subunits are oriented according to this criterion.

Image Courtesy © Díaz, Bayona & Waldorff

  • Architects: JAS ARQUITECTURA
  • Project: JR HOUSE
  • Location: Polop de la Marina, Spain
  • Photography: Díaz, Bayona & Waldorff
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy