Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Seagull House in Guanacaste, Costa Rica by Indigo Arquitectura

Friday, October 7th, 2016

Article source: Indigo Arquitectura 

Casa Gaviota (Seagull House) is a project developed through a thorough site analysis and conscious awareness of the environment. Located in a mountain surrounded by topographic depressions, a mellow river and very close to the northern Pacific coast of Costa Rica, it stands lightly and volant on the terrain holding more than 80% of its areas in the air. It touches the ground only as needed, reducing the humidity and soil sealing and maximizing the natural ventilation through the project. The precise east – west orientation allows Casa Gaviota to fully open its north facade providing all the indirect lightning for the house and creating different environments that dramatically change throughout the day. A nearby river that refreshes and nourishes the flora and fauna of the place can be appreciated visually and aurally from the deck. The house stands at the height of the canopy of the trees. The opening between the two modules allows the user to continue its path through the mountain, the same path that existed before the house was built. The house does not interfere between nature and oneself.

Image Courtesy © Andrés García Lachner

Image Courtesy © Andrés García Lachner

  • Architects: Indigo Arquitectura (Leonardo Jiménez)
  • Project: Seagull House
  • Location: Estrada, Guanacaste, Costa Rica
  • Photography: Andrés García Lachner
  • Software used: Autocad 2D, Photoshop
  • Structural Design: Apestegui Blair Ingenieros Consultores
  • Electromechanical Design: Ing. Alberto Zúñiga
  • Construction: Indigo Arquitectura
  • Area: 290 m2
  • Year: 2015

(more…)

Single House in Haut, Ile-de-France by Atelier Lame Architecture

Friday, October 7th, 2016

Article source: Atelier Lame Architecture 

Located in Haut-de-Seine department, the project takes place in a peaceful suburb town close to Paris, in Ile-de-France.

It involves the renovation and extension of a traditional stone house, perfectly situated on a quiet street and benefiting from a large green plot.

Image Courtesy © Lionel Macor Photography

Image Courtesy © Lionel Macor Photography

  • Architects: Atelier Lame Architecture
  • Project: Single House
  • Location: Haut, Ile-de-France
  • Photography: Lionel Macor Photography
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 400 sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

“House in Bandoubashi” in Kanagawa, Japan by 2001

Thursday, October 6th, 2016

Article source: 2001

The project is a renovation of a house for rent.

The 50-year-old wooden house had been left to lie in ruin. The roofs had fallen down, the exterior walls had broken, and the floors, walls and ceilings had dismantled of those concept.  In the circumstances, the house had been tolerated the invasion of animals and plants from outside and it seemed as if the house had been turning into feral; however, we could found out that the feral house involved a kind of aesthetics and potentiality.

Image Courtesy © SHIMIZU KEN

Image Courtesy © SHIMIZU KEN

  • Architects: 2001 (Yoshi Kishida)
  • Project: “House in Bandoubashi”
  • Location: Yokohama, Kanagawa, Japan
  • Photography: SHIMIZU KEN
  • Construction: ROOVICE
  • Building area: 43.06 sqm
  • Total floor area: 72.05 sqm
  • Project year: 2016

(more…)

Chestnut Place in Brookline, Massachusetts by BUTZ + KLUG architecture

Thursday, October 6th, 2016

Article source: BUTZ + KLUG architecture

This house, a significant part of Brookline’s 19th century residential history, had suffered through decades of piecemeal renovations, deferred maintenance, structural compromise and ultimately foundation collapse. This condition presented the opportunity to reorganize the original somewhat conventional central hall plan to take advantage of the complex siting; straddling a one story ledge while perched on a rise. The piano nobile, or living floor of the house is organized around a courtyard with a new South facing loggia (an extension of the central hall) wrapping around the kitchen and connecting the house to the adjacent indoor pool building. Additionally, the loggia terminates on the opposite (North) side of the building creating a ‘back door’. A new interior stair opens up the interior to a level of clarity both in terms of light and organization and terminates at the top floor in a retractable skylight visible from the entry level three stories below. A very high level of envelope efficiency and radiant flooring keep the building warm in the winter with minimal energy, but equally important, the building is detailed to facilitate living in a way that allows you to take advantage of the natural breezes that cross the site while amplifying the age old tactic of cross ventilation.

Image Courtesy © BUTZ + KLUG architecture

Image Courtesy © BUTZ + KLUG architecture

(more…)

14.05-VCE- 3PATIO HOUSE in Girona, Spain by Lagula Arquitectes

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Lagula Arquitectes

Classical palatial buildings and old industrial spaces, such as the medieval dockyards, both share (at least) three conditions. First of all, the space is continuous and flows from room to room. Secondly, the structural vanes are equivalent, regular and adaptable. And finally, the volume of the series of spaces is not only related to the room size, but also to the holistic interpretation of the building. Of course, other obvious features differentiate these two typologies.

Image Courtesy © Lagula Arquitectes

Image Courtesy © Lagula Arquitectes

  • Architects: Lagula Arquitectes
  • Project: 14.05-VCE- 3PATIO HOUSE
  • Location: PGA Catalunya Resort. Carretera N-II Km701 Plot C1.08, Girona, Spain
  • Promoter: MBD Real State Group SL
  • Main Collaborators: Ordeic (Installations); Arnau Blancafort (Construction Supervision); Daniel Morata (artist).
  • Main Contractor: Construccions Busquets SL
  • Year: 2014 – 2016

(more…)

Loft Brussels in Belgium by Design Kolenik

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Design Kolenik 

By transforming a former office in Brussels into a homely loft, Dutch interior and furniture designer Robert Kolenik shows how a spaciously set up industrial apartment can be decorated as a warm, comfortable home.

Thus the rising star among designers, known for his sustainable interiors, adds a new chapter to his portfolio of challenging, high-profile designs. Robert Kolenik garnered international renown when he designed a kitchen counter featuring a large aquarium, and a carport with built-in solar panels for recharging electric cars. He is also responsible for the interior design of various restaurants and hotels, such as the iconic round hotel beside the A2 in Amsterdam. Kolenik is known for his unique Eco Chic style, for which he uses natural and sustainable materials.

Image Courtesy © René van Dongen

Image Courtesy © René van Dongen

  • Architects: Design Kolenik
  • Project: Loft Brussels
  • Location: Brussels, Belgium
  • Photography: René van Dongen

(more…)

Family House, St Remy de Provence in France by David Price Design

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: David Price Design

In the heart of the French countryside and near the town of Saint-Rémy-de-Provence, where Van Gogh painted over 150 of his most well-known works, a London family has created its perfect home-from-home. The detached house and grounds, re-modelled by David Price Design with a new extension, terraces and fun additions – including a boules pitch – feature an interior inspired by the rich colours of the Mediterranean and showcasing a wonderful, eclectic array of furnishings and accessories, variously inherited from previous owners and sourced anew by the home’s new owners via local Provençale markets, Kempton Park Antiques Market in UK and from holidays further afield.

New extension with boules pitch, Image Courtesy © Hervé Hôte

New extension with boules pitch, Image Courtesy © Hervé Hôte

  • Architects: David Price Design
  • Project: Family House, St Remy de Provence
  • Location: St Remy de Provence, France
  • Photography: Hervé Hôte

(more…)

Casa Flora in Valencia, Spain by Gradolí&Sanz Arquitectos

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Gradolí&Sanz Arquitectos

Restoration of a town house overlooking two streets with a minor different in altitude between both. The main façade has been maintained along with the two main bays forming the existing construction, with a new side annex being added to this that contains the rear façade and where the garage is housed. This new construction has been taken advantage of in order to create a basement floor intended for installations, washroom and storeroom.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Gradolí&Sanz Arquitectos (Carmel Gradolí & Arturo Sanz)
  • Project: Casa Flora
  • Location: Calle Alegret nº14. Barrio de Benimaclet, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Constructor: Ensecon Obras S.L.
  • Quantity surveyor: Julia Fernández  Sorókina
  • Interior design and lighting: Carmen González Úbeda
  • Plot surface area: 108 m2
  • Built-up surface area: 270 m2
  • Project implementation date: 2011
  • Construction date: 2013-2014

(more…)

Istakagrha in West Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: RAW Architecture

Located in Taman Meruya Ilir, West Jakarta region, Istakagrha meaning brick house,Situated in the increasingly crowded West Jakarta area, the 180 sqm house occupies a 150 sqm plot of land, 10m x 15m. Istakagrha is reflected by its name, brick House, it is a small and compact house with a orange painted color on the light weight brick, black colour , and rough concrete texture finishes.The expression creates humble and distinctive look.

Image Courtesy © Ifran Nurdin

Image Courtesy © Ifran Nurdin

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Istakagrha
  • Location: Taman Meruya Ilir, West Jakarta, Indonesia
  • Photography: Bambang Purwanto, Ifran Nurdin
  • Client: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Principal: Realrich Sjarief
  • Project Team: Bambang Priyono, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Rio Triwardhana, Anton Suryanto, Christiandy Pradangga, Maria Vania
  • Supervisor in charge: Sudjatmiko and Singgih Suryanto
  • Construction Manager: Eddy Bachtiar, Jasno Afif Angga
  • Structure Engineer: John Djuhaedi
  • Landscape: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Team Leader plan and illustration: Miftahuddin Nurdayat, Tatyana Kusumo, Rimba Harendana
  • Gross Built Area: 180 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Gap house in Kanagawa, Japan by STORE MUU Design Studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: STORE MUU Design Studio

The house is located in the residential area of facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. This town has a mild climate and open atmosphere with sea breeze for long time. On the other hand, the site has different atmosphere of the whole town by surrounded new housing group.

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

  • Architects: STORE MUU Design Studio
  • Project: Gap house
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: VIBRA PHOTO/Yoshihiro Asada
  • Architect in Charge: Ippei Kimoto
  • Structure: Wooden , 2F
  • Building area: 59.26sqm
  • Total floor space: 99.17sqm
  • Construction: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy