Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Chestnut Place in Brookline, Massachusetts by BUTZ + KLUG architecture

Thursday, October 6th, 2016

Article source: BUTZ + KLUG architecture

This house, a significant part of Brookline’s 19th century residential history, had suffered through decades of piecemeal renovations, deferred maintenance, structural compromise and ultimately foundation collapse. This condition presented the opportunity to reorganize the original somewhat conventional central hall plan to take advantage of the complex siting; straddling a one story ledge while perched on a rise. The piano nobile, or living floor of the house is organized around a courtyard with a new South facing loggia (an extension of the central hall) wrapping around the kitchen and connecting the house to the adjacent indoor pool building. Additionally, the loggia terminates on the opposite (North) side of the building creating a ‘back door’. A new interior stair opens up the interior to a level of clarity both in terms of light and organization and terminates at the top floor in a retractable skylight visible from the entry level three stories below. A very high level of envelope efficiency and radiant flooring keep the building warm in the winter with minimal energy, but equally important, the building is detailed to facilitate living in a way that allows you to take advantage of the natural breezes that cross the site while amplifying the age old tactic of cross ventilation.

Image Courtesy © BUTZ + KLUG architecture

Image Courtesy © BUTZ + KLUG architecture

(more…)

14.05-VCE- 3PATIO HOUSE in Girona, Spain by Lagula Arquitectes

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Lagula Arquitectes

Classical palatial buildings and old industrial spaces, such as the medieval dockyards, both share (at least) three conditions. First of all, the space is continuous and flows from room to room. Secondly, the structural vanes are equivalent, regular and adaptable. And finally, the volume of the series of spaces is not only related to the room size, but also to the holistic interpretation of the building. Of course, other obvious features differentiate these two typologies.

Image Courtesy © Lagula Arquitectes

Image Courtesy © Lagula Arquitectes

  • Architects: Lagula Arquitectes
  • Project: 14.05-VCE- 3PATIO HOUSE
  • Location: PGA Catalunya Resort. Carretera N-II Km701 Plot C1.08, Girona, Spain
  • Promoter: MBD Real State Group SL
  • Main Collaborators: Ordeic (Installations); Arnau Blancafort (Construction Supervision); Daniel Morata (artist).
  • Main Contractor: Construccions Busquets SL
  • Year: 2014 – 2016

(more…)

Loft Brussels in Belgium by Design Kolenik

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Design Kolenik 

By transforming a former office in Brussels into a homely loft, Dutch interior and furniture designer Robert Kolenik shows how a spaciously set up industrial apartment can be decorated as a warm, comfortable home.

Thus the rising star among designers, known for his sustainable interiors, adds a new chapter to his portfolio of challenging, high-profile designs. Robert Kolenik garnered international renown when he designed a kitchen counter featuring a large aquarium, and a carport with built-in solar panels for recharging electric cars. He is also responsible for the interior design of various restaurants and hotels, such as the iconic round hotel beside the A2 in Amsterdam. Kolenik is known for his unique Eco Chic style, for which he uses natural and sustainable materials.

Image Courtesy © René van Dongen

Image Courtesy © René van Dongen

  • Architects: Design Kolenik
  • Project: Loft Brussels
  • Location: Brussels, Belgium
  • Photography: René van Dongen

(more…)

Family House, St Remy de Provence in France by David Price Design

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: David Price Design

In the heart of the French countryside and near the town of Saint-Rémy-de-Provence, where Van Gogh painted over 150 of his most well-known works, a London family has created its perfect home-from-home. The detached house and grounds, re-modelled by David Price Design with a new extension, terraces and fun additions – including a boules pitch – feature an interior inspired by the rich colours of the Mediterranean and showcasing a wonderful, eclectic array of furnishings and accessories, variously inherited from previous owners and sourced anew by the home’s new owners via local Provençale markets, Kempton Park Antiques Market in UK and from holidays further afield.

New extension with boules pitch, Image Courtesy © Hervé Hôte

New extension with boules pitch, Image Courtesy © Hervé Hôte

  • Architects: David Price Design
  • Project: Family House, St Remy de Provence
  • Location: St Remy de Provence, France
  • Photography: Hervé Hôte

(more…)

Casa Flora in Valencia, Spain by Gradolí&Sanz Arquitectos

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Gradolí&Sanz Arquitectos

Restoration of a town house overlooking two streets with a minor different in altitude between both. The main façade has been maintained along with the two main bays forming the existing construction, with a new side annex being added to this that contains the rear façade and where the garage is housed. This new construction has been taken advantage of in order to create a basement floor intended for installations, washroom and storeroom.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Gradolí&Sanz Arquitectos (Carmel Gradolí & Arturo Sanz)
  • Project: Casa Flora
  • Location: Calle Alegret nº14. Barrio de Benimaclet, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Constructor: Ensecon Obras S.L.
  • Quantity surveyor: Julia Fernández  Sorókina
  • Interior design and lighting: Carmen González Úbeda
  • Plot surface area: 108 m2
  • Built-up surface area: 270 m2
  • Project implementation date: 2011
  • Construction date: 2013-2014

(more…)

Istakagrha in West Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: RAW Architecture

Located in Taman Meruya Ilir, West Jakarta region, Istakagrha meaning brick house,Situated in the increasingly crowded West Jakarta area, the 180 sqm house occupies a 150 sqm plot of land, 10m x 15m. Istakagrha is reflected by its name, brick House, it is a small and compact house with a orange painted color on the light weight brick, black colour , and rough concrete texture finishes.The expression creates humble and distinctive look.

Image Courtesy © Ifran Nurdin

Image Courtesy © Ifran Nurdin

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Istakagrha
  • Location: Taman Meruya Ilir, West Jakarta, Indonesia
  • Photography: Bambang Purwanto, Ifran Nurdin
  • Client: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Principal: Realrich Sjarief
  • Project Team: Bambang Priyono, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Rio Triwardhana, Anton Suryanto, Christiandy Pradangga, Maria Vania
  • Supervisor in charge: Sudjatmiko and Singgih Suryanto
  • Construction Manager: Eddy Bachtiar, Jasno Afif Angga
  • Structure Engineer: John Djuhaedi
  • Landscape: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Team Leader plan and illustration: Miftahuddin Nurdayat, Tatyana Kusumo, Rimba Harendana
  • Gross Built Area: 180 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Gap house in Kanagawa, Japan by STORE MUU Design Studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: STORE MUU Design Studio

The house is located in the residential area of facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. This town has a mild climate and open atmosphere with sea breeze for long time. On the other hand, the site has different atmosphere of the whole town by surrounded new housing group.

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

  • Architects: STORE MUU Design Studio
  • Project: Gap house
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: VIBRA PHOTO/Yoshihiro Asada
  • Architect in Charge: Ippei Kimoto
  • Structure: Wooden , 2F
  • Building area: 59.26sqm
  • Total floor space: 99.17sqm
  • Construction: 2015

(more…)

D2 House in Bratislava, Slovakia by ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová 

A house in a steep slope with a beautiful view over a valley.

The depth difference of the slope is nearly 12 meters, the functions are spread in four height levels. The ground as well as the house is accessible from both streets.

Image Courtesy © Tomáš Manina

Image Courtesy © Tomáš Manina

  • Architects: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová
  • Project: D2 House
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: Tomáš Manina
  • Team: Andrea Ambrovičová, Juraj Mikulaj
  • Net Floor Area: 242 m2
  • Year: 2012-14

(more…)

Pod House in Victoria, Australia by Nic Owen Architects

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: Nic Owen Architects

As a response to the site, environment and client’s requirements the pod extension is a true expression of ‘form following function’. A modern structure is not restricted with a period (Victorian) architectural language but is free to respond honestly to the brief, site and restraints.

Image Courtesy © Christine Francis

Image Courtesy © Christine Francis

  • Architects: Nic Owen Architects
  • Project: Pod House
  • Location: Fitzroy North, Victoria, Australia
  • Photography: Christine Francis
  • Client: Young family with 3 children
  • Builder: Melpro Developments
  • Structural engineer: Jonicha Consulting Pty Ltd
  • Building surveyor: Reddo
  • Size (m2): House 155 m2, Deck 37m2 (Existing house was 154m2), Site 370m2
  • Completion date: March 2016

(more…)

Kiss-Kiss House in Ontario, Canada by Lazor Office

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: Lazor Office

Perched above the bedrock at the shore of a remote Canadian lake, the cedar-clad Kennedy House takes formal cues from driftwood. The three-bedroom house, dock house, garage, and walled vegetable garden are linked by a series of wood walkways and decks. At the “kiss line” between two prefabricated modules, the lineal form of the house snaps like a branch held together only by bark. The open break forms a V-shaped outdoor room facing the water.

Image Courtesy © Lazor Office

Image Courtesy © Lazor Office

  • Architects: Lazor Office
  • Project: Kiss-Kiss House
  • Location: Ontario, Canada

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy