Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

33 m² Flat in Russia, Moscow by Studio Bazi

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: Studio Bazi 

33 m² flat – a compact multifunctional flat by Studio Bazi.

The project was commisioned by a client, a single man who wanted to update and transform the interior of the 33 square metre flat, so it was a place with all facilities to meet the modern human needs. The flat is located in a historic house in centre of Moscow.

Image Courtesy © Polina Poludkina

  • Architects: Studio Bazi (Alireza Nemati)
  • Project: 33 m² flat
  • Location: Russia, Moscow
  • Photography: Polina Poludkina
  • Area: 33 square meter
  • Project Year: 2017

(more…)

Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah in Tunisia by Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: v2com

This Cultural and Educational Communal Center is based on social, agricultural, artisanal, and technological innovation. It is managed on social entrepreneurship principles to better answer the needs of women left out of the work force in rural communities.

Image Courtesy © Yosri Boukadida

  • Architects: Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)
  • Project: Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah
  • Location: Bir Sallah, El Hencha [Sfax], route GP1 km 214. Tunise.
  • Photography: Brigitte Messier, Yosri Boukadida, Journal Le Monde, Ibrahim Abbassi – Asma Haddouck
  • Clients: Sarah Toumi, Association AJMI TOUMI — ACACIA for All — (Founder); Asma Mansour: Tunisian Center for Social Entrepreneurship (Founder)
  • Phase 2 (2017–2018):
  • Design team: Philippe Barriere Collective (PB+Co) Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour et (Asma Haddouk, Ibrahim Abbassi, Phase 1)
  • Engineer: Hatem Jamoussi: Optima Ingénierie

(more…)

The Window House in Kuala Lumpur, Malaysia by formzero

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: formzero

The concept of The Window House starts with two fundamental questions.

When a proposed house is sited right on the edge of a reserved forest, a seamless correspondence between the house and the nature shall become the priority of the design. On the contrary, what if the house owner has expressed no interest in the outdoor space or the nature but rather maximising the interior volume as part of the design brief? This paradoxical situation is adversely transformed into an inspirational thought.

Image Courtesy © Ronson Lee

  • Architects: formzero
  • Project: The Window House
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Ronson Lee
  • Lead Architect: Cherng Yih Lee
  • Contractor: Jaya Bintang
  • Built Area: 900 m2
  • Construction Year: 2015
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Mill House in Surrey, England by OB Architecture

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: OB Architecture 

The Mill House is a Grade II listed property located in Shalford village Conservation Area. The house is set within a generous 6-acre plot with stunning views adjacent to ‘Shalford Mill’, an 18th Century watermill with Grade II * listing.

The Client’s brief was to extend and remodel the house at ground floor to provide a light filled kitchen dining area that would open out to maximise the potential of the beautiful garden.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture
  • Project: The Mill House
  • Location: Surrey, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Autocad
  • Main Contractor: Andy Herridge, Andrews Building
  • Structural Engineer: Momentum (Stephen Fisher and David Ryan)
  • Net Internal Floor Area: 80 sq. m.
  • Start on Site Date:  March 2016
  • Completion: August 2017

(more…)

Sonastério in Belo Horizonte, Brazil by João Diniz Architecture Ltda

Sunday, April 29th, 2018

Article source: João Diniz Architecture Ltda

Early in 2015 Bruno Barros a young musician/ engineer completing his education at the Musicians Institute in Hollywood, CA. decided to create a destination studio in Belo, Horizonte. His family retained famed Brazilian architect João Diniz to design a luxury home overlooking the Minas Gerais mountain range. Barros knew it was critical for the architect and the acoustician/studio designer to begin their collaboration at the earliest planning phase to insure the studios optimal acoustic environment. Henrique Portugal, keyboard player for top Brazilian band Skank, recommended Belo Horizonte-based WSDG Walters-Storyk Design Group partner/director of design (and Latin Grammy Award-winning producer/engineer) Renato Cipriano to Barros, and the wheels were put in motion. Construction began in 2015 and the studio opened in late 2017.

Image Courtesy © João Diniz Architecture Ltda

(more…)

Atelier_142 in Paris 14e, France by Atelier Wilda architect

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Atelier Wilda architect 

The project consists of the renovation of the old painter Pierre Lemaire’s studio (1920-2007), in order to create a minimalist loft in the heart of Paris. The entire existing interior design and the slab was demolished, only the load-bearing walls and the roof were preserved. It is originally a large volume in openspace in which the client wants to create a housing necessarily involving the partitioning of spaces. However, neither the client nor the architect are willing to sacrifice the spatial quality of the workshop. The project consists in revealing the entire volume by the demolition of the ceilings and household many holes in the internal partitions so that at any point of the housing can perceive the entire volume and thus retain the feeling of space. The light floods this beautiful volume with its large glass façade (10 linear meters) and generous roof windows. In order to amplify the sense of space the project presents little variation of color and materials. White walls highlight the wooden elements (beech) that soften and warm the light. As it is a small area, the custom furniture has been designed to the smallest detail in order to optimize all possible storage spaces while adapting perfectly to the uses. In response to the client who wanted an extra room despite the small area, the architect proposed a very bright cabin perched at the top of the volume with a bird’s eye view of the living room. It has a workspace with storage and a fold-away desk and a large bed for two people.

Image Courtesy © David Foessel

  • Architects: Atelier Wilda architect (Willy Durieu)
  • Project: Atelier_142
  • Location: Paris 14e, France
  • Photography: David Foessel
  • Client: Christine Lesoin
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 45m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

Holm Place in Hampshire, England by OB Architecture

Sunday, April 29th, 2018

Article source: OB Architecture 

Holm Place is a new dwelling in the rural village of South Warnborough, Hampshire, UK. Planning permission was granted in August 2014, and the project was completed in July 2017.

The 0.12 hectares site is located in the upper garden of Manor Court, a 17th century Grade II listed building which is situated in the South Warnborough Conservation Area.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture (James Chapman)
  • Project: Holm Place
  • Location: Hook, Hampshire, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Budget: £1.6 m
  • Net Internal Floor Area: 347 sq. m.
  • Gross Internal Floor Area: 399 sq. m.
  • Start on Site Date: May 2016
  • Completion: July 2017

(more…)

House in Miyamoto, Japan by Tato Architects / Yo Shimada

Friday, April 27th, 2018

Article source: Tato Architects / Yo Shimada

At this house – a residence designed for a family of three and their many belongings – the client requested that the members of the family can feel close to each other regardless of where they are in the house. Moreover, private rooms were not needed because they feel that it is lonely to withdraw into one’s space, and storage space was also unnecessary because they did not want to tuck things away. As a result of trying to find a form that allows the whole house to feel like one room while securing sufficient space for their belongings at the same time, we proposed a design to connect the flooring with a height difference of 700 mm, where the different levels can be used as tables and shelves. The floors build up as two spiral shapes, joins at the living room, and then separate into two again before arriving at the rooftop deck. By using this combination of two spirals, we were able to create multiple paths inside the house that allows different room compartments and changes in the circulation, equipping the house to be able to accommodate changes in the lifestyle of the client.

Looking towards Floor 5 from the Dining area; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

  • Architects: Tato Architects / Yo Shimada
  • Project: House in Miyamoto
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Shinkenchiku Sha
  • Team: Yo Shimada, Nobuhiko Sato, Koji Hoshiyasu
  • Site Area: 128.19㎡
  • Building Area: 49.73㎡
  • Total Floor Area: 94.49㎡

(more…)

The Höller House in Vorarlberg, Austria by INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH

Friday, April 27th, 2018

Article source: INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH 

Building a house in the picturesque Bregenzerwald valley in Western Austria, on a very steep hill outside the village centre, on a quiet road where several homes of varying size and artistic value had been built in recent years on both sides of the road. The Höller House is – and will, for topographical reasons, remain – the last house on the northern side.

Image Courtesy © Adolf Bereuter

  • Architects: INNAUER-MATT ARCHITEKTEN ZT GMBH
  • Project: The Höller House
  • Location: Alberschwende, Vorarlberg, Austria
  • Photography: Adolf Bereuter
  • Owner: Christian Gmeiner
  • Project Manager: Tobias Franz
  • Lots Size: 695 sqm
  • Floor Space: 132.7 sqm
  • Construction Period: 2014-2016
  • Development Period: 2015-2016

(more…)

Glass House in Granada, Spain by OFIS arhitekti

Friday, April 27th, 2018

Article source: OFIS arhitekti 

Initiated by Guardian Glass the glass house designed by OFIS arhitekti in collaboration with AKT ll structural engineers and Transsolar climate engineering creates comfortable living space with low energy consumption in the desert.

Photo @ José Navarrete Jiménez

  • Architects: OFIS arhitekti
  • Project: Glass House
  • Location: Granada, Spain
  • Photography: JOSE NAVARRETE, Gonzalo Botet
  • Client: Guardian Glass
  • Project Team: Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, José Navarrete Jiménez, Lucas Blasco Sendón, Jakub Chaloupek, Agnieszka Sukienniczak
  • General Contractor: Permiz
  • Electrical Engineering: Energovat
  • Local Contractor: SHN Constructora
  • Area: 20 m2
  • Date: 2018

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise