Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Belas House in Sintra, Portugal by Estúdio Urbano A.A. Ldª

Thursday, February 6th, 2014

Article source: Estúdio Urbano A.A. Ldª 

The house is located inside the Belas Clube de Campo, a private condominium, where topography allowed to maximize exterior areas and offer privacy to the users.

The project extends throughout three floors; the first floor comprehends garage, maid room, laundry room and technical area; the second floor comprehends the office, living room, kitchen and bedrooms; the third floor is entirely occupied with the master bedroom.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architectural Photography

  • Architects: Estúdio Urbano A.A. Ldª  (Alain Gameiro e Ana Duarte)
  • Project: Belas House
  • Location: Sintra, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography
  • Software used: ArchiCAD
  • Time frame: 2009, 2012
  • Engineering team: Pórtico Vertical Ldª – Pedro Fernandes
  • Landscape architecture team: Gonçalo Anastácio
  • Program: Habitation
  • Plot area: 2133m2
  • Construction area: 587m2
  • Typology: T4+1
  • State: Built

SZMACIARNIA by Karina Wiciak

Thursday, February 6th, 2014

Article source: Karina Wiciak

“Szmaciarnia” is the twelfth project of the collection “XII”, entirely designed by Karina Wiciak.

“Szmaciarnia” (which in Polish means “rag-house”) is the latest project from the collection of “XII”.

Image Courtesy © Karina Wiciak

  • Architects: Karina Wiciak
  • Project: SZMACIARNIA

House of Swallows in Portugal by Atelier – Nuno Ribeiro

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: Atelier – Nuno Ribeiro

A space, history and breathtaking scenery. Transformed the past into the present, where time waiting the return of the swallows every year. Retrieve the years of neglect and a new story begins. Alicerçadas as ideas no local estudo do projecto nasceu, com muito para percorrer até um resultado final.

Image Courtesy © Atelier – Nuno Ribeiro

  • Architects: Atelier – Nuno Ribeiro
  • Project: House of Swallows
  • Location: Portugal
  • Software used: Sketchup
  • Project: Private Residence

Riggins House in Cabin John, Maryland by Robert M. Gurney

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Robert M. Gurney

Located in Cabin John, Maryland, this 4,900 square foot house is sited at the end of a manicured lawn, and looks over the edge of a steeply sloping wooded site adjacent to the C&O Canal and the Potomac River.  A light-filled double height circulation axis separates the house’s main volumes, while transverse axes further organize the spaces. Glass and steel bridges cross the circulation space to connect the volumes on the second floor. Primary living spaces bounded by large expanses of glass are oriented towards the river, while secondary spaces open to the lawn.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

  • Architects: Robert M. Gurney (Brian Tuskey)
  • Project: Riggins House
  • Location: Cabin John, Maryland
  • Photography: Maxwell MacKenzie
  • General Contractor: Sandy Spring Builders
  • Interior Designer: Therese Baron Gurney, ASID

House with a large hipped roof in Ibaraki Prefecture, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Tuesday, February 4th, 2014

Article source:  Naoi Architecture & Design Office

This is a house for a family of four, situated on one of the lots for sale at a newly developed area in “satoyama” or semi-natural woodlands. The land is too large for a simple program requested by the client: a private house with a garage for two cars. Taking advantage of the large site area, we proposed a spacious one-story house that is open to the surrounding neighborhood, based on a design concept of “connecting space to nature”. The site faces two streets on the south and the north sides and no fences are installed along the both borders. The front yards on the both sides visually serve as pubic park although they are not accessible by non-residents.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Naoi Architecture & Design Office
  • Project: House with a large hipped roof
  • Location: Ibaraki Prefecture, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Date of Completion: 2013.3
  • Principal Use: Private House
  • Structure: Wooden + Steel
  • Building area: 617.03m2
  • Total Floor Area: 231.56m2
  • Design Period: 2011.9– 2012.5
  • Construction Period: 2012.6- 2013.3
  • Structural Engineer: Masaki Structural Laboratory

Project California by LEICHT

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: LEICHT  

From the outside it seems reserved and self-contained but inside surprisingly open, that is the effect of the mi­nimalist family home of this Japanese couple. They live in a beautiful road in Marina del Rey in California. The in­fluence of traditional Japanese architecture is very clear. The layout is based on the measurement of a tatami mat, the Japanese rice straw mat. The simplicity of the fur­nishings and materials together with the minimalism, are characteristic of the Japanese way of life, expressed in the architectural language.

Image Courtesy © LEICHT

  • Architects: LEICHT
  • Project: Project California

Row-Houses in Óbidos, Portugal by Inês Lobo Arquitectos Lda

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Inês Lobo Arquitectos Lda

This project involves the building of a block of 18 premises for habitation purposes next to the Óbidos Lake in the future site of the Golf and Country Club – Quinta do Bom Sucesso.

These will be located in one of the far sides of the Quinta with a valley to the east, one of the access roads to the west, a thicket to the south and a group of dwellings to the north. Our proposal is to build on this site, the central theme being that each premise should have an interactive relationship with the surrounding area, under the following conditions

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: Inês Lobo Arquitectos Lda
  • Project: Row-Houses
  • Location: Óbidos, Portugal
  • Photography: Leonardo Finotti
  • Software used: ArchiCad
  • Client: ACORDO – Empreendimentos Imobiliários, SA
  • Started: 2007
  • Completed: 2010
  • Area m2: 3 000
  • Structures and Installations: A400 Projectistas e consultores de engenharia
  • Construction Company: Policon, Construções SA

The Vertical Forest in Taiwan by Waterfrom Design

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Waterfrom Design

The Vertical Forest

The sky well and the patio are the most important element of this space which decide stream line. Designer set a vertical forest to help the air circulation between indoor and outdoor, like a lung for air-breathing animal.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: The Vertical Forest
  • Location: Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Mr. Liu
  • Category: Residential
  • Floor Area: 926m2
  • Layout: 1F/garage, living room , kitchen , dining area , game room, 2F/living room, study room , master room , fitting room, 3F/ living room, study room , master room , guest room, 4F/ laundry , temple room , garden
  • Design period: Jan 2010~May 2010
  • Construction period: Oct 2010~May2013
  • Materials: Granite ,Tile,Marble,Cypress, Limestone , Mosaic , aluminium , titanium

White Cave House in Kanazawa by Takuro Yamamoto Architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Takuro Yamamoto Architects 

White Cave House is a massive lump engraved by a series of voids interconnected in the shape of a kinked tube. The connection of voids – we call it Cave – is the theme of this house. Internal rooms are designed to enjoy the minimum views of Cave characterized by its whiteness. At the same time, this concept is also the practical solution to realize a courtyard house in Kanazawa city known for heavy snow in Japan.

Image Courtesy © Takuro Yamamoto Architects

  • Architects: Takuro Yamamoto Architects
  • Project: White Cave House
  • Location: Kanazawa
  • Use: independent residence
  • Site Area: 493.88m2
  • Building Area: 132.68m2
  • Total Floor Area: 172.33m2
  • Completion: June 2013
  • Design Period: February 2011-September 2012
  • Construction Period: October 2012-June 2013
  • Structure: Wood
  • Client: a married couple + a child
  • Structure Design: Yamada Noriaki Structural Design Office
  • Construction: Ninomiya-Kensetsu

C-house in Cleveland, Ohio by Robert Maschke Architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Robert Maschke Architects

C-House is one of three urban villas comprising the Residences of King’s Hill, a unique residential development located on Cleveland’s near west side. Despite being situated within the urban context of the Detroit Shoreway neighborhood, this “virgin” site provides an idyllic enclave within a park-like setting, adjacent to the site’s eastern and southern boundaries. Uninterrupted views of Lake Erie, Cleveland’s downtown and industrial flats, as well as the site’s proximity to a busy vehicular thoroughfare reconnect the site to its urban environment.

Image Courtesy © Eric Hanson, Hanson Photographic

  • Architects: Robert Maschke Architects
  • Project: C-house
  • Location: Cleveland, Ohio
  • Photography: Eric Hanson, Hanson Photographic
  • Software used: AutoCAD and SketchUp
  • Client Name: Xiao Yan
  • Size: 3,761sf
  • Construction Cost: Withheld at owner’s request
  • Year of completion: 2008
  • Project Team: Robert Maschke, FAIA, Marc Manack, AIA, Charlie Able, Charles Chambers, Matt Lindsay, Katarina Striezova, Kurt Weaver, AIA
  • Structural Engineer: I.A. Lewin, P.E. and Associates
  • Landscape Architect and Civil Engineer: Environmental Design Group
  • MEP Engineer: Denk Associates, Inc.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy