Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Taquari Home in Brasilia, Brazil by Ney Lima

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Ney Lima

The will of a childless couple was building a home that preserved a typical tree savanna that existed on the ground even before the neighborhood Taquari remedies arise in the Capital of Brazil. Having this first fruits as a starting point , the architect Ney Lima residents met with a two-story house in a U shape Thus the project could benefit the most from the ground and even then highlight the darling of the residents.

Image Courtesy © Edgard Cesar

  • Architects: Ney Lima
  • Project: Taquari Home
  • Location: Brasilia, Brazil
  • Photography: Edgard Cesar
  • Area :380 m²
  • Year of design :2013

Hazukashi house in Kyoto, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

This plan is the project that thought about how you take in rich light in a site condition of small space only in Kyoto. Is provided with a dining space gathering of family at the center of the house, that So we thought, was a blow-out there. This well space is also the space which connects a family’s bonds, and also achieves dynamic functions, such as display and room of stairs..

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE
  • Project: Hazukashi house
  • Location: Kyoto, Japan
  • Architects Member: Sumiou Mizumoto / Yoshitaka Kuga
  • Construction: built of wood
  • Number of stories : 2
  • Gross area: 93.45 ㎡
  • Completed date: 2014.3

Jack’s House in Melbourne, Australia by FMD Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: FMD Architects

The new extension offers a dialogue between two buildings of different eras. The existing Victorian residence at the street front and the industrial saw-tooth warehouse on the rear boundary seem disconnected in style and function. The extension negotiates between the two buildings, stretching and tapering toward the saw-tooth brick wall, while internally opening up from the double loaded Victorian corridor to the open glazed space, with the brick wall on the boundary as a feature backdrop.

Image Courtesy © Shannon McGrath

  • Architects: FMD Architects
  • Project: Jack’s House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Shannon McGrath
  • Project Completion: 2012
  • Project Team: Fiona Dunin, Alex Peck, Jesse Newstadt, Georgia Nowak, Caroline Tan
  • Builder: Grenville Architectural Construction
  • Structural Engineer: Irwin Consult
  • Landscape Architect: Eckersley Garden Architecture

Cross-Stitch House in Melbourne, Australia by FMD Architects

Saturday, March 22nd, 2014

Article source: FMD Architects

The brief was to create new Living spaces, relocate the kitchen and bathroom and improve access to natural light. The functional requirements of the client were simple. The only particular requirement was to find a place in the design for 3 tapestries that her mother had made.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: FMD Architects
  • Project: Cross-Stitch House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Project Completion: December 2013
  • Project Team: Fiona Dunin, Andrew Carija, Robert Kolak
  • Builder: Grenville Architectural Construction
  • Landscape Architect: Eckersley Garden Architecture
  • Structural Engineer: MacLeod Consulting

(more…)

Beach House in La Jolla, Peru by Metropolis

Saturday, March 22nd, 2014

Article source: Metropolis

The Project is located in the First Row of a plot right beside a Crystal Lagoon artificial lagoon, in La Jolla, in Lima, in a 300.00m2 terrain.

The proposal contemplates the development of a beach residence with two floors plus a basement.

Image Courtesy © Metropolis

  • Architects: Metropolis (Arch. José Orrego Herrera)
  • Project: Beach House
  • Location: La Jolla, Peru
  • Photography:

AREAS

  • Basement Floor: 60.53 m2
  • Ground Floor: 264.85 m2
  • First Floor: 244.85 m2
  • Built Area: 570.23 m2
  • SITE AREA: 300.00m2
  • PROJECT ASISTANTS: Arch. Elmer Ramírez  –  Arch. Juan Carlos Berrocal
  • CONSTRUCTOR: Arch. Alfredo Uccelli
  • STRUCTURES: Eng. Jorge Avendaño
  • SANITARY INSTALATIONS: Eng. Lincoln Gal’Lino
  • ELECTRICAL INSTALATIONS: Eng. Jaime Alvarado
  • ILUMINATION: Trazzo

8th Ave in Montreal, Canada by NatureHumaine

Friday, March 21st, 2014

Article source: NatureHumaine

This intervention transformed a residential two storey duplex in Rosemount into a single dwelling unit by completely reorganizing the interior and constructing a 430 sqft extension in the rear.

The extension includes a master bedroom on the second floor and a family room that gives onto an intimate garden at ground level. Standing proud on a typical Montreal laneway, the extension acts as a beacon of novelty and dynamism. While little work was done to the front facade, this extension was designed in contrast, with bright colors, an angled form, and generous glazing.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: NatureHumaine
  • Project: 8th Ave
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Type:  Single family house
  • Intervention: Interior re-organization & extension
  • Area: 1630 sqft
  • Completion Date: 2013

House in Balsthal, Switzerland by Pascal Flammer Architekten

Friday, March 21st, 2014

Article source: Pascal Flammer Architekten

This timber house is about different ways of perceiving the landscape surrounding it. There are two principal floors; one set 750mm below the earth, one 1500mm above. The ground floor consists of one single family room with a noticeably low horizontal ceiling. In this space there is a physical connection with the nature outside the continuous windows.

Image Courtesy © Ioana Marinescu

  • Architects: Pascal Flammer Architekten
  • Project: House in Balsthal
  • Location: Balsthal, Switzerland
  • Photography: Ioana Marinescu

House of wood in Chamartin, Madrid, Spain by Nieto Sobejano Arquitectos

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Nieto Sobejano Arquitectos

The decision to build a new house in a 1950’s neighbourhood of single family dwellings had to confront the by-laws which not only prohibited the demolition of a previously existing building lacking any architectural value, but also explicitly protected the original construction materials as well as its volume, covered by a hipped roof. Our proposal produces an in-depth transformation of the building on the basis of just two architectural operations: a new wood envelope around the existing volume of the old house, and a central spine that runs through the full height of the interior spaces.

Image Courtesy © Hisao Suzuki

  • Architects: Nieto Sobejano Arquitectos (Fuensanta Nieto, Enrique Sobejano)
  • Project: House of wood
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Hisao Suzuki, Luis Asin
  • Program: Residential
  • Total floor area: 500 m²
  • Project team: Carlos Ballesteros, Mauro Herrero, Juan Carlos Redondo
  • Site supervision: Nieto Sobejano Arquitectos, Miguel Mesas Izquierdo
  • Structural engineer: N.B.35 S.L.
  • Mechanical engineer: Aguilera Ingenieros S.A.
  • Completion: 1.999

Country House in Goedereede, Netherlands by Korteknie Stuhlmacher Architecten

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Korteknie Stuhlmacher Architecten

Goeree Overflakkee is a peninsula in the South of the Netherlands. Here, small-scale agricultural use meets the dunes. The spacious building site is located on a shallow dyke on the transition between those very different types of landscape. Looking east one sees meadows and fields. Towards the other side there are windswept trees and dunes. One this site family R decided to built a house for themselves and their numerous children and guests to spend weekends and holidays.

Image Courtesy © Korteknie Stuhlmacher Architecten

  • Architects: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Project: Country House
  • Location: Goedereede, Netherlands
  • Photography:
  • Client: family R
  • Structural engineer: PietersBouwtechniek Utrecht, JaapDijks
  • Advisor installations: AdviesbureauvdWeele
  • Contractor: Christian Dörschug
  • Design: 2010/ 2011
  • Realisation: 2012

The Adaptable House in Nyborg, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Adaptable House centres around flexibility and identifies how a flexible design of a single-family house can save time, resources and CO2 in connection with conversions and extensions. It forms part of a large development project financed by Realdania Byg.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: The Adaptable House
  • Location: Nyborg, Denmark
  • Client: Realdania Byg
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: comission
  • Size: 125-150 m2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy