Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Beach House in La Jolla, Peru by Metropolis

Saturday, March 22nd, 2014

Article source: Metropolis

The Project is located in the First Row of a plot right beside a Crystal Lagoon artificial lagoon, in La Jolla, in Lima, in a 300.00m2 terrain.

The proposal contemplates the development of a beach residence with two floors plus a basement.

Image Courtesy © Metropolis

  • Architects: Metropolis (Arch. José Orrego Herrera)
  • Project: Beach House
  • Location: La Jolla, Peru
  • Photography:

AREAS

  • Basement Floor: 60.53 m2
  • Ground Floor: 264.85 m2
  • First Floor: 244.85 m2
  • Built Area: 570.23 m2
  • SITE AREA: 300.00m2
  • PROJECT ASISTANTS: Arch. Elmer Ramírez  –  Arch. Juan Carlos Berrocal
  • CONSTRUCTOR: Arch. Alfredo Uccelli
  • STRUCTURES: Eng. Jorge Avendaño
  • SANITARY INSTALATIONS: Eng. Lincoln Gal’Lino
  • ELECTRICAL INSTALATIONS: Eng. Jaime Alvarado
  • ILUMINATION: Trazzo

8th Ave in Montreal, Canada by NatureHumaine

Friday, March 21st, 2014

Article source: NatureHumaine

This intervention transformed a residential two storey duplex in Rosemount into a single dwelling unit by completely reorganizing the interior and constructing a 430 sqft extension in the rear.

The extension includes a master bedroom on the second floor and a family room that gives onto an intimate garden at ground level. Standing proud on a typical Montreal laneway, the extension acts as a beacon of novelty and dynamism. While little work was done to the front facade, this extension was designed in contrast, with bright colors, an angled form, and generous glazing.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: NatureHumaine
  • Project: 8th Ave
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Type:  Single family house
  • Intervention: Interior re-organization & extension
  • Area: 1630 sqft
  • Completion Date: 2013

House in Balsthal, Switzerland by Pascal Flammer Architekten

Friday, March 21st, 2014

Article source: Pascal Flammer Architekten

This timber house is about different ways of perceiving the landscape surrounding it. There are two principal floors; one set 750mm below the earth, one 1500mm above. The ground floor consists of one single family room with a noticeably low horizontal ceiling. In this space there is a physical connection with the nature outside the continuous windows.

Image Courtesy © Ioana Marinescu

  • Architects: Pascal Flammer Architekten
  • Project: House in Balsthal
  • Location: Balsthal, Switzerland
  • Photography: Ioana Marinescu

House of wood in Chamartin, Madrid, Spain by Nieto Sobejano Arquitectos

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Nieto Sobejano Arquitectos

The decision to build a new house in a 1950’s neighbourhood of single family dwellings had to confront the by-laws which not only prohibited the demolition of a previously existing building lacking any architectural value, but also explicitly protected the original construction materials as well as its volume, covered by a hipped roof. Our proposal produces an in-depth transformation of the building on the basis of just two architectural operations: a new wood envelope around the existing volume of the old house, and a central spine that runs through the full height of the interior spaces.

Image Courtesy © Hisao Suzuki

  • Architects: Nieto Sobejano Arquitectos (Fuensanta Nieto, Enrique Sobejano)
  • Project: House of wood
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Hisao Suzuki, Luis Asin
  • Program: Residential
  • Total floor area: 500 m²
  • Project team: Carlos Ballesteros, Mauro Herrero, Juan Carlos Redondo
  • Site supervision: Nieto Sobejano Arquitectos, Miguel Mesas Izquierdo
  • Structural engineer: N.B.35 S.L.
  • Mechanical engineer: Aguilera Ingenieros S.A.
  • Completion: 1.999

Country House in Goedereede, Netherlands by Korteknie Stuhlmacher Architecten

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Korteknie Stuhlmacher Architecten

Goeree Overflakkee is a peninsula in the South of the Netherlands. Here, small-scale agricultural use meets the dunes. The spacious building site is located on a shallow dyke on the transition between those very different types of landscape. Looking east one sees meadows and fields. Towards the other side there are windswept trees and dunes. One this site family R decided to built a house for themselves and their numerous children and guests to spend weekends and holidays.

Image Courtesy © Korteknie Stuhlmacher Architecten

  • Architects: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Project: Country House
  • Location: Goedereede, Netherlands
  • Photography:
  • Client: family R
  • Structural engineer: PietersBouwtechniek Utrecht, JaapDijks
  • Advisor installations: AdviesbureauvdWeele
  • Contractor: Christian Dörschug
  • Design: 2010/ 2011
  • Realisation: 2012

The Adaptable House in Nyborg, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Adaptable House centres around flexibility and identifies how a flexible design of a single-family house can save time, resources and CO2 in connection with conversions and extensions. It forms part of a large development project financed by Realdania Byg.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: The Adaptable House
  • Location: Nyborg, Denmark
  • Client: Realdania Byg
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: comission
  • Size: 125-150 m2

Mjölk House in Toronto, Canada by studio junction inc.

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: studio junction inc.

Mjölk House (pronounced mi-yelk) is a contemporary version of a traditional shop house.

The renovation of the W.H. Ives Tailor Building (1889) in the Junction includes :

  • a restoration of the Historically Listed façade, one of the last pressed metal commercial facades on a Toronto main street
  •  a renovation of the ground floor commercial into a design store and gallery
  • a renovation of the second and third floor residential units into a single family home

Image Courtesy © Joe Lin / Studio Junction

  • Architects: studio junction inc.
  • Project: Mjölk House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Joe Lin / Studio Junction, Juli Baker / Mjölk
  • Design team: Peter Tan, Christine Ho Ping Kong, Joe Lin, Andrew Waller, MaziarShafiee,Carlos Arce
  • Client: Mjölk (John &Juli Baker
  • Structural: Gulf Engineering Inc.
  • Mechanical: BND Engineering Inc
  • Heritage (Façade):  Roof Tile Management
  • General Contractor:  Studio Junction Inc.
  • Build: Studio Junction Inc. and J. Blasdale Construction
  • Millwork: Studio Junction Inc.
  • Project area: 4300 sf (residential: 2450 sf, retail 1850sf)
  • Project year: 2013

House in Kitakarasuyama, Japan by Mizuishi Architects Atelier

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Mizuishi Architects Atelier  

This is a small house built in the corner plot that is before coming to a dead end. Residents are husband and wife and two young boys. It is the location of the favorable conditions facing the roads in south and east. But because the neighborhood residents come and go , it was a challenge how to take the outside and how to open the inside, even while making living areas calm.

Image Courtesy © Hiroshi Tanigawa

  • Architects: Mizuishi Architects Atelier
  • Project: House
  • Location: Kitakarasuyama, Japan
  • Photography: Hiroshi Tanigawa
  • Type: residential house
  • Structural engineer: Kentaro Nagasaka
  • Lighting designer: Tatsuoki Nakajima
  • Contractor: Show-yo
  • Site area: 78.09m2
  • Building area: 31.14 m2
  • Total floor area: 91.19 m2
  • Structure: RC+wood
  • Story: B1+2F
  • Design period: October , 2012 – June , 2013
  • Construction period: July , 2013 – December , 2013

Quebrada house in Santiago Metropolitan Region, Chile
 by UNarquitectura


Wednesday, March 19th, 2014

Article source: UNarquitectura


The request was to build a tree house…

Located on the creek, elevated by pilotis, it is accessible through a bridge and has views at the level of the foliage of trees.

The house “breaks” adapting to the slope and differentiating the private and public space within a single enclosure. It also captures the views of the forrest and the sky.

Image Courtesy © Natalia Vial

  • Architects: UNarquitectura
 (Alejandro Urrutia, Juan Pablo Nazar)
  • Project: Quebrada house
  • Location: Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Photography: Natalia Vial
  • Project Area: 40 sqm
  • Structure and covering material: Pine Wood
  • Project Year: 2013

Oakley House by Benjamin Waechter, Architect

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Benjamin Waechter, Architect

A pre-existing 28’ x 28’ foundation was used as a starting point for the Oakley House. Using this footprint constraint, the house was built anew on top of this existing foundation. To accommodate 4 bedrooms the second story cantilevers out in the front and back of the house, providing the upstairs with adequate room while simultaneously creating covered outdoor space on both ends. From the side elevation, the house profile takes on the form of a “T.”

Image Courtesy © Benjamin Waechter, Architect

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy