Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Casa Chamisero in Santiago, Chile by GITC architecture

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: GITC architecture

A.- DESIGN BRIEF and SITE considerations.

  1. The Project consists of a single family home in a suburban zone, north of Santiago, in a semi-arid climate, with a long summer season (7 months) and low winter temperatures. It is located on a private lot, very close to freeways that connect to the city, but in it is also surrounded by nature, isolated from construction and neighbors.

Image Courtesy © Felipe Díaz Contardo

  • Architects: GITC architecture (Felipe Vera Buschmann, Rodrigo Belmar Expósito)
  • Project: Casa Chamisero
  • Location: Chamisero, Colina, Santiago, Chile
  • Photography: Felipe Díaz Contardo
  • Client: Rodrigo Lopez Pizarro
  • Collaborating architects: Laura Cuesta Hernández, Carlos Estay Olguín, Felipe Muñoz Sepúlveda, Camila Pérez Arévalo
  • Structural Calculation: Engineer Roberto Soto
  • Electrical Project: Rodrigo García Pino
  • Health Project: Mauricio Bonnefoy
  • Illumination Project: Sebastián Díaz R.
  • Material: Reinforced concrete seen, steel, native wood and glass coverings
  • Constructora House: Ricardo Solís Ltda.
  • Construction Works Exterior: GITC Ltda.
  • I.T.O.: GITC Ltda.
  • Constructed area: 767, 7 m²
  • Year of construction: 2014

(more…)

Felsham Road in London, England by Gile Pike Architect

Thursday, March 9th, 2017

Article source: Gile Pike Architect

Felsham Road is a bold and radical re-working of an early Victorian Semi-detached house in Putney. Our brief was to extend and improve the property to achieve its maximum potential and in so doing, we have exploited the volume within the house to create double height spaces.

Image Courtesy © Gile Pike Architect

(more…)

High Meadow Dwellings at Fallingwater in Pennsylvania by Bohlin Cywinski Jackson

Thursday, March 9th, 2017

Article source: Bohlin Cywinski Jackson 

Located on a historic farm adjacent to Frank Lloyd Wright’s renowned Fallingwater residence, High Meadow serves as home base for students of Fallingwater Institute’s summer residency programs in architecture, art, and design.

Positioned between forest and field, four modest dwellings with simple wood interiors and framed vistas of the surrounding hilltops rest lightly above ground on a network of nimble steel columns and delicate tectonics, imparting minimal disturbance to the site. An angled shroud at the end of each unit catches cool breezes rising up from the valley floor below and shields the naturally ventilated rooms from the summer sun. Screened entry doors allow for additional airflow and connect the units to a covered walkway.

Image Courtesy © Bohlin Cywinski Jackson

  • Architects: Bohlin Cywinski Jackson
  • Project: High Meadow Dwellings at Fallingwater
  • Location: Mill Run, Pennsylvania, USA
  • Client: Western Pennsylvania Conservancy
  • Design Principal: Peter Q. Bohlin, FAIA
  • Principal in Charge: William D. Loose, AIA
  • Project Manager/Designer: Bill James
  • Project Resource: Kent Suhrbier, AIA
  • Landscape Architecture: Bohlin Cywinski Jackson and Fallingwater Summer Interns
  • Structural Engineer: K2 Engineering
  • MEP+FP Engineer: Iams Consulting
  • General Contractor: Fairchance Construction
  • Site: 66 Acres
  • Date Completed: July 2016

(more…)

Common Ground in Seoul, South Korea by URBANTAINER

Thursday, March 9th, 2017

Article source: URBANTAINER

Common Ground is the result of an experiment of revitalising unused land in the middle of the city. By applying prefab methods, e.g. producing modules in a factory, transporting them to the construction site and assembling them on-site, it was possible to reduce the construction time of the 5300 m2 building to five months.

In order to maximise the usage efficiency of the elongated rectangular shaped land, the architectural form is based on a center square connecting two buildings.

Image Courtesy © URBANTAINER

  • Architects: URBANTAINER
  • Project: Common Ground
  • Location: 17-1, Gwangjin-gu, Jayang-dong, Seoul and the 5 lands
  • Construction: Kolon Environmental Service Co., Ltd.
  • Structure Engineer: PAN Structural Engineering Inc.
  • Client: Kolon Industries
  • Structure Steel Frame Structure
  • Modular Construction: Yoochang
  • Landscape design:LIVESCAPE / Seungjong Yoo
  • Building Scope: 4F / B1F
  • Floor Area Ratio: 98.59%
  • Building To Land Ratio: 40.8%
  • Gross Floor Area: 5,060 sqm
  • Building Area: 2,094 sqm
  • Site Area: 5,132 sqm
  • Completion Date: 2015.04.10

 

(more…)

PINAR DEL FARO HOUSE in José Ignacio, Uruguay by Carolina Pedroni + Delfina Riverti + Miguel Rossi

Wednesday, March 8th, 2017

Article source: Carolina Pedroni + Delfina Riverti + Miguel Rossi

The house is situated on a high point of the terrain, surrounded by a number of large pine trees.

The abrupt shoulder towards the street is taken advantage of for the access to the house. A set of outdoor stairs connects to the high level of the garden, turning it into the new zero.

Image Courtesy © Carolina Pedroni + Delfina Riverti + Miguel Rossi

(more…)

Oak Pass House in Beverly Hills, California by Walker Workshop

Wednesday, March 8th, 2017

Article source: v2com

The Oak Pass Main House sits atop a 3.5-acre ridge site with panoramic canyon views. The property’s topography and landscape, which most notably include over 130 protected Coast Live Oak Trees, were the primary drivers for the house’s design. In order to showcase and amplify the site’s inherent beauty, the house’s mass is buried into the hillside, with only a one-story pavilion above grade as it unfolds along the ridge.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Walker Workshop
  • Project: Oak Pass House
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Software used: Revit
  • Client: Nathan Frankel
  • Project manager: Noah Walker
  • Structural Engineer: John Labib & Associates
  • Civil Engineer: Barbara L. Hall, P.E.
  • Area: 8,000 sf
  • Project end date: 2016

(more…)

Fernando Abbott 866 in Porto Alegre, Brazil by Arquitetura Nacional

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: Arquitetura Nacional

The building is located in the city of Porto Alegre. The traditional neighborhood is going through a transition process – the old houses are given way to small and medium sized buildings. The site is located on a corner with a very interesting view of the city and the airport. However, being at a high altitude level, it is strongly influenced by the municipality laws.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: Arquitetura Nacional (Eduardo Maurmann, Elen Balvedi Maurmann, Paula Otto e equipe Arquitetura Nacional)
  • Project: Fernando Abbott 866
  • Location: Porto Alegre – RS
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Structural Project: Carpeggiani Projetos Estruturais
  • MEP projects: Asolon Engenharia and Proinst Projetos e Instalações
  • Elevators: ThyssenKrupp
  • Graphic communication: Pino. Design: Arquitetura Nacional
  • Facade texture: Kresil
  • Ceramic tile (facade): Eliane
  • Area: 2115m²
  • Project year: 2011

(more…)

Japi House in São Paulo, Brazil by Aresto Arquitetura

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

The terrain of 1347 square meters located in the city of Cajamar is inserted in one of the regions of greater natural diversity of the state of São Paulo, the region of the Japi mountain range.

The surrounding Atlantic Forest reveals an enormous natural complexity with the abundance of species, forms and colors, exposing a system in balance and very delicate. Thus, the conceptual motivation of the project was to represent this stability through the balanced composition of two blocks with divergent directions, colors and textures, but with identical formats.

Image Courtesy © Aresto Arquitetura

  • Architects: Aresto Arquitetura
  • Project: Japi House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Software used: SketchUp, Autocad and Revit.
  • Interior square meters: 381.50 sq. meters
  • Project Date: 2014

(more…)

skinnySCAR in Rotterdam, The Netherlands by Gwendolyn Huisman & Marijn Boterman

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: Gwendolyn Huisman & Marijn Boterman  

The skinnySCAR project of architect couple Gwendolyn Huisman and Marijn Boterman shows how forgotten empty spaces in the city can be used. Each city has neglected spaces like this, that are unused and underrated. These gaps can be upgraded to complete the urban fabric, while giving it a boost and creating possibilities for new forms of urban living for the adventurous ones. As young designers, Gwendolyn and Marijn are not limited by design traditions and conventions, and they saw the potential and challenge of a narrow gap with extreme proportions in an old Rotterdam neighborhood. In 2012 the process to convince the landowners to sell the narrow plot started, so they could develop it into their own home. After a short construction period of only 4 months in 2015/2016, the contractor left them an unfinished structure. They’ve been finishing the entire interior themselves since then and their design ideas are becoming manifest.

Image Courtesy © Marijn Boterman and Gwendolyn Huisman

  • Architects: Gwendolyn Huisman & Marijn Boterman
  • Project: skinnySCAR
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray, Adobe Photoshop
  • Photography: Ossip van Duivenbode, Vincent van Dordrecht, Marijn Boterman, Gwendolyn Huisman
  • Area: 140 m2
  • Period: Initiation 2012, Construction 2015-2016, Interior 2016-2017

(more…)

HOUSE FOR A PHOTOGRAPHER in Bretagne, France by studio razavi architecture

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: studio razavi architecture

The defining concept for this house, commissioned by a photographer as both his summer house and studio, was based on developed facade studies which define a simple and smooth building skin varied in height and punctured by openings.

Two volumes define the main living & work spaces, both converge to the North corner freeing up as much space as possible on this small lot and turning all window openings to face South and West. The main space is compressed at the entry and releases up towards the landscape, the fan shaped plan gradually provides more floor area, volume and light. The second volume is exclusively dedicated to the owner’s studio. All rooms and bathrooms are reduced to a bare minimum and provide maximum surface area to living and work spaces.

Image Courtesy © olivier-martin gambier

  • Architects: studio razavi architecture
  • Project: HOUSE FOR A PHOTOGRAPHER
  • Location: Bretagne, France
  • Photography: olivier-martin gambier
  • Floor area: 130m²
  • Year: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy